Jbg ti si sad tu pokrenuo deset različitih tema i rasprava, a ja pričam o jednoj koju je lako provjeriti i za koju sam siguran milijun posto da nisi u pravu. Niti sam se dotakao brojčanih ocjena, niti pros and cons, niti subjektivnih i objektivnih procjena koliko je točno potrebno igrati igru da bi napisao recenziju. I nisam rekao da SVAKI recenzent odigra igru do kraja, nego da baš svaki recenzent i svaki medij koji drži do sebe i želi biti relevantan prije recenzije odigra igru do kraja. I to je činjenica. I naravno da recenzenti brane svoje pravo da subjektivno ocjenjuju igru, pa recenzija je sama po sebi subjektivan tekst, ne može jedan čovjek napisati službeno mišljenje cijelog sitea. Zato i imaš recenzije koje ti u posebnim okvirima nude "drugi pogled", gdje svoje mišljenje podijeli drugi recenzent iz drugog kuta gledanja.
Ako mene pitaš osobno, najdraži site mi je Rock Paper Shotgun, koji nema ni pros and cons, ni postotke, ni brojčane ocjene, nego potpuno tekstualnu recenziju. I da, odigraju igre do kraja prije nego ih recenziraju.
P.S. Ja sam isto Deniju odgovorio na pitanje i iz zajebancije sam mu rekao da ne sluša što pričaš, nemam iskreno ništa protiv tebe.
Ma sve cool, slažem se, nisam ni reagirao na tvoje postove, ti si bio pristojan i dovitljiv :-)
Ali pod broj jedan, naravno da će svi revieweri reći da su odigrali igru (od toga zarađuju lovu), a pod broj 2 većinu igara nitko ne igra do kraja, pa tako ni recenzenti. Ali pošto si ti napisao da je to činjenica, onda nemam argumenata više :-) Iako bih volio vidjeti neke činjenice tog tipa.
Previše igara ima za reviewirati da bi ti sad jednoj igri posvetio 50 sati (osim u svoje slobodno vrijeme). A danas si sajt ne može priuštiti da nema review neke igre (jer nisu stigli napisati) jer zarađuju na reklamama i search resultsima.
Iako meni je osobno parametar "igranja igre do kraja" sasvim nepotreban niti bi imao drugačije mišljenje o recenzentu u protivnom. Štoviše, cijenio bih ga više da sranje igru recenzira kako joj i priliči nakon što ju je obrisao poslije 3h igranja.
Ako uopće ne želiš igrati igru do kraja, ne vidim zašto bi ti kraj promijenio mišljenje :-) Pogotovo što je to subjektivni dojam.
Ako je igra super odigrat ću ju do kraja. Ne pada mi na pamet igrati nešto na silu do kraja da bi mi netko dozvolio da to komentiram.
I sve ovo uopće nema veze s God of Warom. Odmah u startu sam napomenuo da sam za otpis i da su mi u zadnje vrijeme sve "blockbuster" igre nezanimljive.
Igram par bezvremenskih igara koje nemaju kraj i uživam u tome.