PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.786
|
čitano: 7.438.806
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
12 godina
Re: PlayStation 4
Damir22 kaže...

Hvala na pojasnjenju.

Pitanje jos jedno, onaj vertical stand, dali je nuzan, mislim, nisu neke pare, ali opet, smeta li sto ako ps stoji polegnut, mora li biti uspravan, ili je to samo fora?

Može bit u oba položaja, ali ako ga stavljaš vertikalno, uzmi stalak, jer inače blokiraš usisnike zraka sa strane.

Kako god ga stavio, pazi da ima mjesta sa stražnje strane uređaja jer ti iza puše vrući zrak. Iz istog razloga se ne preporuča da ga zatvoriš u neki regal.

PSN - DeniZg80
9 godina
PlayStation 4

Neizbjezno je da ide u regal, medjutim, sa svake strane oko konzole ima barem 80cm prostora, znaci nije zatvoren u neki uzak prostor, pa se nadam da nece biti problema s hladjenjem.

Dali vertikalni polozaj rezultira boljim hladjenjem, vjerovatno da?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Damir22 kaže...

Neizbjezno je da ide u regal, medjutim, sa svake strane oko konzole ima barem 80cm prostora, znaci nije zatvoren u neki uzak prostor, pa se nadam da nece biti problema s hladjenjem.

Mislim da ćeš imati problema sa pregrijavanjem, ali probaj pa šta bude. Ako PS4 ne bude previše vrištao i ako možeš poslije staviti ruku u regal, onda ga ostavi. 

Dali vertikalni polozaj rezultira boljim hladjenjem, vjerovatno da?

I da i ne. Recimo da nema razlike.

PSN - DeniZg80
9 godina
PlayStation 4

Bojim se da ovo nisam skuzio...

Dakle, to je regal, iznad tv-a, zatvoren je s tri strane, logicno, prednja je otvorena. sa svake strane (lijeve i desne) konzole ima cca 80cm prostora, dok sa zadnje strane konzole do ledja regala ima cca 50cm.  OK, jasno mi je da bez obzira na velicinu tu nema "strujanja" zraka, ali opet, neznam gdje onda drzati konzolu, ako ovoliko prostora nije dovoljno da bi ona radila bez nekog pregrijavanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Damir22 kaže...

PS4 ima prilično jak hardver u odnosu na malo kučište u koje je zapakiran,  s tim da je i napajanje kao dodatni generator topline smješteno interno.

Rezultat toga je da se prilično grije i posljedično prilično glasno ispuhuje vruć zrak sa stražnje strane. 

Ako ga staviš u zatvoren regal, vruć zrak koji ispuhuje grijat će ga povrh svega još i s vanjske strane.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 13:57 (DeniZg).
9 godina
PlayStation 4

Ok, to mi je jasno, znaci, poanta bi bila da sa zadnje strane bude sto otvoreniji prostor gdje se konzola drzi?

Ja sam ga upalio na par minuta, pokupio apdejte, tako da ne mogu reci da sam primjetio grijanje, prekratko je radio. Ali svakako nije problem izvesti nekakvo strujanje zraka ventilatorom(ima) unutar tog regala, ukoliko je bas nuzno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako imaš novu verziju šasije (C) onda je čak puno tiši nego prošli model. Al grijanje je slično.

Al kaj, imaš garanciju i to je to :)

9 godina
PlayStation 4

Da, C chasis varijanta.

A nista, vidjet cemo u radu kako ce se ponasati, pa cemo smisliti neko hladnje sto se moze, ako se mora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Damir22 kaže...

Dakle, to je regal, iznad tv-a, zatvoren je s tri strane, logicno, prednja je otvorena. sa svake strane (lijeve i desne) konzole ima cca 80cm prostora, dok sa zadnje strane konzole do ledja regala ima cca 50cm.  OK, jasno mi je da bez obzira na velicinu tu nema "strujanja" zraka, ali opet, neznam gdje onda drzati konzolu, ako ovoliko prostora nije dovoljno da bi ona radila bez nekog pregrijavanja?

U 2015-oj godini ljudi stavljaju gpu/cpu u zatvoreni regal....Mother of God.

9 godina
PlayStation 4

pojasni mi ovo sablaznjavanje? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 14:16 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Damir22 kaže...

pojasni mi ovo sablaznjavanje? 

Uz ugurivanje konzole u regal ovo je neizostavan accessory za lcd tv, onako gore malo po sredini.To je obavezni kompletić.

9 godina
PlayStation 4

propustam uvidjeti poantu tvojih postova, oprosti.

s obzirom da se radi o prostoru u koji stane 100cm televizor, nejasno mi je sablaznjavanje na ideju da u taj prostor ide konzola 20x20cm. Naravno, prihvacam sva misljenja koja govore da to nije dobra ideja, i da bi trebao potraziti neko drugo mjesto za konzolu, u svakom slucaju. Ali misljenja, ne sablaznjavanje i lose pokusaje humora i ismijavanja.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
PlayStation 4

sad sam tražio sliku tabletića na lcd-u ali našao nešto drugo.

dokaz ownanja move kontrolerom nad gamepad userima u killzoneu 3 prije 4 godine:)

(darklydexter)

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 15:09 (Ezio).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Ezio kaže...

dokaz ownanja move kontrolerom nad gamepad userima u killzoneu 3 prije 4 godine:)

(darklydexter)

Cool. 

Samo nemoj tu sliku staviti među PC forumaše.

Kad god netko spomene kontroler, totalno povampire, ko da si im poslao Nevena Ciganovića na sastanak udruge U ime obitelji. 

Šta bi tek bilo da im pokažeš igranje sa PS Move-om...

PSN - DeniZg80
13 godina
neaktivan
Damir22 kaže...

Ovo što si opisao nije baš pogodno za PS4 konzolu, vjeruj mi. Zna se pošteno zagrijat konzola (pogotovo ako ćeš duže igrat, a i topli zrak iza nema gdje ići), ova nova C chassis konzola grije se malo više nego ostale (stupanj ili 2), ali je zato tiša.

Drži ju negdje vani tj. daj neku sliku da vidimo kako izgleda ta rupa gdje želiš stavit PS4...

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 15:19 (AngryBird).
12 godina
AngryBird kaže...

Drži ju negdje vani tj. daj neku sliku da vidimo kako izgleda ta rupa gdje želiš stavit PS4...

@Damir22, Ovo gore možeš AngryBirdu na PP, ne treba ovdje na forum...

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 15:20 (DeniZg).
13 godina
neaktivan
Damir22 kaže...

propustam uvidjeti poantu tvojih postova, oprosti.

s obzirom da se radi o prostoru u koji stane 100cm televizor, nejasno mi je sablaznjavanje na ideju da u taj prostor ide konzola 20x20cm. Naravno, prihvacam sva misljenja koja govore da to nije dobra ideja, i da bi trebao potraziti neko drugo mjesto za konzolu, u svakom slucaju. Ali misljenja, ne sablaznjavanje i lose pokusaje humora i ismijavanja.

Nikakva današnja elektronika se ne gura u regal, ni CRT televizori (sa daleko 'beefier' elektrinokom) nisu trpili neventilirani zatvoreni prostor a kamoli današnji 'toliko da radi' LCD televizori.Da ne spominjem guranje konzole od 250W termalne dispacije sa vrlo ograničenim hlađenjem predviđenim za održavanje konzole na cca 65c na otvorenom području oko nje, u skučenom prostoru temperatura ide sigurno preko 90c i dolazi do thermal throttlinga i dugoročnim eksponiranjem do kvarova.

Uz sav ovaj sveprisutni internet, prosipanje pameti na facebooku, nebrojenim člancima o hlađenju računala i pregrijavanju istih/te konzola, hrpetini youtube videa...i dalje postoje neupućeno vlasnici koji elektroniku nepotrebno naguravaju u regale i onda se čude rikavanju elektronike koju su skupo platili, a letemični pregled skupo plaćene opreme daje jasan dojam o isijavanju topline i miris po gorućoj plastici.

Stoga ne, ne mogu shvatiti da dan danas ljudi nemaju jasnu sliku o osnovnoj pravilnoj upotrebi konzole.

9 godina
PlayStation 4

E, to je to, sad argumentirano razgovaramo, i ja mogu reci - hvala na upozorenju i savjetu.

Daj mi samo malo jos pojasni, laicki receno, ovo sto ti govoris znaci da bi konzola trebala biti na...neznam ni ja, nekakvom "ormaricu" (hajmo ga tako nazvati, a podrazumjevam bilo kakvo otvoreno postolje), znaci da oko konzole nema apsolutno nikakve "zatvorenosti", daske, zida ili necega slicnog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PlayStation 4

da

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
PlayStation 4

Pozdrav ekipa, evo i ja sam od neki dan postao ps4 gamer. Uzeo sam na njuškalu ps4 sa star warsom od lika koji je to isti dan kupio u tele2 paketu, a ispao me 2300 kn. Do sada sam imao dvije ps1, 2 ps2 i jednu ps3 i mogu vam priznati da sam bas zadovoljan novom četvorkom. Za svoju ps3 sam dobio 1500 kn sa igricama i joystickima bas neki dan i definitivno mislim da se prelazak na ps4 isplatio. Kako vas nisam htio daviti vec postavljenim pitanjima dao sam si truda pa u proteklih dva mjeseca procitao apsolutno sve u ovih 269 stranica. Napravio sam us psn acc i odmah piknuo driveclub na popustu. Sada posto sam dobio taj cuveni starwars battlefront uz playku na prvom probavanju sam se jako razocarao, no nakon par odigranih online matcheva jako sam se navukao. 

I za kraj posto nemam nikoga od frendova za igranje, rado cu prihvatiti svakoga ko me odluci dodati pa da se druzimo i u igrama, a ne samo na forumu. :)

moj psn id: zvonac66

3 0 hvala 0
9 godina
PlayStation 4

Malo mi je pomjesao poruke, sad tek vidim ovo o slici, ormaricu, i ostalom.... Ok, odustajem, pronaci cu neko nezatvoreno mjesto za pozicioniranje konzole.

Moja logika mi govori da nema sanse da konzola zagrije toliki prostor u tolikoj mjeri da se ona pocme pregrijavati, odnosno da se prestane "hladiti", medjutim, vase iskustvo kaze suprotno, a u dvojbi "logika ili iskustvo", iskustvo pobjedjuje uvijek.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DeniZg kaže...
Ezio kaže...

(darklydexter)

Cool. 

Samo nemoj tu sliku staviti među PC forumaše.

Kad god netko spomene kontroler, totalno povampire, ko da si im poslao Nevena Ciganovića na sastanak udruge U ime obitelji. 

Šta bi tek bilo da im pokažeš igranje sa PS Move-om...

pa tu smo svi pc forumaši, samo što smo mi normalni pa imamo i konzole;)

Potpis!
17 godina
neaktivan
Damir22 kaže...

Malo mi je pomjesao poruke, sad tek vidim ovo o slici, ormaricu, i ostalom.... Ok, odustajem, pronaci cu neko nezatvoreno mjesto za pozicioniranje konzole.

Moja logika mi govori da nema sanse da konzola zagrije toliki prostor u tolikoj mjeri da se ona pocme pregrijavati, odnosno da se prestane "hladiti", medjutim, vase iskustvo kaze suprotno, a u dvojbi "logika ili iskustvo", iskustvo pobjedjuje uvijek.....

Ma pretjeruju malo.

Napisao si da imas 80cm mjesta s svake strane sto je vjerojatno vise nego dovoljno. Samo ju okreni da ima sto vise mjesta s straznje strane gdje ispuhuje najvise toplog zraka.

Samo ju ostavi nakon igranja u glavnom izborniku nekih 20min da se stigne ispuhati.

Mozes podesiti u power options da ode u sleep nakon 20min neaktivnosti.

Ako vidis da ti se grije vise nego sto si mislio, onda joj nadi novo mjesto na "otvorenom".

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
11 godina
neaktivan
PlayStation 4

Eto za ove friske sa PS4 , sta nikad nisu probali neku FPS igru eto prilike. Ovaj vikend FREE  Star Wars Battlefront za sve PS+ preplatnike.

http://blog.us.playstation.com/2015/12/08/free-online-multiplayer-for-all-ps4-players-this-weekend/

PSN - brdjanin85

0 1 hvala 0
16 godina
madafaka85 kaže...

Eto za ove friske sa PS4 , sta nikad nisu probali neku FPS igru eto prilike. Ovaj vikend FREE  Star Wars Battlefront za sve PS+ preplatnike.

http://blog.us.playstation.com/2015/12/08/free-online-multiplayer-for-all-ps4-players-this-weekend/

Nejasno je dal je to samo za US ili baš "za SVE".

12 godina

Ma piše da se za vikend može igrati bilo koji multiplayer (ako imaš kupljenu igru) bez ps plus pretplate, a ne ovo što je kolega madafaka napisao.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 18:10 (DeniZg).
16 godina
DeniZg kaže...

Ma piše da se za vikend može igrati bilo koji multiplayer (ako imaš kupljenu igru) bez ps plus pretplate, a ne ovo što je kolega madafaka napisao.

Da istina :-) treba čitati s razumjevanjem :-)

Al svejedno brijem da vrijedi samo za US.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 18:16 (Bitanga).
11 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
DeniZg kaže...

Da istina :-) treba čitati s razumjevanjem :-)

Al svejedno brijem da vrijedi samo za US.

Uprave ste , izgleda da sam malo zabrijao , ah sta ces , starim...

PSN - brdjanin85
9 godina
PlayStation 4

Evo klinac bas igra battlefront, neki singleplayer, tutorial, sto li.... ispada da igra ipak ima neki oblik singleplayera, ili samo tako djeluje? mislio sam da je to mp only.

Usput, konzola je blago topla, najvise topline je s zadnje strane, ali daleko od toga da je to sad neka pretjerana toplina, bas cu izmjeriti kolika je temperatura.

E sad, kad je konzola pokrenuta, sto nabaviti od igara? Moze li neka preporuka, naravno gta5 i fallout su neizbjezne, ali imate li jos kakvu preporuku za dobru igru, moze i nesto starije, nama (meni) je sve novo....

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ja se slažem s kolegama da je neki otvoreni prostor najbolji mogući za PS4 ali vidim sa si napisao da ima 80cm prostora iza konzole (mora da je to nekakav mamutski regal) i dosta prostora sa strane još. Ako je to visoko nekih pola metra barem onda nebi trebao imati problema s nikakvim pregrijavanjem jer ce topli zrak odlaziti s tako puno prostora gore. Ako je to nezatvoreno nećeš imati bas nekih problema ali svakako je moguće da ce ti biti malo glasniji jer ce se malo brže vrtiti ventilator a i jos k tome ce ti taj zatvoreni prostor djelovati kao pojačalo i onda ce ti se to sve skupa glasnije čuti a ustvari konzola uopće nece bučiti tako jako. 

EDIT: imaš te misije no to ti je samo waveovi ali dosadi jer je to 15 waveova različitu neprijatelja samo na drugim mapama. Sad ako imaš frenda pa da coop nabaciš to vec postane zabavno no ovako i nije nešto. Nije da gatam nego imam igru da nebi bilo. 

E sad da ti nešto preporučim od igara, ako nisi prošao the last of us prije ja bih ti preporučio njega jer je mene dojmila priča a i opcenito je od jako puno ljudi dobila vrlo visoke ocjene (sad je vec možeš i jeftinije nabaviti)

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 19:46 (JozoBozo121).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice