PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.786
|
čitano: 7.437.021
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
13 godina
neaktivan
Re: PlayStation 4
maxis kaže...

Tko je igrao Until Dawn ? Može mala recenzija kakva je igra ? Ne znam da li bi mi se dopala (horor igra) igrao Order 1866 koji mi je bio odličan. Vidim da ima po 250 kn u Santa Domenici da li se isplati za te novce ili...

Nisam igrao, al sam čuo da je igra više ko film (jako malo se igra). Ja je planiram odigrati, al čekam da cijena još padne...

10 godina
PlayStation 4

Odlicna je igra za fanove Quantic Dream igara (Fahrenheit, Heavy Rain, Beyon: Two Souls).

Ako ti se dopadaju te igre svidjet ce ti se i ova. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
PlayStation 4

Ok, stvarno trebam pomoc, inace ode ps u zid..izludit ce me,jednostavno ja to ne kuzim.

Account i playstation plus.... wtf???

sto je account, gdje ga otvaram, zasto tocno da ga otvorim?

plastation plus,ista pitanja, ok, ovo sam skuzio, kupovina igara i sadrzaja, sve 5, ali?

Dalje, vidim da bi taj ps4 trebao imati i media player, i sto cuda na glavnom ekranu, kod mene toa nista nema.... sta propustam, pretupav sam ja za ovo izgleda....

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Damir22 kaže...

Dalje, vidim da bi taj ps4 trebao imati i media player, i sto cuda na glavnom ekranu, kod mene toa nista nema.... sta propustam, pretupav sam ja za ovo izgleda....

Jeste li updateali firmware na zadnju verziju? Ako niste, u tome je problem :) U slučaju da jeste, ovo je procedura 

Steam: tanelorn666, PSN: tane666, XBLA: tanelornius, Origin: tanelorn666
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 19:26 (Tanelorn).
9 godina
PlayStation 4

Jesam, cim sam ga upalio i povezao na net, skinuo je i instalirao 3.11 update ako se ne varam.

Znaci, nista bez reganja na playstation store,izgleda? Ma ja se bojim cackati po tome svemu, ali vidim da cu morati poceti, nadam se samo da necu uspjeti sto nepovratno zeznuti.

Ako odem ovdje

https://store.playstation.com/#!/en-hr/home/games

i tu otvorim account, dali moram odmah sto platiti, ili kupiti pretplatu ili nesto, ili se samo mogu registrirati radi tih nekih "besplatnih" aplikacija i stvari?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Registracija na Play Station network je nešto sto moraš stvarno pos osnovno imat, to ti otključava te razne aplikacije koje inače nisu dostupne. Registracija i account su potpuno besplatni, na njega se vezu svi trofeji i povezuje se s lokacijom na koju podesis i onda imaš dostupne određene aplikacije. Playstation Plus je dodatna neobavezna usluga koju Sony nudi. S njime možeš pristupati multiplayeru i igrama i dobivaš besplatne igre svaki mjesec.

13 godina
PlayStation 4

Brzina interneta mi je u početku na PS4 bila 2,8 Mbit (po testu na PS), onda sam proguglao i stavio Googleov DNS (8.8.8.8) i sada mi je brzina 18 Mbit. Ja imam 30 Mbit internet pa me zanima je li moguće da se full iskoristi internet? Brzina je ista čak i kada ga spojim LAN kablom pa mislim da možda nije problem u samoj konzoli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
FileFicho kaže...

Brzina interneta mi je u početku na PS4 bila 2,8 Mbit (po testu na PS), onda sam proguglao i stavio Googleov DNS (8.8.8.8) i sada mi je brzina 18 Mbit. Ja imam 30 Mbit internet pa me zanima je li moguće da se full iskoristi internet? Brzina je ista čak i kada ga spojim LAN kablom pa mislim da možda nije problem u samoj konzoli.

Neznam gdje, ali ako mjeris brzinu tamo u postavkama od ps4 to bas i nije vjerodostojno, najbolje odes na explorer preko sonya i nadjes neki speed test bez flash playere i tamo izmjeris koja ti je brzina

9 godina
PlayStation 4

E sad je stvar malo jasnija, kako rekoh,strah me cackati nesto sto potpuno ne razumijem, da nebi bilo poslije.... 

Iskreno, play store mi i nije nesto atraktivan za pocetak, mislim, em placas godisnju pretplatu, ok, nisu to neke basnoslovne pare, 1kn dnevno ispadne, ali opet, brate mili koju god ja igru pronadjem, ukucam u search ili slicno - ona kosta isto ili skuplje nego izdanje na mediju. I iako sam totalni noob za playstation i sve oko njega, imam poprilicno dobru predodzbu koliko traje skidanje 40,50 ili 60GB podataka, s mojom vezom,to mi nekako dodje kao naucna fantastika, dani skidanja, i... sto onda..... imam igru? wooow! kostala me isto kao u trgovini, skidao sam je danima, i nemam nista od toga, mozda ja samo ne mogu progutati cinjenicu da dajem ogromne pare na nesto sto fizicki ne mogu vidjeti, uzeti u ruku, sto mogu, volim listati papirice i brosure. 

I sve dok igre koje su u trgovini 500+kn ne budu na tom istom store-u barem 50 ili vise % jeftinije, ili ih budu davali free, a ne vezali za account, ja jednostavno ne vidim poantu u tome. A to ce biti nikad, pretpostavljam. Vjerovatno ja uopce nisam u pravu, i vi znate milion razloga zasto taj store valja, treba i bilo bi dobro tako, medjutim...

PSN je izgleda obavezan, neznam dali je on "moj" i ne veze se za konzolu, ili veze, pa npr da iz bilo kojeg razloga promjenim konzolu, ostaje li mi taj account, ili npr. kod prodaje konzole moram dati i taj account? Glupo pitanje, ali eto....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Robilad kaže...
FileFicho kaže...

Neznam gdje, ali ako mjeris brzinu tamo u postavkama od ps4 to bas i nije vjerodostojno, najbolje odes na explorer preko sonya i nadjes neki speed test bez flash playere i tamo izmjeris koja ti je brzina

Da u postavkama sam gledao, ali općenito brzina mi jako varira, danas sam skidao PES F2P i svkih par minuta piše da je ostalo 80h, onda odjednom se spusti na 4h. U to vrijeme sam komp i sve potrošače neta isključio tako da je to najvjerojatije do konzole...

10 godina
neaktivan

Account je tvoj, on se ne veze na konzolu nego koze čak biti aktivan i na vise konzola odjednom ;) 

Jedino ako uzimaš PS Plus onda postaviš da je taj acc ima primarnu konzolu i onda ti neki drugi acc moze koristiti multiplayer i bez pretplate(na toj konzoli). Ako imaš 4mbit internet onda u danu možeš skinut oko 25gb na dan i to je malo dugo.

@FileFicho PSN ti ima nekad problema s brzinom, ja imam 20mbit i prije 3.0 updatea mi se skidalo prosječnom brzinom od 0.2 megabajta po sek. 10-15 mbita na tom testu unutar konzole je vrlo dobar za naše prostore tak da možeš bit zadovoljan. Microsoft za razliku od Sonya ima vise servera i veću propusnost pa Xbox One recimo nema takvih problema. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 22:28 (JozoBozo121).
9 godina
PlayStation 4

Evo regao se na PSN, sve bez problema proslo. Hvala na pojasnjenjima.

E sad, nebi to bilo to, da ja nemam neko dodatno pitanje. 

Mogu li se kako svi oni silni itemi na start screenu (desktopu) maknuti, pa si ostaviti samo ono sto mi treba, jer mi "whats new", "www" i ostale kerefeke ne trebaju na ekranu,ili nema te opcije?

Vidim da nudi i neke free igre,imaju li one vremensko neko ogranicenje (kao one s plus trial accountom) ili?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Damir22 kaže...
...sto mogu, volim listati papirice i brosure. 

Ne budes se bas nalistao na PS4.

Cast iznimkama (Witcher 3) i neka collectors izdanja.

U ostalim dobijes jedan list s sitnim tekstom.

Kupuje se na popustu, ne day one. Kao recimo PES 2016 za 199kn.

Damir22 kaže...

Vidim da nudi i neke free igre,imaju li one vremensko neko ogranicenje (kao one s plus trial accountom) ili?

Hvala!

Obicno ti pise, ako ima vremenosko ogranicenje ili je trial.

f2p su besplatne. World Of Tanks, Warframe, Blacklight i sl.

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 8:58 (Chaky).
9 godina
PlayStation 4

Da, ovo je istina,kad se sjetim kako su se nekad pc igre (originali) pakovali, pocetkom ere cd igara.....par cd-ova, hrpa knjizica, uputstava, kutija kao manji tv.. 

Sto ces, moderna vremena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
PlayStation 4

Dali je moguce igranje igara na PS4 preko tipkovnice i misa? Jer razmisljam izmedu kupnje ps4 i nekog mobitela ili stolno racunalo na slici. Pa pitam.. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
PYT kaže...

Dali je moguce igranje igara na PS4 preko tipkovnice i misa? Jer razmisljam izmedu kupnje ps4 i nekog mobitela ili stolno racunalo na slici. Pa pitam.. 

Mislim da to ipak moraš sam odlučiti, razmisli za što ti najviše treba komp, mob i ps4, što sve na njima možeš itd itd....btw stavi bolju sliku ništa se ne vidi od komponenata....iz svojeg iskustva (Imao sam i PS3 i XBOX 360 i jednostavno ono uzbuđenje koje imaš zbog nekih igri nestane za mjesec dva)  ti mogu reći da sam uvijek nekako zadovoljniji za PC-om iz više razloga a neki od tih su jednostavnije surfanje netom, modovi za igre, sweetfx-evi, ma možeš raditi što te volja dok si na ps4 ograničen dosta (moraš imat ps+ za večinu igara za multiplayer), nema modova samo igraš ugl. i trošiš pare :D

A što se moba tiče valjda ti znaš za što ti mob treba, meni iskreno treba zamo za zvanje i poruke i pokoju slikicu tako da mi nije ni važan

Chill Now And Forever
9 godina
PlayStation 4

Ja sam tijekom godina nekako naucio da pc ima jako kratak rok trajanja.

U smislu, osim ako sad ne das neke sulude pare, neku prosjecnu konfiguraciju ce vrijeme brzo pregaziti, i vec za godinu-dvije max. ces poceti raditi prve kompromise u smislu rezolucije,detalja i slicnog, jer to konfiguracija vise nece moci gurati na full. AKo ti je to uopce bitno. I onda krece igra bacanja novaca zvana nadogradnja.

Jasno sve ovisi kakav si korisnik, znam hrpu ljudi koji i najnovije naslove igraju na e6600, 2gb ddr2 rama i nekom grafikom u rangu 8800gt, sto je prije puno godina bila vrh konfiguracija. Min detalji, min rezolucija, povremeno trzanje i zapinjanje - njima to ne smeta ni najmanje. Ako si takav korisnik kojeg to zadovoljava - onda pc.

S druge strane, konzole imaju puno duzi vijek trajanja u tom smislu, pa ces vjerovatno na ps4 i za 3 godine moci igrati gta7, fifa2020 ili vec koji naslov bude aktualan, bez nekih kompromisa.

Mana je sto su igre za pc uglavnom besplatne (ma koliko mi sutjeli o tome), dok za ps4 placas, i to posteno svaku igru, i osim ako se sto u nadolazecem vremenu ne promjeni (a nadamo se svi da hoce), besplatnog igranja neces vidjeti.

Znam da uopce nisam odgovorio na tvoje pitanje, ali barem imas temu za razmisljanje, jer se izbor uopce ne svodi na pc ili ps4, vec biras izmedju onoga sto mozes platiti i s cime ces najduze biti zadovoljan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PYT kaže...

Tipkovnica i mis idu samo preko posebnog adaptera koji kosta.

Hori TAC kosta skoro isto.

Ako vec imas nekakav PC za surfanje/multimediju/skolu. Ja bih odabrao PS4 + mob.

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
12 godina
neaktivan
Damir22 kaže...

Ja sam tijekom godina nekako naucio da pc ima jako kratak rok trajanja.

U smislu, osim ako sad ne das neke sulude pare, neku prosjecnu konfiguraciju ce vrijeme brzo pregaziti, i vec za godinu-dvije max. ces poceti raditi prve kompromise u smislu rezolucije,detalja i slicnog, jer to konfiguracija vise nece moci gurati na full. AKo ti je to uopce bitno. I onda krece igra bacanja novaca zvana nadogradnja.

Jasno sve ovisi kakav si korisnik, znam hrpu ljudi koji i najnovije naslove igraju na e6600, 2gb ddr2 rama i nekom grafikom u rangu 8800gt, sto je prije puno godina bila vrh konfiguracija. Min detalji, min rezolucija, povremeno trzanje i zapinjanje - njima to ne smeta ni najmanje. Ako si takav korisnik kojeg to zadovoljava - onda pc.

S druge strane, konzole imaju puno duzi vijek trajanja u tom smislu, pa ces vjerovatno na ps4 i za 3 godine moci igrati gta7, fifa2020 ili vec koji naslov bude aktualan, bez nekih kompromisa.

Mana je sto su igre za pc uglavnom besplatne (ma koliko mi sutjeli o tome), dok za ps4 placas, i to posteno svaku igru, i osim ako se sto u nadolazecem vremenu ne promjeni (a nadamo se svi da hoce), besplatnog igranja neces vidjeti.

Znam da uopce nisam odgovorio na tvoje pitanje, ali barem imas temu za razmisljanje, jer se izbor uopce ne svodi na pc ili ps4, vec biras izmedju onoga sto mozes platiti i s cime ces najduze biti zadovoljan.

I jesi i nisi u pravu, Moj komp je star 5 godina i jedino što je nadograđivano je 4gb rama koji košta 150kn..... i još uvijek se može sve igrat solidno.....e sad i ja imam želju da imam ps4 ali i komp...to bi bila najbolja kombinacija...ali davat za igre po 500 kn??? ne

Kupit ću ps4 za 2 godine kad bude se prodavao sa 10 igara a da kupiš sad ps4 sa jednom igrom je 2500 rabljeni........ i 2-3 nove igre je 3500-4000, kad bi ja radio za 1000€ onda to nebi bio problem ali za minimalac je problem.

Chill Now And Forever
15 godina
keky911 kaže...

I jesi i nisi u pravu, Moj komp je star 5 godina i jedino što je nadograđivano je 4gb rama koji košta 150kn..... i još uvijek se može sve igrat solidno.....e sad i ja imam želju da imam ps4 ali i komp...to bi bila najbolja kombinacija...ali davat za igre po 500 kn??? ne

Kupit ću ps4 za 2 godine kad bude se prodavao sa 10 igara a da kupiš sad ps4 sa jednom igrom je 2500 rabljeni........ i 2-3 nove igre je 3500-4000, kad bi ja radio za 1000€ onda to nebi bio problem ali za minimalac je problem.

Ja imam PS4 već godinu dana i nikad nisam platio igru 500 kn. Dosta često cijene igara budu ispod 300 kn već 2-3 mjeseca nakon izlaska.

Sumnjam da je na PC-u puno bolja situacija što se tiče toga i da možeš kupiti igre baš jeftino na dan izlaska.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
12 godina
neaktivan

Da al one na ps storeu, box košta 400+ tak da sumnjam...opće nebitno, treba i ps+ koji košta....al neka čovijek odluči ja ga podržavam svakak

Chill Now And Forever
15 godina
keky911 kaže...

Da al one na ps storeu, box košta 400+ tak da sumnjam...opće nebitno, treba i ps+ koji košta....al neka čovijek odluči ja ga podržavam svakak

upravo obrnuto, na storeu ostane ista cijena dosta dugo, dok cijene box igara padaju brzo (kad se naručuje iz UK, ne kod nas).

Falloit 4 npr. se već sad prodaje za 30-ak funti (300 kn) a igra je izašla prije koliko, mjesec dana?

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 15:05 (antimadridista).
9 godina
PlayStation 4

Da, i jesam, i nisam u pravu....

kako rekoh, sve ovisi kakav je tko pojedinacno korisnik, ono sto zadovoljava jednoga kroz neki vremenski period, ne mora zadovoljavati drugoga.

Ja sam zadnju konfiguraciju imao i5 3470 (ako se ne varam), 8gb ddr3, 7900 graafiku, ssd disk..... i bilo je to ok, ne mogu reci, sigurno bih s time igrao jos neko vrijeme (ili jos dugo), ali.... bez obzira sto nas standard nama dozvoljava, u ovom trenutku je to vec neka medium konfiguracija, za razliku od high enda koji je recimo bila u trenutku nabavljanja.

Prosao sam ja te price vec, vrlo brzo high postane medium pa low, od dana 386 konfiguracija, do danas.....

Da, igre su za konzole skupe, koliko god da kostaju, naspram onih za pc koje su besplatne, nema govora o tome. Ali, ljudi imaju ps3 npr vec godinama, i jos uvijek sve igre izlaze i za njega, odnosno uskraceni su eventualno za neku noviju igru koja je ps4 only, medjutim, kako sony muze novce na sve moguce nacine, vec ce se i za te igre pojaviti ps3 varijanta, ako ne prije, kad ponestane love, kao sto sad muzu pare na remakeovima ps2 igara za ps4..... 

S druge strane, 5-6-7 godina star pc, osim ako u startu nisi dao 3K eura za njega..... tesko ces na njemu nesto kvalitetno igrati, osim - ponavljam - ako nisi tip igraca kojemu je ok igrati na min rezoluciji s min detaljima i uz povremeno trzanje.

Tako da, sve je to toliko slicno da je prakticki isto. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

Fallout 4 npr. se već sad prodaje za 30-ak funti (300 kn) a igra je izašla prije koliko, mjesec dana?

Di? ShopTo? Tamo oko 370 kn s poštarinom dođe. Ima di jeftinije?

15 godina
Arai kaže...
antimadridista kaže...

Fallout 4 npr. se već sad prodaje za 30-ak funti (300 kn) a igra je izašla prije koliko, mjesec dana?

Di? ShopTo? Tamo oko 370 kn s poštarinom dođe. Ima di jeftinije?

Prije par dana je bilo u jednom od UK dućana za 29.86 funti, e sad ne sjećam se točno gdje. Thegamecollection, ShopTo ili Game. 

Uglavnom tu pratite sve popuste:

http://www.postabargain.co.uk/search/ps4/sort-by/date/ 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 16:25 (antimadridista).
15 godina
PlayStation 4

Ne budite ljudi ludi i ne kupujte igre po full cijeni.

Ove priče da su igre 500kn i da je to minus kod ps-a su gluposti.Cijene padaju rapidno i treba se samo malo strpit.Njuskalo,thegamecollection,ebay.250,300,350 kn maksimalno.Odigraš i prodaš za 50 jeftinije i eto odigro si igru za 50kn

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
PlayStation 4

ja sam novi u ps4 svijetu, ali intenzivno gledam i trazim pa i na njuskalu. svaka cast pojedincima, ali ima i ekipe s nerealnim cijenama, pa tako npr. xy igra na njuskalu kosta cca 300kn, u trgovini kosta 250.... umjesto da je obratno.  I sto je najbolje, nema pregovora i dogovora oko cijene.

Mislim jasno je da nitko ne moze (ne zeli) prodati igru za 50kn, ali....

Malo ot, ali nema veze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
PlayStation 4

Ma ja sam prodavo sad Star Wars za 280kn cak i naravno bilo je bisera koju su mi nudili 150kn za igru.Mislim to je stvarno bezobrazno.Znam da nemaju ljudi para,ali sto je previse je previse.

0 0 hvala 0
12 godina

Ako nekog zanima kako bolje ohladiti PS4:

PSN - DeniZg80
15 godina
PlayStation 4

Ako oces igrat najnovije igre na PC-u platit ces isto 40-60 €, na saleu ce biti  za par mjeseci. Na Ps4 prodas ili mijenjas igru i imas gubitak od  cca 7€ po igri + shareas s frendom acc( bam igre u pola cijene) + imas ps plus (bam free igre na tri platforme svaki mjesec). Ovo za "besplatne" igre na PC ne racunam, otkad sam steam user nisam ispiratizirao igru a to je jedno 3-4 godine....

You don't fucking play a videogame for 30 minutes... You spare at least an hour and a half. And end up playing 3 hours.
Moj PC  
3 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice