PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.478.951
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
13 godina
neaktivan
Re: PlayStation 4
slk21 kaže...
Danas sam 3 sata pokušavao podesiti router da mi na cod bo3 bude Nat type open..
I nema šanse cijelo vrijeme je nat type moderate..
Kako da to sredim??
Pokušavao sam port forwarding i opet sve isto..
Molim vas pomozite
Imam od t coma ZTE 931 VII router

Pročitaj moj post od prije par strana : http://www.bug.hr/forum/topic/igrace-konzole/playstation-4/9062.aspx?page=345&jumpto=5071749&sort=asc&view=flat

Rješenje ti je da napraviš statičnu IP adresu za PS4 i nju stavis u DMZ u routeru. Inače, trebao bi sasvim normalno igrati sa NAT Type Moderate.

15 godina
slk21 kaže...
Danas sam 3 sata pokušavao podesiti router da mi na cod bo3 bude Nat type open..
Kako da to sredim??
Molim vas pomozite

Ja ne znam koji mi je nat type na routeru. Sve igre rade normalno. Koja su ograničenja NAT type moderate?

Potpis!
17 godina
Ezio kaže...
slk21 kaže...
Kako da to sredim??
Molim vas pomozite

Ja ne znam koji mi je nat type na routeru. Sve igre rade normalno. Koja su ograničenja NAT type moderate?

Možeš imati problema sa voice/party chatom, ponekad i multiplayerom.

17 godina
AngryBird kaže...
slk21 kaže...
Kako da to sredim??
Molim vas pomozite

Pročitaj moj post od prije par strana : http://www.bug.hr/forum/topic/igrace-konzole/playstation-4/9062.aspx?page=345&jumpto=5071749&sort=asc&view=flat

Rješenje ti je da napraviš statičnu IP adresu za PS4 i nju stavis u DMZ u routeru. Inače, trebao bi sasvim normalno igrati sa NAT Type Moderate.

DMZ je priča za sebe i glupavo rješenje za zabilaženje firewalla u ruteru. Problemi sa NAT Typeom su daleko kompleksniji od toga, jer danas i ISPovi imaju interne NATove kako bi štedili public adrese i sl.

Plus, ovisno kako trošiš LAN i PS4 možeš imati i druge probleme zbog toga. Možda mu pomogne, al nije garantirano.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 12:51 (Bitanga).
16 godina
neaktivan

Da se netko ne nađe uvrijeđen, pogotovo ne Bitanga čiji post citiram u svom, nisam se uključio u temu zato da kažem "Nešto BAŠ JE tako i tako" nego zato što se čudim koliko ste skloni biti ekskluzivni u svojim mišljenjima. Pratim ovu temu od početka i ono što je konstantno jest da PS4 ne valja zbog: nema ekskluziva koliko smo mislili da će ih biti, nisu te ekskluzive takve kakve smo mislili da će biti, nije to na minimalno 60FPS i to je horor čim nešto nije na minimalno 60FPS i slično.

Pogotovo ističem ovo za GTA V, da je za tu igru presudan FPS.

Kad sam kupio PS4, imao sam samo ProjectCars i Dragon Age Inqusition. ProjectCars igram svakodnevno. Tko ne zna, trenutno je to najzahtjevnija simulacija utrkivanja na PS4. Ajde da sad i oko toga ne krenemo u rat, ponavljam, najzahtjevnija, ne nužno i najbolja. Uglavnom, ProjectCars se ne vrti stalno na maksimalnom FPS, a pogotovo ne recimo na stazi Le Mans u endurance utrci za puno automobila i katastrofalnim vremenskim uvjetima (olujno nevrijeme). Pa se igra i vrti se i još nijednom mi se nije dogodilo da sam izgubio stotinku zbog toga što se igra nije vrtila na nekom minimalnom FPS. PS4 mi je spojen na TV od 107cm, LG neki model, nije uglavnom neki od naprednih TV-a već prosječan LED TV, nikad još na njemu nisam uočio ghosting ili bilo kakav lag pa bih rekao da je dobar TV. E sad, ako ja mogu ProjectCars igrati sa recimo LMP1 automobilom koji bez problema ide 300 km/h i utrkivati se i to na manje FPS od 60, kako se jedan GTA V ne bi mogao samo zato jer nije na minimum recimo 60 FPS? Taj isti GTA V je u usporedbi s ovim smijurija, svaka čast GTA V, dobra je to igra, ali nije primarno simulacija utrkivanja i nije bitna stotinka sekunde gore-dolje.

Prosječnog sam zdravlja i natprosječno dobro vidim za svoje godine. Kad sam kod frenda igrao na njegovom kompjuteru od 10+ tisuća kuna, na monitoru sa neznam koliko herca, sa FPS-om koji kod njega ne pada valjda ispod sto (i jebeno ga to muči, nije bitno kakva je igra i jel to valja, bitno je samo da mali mjerač u gornjem desnom kutu ekrana ne padne ispod sto), vidio sam i ja da je to slika bolja i fluidnija od moje sa PS4 i sa TV-om. Ali slika s mojim PS4 i TV-om nije takva da bi moja igra bila ikako drukčija u odnosu na njegovu, izuzev grafičke kvalitete i ljepote prikaza. Dakle, jednako se igramo i jednako uživamo u igri. On samo ima ljepšu grafiku, samo to, ništa drugo.

Ovo je PS4 tema, a u njoj se dosta pljuje po Sonyu, PS4, igrama, svemu.

Nekad prije kad sam bio mlađi, imao sam kompjuter od 17000 kuna (s periferijom toliko). Sad nemam ni približno taj novac. Tad sam igrao za monitorom, s tipkovnicom i mišom i volanom. Sad se zavalim u fotelju, upalim PS4 (nema drivera, nema poštimavanja, nema antivirusa, nema nadograđivanja, nema instaliranja, unutar minute od paljenja već igram) i ožeži. Dojma sam da se sad igram itekako ljepše nego što sam se igrao prije. Prije sam se opterećivao sa svakom novom igrom, ako je od prethodne prošlo pola godine, hoću li imati odgovarajuće drivere, pa hoće li se to pokrenuti kako treba, pa se nije, pa bi još nešto kupio, pa promjeni grafičku, pa promjeni matičnu da promjeniš ram za brži, pa promjeni disk za hibridni pa mjenjaj hibridni za SSD, pa instaliraš nove drivere za novu igru pa se sjebe nešto za igru staru 3 godine pa tu više nemoš tako pokrenit, pa plus još stotine drugih problema nevezanih za igre koje imamo s kompjuterima.

Mislim da je Sony stvorio Playstation za ljude koji se više ne žele opterećivati sa brojem sličica u sekundi. Jel stvar radi? Radi. Sjedi, igraj i uživaj.

Vi ste valjda tu prenapredni korisnici...svega, ne samo računala i playstationa, da dođe Neo na steroidima i da rastura, našli bi njemu već nešto, "Eeee, je, dobar je Neo, al đe su eksluzive, EJ?!"

De ljudi uživajte. PS4 je tu da ubaciš igru i uživaš ko da gledaš film.

Evo primjerice neku noć sam zaglavio sa Witcherom do pol četri ujutro. Mrak u boravku, televizor na metar od mene, 5.1 gruva iz Z906, borimo se, koljemo, Yennefer nas zajebava, samo kontroler u ruci, fotelja, noge na onom produžetku od fotelje. Ko film. E ali, buraz - sa zadnjim pečom su skroz napravili lag. LAG!!!!!! Vidljiv L A G ! Horor strah Pero Deformero. Pa šta ima veze što ima lag, i to samo u menijima, u igri nema? Malo se sporije učita inventory nego prije. Mene to ne smeta. Jel vama to recimo stvarno toliko smeta da vam uništi inače dobru igru (znam da je prije par stranica netko i to spomenio pa eto sjetio sam se)?

Vi stvarno toliko vidite precizno svaku sličicu u sekundi i svaki i najmanji lag da vam to ubije igru?

ProjectCars svaki dan. Preigro DAI, uživao. Igram Witcher uživam. Igram Fallout4 uživam. I još samo čekam Skyrim Special Edition. Igrao ga na PC-u sa jadnim postavkama jer nisam imao para za bolje komponente i sad će doć na PS4 u remasteriranom izdanju. PS4 nirvana.

Eto nek se neko ne naljuti il osjeti prozvanim. Samo malo više uživajte a manje secirajte. Dobijem dojam da bi i Vidi Guerri našli celulit.

17 godina
shrikehyp kaže...

... kako se jedan GTA V ne bi mogao samo zato jer nije na minimum recimo 60 FPS? Taj isti GTA V je u usporedbi s ovim smijurija, svaka čast GTA V, dobra je to igra, ali nije primarno simulacija utrkivanja i nije bitna stotinka sekunde gore-dolje.

Šta bi se ko naljutio.

Ma ne bi tu toliko bio problem da je framerate konstantni. Problem je ako je promjenjivi (propadi FPSa), jer pod broj jedan to nervira, a pod broj dva često se zna usporiti dok ti najviše treba.

Kako bi ti bilo da voziš Project Cars i ponekad dok izađeš iz zavoja (ili u zavoju) framerate ti padne na 20 FPSa. E to se u GTAV dešava... voziš se, imaš misiju da razvališ nekoga i taman ga nanišaniš (što nije jednostavno na PS4 s kontrolerom - voziti i nišaniti u isto vrijeme) i onda uletiš u dio grada koji je napučeniji i sve ti se uspori.

Kažem, rađe bih u tom slučaju smanjio grafiku pa da mogu fluidnije igrati, ali na PS4 nema te opcije. Igraš kako ti je netko odredio.

Lag je zbroj svih lagova u lancu - mozga, reakcije ruke, kašnjenja TVa i konzole i sl. A jedan od tih lagova je i FPS kod vrlo brzih gibanja. 60 FPSa je duplo manji lag od 30 FPSa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 15:52 (Bitanga).
12 godina

Project Cars je 60 fps na PS4.

PSN - DeniZg80
15 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

Project Cars je 60 fps na PS4.

si ti procitao cijeli post?

10 godina
neaktivan

Da si pročitao s razumijevanjem gramatike na razini 5-og osnovne bilo bi ti jasno da je on napravio komparaciju što ne znači da se to nužno događa u stvarnosti.

Bitanga Ako ti imaš loš televizor s ~20ms lagom onda nece 60 FPS prepoloviti ukupan lag nego samo ovaj jedan dio u lancu.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 16:00 (JozoBozo121).
10 godina
Bitanga kaže...
shrikehyp kaže...

... kako se jedan GTA V ne bi mogao samo zato jer nije na minimum recimo 60 FPS? Taj isti GTA V je u usporedbi s ovim smijurija, svaka čast GTA V, dobra je to igra, ali nije primarno simulacija utrkivanja i nije bitna stotinka sekunde gore-dolje.

Šta bi se ko naljutio.

Ma ne bi tu toliko bio problem da je framerate konstantni. Problem je ako je promjenjivi (propadi FPSa), jer pod broj jedan to nervira, a pod broj dva često se zna usporiti dok ti najviše treba.

Kako bi ti bilo da voziš Project Cars i ponekad dok izađeš iz zavoja (ili u zavoju) framerate ti padne na 20 FPSa. E to se u GTAV dešava... voziš se, imaš misiju da razvališ nekoga i taman ga nanišaniš (što nije jednostavno na PS4 s kontrolerom - voziti i nišaniti u isto vrijeme) i onda uletiš u dio grada koji je napučeniji i sve ti se uspori.

Kažem, rađe bih u tom slučaju smanjio grafiku pa da mogu fluidnije igrati, ali na PS4 nema te opcije. Igraš kako ti je netko odredio.

Lag je zbroj svih lagova u lancu - mozga, reakcije ruke, kašnjenja TVa i konzole i sl. A jedan od tih lagova je i FPS kod vrlo brzih gibanja. 60 FPSa je duplo manji lag od 30 FPSa.

pricaj mi price

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 16:02 (Santana).
10 godina
neaktivan

Lol, uopće nisu testirali na mjestima gdje najviše pada FPS. Šta nisu testirali na raskrižju usred sume, dobili bi iste rezultate. Igrao sam neki dan i na glavnim raskrižjima s puno prometa to jos uvijek pada na nekih 25 fps-a.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
10 godina
JozoBozo121 kaže...

Lol, uopće nisu testirali na mjestima gdje najviše pada FPS. Šta nisu testirali na raskrižju usred sume, dobili bi iste rezultate. Igrao sam neki dan i na glavnim raskrižjima s puno prometa to jos uvijek pada na nekih 25 fps-a.

Napravi test da vidimo. Nekak ti ne vjerujem. 

Argumenti, a ne price.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 16:05 (Santana).
12 godina
JozoBozo121 kaže...

Ili u tunelu usred mraka...  Tamo 'oće i više opast fps.

PSN - DeniZg80
10 godina
neaktivan

Ja dobro znam šta je 30 a šta 25 fps-a jer mi i najmanji pad ide na jetra. Nemam opremu, ali jasna je razlika kad namjestiš na PC-u na konstantnih 30 i ovog na PS-u. Ali sto to vama vrijedi objašnjavati kad mi PC-asi stalno moramo popravljati PC kao automehaničari. Lijepi pozdrav, preporucam da preimenujete temu u "Hardcore supporteri PS4" jer čim netko ima neku kritiku on odma pljuje, sere i nabija jadni PS4 (koji je najavljivan kao game changer, a Sony suptilno priznaje da nije dovoljno jak za osmu generaciju izdavanjem NEA) na križ.

Hasta la vista! 

10 godina
JozoBozo121 kaže...

Ja dobro znam šta je 30 a šta 25 fps-a jer mi i najmanji pad ide na jetra. Nemam opremu, ali jasna je razlika kad namjestiš na PC-u na konstantnih 30 i ovog na PS-u. Ali sto to vama vrijedi objašnjavati kad mi PC-asi stalno moramo popravljati PC kao automehaničari. Lijepi pozdrav, preporucam da preimenujete temu u "Hardcore supporteri PS4" jer čim netko ima neku kritiku on odma pljuje, sere i nabija jadni PS4 (koji je najavljivan kao game changer, a Sony suptilno priznaje da nije dovoljno jak za osmu generaciju izdavanjem NEA) na križ.

Hasta la vista! 

Ma znas ti.

Mozda bi ti i vjeroval da nemam GTA na konzoli lol.

Nekad padne FPS, ali ovo kaj vi pricate nema veze s nicim.Ja to stavljam pod kategoriju "zanemarivo" i nastavim uzivat u igri.

15 godina
JozoBozo121 kaže...

Lijepi pozdrav....

držimo fige da je zaista tako...

Potpis!
10 godina
neaktivan

Gledaj, jos su Rimaljni prije dvije tisuće godina rekli, "O ukusima se ne raspravlja". Mene smeta i osjetljiv sam na to da mi padne makar za dva-tri fps-a jer mi utječe na ciljanje. Netko to možda osjeti, netko ne ali mene smeta.  

Sad bokić, a za ove koji ne znaju ovo je forum, a to se zove tako je jer to prije bilo mjesto gdje su došli ljudi različitih mišljenja i raspravljali bez obzira na razlike.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 16:20 (JozoBozo121).
15 godina
Santana kaže...
JozoBozo121 kaže...

Hasta la vista! 

Ma znas ti.

Mozda bi ti i vjeroval da nemam GTA na konzoli lol.

Nekad padne FPS, ali ovo kaj vi pricate nema veze s nicim.Ja to stavljam pod kategoriju "zanemarivo" i nastavim uzivat u igri.

oni na sve žele prenijeti svoje pc fobije od pada fps-ova. to je bolest.

Potpis!
17 godina
JozoBozo121 kaže...

Bitanga Ako ti imaš loš televizor s ~20ms lagom onda nece 60 FPS prepoloviti ukupan lag nego samo ovaj jedan dio u lancu.

Pa naravno, samo FPS "lag". TV lag se još zbraja. Lag je zbroj svega otkad pomakneš joystick na kontroleru dok to ne vidiš na ekranu.

Santana kaže...

pricaj mi price

I ovdje imaš propade FPSa... a ja sam svjedočio još većima. To što nisu u ovom videu nije nikakav dokaz nepostojanja istih.

Ne kužim zašto me pokušavaš uvjeriti da je 25-30 FPSa sasvim dovoljno i da bolje ne treba, a i sam si rekao da ne briješ na grafiku.

10 godina
JozoBozo121 kaže...

Gledaj, jos su Rimaljni prije dvije tisuće godina rekli, "O ukusima se ne raspravlja". Mene smeta i osjetljiv sam na to da mi padne makar za dva-tri fps-a jer mi utječe na ciljanje. Netko to možda osjeti, netko ne ali mene smeta. 

Pa onda nemoj raspravljat. Tko te sili.

Meni ne smeta i boli me kifla za tvoj PC. 

17 godina
Ezio kaže...

oni na sve žele prenijeti svoje pc fobije od pada fps-ova. to je bolest.

Da, jer se konzole baziraju na vanzemaljskoj tehnologiji, a ne na PCu :-D

Sorry, al dok mi netko stavi da je igra "zalockana" na 30FPSa meni je muka i odmah znam da je playka na mukama da to vrti.

BTW, zašto 30FPSa? Zašto ne 40 ili 45? Zato što je 30 minimum minumuma. Sve ispod toga je neprihvatljivo.

10 godina
Bitanga kaže...
JozoBozo121 kaže...

Pa naravno, samo FPS "lag". TV lag se još zbraja. Lag je zbroj svega otkad pomakneš joystick na kontroleru dok to ne vidiš na ekranu.

Santana kaže...

pricaj mi price

I ovdje imaš propade FPSa... a ja sam svjedočio još većima. To što nisu u ovom videu nije nikakav dokaz nepostojanja istih.

Ne kužim zašto me pokušavaš uvjeriti da je 25-30 FPSa sasvim dovoljno i da bolje ne treba, a i sam si rekao da ne briješ na grafiku.

Kakve sad to veze ima sa grafikom ? Ne brijem na nikakvu grafiku. Bolje je imat stabilan FPS nego bolju grafiku, no kaj je tu je. Ovi manji padovi me ne smetaju i nebum se radi njih plako kao ti. 
FPS kakvog sam ja iskusio je slican ovome iz videa. Prikazuje voznju kroz grad i scene iz nekih misija. Kaj jos treba ?

17 godina
Santana kaže...

Kakve sad to veze ima sa grafikom ? Ne brijem na nikakvu grafiku. Bolje je imat stabilan FPS nego bolju grafiku, no kaj je tu je. Ovi manji padovi me ne smetaju i nebum se radi njih plako kao ti. 
FPS kakvog sam ja iskusio je slican ovome iz videa. Prikazuje voznju kroz grad i scene iz nekih misija. Kaj jos treba ?

Da imaš pravo, nemam pojma kakve veze FPS ima s grafikom. Loše brijem...

10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Ne panju nego od kud si sad ti izvuko to da ja pricam o grafici ?

12 godina

Kad se Jozo i Bitanga priključe, tema odmah živne.

Dečki su pravi party animalsi. 

PSN - DeniZg80
10 godina
DeniZg kaže...

Kad se Jozo i Bitanga priključe, tema odmah živne.

Dečki su pravi party animalsi. 

Negde bu puklo :D

17 godina
Santana kaže...

Ja: "...a i sam si rekao da ne briješ na grafiku"

Ti: "Kakve sad to veze ima sa grafikom ? Ne brijem na nikakvu grafiku."

I onda sam ja panj?

Kažem ti, panju, da je bolje da imaš veći FPS s lošijom grafikom, nego bolju grafiku na 30FPS. Ne kužim zašto se oko toga moramo prepucavati :-)

A za kolegu koji igra Project Cars, evo kako bi mu izgledao u 30 FPSa:

10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Ja: "...a i sam si rekao da ne briješ na grafiku"

Ti: "Kakve sad to veze ima sa grafikom ? Ne brijem na nikakvu grafiku."

I onda sam ja panj?

Kažem ti, panju, da je bolje da imaš veći FPS s lošijom grafikom, nego bolju grafiku na 30FPS. Ne kužim zašto se oko toga moramo prepucavati :-)

A za kolegu koji igra Project Cars, evo kako bi mu izgledao u 30 FPSa:

I di sam ja reko ikaj suprotno ?

Kaj je tebe nagnulo da velis ovo kaj si stavio pod "Ja" ?

Pa ti se sam sa sobom svađas

17 godina
Santana kaže...

Ajd bok stari, ne da mi se gubit vrijeme na ignorante.

10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Ajd bok stari, ne da mi se gubit vrijeme na ignorante.

LOL ne znas nit sam kaj pricas.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice