PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.479.021
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
12 godina
Re: PlayStation 4
Ne poklapaju se države bona i PS accounta.
PSN - DeniZg80, Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCtuFx5BN99qQpv72xmEvAYQ
14 godina
Dao mi je onda podatke od US profila. Uh, baš smo ispali blesavi:) Hvala DeniZg:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Danas sam posebno blesav:) Čim piše igre u kunuma onda je HR profil. Sav sam se pogubio jer imam i ps3 sada spojen i kolegi penzioneru skidam igre za ps3. Svi ti profili... Uglavnom stigao email od SD...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
tomko kaže...
Bitanga kaže...
antimadridista kaže...
amd freak kaže...

Da, min 60 FPSa radi vsynca koji onda locka na 60FPSa. Zasto mora biti vise od 60 FPSa da bi vsync dobro radio necu objasnjavati, to ima svuda po internetu.

Onaj tko je igrao FPS i auto utrke (ili bilo koju brzu sportsku igru) u 30 i 60 FPSa zna razliku.

A ovo o nadnaravnom oku necu komentirati, no ponosan sam na svoje nadnaravno oko - kako u sekundi otkrivam pravopisne i gramaticke greske tako i vidim razliku izmedju 30FPSa i 60FPSa i znam sto je bolje.

Dok PC gaming i VR gaming idu prema sve vecim FPSovima tvoja potreba za omalovazavanjem toga je veliki korak unazad :) tim strucnjaka je odredio da su console playeri ovce koje ce igrati bilo sto jer su spremni na kompromis po definiciji. 30 FPSa je meni potpuno neprihvatljivo i divim se vama kojii igrate tako bez motion smoothinga. Ali to nije pozitivno divljenje. To je vise onako kao dok otkrijes ostatke neke drevne civilizacije :-P

Ja tebe nisam ni sekundu omalovažavao...ovo boldano je omalovažavanje...al nebitno

13 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Ja ne znam o čem ti pričaš, Driveclub je sve samo ne superfluidan sa svojih 30FPSa.

Prvi put dok sam ga igrao sam se pitao "pa dobro jel su oni normalni". Stabilnih 50-60 FPSa je minimum minimuma za vožnje auta.

u cijeloj ovoj raspravi oko fps, jedino bih za ovu igru rekao da je sigurno na 60 fps-a...a ev ipak nije...meni je driveclub savršenstvo vizualnog prikaza :/

15 godina
PlayStation 4

Bas sam presao Horizon zero Dawn i mogu reci da igra zbilja je na trenutnke vrlo dosadna. Rade se slicne ili iste stvari, vrlo malo craftanja tako da jako lagano dodje do zamora. Tamo negdje od sredine prema kraju prica pocne snazno nositi cijelu igru pogotovo kada se udubis u citanje data padova i slusanje audio zapisa. Zadnja misija mi je definitvno bila najzabavnija i napokon, nakon dugo vremena, igra mi je pruzila zadovoljavajuc zavrsetak. Ukupan dojam bi bio da se definitnvo isplati prec preko , na trenutke, dosadnjikavog pocetka da bi se na kraju dozeivjela poslastica. 

Eto za one koji su odustali, mozda da se pokusate opet natjerat. 

MadeInCroatia
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
Ghost777 kaže...

Bas sam presao Horizon zero Dawn i mogu reci da igra zbilja je na trenutnke vrlo dosadna. Rade se slicne ili iste stvari, vrlo malo craftanja tako da jako lagano dodje do zamora. Tamo negdje od sredine prema kraju prica pocne snazno nositi cijelu igru pogotovo kada se udubis u citanje data padova i slusanje audio zapisa. Zadnja misija mi je definitvno bila najzabavnija i napokon, nakon dugo vremena, igra mi je pruzila zadovoljavajuc zavrsetak. Ukupan dojam bi bio da se definitnvo isplati prec preko , na trenutke, dosadnjikavog pocetka da bi se na kraju dozeivjela poslastica. 

Da, dobro si ovo sročio, priča definitivno drži igru kasnije kada ti više roboti nisu izazov.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
15 godina
Bitanga kaže...
Ghost777 kaže...

Da, dobro si ovo sročio, priča definitivno drži igru kasnije kada ti više roboti nisu izazov.

slazem se, the frozen wilds dlc nisam odigrao do kraja jer mi je dosadnjivo malo bez te priče, dok mi je glavna igra bila odlicna

http://trakt.tv/user/MjezZza
17 godina
tomko kaže...

Dok PC gaming i VR gaming idu prema sve vecim FPSovima tvoja potreba za omalovazavanjem toga je veliki korak unazad :) tim strucnjaka je odredio da su console playeri ovce koje ce igrati bilo sto jer su spremni na kompromis po definiciji. 30 FPSa je meni potpuno neprihvatljivo i divim se vama kojii igrate tako bez motion smoothinga. Ali to nije pozitivno divljenje. To je vise onako kao dok otkrijes ostatke neke drevne civilizacije :-P

Ja tebe nisam ni sekundu omalovažavao...ovo boldano je omalovažavanje...al nebitno

Zašto omalovažavanje? 30 FPSa je tu samo radi ograničenja tehnologije u prošlosti (što filmske što gaming industrije) - znači drevna prošlost. Treba ići naprijed. Govoriti da je 30 FPSa odredio "tim stručnjaka" kao dovoljno za konzolu i da je to prihvatila većina ljudi nema nikakve važnosti u raspravi. To je podjednako glupo kao da kažeš da je 4:3 omjer ekrana savršen i da 16:9 nema nikakvog smisla jer je većina ljudi to prihvatila davnih dana i da šta mi sad tu pričamo gluposti o 16:9. Ili prije 20 godina dok su me sprdali da šta će mi mobitel kad imam telefonsku govornicu na svakom ćošku.

Svi prosječni TVi su 60Hz, što znači da se svaki frame iscrtava 2 puta, što je apsolutni gubitak vremena. Cijeli jedan frame ti ne vidiš što se novo događa na ekranu i nemaš priliku reagirati na to.

30 FPSa su odredili "stručnjaci" koji ne znaju programirati, i kojima je jedino bitno da je igra lijepa. S druge strane su "stručnjaci" koji žele jeftine konzole jer ih inače ljudi ne bi kupovali pa unutra ugrađuju jeftini i prosječni hardver.

tomko kaže...

u cijeloj ovoj raspravi oko fps, jedino bih za ovu igru rekao da je sigurno na 60 fps-a...a ev ipak nije...meni je driveclub savršenstvo vizualnog prikaza :/

Krivo si vidio. Usporedi sa GT Sportom i Project Cars 1 & 2, pa onda još jednom reci da je super fluidna. Ako ne vidiš razliku problem je u tebi, a ne u nama koji vidimo.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.2.2018 22:46 (Bitanga).
13 godina
protjeran
PlayStation 4

Mene to stvarno fascinira, ali ja kada sam god u zivotu pogledao video koji pokazuje razliku izmedju 30 i 60 FPS, koliko god se trudio nista ne vidim, slagao bih kada bih rekao da vidim nesto. Ja inace igram na PS4 a evo pored mene drug koji igra samo na PC i on je istog misljenja. A vi se ubiste tu raspravljajuci o tome haha :D 

EDIT: Naumpade mi nesto jos cudnije, ja kako sam shvatio vecina vas ima kuci i PS4/Pro i High End PC, i ogromne 4K HDR TV uredjaje, monitore super sonicno brze, PSVR i vi provodite vrijeme ovdje o raspravljanju takvih stvari?

Hajde ako cemo tako, onda donirajte sta od uredjaja meni, vjerujte ja cu toliko uzivati da me vise necete vidjeti aktivnog na forumu :D a vi cete onda imati jos vise vremena da vodite rasprave. Dobrovoljci na pp :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.2.2018 23:08 (arnes_king).
Moj PC  
4 1 hvala 0
7 godina
PlayStation 4

Evo i ja sam napokon platinirao hzd i frozen wilds.

uff moram priznat da mi je bilo poprilicno zamorno na trenutke.

sad se ceka far cry 5 krajem 3. Mjeseca i god of war u 4. Mjesecu

kako sad nemam vise nista igrat razmisljao sam uzet nesto tek toliko da ubijem dosadu dok ne izadu ove dvije gore navedene igre, mislio sam rocket league?

1 0 hvala 0
17 godina
arnes_king kaže...

Mene to stvarno fascinira, ali ja kada sam god u zivotu pogledao video koji pokazuje razliku izmedju 30 i 60 FPS, koliko god se trudio nista ne vidim, slagao bih kada bih rekao da vidim nesto. Ja inace igram na PS4 a evo pored mene drug koji igra samo na PC i on je istog misljenja. A vi se ubiste tu raspravljajuci o tome haha :D 

EDIT: Naumpade mi nesto jos cudnije, ja kako sam shvatio vecina vas ima kuci i PS4/Pro i High End PC, i ogromne 4K HDR TV uredjaje, monitore super sonicno brze, PSVR i vi provodite vrijeme ovdje o raspravljanju takvih stvari?

Hajde ako cemo tako, onda donirajte sta od uredjaja meni, vjerujte ja cu toliko uzivati da me vise necete vidjeti aktivnog na forumu :D a vi cete onda imati jos vise vremena da vodite rasprave. Dobrovoljci na pp :P

Moraš staviti u fullscreen pa onda gledati (iako i na ovom malom se vidi dobro).

No, ako ne vidite onda ne znate što propuštate pa mi je razumljivo da vam je 30 FPSa ok. No to nije činjenično stanje, vi ste samo zakinuti za spoznaju o tome :-)

Kao da daltonistu objašnjavaš crvenu boju :-)

15 godina
PlayStation 4

Svidja mi se misao da je posljedica stanja svijeta u HZD razlog zasto postoje reaperi u Mass Effectu.

MadeInCroatia
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
arnes_king kaže...

Moraš staviti u fullscreen pa onda gledati (iako i na ovom malom se vidi dobro).

No, ako ne vidite onda ne znate što propuštate pa mi je razumljivo da vam je 30 FPSa ok. No to nije činjenično stanje, vi ste samo zakinuti za spoznaju o tome :-)

a mozda se da primjetit razlika ali kad se bas zeli primjetit...ako se ne zamaras onda i ne obracas paznju jer stabilnih 30 fps je ok...a mislim da su vise zakinuti ljudi koji to razlikuju i nerviraju se oko toga nego mi koji ne razlikujemo i sve nam je super :)

17 godina
tomko kaže...
Bitanga kaže...
arnes_king kaže...

a mozda se da primjetit razlika ali kad se bas zeli primjetit...ako se ne zamaras onda i ne obracas paznju jer stabilnih 30 fps je ok...a mislim da su vise zakinuti ljudi koji to razlikuju i nerviraju se oko toga nego mi koji ne razlikujemo i sve nam je super :)

Seems legit! Analogno tome (ne poistovjećujem s vama nevjernicima), tako i moj frend zna reći "da sam bar glup - ništ me ne bi smetalo". Al šta ćeš...

9 godina
neaktivan
Drustvo,ima tko F1 2017 da zeli mijenjat ili prodat? Postao sam u temu razmjenu igara ali nisu bas i aktivni tamo... Nadam se ds nece smetat ovaj post
PSN:nikolacurak

0 0 hvala 0
8 godina
arnes_king kaže...

Juuuuuuuuj, jesi ga ujebo. Razlika izmedu 30fps-a i 60fps-a je vidljiva. Razlika izmedu 30fps-a i 120fps-a na adekvatnom 120hz refresh monitoru je jos veca i jos ocitija.

To je kao onaj majstor nedavno sto je tvrdio da ljudi takitak ne vide vise od 30fps-a.

Ako bas hoces dokaz da je lako vidjeti razliku, slobodno pogledaj Hobbita. Filmovi se generalno vrte na 24fps-a kao standard (takoder i FPS na kojem se Witcher 3 vrti), Hobbit je na 48 i razlika je nebo i zemlja, s tim da je u ovom slucaju losije po vise frejmove.

Poanta sto pokusavam reci, nije suludi problem da se igrica vrti na 30fpsa ili na 1080p ili fejk 4k, problem je kada ljudi udaraju glavom u zid i tvrde da je mekan i da uzivaju.

13 godina
protjeran
sexytoiletpaper kaže...
arnes_king kaže...

Juuuuuuuuj, jesi ga ujebo. Razlika izmedu 30fps-a i 60fps-a je vidljiva. Razlika izmedu 30fps-a i 120fps-a na adekvatnom 120hz refresh monitoru je jos veca i jos ocitija.

To je kao onaj majstor nedavno sto je tvrdio da ljudi takitak ne vide vise od 30fps-a.

Ako bas hoces dokaz da je lako vidjeti razliku, slobodno pogledaj Hobbita. Filmovi se generalno vrte na 24fps-a kao standard (takoder i FPS na kojem se Witcher 3 vrti), Hobbit je na 48 i razlika je nebo i zemlja, s tim da je u ovom slucaju losije po vise frejmove.

Poanta sto pokusavam reci, nije suludi problem da se igrica vrti na 30fpsa ili na 1080p ili fejk 4k, problem je kada ljudi udaraju glavom u zid i tvrde da je mekan i da uzivaju.

Nisi ti shvatio poentu druze :D Ne kazem ja da razlika ne postoji i da je isto 30fps i 60 ali je tolika da je meni neprimjetna tako da se oko toga i ne zamaram. A Boga mi ja uzivam u svim igrama, nikada nisam znao koja je koliko FPS u svim sam isto uzivao, pa cak i nekad davno dok sam imao slabiji PC pa je FPS bio znatno manji tako da je štekalo, meni je i tad bilo zabavno. Mislim da je onaj koji glavom udara u zid onaj koji nabavi igru pa se nervira sto je 30FPS a ne 60 pa i ne uziva u njoj.

Nebitno, uopste mi nije namjera bila da i ja udjem u raspravu :D cudim se zasto ako ti mislis nesto, moras i ostatak svijeta uvjeriti da misli identicno? Pusti ljude nek uziva kako ko zeli...

A uostalom, ko misli da je igranje na 30FPS udaranje glavom u zid, neka sebi kupi high end PC i igra na 60 i mirna Bosna :D meni PS svaki bio i vise nego dovoljan da provedem sate i sate zabavljajuci se i tako ce i ostati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.2.2018 9:53 (arnes_king).
8 godina

Nisi ti mene shvatio, no manje bitno.

12 godina
arnes_king kaže...

Pa postoji li i jedan forum na svijetu da nije pun djece (ili onih koji se tako ponasaju).

Je li vi imate bilo kakve koristi, ili bilo ko  od nas dok cita od toga ko dokaze koja je platforma bolja? Znate li za subjektivnost? Znate li da trosite vrijeme u nesto od cega bas niko nema nikakve koristi?

Znate li da spamate forum?

Bože dragi oko cega se ljudi i raspravljaju, nije više ni smiješno, nego žalosno...

Napokon netko pametan, ko klinci od 15 godina. Sve se zna i sve je jasno oko obe platforme i svatko igra i kupuje sto zeli. A mozes i igrat na obje platforme ako ima novaca da si to sve priustis.  Netrebamo rasprave oko takvih gluposti. Ovo je ps4 tema i za mene jedna od normalnijih na ovome forumu a bome i ostalima na kojima sam registriran tak da bi bilo super da ju ne sjebemo sa glupostima.

PSN:Tomislav025
17 godina
PlayStation 4

Ma sve je to zato kad je troll pitao:

"kolke su šanse da će red dead redemption 2, god of war 4 i last of us 2 (znači sve AAA naslovi) biti na 60 fps bar na 1080p? hoće li moći ps4 pro to izgurati?"

A čovjek ne zna da je 30 FPSa standard za sljedećih 1000 godina.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.2.2018 11:55 (Bitanga).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

Meni je ovo s 30 i 60 fps kao s ustašama i partizanima u našem saboru, svaki put kada skupim volje da pogledam što ima ovdje, prelistavam stranice i nekom trenutku se počne voditi rasprava 30 vs 60 fps. Malo ste dosadni s tim.  

4 0 hvala 0
9 godina
Jedina igra u kojoj je moje coravo oko primjetilo frame drop je fallout4, s modovima.

Sve ostalo, koliko god frejmova da bilo, radilo je ok, nebitno koliko fps imalo, koristeci standarde mk1 oci i 82cm "sirotinja edition" hdtv

Nego, ima netko da je probao 5.50ofw, da napise malo dojmove i misljenja?
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Nudim ps4 AC origins neotvoren. Zainteresirani pm.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gogy7 kaže...
Nudim ps4 AC origins neotvoren. Zainteresirani pm.

Postoji posebna tema za takve stvari.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
neaktivan
PlayStation 4

Imam 32 inčni televizor sa rezolucijom 1920X1080 60HZ na kojem igram igre preko PS4.

Kupio sam si Assassina Origins.

Pes 2018 na 1080p radi prefektno. Ali Assassins kad je na 1080p šteka(laga) osobito ako se sa likom dovedem među rulju, magluštinu, borbu sa više likova i ostalo što je razumljivo. Ali što nebi ps4 trebao riješavati to sa svojom optimizacijom koju konzola treba imati za svaku igru, da je FPS konstantan  i lockan?

Nekad ne pada fps kad sam u pustinji ili kad ima manje likova oko mene nebitno na kojoj rezoluciji(logično), nekad je uredu ali kad stavim na 1080i ili 720p  osjećam da igra radi bolje da je fps veći,  ali opet dolazi do laga prilikom izvršavanja većih radnji čak i pod manjim kvalitetama slike.

Dali je to do rezolucije koju ps4 mora pokrećati na 32 inčnom televizoru, jer televizor je HD i godina proizvodnje je 2013. 

Pitam se dali bi na manjoj rezoluciji  ps4 gonio igru puno lijepše i ugodnije, dali ako uzmem recimo Assassins Black flag dali će fps biti konstantno lockan? Ili je to sve do novijih igara koje običan ps4 ne može do kraja izvoditi kako treba, pa je zato ps4 pro uskočio upravo zbog toga?

Ali opet argumenti za ps4 pro su 4k rezolucija...

Taj pada fps nije velik, ali je primjetan  dovoljno  da se primjeti da dolazi do pada fpsa nebitno 1080p,1080i ili 720p, nekad me to frustrira osobito kad se borim sa više vojnika...

Konzolu sam uzeo prije mjesec dana i novi sam u tome, dosadan sam sa ovakvim pitanjima ali me zanima, pa  ako mi netko može obrazložit zašto je to tako bio bih mu zahvalan. 

Chill
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.2.2018 13:58 (ris).

0 0 hvala 0
12 godina

To ti je zato jer igra nije dobro optimizirana na običnom PS4.

Bit će ti isto koji god TV da spojiš, jer obična PS4 konzola uvijek isporučuje istu rezoluciju i detalje za pojedinu igru, bez obzira na TV.

Kod PS4 Pro konzole, neke igre (ali ne sve) imaju prilagođenu rezoluciju i detalje ovisno o tome je li TV Full HD ili 4K.

PSN - DeniZg80, Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCtuFx5BN99qQpv72xmEvAYQ
11 godina
Igram na playki in a pcu. Da je ovo uredjena zemlja i da nema piratluka imao bi samo ps4. Tu vidim jedinu prednost pc-a.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Spacecraft kaže...
Igram na playki in a pcu. Da je ovo uredjena zemlja i da nema piratluka imao bi samo ps4. Tu vidim jedinu prednost pc-a.

Nije problem u zemlji, nego u tebi :-)

8 godina
PlayStation 4

Pocea san jucer igrat Rime, i mogu rec da me ugodno iznenadila. Igra je zabavna i svida mi se to sta na pocetku pojma nemas o icemu i moras sam skuzit sta triba radit. Nakon 2 ure igre jedina zamjerka mi je zamaranje ociju kad u igri bude sumrak. Igra san ujutro i mozda san triba zamracit prostoriju iako je bilo oblacno. Jeli netko od vas proba igru?

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice