PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.476.382
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
Re: PlayStation 4
AngryBird kaže...

Ako napravim backup na sadašnjoj PS4 konzoli (sve osim trofeja i aplikacija), jel mogu to restorat na novoj PS4 Pro konzoli ili samo na konzoli na kojoj je backup napravljen ?

Na internetu nalazim različite informacije

Hm, u online manualu piše između ostalog i ovo: Users who have never signed in to PlayStation™Network can restore saved data to only the original PS4™ system that was backed up. To restore saved data to another PS4™ system, you must sign in to PlayStation™Network before backing up data.

Dakle, za pretpostaviti je da možeš restorati i na drugu konzolu ako je stara bila ulogirana na PSN i ako se na novu ulogiraš sa istim PSN ID-jem.

15 godina
neaktivan
AngryBird kaže...

Ako napravim backup na sadašnjoj PS4 konzoli (sve osim trofeja i aplikacija), jel mogu to restorat na novoj PS4 Pro konzoli ili samo na konzoli na kojoj je backup napravljen ?

Na internetu nalazim različite informacije

Možeš na novoj konzoli sve restorat. Ja sam tako napravio.

PSN ID : Eraserhead_981
17 godina
Ezio kaže...

Mislim da si u zanemarivoj manjini sa takvim razmišljanjima. Ako uglavnom nisi zadovoljan sa onim što ti konzola i pojedini developer pruži, bolje ti je da ostaneš samo na pc-u, slažeš hardver po svojem ukusu i namještaš gomile opcija za svaku igru. Ovako ćeš stalno biti nezadovoljan.

Sa konzolama je potpuno drukčija filozofija, tj. barem bi trebala biti. Jer su sad malo zastranili sa ovom "međugeneracijom" ali nadam se da će se vratiti na pravi put.

To si svakako u pravu, već sam nekoliko puta rekao da ne pristajem na kompromise, pa makar bio zanemariva manjina. Imam taj luksuz da mogu birati kako želim i na čemu želim da mi se igra vrti. I tako će i ostati. ;-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
10 godina
PlayStation 4

Upravo kupio Uncharted 4 za 100 kn.

Igrao sam tamo negdje u 6. mj. (i odigrao samo jedamput, pa se zaželio), je li se što promijenilo u igri (neki novi fičeri i sl.)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

dodana je podrška za HDR i 2-3 mape u multiplayeru

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 14:30 (iggy).
17 godina
PlayStation 4

Pa i Slim ima opciju HDR off/on.

U cemu je onda fora da se to posebno spominje kod PRO-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PlayStation 4

ovako imaš pro HDR i vidiš zjenicu oku svakog neprijatelja, slim verzije ima samo neke boje u HDR-u, žutu i plavu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
toxic kaže...

Pa i Slim ima opciju HDR off/on.

U cemu je onda fora da se to posebno spominje kod PRO-a?

Ima duplo jaču grafu, optički izlaz (Slim verzija - stara ima optički) i jedan USB 3.0 više.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 14:50 (MasterOfDisaster).
15 godina
neaktivan
PlayStation 4

Zna netko hoće li još oko Božića i Nove godine biti nekakvih blagdanskih sniženja ili je ovo trenutno sniženje to? Čini mi se da je prošle godine bilo predkraj godine i početkom nove.

sake08
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
iggy kaže...

ovako imaš pro HDR i vidiš zjenicu oku svakog neprijatelja, slim verzije ima samo neke boje u HDR-u, žutu i plavu

aha, to sam htio cuti.

17 godina
maxis kaže...

Zna netko hoće li još oko Božića i Nove godine biti nekakvih blagdanskih sniženja ili je ovo trenutno sniženje to? Čini mi se da je prošle godine bilo predkraj godine i početkom nove.

Ako misliš na PS Store, znali su imati January Sale koji je počinjao krajem prosinca (između Božića i Nove godine). Ali tako nije bilo, npr., prošle godine, a nema najava ni za ovu. Vidjet ćemo.

15 godina
neaktivan
MSX kaže...
maxis kaže...

Ako misliš na PS Store, znali su imati January Sale koji je počinjao krajem prosinca (između Božića i Nove godine). Ali tako nije bilo, npr., prošle godine, a nema najava ni za ovu. Vidjet ćemo.

Na to sam mislio . Hvala nema druge nego pričekati i vidjeti.

sake08
15 godina
iggy kaže...

na pro verziji je haljina zlatno bijela, a na noob verziji crno plava.

PSN - darklydexter
17 godina
Ezio kaže...
iggy kaže...

na pro verziji je haljina zlatno bijela, a na noob verziji crno plava.

na kraju ce ispast da slim ipak prikazuje sve boje :)

Tko ima pro verziju i fifu 2017?

Hoćete da ja napravim print screen na tvu, tv mi ima tu opciju pa bacim sliku ovdje?

Pa nek netko baci i s ps4 pro HDR on, pa da eto vidimo razliku..

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 16:24 (toxic).
17 godina
Bitanga kaže...

Nema veze na kojem je engineu napravljena, nisam rekao da je grafika ružna ili nenapredna, rekao sam da je žalosno da su cutsceneovi i replayevi na 30FPSa i to izgleda jadno i loše.

FIFA kao takva je posve nezahtjevna igra naspram nekih drugih top igara i nema nikakvog razloga da bude u 30FPSa nego je to isključiva odluka developera.

PES ima bar replay na 60 FPSa, a onda je opet custscene na 30 FPSa.

Ne, rekao si da je grafika u fifi17 smiješna. Kada to kažeš zna se na što misliš. I ne bih se složio da je fifa kao takva posve nezahtjevna igra. Naravno da nije zahtjevna kao neke top igre danas ali sasvim sigurno ima neke zahtjeve kako bi se sve prikazalo onako kako su zamislili tvorci igre. Toliko je puno detalja koji podižu kvalitetu prikaza a većinu njih niti ne primjetiš. Po prvi put u jednoj nogometnoj igri imaš full 3d publiku.

Gledatelji skaču, vesele se, plešu, svašta nešto rade. Izgleda jako simpatično. Kod jakog udarca strese se okvir gola, štanga koja drži mrežu poskakuje, mreža se fantastično ljulja, trava izgleda jako lijepo, vidljiva su i trajna oštećenja na travnjaku, igrači su lijepo animirani i fluidni, većina pokreta je vjerno prenesena u igru, kompletan ambijent je pravi nogometni, dresovi se poprilično realno pigaju na igračima, 25 ljudi na terenu u svakom trenutku nešto radi i to je vidljivo. Sve u svemu s tehničke strane napravljen je jako dobar posao. Da ima grešaka, ima. Da može bolje, vjerojatno može. No ovogodišnja fifa je potukla sve dosadašnje rekorde prodaje po meni zasluženo. Ujedno je volimo i mrzimo. Zašto mrzimo? Znaju oni koji je igraju svakodnevno.

17 godina
movie kaže...
Bitanga kaže...

Nema veze na kojem je engineu napravljena, nisam rekao da je grafika ružna ili nenapredna, rekao sam da je žalosno da su cutsceneovi i replayevi na 30FPSa i to izgleda jadno i loše.

FIFA kao takva je posve nezahtjevna igra naspram nekih drugih top igara i nema nikakvog razloga da bude u 30FPSa nego je to isključiva odluka developera.

Ne, rekao si da je grafika u fifi17 smiješna. Kada to kažeš zna se na što misliš. I ne bih se složio da je fifa kao takva posve nezahtjevna igra. Naravno da nije zahtjevna kao neke top igre danas ali sasvim sigurno ima neke zahtjeve kako bi se sve prikazalo onako kako su zamislili tvorci igre. Toliko je puno detalja koji podižu kvalitetu prikaza a većinu njih niti ne primjetiš. Po prvi put u jednoj nogometnoj igri imaš full 3d publiku.

Gledatelji skaču, vesele se, plešu, svašta nešto rade. Izgleda jako simpatično. Kod jakog udarca strese se okvir gola, štanga koja drži mrežu poskakuje, mreža se fantastično ljulja, trava izgleda jako lijepo, vidljiva su i trajna oštećenja na travnjaku, igrači su lijepo animirani i fluidni, većina pokreta je vjerno prenesena u igru, kompletan ambijent je pravi nogometni, dresovi se poprilično realno pigaju na igračima, 25 ljudi na terenu u svakom trenutku nešto radi i to je vidljivo. Sve u svemu s tehničke strane napravljen je jako dobar posao. Da ima grešaka, ima. Da može bolje, vjerojatno može. No ovogodišnja fifa je potukla sve dosadašnje rekorde prodaje po meni zasluženo. Ujedno je volimo i mrzimo. Zašto mrzimo? Znaju oni koji je igraju svakodnevno.

Ok, priznam, nejasno sam se izrazio. Pod smiješna sam mislio jednostavna, i je, jednostavna je. Nije nikakva posebna umjetnost renderirati 22 igrača i publiku (koja se jedva vidi) na flat terenu bez dodatnih extra efekata. To je danas normalna stvar. Pričaš o tome kao da je ne znam kakva revolucija... pa u Battlefieldu se raspadaju zgrade, dok avion nadlijeće i sipa kišu metaka, uz urlike 60ak igrača, rafale, snajpere i svašta i to sve na ogromnom terenu sa hrpom rasturenih kuća, utvrda i dvorišta i radi ko raketa i tu i tamo malo dropne frame rate... Ne možeš me nikako uvjeriti da prema tome jedna Fifa nije "smiješno-jednostavna" grafički.

Nemoj me krivo shvatiti, nemam ništa protiv Fife 17, igra je super, meniji su brzi (za razliku od PESa gdje svaki klik ima ne jedan kotačić nego DVA kotačića koji nešt loadaju sa servera), grafika je super (sve dok igrači ne otvore usta - al to je boljka i Fife i PESa) i sve to. Nemam nikakvo fanboyevsko mišljenje o nijednoj igri od te dvije, niti me pretjerano brine da nekog ne uvrijedim :-P

Ono što zamjeram su 30 FPSni replayevi i cutscenes. To je sve. Jer nema nikakvog razloga da budu takvi, kvare sveukupni dojam couch gameplaya. Nekom možda ne smeta, meni smeta.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 18:32 (Bitanga).
15 godina
neaktivan
MSX kaže...
maxis kaže...

Meni se čini da je prošle godine bio nekakav sale oko nove godine. Zapravo, siguran sam da je bio sale jer vidim u gmail history 395 kn added to wallet 

PSN ID : Eraserhead_981
11 godina
TibzzX kaže...
gocc01 kaže...

Jel ima Collection remastered ili ovak kak sam kupio jedan po jedan?

Collection je remastered. Identične igre ali su sve na jednom disku

Baš sam u SD gledao kutije i na remastered piše u opisu 60fps što na collection ne piše. 

Svejedno sam zamjenio za collection, nadoplatio 25kn i to je to. Valjda će bit u redu 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
17 godina
EraserHead kaže...
Meni se čini da je prošle godine bio nekakav sale oko nove godine. Zapravo, siguran sam da je bio sale jer vidim u gmail history 395 kn added to wallet 

Imaš pravo. Bio je January Sale i ove godine. Pretraživanje bloga ga ne izbacuje, ali bio je. 

15 godina
PlayStation 4

Ahahhaha, ne mogu vjerovat evo sad i druge strane.

Napokon ce i tih dvoje ljudi sto ima xbone u HR moci tradeati igre... 

Ovisno o ponudi i potraznji na njuskalu mozemo ocekivati XB za kikiriki 

MadeInCroatia
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 23:45 (Ghost777).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

Jel zna netko ima li Santa domenica još uvijek besplatnu dostavu iznad 100 kn? vidim da u rubrici "načini dostave" piše akcija do 30.11. , a na naslovnici im se i dalje vrti da je besplatna dostava za sve online narudžbe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
lobotomac90 kaže...

Jel zna netko ima li Santa domenica još uvijek besplatnu dostavu iznad 100 kn? vidim da u rubrici "načini dostave" piše akcija do 30.11. , a na naslovnici im se i dalje vrti da je besplatna dostava za sve online narudžbe.

Imaju. Ja sam jučer naručio i free dostava je.

17 godina
PlayStation 4

Besplatan trial Call of Dutyja: Infinite Warfare 15.-20.12.

Može se igrati prva dva levela SP-a, MP do levela 15 i zombiji do levela 3. Za MP treba PS+.

1 0 hvala 2
9 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
movie kaže...
Bitanga kaže...

Ok, priznam, nejasno sam se izrazio. Pod smiješna sam mislio jednostavna, i je, jednostavna je. Nije nikakva posebna umjetnost renderirati 22 igrača i publiku (koja se jedva vidi) na flat terenu bez dodatnih extra efekata. To je danas normalna stvar. Pričaš o tome kao da je ne znam kakva revolucija... pa u Battlefieldu se raspadaju zgrade, dok avion nadlijeće i sipa kišu metaka, uz urlike 60ak igrača, rafale, snajpere i svašta i to sve na ogromnom terenu sa hrpom rasturenih kuća, utvrda i dvorišta i radi ko raketa i tu i tamo malo dropne frame rate... Ne možeš me nikako uvjeriti da prema tome jedna Fifa nije "smiješno-jednostavna" grafički.

Nemoj me krivo shvatiti, nemam ništa protiv Fife 17, igra je super, meniji su brzi (za razliku od PESa gdje svaki klik ima ne jedan kotačić nego DVA kotačića koji nešt loadaju sa servera), grafika je super (sve dok igrači ne otvore usta - al to je boljka i Fife i PESa) i sve to. Nemam nikakvo fanboyevsko mišljenje o nijednoj igri od te dvije, niti me pretjerano brine da nekog ne uvrijedim :-P

Ono što zamjeram su 30 FPSni replayevi i cutscenes. To je sve. Jer nema nikakvog razloga da budu takvi, kvare sveukupni dojam couch gameplaya. Nekom možda ne smeta, meni smeta.

U krivu si... sve se svede na broj poligona koji se prikazuje u pojedinoj sceni.

A fifa ih ima hrpu i prikazuje hrpu sitnih detalja zbog kojih izgleda kako izgleda.

Da je mogu pokrenuti na 60fps-a,developeri bi to sigurno napravili... ali s obzirom da većina hoće igrati igru koja lijepo izlgleda, ima publiku, travicu, gol koji se njiše i slično... dobiješ 30fps-a

17 godina

ufff dobra prilika radi 4k blu raya imho sto se njuske tice....jer najjeftini je jos uvijek od samsunga za 3 keka hnmm....

p.s opet cu ponovi fakat mi je zao sto ps pro nema 4k blu ray drive grrrrr...

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2016 12:01 (4mal).
17 godina
Rimtu kaže...

du takvi, kvare sveukupni dojam couch gameplaya. Nekom možda ne smeta, meni smeta.

U krivu si... sve se svede na broj poligona koji se prikazuje u pojedinoj sceni.

A fifa ih ima hrpu i prikazuje hrpu sitnih detalja zbog kojih izgleda kako izgleda.

Da je mogu pokrenuti na 60fps-a,developeri bi to sigurno napravili... ali s obzirom da većina hoće igrati igru koja lijepo izlgleda, ima publiku, travicu, gol koji se njiše i slično... dobiješ 30fps-a

Da, jer developeri uvijek naprave sve najbolje što mogu za svoje kupce koliko god to vremena i para koštalo.

Nemoj mi pričati priče... pa i ja sam developer :-D

Igra radi na 60 FPSa, mogu i replayevi. Iz generacije u generaciju su replayevi na 30 FPSa. Ponavljam, oni ni ne moraju biti realtime, nego se mogu renderirati 1 sekundu duže (dok se vrti logo među scenama).

Je, FIFA 17 sigurno ima više poligona nego BF1 (ili Uncharted 4).

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2016 12:10 (Bitanga).
17 godina
PlayStation 4

Ako nije tajna sto razvijas i za sto ? :-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2016 12:30 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
PlayStation 4

trebao bih par informacija, ako je netko voljan i ima vremena za pomoc 

nikad nisam imao konzolu niti sam pratio taj segment pa nemam blage veze, osim da cu konacno moci zaigrat last of us i heavy rain

kupio sam malom PS4 za bozic, zapakiran je pa dok cekam da ga upogonim trazim info okolo ali nikako da nadem nesto suvislo

zanima me sljedece:

da li se mogu filmovi dirketno skidati s neta na ps4 hdd i gledati sa njega?

ako ne, da li se mogu prebaciti na ps4 hdd i onda gledati ili je samo opcija USB ili preko LAN na ps4, da li to radi kako treba bez problema?

pretplata na PSN, da li je potrebna ako se bude igralo samo single player igre, ne znam da li neke igre zahtjevaju PSN bez obzira na tip igre, planiram kupovati samo igre na diskovima

kupnja polovnih igri sa njuskala, koje su na diskovima, da li ima kakvih zamki tu, da li me moze netko zavaljat, da kupim pa da mi ne bude radilo, na sta treba paziti itd?

hvala unaprijed, moze odgovori i na privat

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
X3M kaže...

trebao bih par informacija, ako je netko voljan i ima vremena za pomoc  

hvala unaprijed, moze odgovori i na privat

Neke stvari i mene zanimaju pa ko god dijelio znanje, nemoj na privat, daj da i mi ostali čujemo 

9 godina
neaktivan
PlayStation 4

onda cekamo da neka dobra dusa pomogne tu na temi 

Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice