Project Helix

poruka: 10
|
čitano: 929
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Project Helix

Nova Xbox konzola koja vrlo vjerovatno izlazi 2027 godine.Po glasinama vrhunske specifikacije i multifunkcionalna platforma koja će služiti kao Xbox konzola/PC.

Ovo nisu službene specifikacije,spominje se i Ps6.

GPU arhitektura: AMD RDNA 5, potvrđeno za obje platforme od strane AMD-ovog višeg potpredsjednika Jacka Huynha
Ključne RDNA 5 tehnologije: Očekuje se da će se tri tehnologije koje su zajednički razvili AMD i Sony u okviru Projekta Amethyst nalaziti u obje konzole. To je za PS6 potvrdio Mark Cerny, a pretpostavlja se i za Projekt Helix, s obzirom na to da su to ključne arhitektonske značajke RDNA 5, iako Microsoft to nije izričito potvrdio.
Radiance jezgre: Namjenski hardver za praćenje zraka i puta, preuzimajući potpunu kontrolu nad prolaskom zraka i oslobađajući jezgre shadera za njihove primarne funkcije
Neuronski nizovi: GPU računalne jedinice grupirane da funkcioniraju kao jedinstveni AI motor, omogućujući bolje skaliranje i uklanjanje šuma uz niže troškove GPU-a
Univerzalna kompresija: Softverski sloj na razini cjevovoda koji komprimira sve vrste podataka kako bi se učinkovito povećala propusnost memorije bez dodatnih troškova hardvera
Namjenski NPU: Obje konzole imaju neuronsku procesorsku jedinicu za rukovanje zadacima pokretanim strojnim učenjem, što će biti puno važnije u sljedećoj generaciji konzola.

Sve u svemu ovo bi mogao biti pun pogodak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Project Helix

Još mi nije u potpunosti jasno kako će ovo funkcionirati ...dali će imati console mode gdje nećemo moći mjenjati rezu,framerate i postavke igara nego će to sve biti definirano od strane developera i sa druge strane mogućnost pokretanja sistema kao čisti win11 mini pc gdje čemo moći mjenjati u toj istoj igri sve kao i u pc verzijama....svakako zanimljivo.

Špekuliralo se da bi MS mogao ponuditi Helix po 1000-1200€ a da snagom parira običnim pc konfama u rangu 2500-3000€....iskreno ne znam kako bi MS to mogao financijski izvesti.Puno je tu upitnika ali ovo je najuzbudljivija inovacija u svijetu konzola još od pojave Nintendo Switcha i pružanja klasične konzole i prijenosne u jednom riješenju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Project Helix

Dakle, pushing. 

Kupio sam konzolu, ne PC. Zanima me samo plug and play. Nikakvo namjestanje grafike jer ocekujem najbolju mogucu za tu postavku.

Filozofiranje na maks.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Project Helix

DF je napravio video na temu konzola/pc koncepta

Gledam u zadnje vrijeme nove konfe i realno ono što mene zanima je oko 2800-3000€ a realno ima sad već staru rtx5080,ako će Helix uistinu nuditi performanse u rangu tog GPUa a da cijenom neće iči iznad 1200€ mislim da bi podosta ekipe moglo dobro razmisliti što kupiti.

Ja planiram uzeti Helix i Ps6 i jedino je pitanje što če mi u nextgenu biti glavna gaming platforma.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Project Helix

Tko zna koliko ce to kostati. Neki spominju da ce rdna 5, mozda kostati i do 2000€. No dok ne izadje i ne pokaze snagu, nitko nista ne zna konkretno.

Ako bude toliko kostao, onda sigurno da najjaca verzija nece ici u konzole, vec nesto puno jeftinije i daleko slabije. Ili ce podici cijene buducih konzola ze ne bas malo. 

0 0 hvala 0
13 godina
Project Helix

Za Helix su glasine da će koštati od 800 do 1200€ uz performanse gaming PCa u rangu 2500-3000€što je u biti danas konfa sa rtx5080 pa

se to donekle podudara.

RDNA5 je garantiran za Helix i Ps6,u nešto jačoj varijanti za Helix.

Mislim da je jedini problem nastao oko količine RAMa radi porasta cijena istoga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Project Helix

Ne vjerujem Microsoftu ni 5% da mogu napraviti console/pc kutiju i da oboje radi dobro. Windowsi su smeće, xbox app na Win 11 je smeće... ne znam otkud sad hype da će nešto uspjeti. Ali živi bili. 

Najčudnije oko svega će biti ako Xbox stvarno izbaci konzolu godinu dana prije Sonya kao što se špekulira. Ali previše toga je trenutno "u zraku" zbog globalne situacije da bi se uopće moglo pričati o cijeni toga. Što god da na kraju ispalo.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Project Helix
Hexfire kaže...

Ne vjerujem Microsoftu ni 5% da mogu napraviti console/pc kutiju i da oboje radi dobro. Windowsi su smeće, xbox app na Win 11 je smeće... ne znam otkud sad hype da će nešto uspjeti. Ali živi bili. 

Najčudnije oko svega će biti ako Xbox stvarno izbaci konzolu godinu dana prije Sonya kao što se špekulira. Ali previše toga je trenutno "u zraku" zbog globalne situacije da bi se uopće moglo pričati o cijeni toga. Što god da na kraju ispalo.

Imam win10 pa nisam probao Xbox app,go je ono kao Steam full screen?Ili kako se već zove....

Šta ne valja?

15 godina
Re: Project Helix
MEGATAMA kaže...

Imam win10 pa nisam probao Xbox app,go je ono kao Steam full screen?Ili kako se već zove....

Šta ne valja?

Preko te aplikacije pokrećeš sve Xbox/gamepass igre. Ne možeš ju izbjeći, a Steam je za nju svemirski brod i po pitanju korisničkog sučelja i po stabilnosti. Mene konkretno je najviše izludila nemogućnost da se neka igra normalno patchira nego moraš skidati cijelu igru ispočetka. Izludilo bi me čak i da imam optiku, a gdje neće ovako. Znači svaki patch bilo koje igre koji izađe (a igra ti neće raditi ako ju ne patchiraš), prilikom instalacije faila i onda pametni Xbox app skida cijelu igru ispočetka. Nema neki rollback ili mogućnost da ponovno apliciraš patch. To je nekakav poprilično raširen bug za koji izgleda nema rješenja osim reinstalla Windows sustava što sigurno neću raditi. A ni to nije 100% uspješno. Tak da mi je doslovno taj xbox app "uništio" neke igre. Hades 2 sam downloadao 3-4 puta, Silksong 2-3, Alters jedno 5 puta i onda obrisao igru... Doslovno izađe 10MB patch za Alters, a ja ponovno skidam 60GB igre. 

Windowsi sami po sebi su sve lošiji jer isto pokušavaju neki hibridni pristup pa za pola opcija više ne znam gdje su. Koristio sam jedno vrijeme ROG Ally sa Windowsima i to je isto bilo koma. Tako neku strahotu očekujem i ovdje.

Od konzole i dalje očekujem da ju upalim i za 10 sekundi već igram. Tak da nemam baš očekivanja od ovog poznavajući njihov track record jer što god mogu zakomplicirati će zakomplicirati. Navodno su odustali od razno raznih AI gluposti koje su planirali nabacati unutra, ali to ćemo tek vidjeti.

Iz trenutne perspektive mi je PlayStation 6 zanimljiviji pošto izlazi (vjerojatno) dosta kasnije od Xboxa. Ionako mi je trenutno Switch 2 u najvećem fokusu + rješavam neke backlogove sa Steama. Pa taman 2028 uzmem PS6 da mogu odigrati GTA VI i još ponešto ako neće imati 60 FPSa na PS5.  

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
Project Helix

Aaa,krivo sam te shvatio.Ja sam mislio da pričaš o ovom novom Xbox big screenu ili kako su ga već nazvali,ovo što je u beti na PCu.

Što se tiće Xbox appa ja na svu sreću nisam imao ovakve probleme ili ne u tolikoj mjeri da sam ih zapamtio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice