kod mene još uvijek srijeda :D
Čovjek možda nema vremena...
Ma to je on nama rekao da nas ušutka u temi ;)
ajmo mirek, zelim vidjeti bolesnika(malo receno) koji mi daje vec skoro dva mjeseca djeli td na svaki post...
Treba uvest limit za TD novim korisnicima, tipa.mladjim od 2 godine

Ja ne bih "starost accounta"; ali bi definitivno ograničenje tipa "min broj postova = x" a X je neki realan broj od 100-200 postova? :)
Ja bih da se na profilu napravi opcija "Prijavi autora" jer ako ja njega pronađem, a on nije napisao ni jedan post kako ću ga prijaviti? Malo je glupo spammati moderatore sa linkovima njegovog profila preko privatnih poruka.
Ja bih da se na profilu napravi opcija "Prijavi autora" jer ako ja njega pronađem, a on nije napisao ni jedan post kako ću ga prijaviti? Malo je glupo spammati moderatore sa linkovima njegovog profila preko privatnih poruka.
Ako nije napisao nijedan post onda ništa nije ni skrivio.
Za PM abuse se već sada možeš obratiti moderatorima.
Nije ništa skrivio ali konstantno trolla i nakon što ga moderatori izbace sa foruma on se opet pojavi.
Upravo sam vidio temu pa se tek sada javljam.
Pretpostavljam da i mi veterani (forumaši sa dugogodišnjim stažom) se možemo izjasniti, posebno ako uzmemo u obzir da smo od samih početaka nastanka foruma, svjedočili smo ubacivanju i izbacivanju raznih opcija u forum, te TU i TD, te kako je to izgledalo. Nadam se da će se još veterana javiti na ovu temu i da će se naši glasovi uzeti u obzir kao i prethodnih godina kada smo relativno aktivno sudjelovali u poboljšavanju foruma raznim prijedlozima, sugestijama i kritikama.
Da skratim, predlažem i dajem glas za vraćanje opcije vidljivosti nickova prilikom davanja TU i TD.
Mislim da je to najpoštenije i prema svim forumašima kao i da je to najbolje rješenje, iz sljedećih razloga:
- Može se razaznati "težina" slažem se ili ne slažem se sa nekim postom jer se može viditi koji forumaši imaju staža a koji ne, kakav je to staž odnosno da li su korisni i aktivno sudjeluju u raspravama, pomaganju drugima, ili samo obični prolaznici, outsideri, kavgadžije, zavidnici itd. Ovo govorim iz iskustva jer sam na taj način okorisitio i odobarao odluku koja se na kraju pokazala kao ispravnom samo na osnovu toga što je jedan forumaš koji se razumije u određenu oblast dao TU na jedan post - prijedlog oko hardwera. On se uopće nije uključio u raspravu ali sam stupio privatnim porukama u kontak sa njime i dobio još bolje prijedloge itd.
- Već duže vremena imamo situaciju da se neki forumaši iživljavaju na TD čisto iz objesti, njihov TD odnosno ne slažem se apsolutno nema nikavke veze sa sadržajem posta, zatim prate postove drugih forumaša lijepe im TD bez nekog razloga jer su se negdje zakačili sa njim u nekoj sasvim desetoj temi itd. Ovo nisam primijećivao kada su TD i TU bili vidljivi, jer im se osim nicka daje i potpuna anonimnost zloupotrebe te opcije.
- Nadalje, često se na postu može viditi više TU ili TD pa pregledom istih možemo zaključiti koliko njih slično ili različito razmišlja, a s obzirom da sudjeluju u temi i postovi replike mogu biti bolji, sadržajniji i kvalitetniji kojim se replicira na više forumaša koji se slažu ili ne slažu sa time.
- Scenario: jedan post - prijedlog ima 1 TU i 3 TD, ne vidimo tko složio ili nije složio sa time, donosimo logički zaključak da taj prijedlog ne valja. Međutim, ako vidimo tko je dao te TU i TD te vidimo da su npr. 3 TD dali neki koji imaju svježe otvorene profile, a 1 TD je dao neki forumaš koji je duže na forumu, možemo provjeriti čak i na kojim temama sudjeluje da li se razumije u suštinu problema itd, te onda možemo provjerom donijeti sasvim kvalitetniji zaključak.

Apsolutno se slazem s boxerom. Na forumu sam vec 5 godina i upoznao sam se i licno s nekim ljudima, a sve je pocelo od obicne TU i TD liste.
Listom se daje korisnicima neki uvid i tezinu pored same brojke koliko si dobio tu ili td.

Pretpostavljam da i mi veterani (forumaši sa dugogodišnjim stažom) se možemo izjasniti, posebno ako uzmemo u obzir da smo od samih početaka nastanka foruma, svjedočili smo ubacivanju i izbacivanju raznih opcija u forum, te TU i TD, te kako je to izgledalo. Nadam se da će se još veterana javiti na ovu temu i da će se naši glasovi uzeti u obzir kao i prethodnih godina kada smo relativno aktivno sudjelovali u poboljšavanju foruma raznim prijedlozima, sugestijama i kritikama.
Čovjek objasnio.
S time da bi nadodao da je ukidanjem nickova iz TU/TD-a forum dobrim dijelom izgubio i društvenu notu. A to danas, u vrijeme društvenih mreža i svega što ima prefiks društveno, puno znači. Dosta ljudi sa foruma sam upoznao zahvaljujući TU-ima jer se vidjelo da dijelimo mišljenja interese i sl. Vjerujem da dosta ljudi koristi bug forum kao svojevrsnu "tech društvenu mrežu" a s ovim restrikcijama to baš i nije prepoznato. Uostalom vjerujem da je to područje koje bi bug.hr trebao prepoznati i iskoristiti kako bi bio i ostao na vrhu. Sinergija foruma i društvene mreže, s naglaskom na forum naravno.
Heh moram se složiti da i meni fali lista TU/TD, ali ne rijetko se znalo i desiti da kada nekom zakeljiš TD da ti se ovaj poslije javi na PM i traži razlog čime to zaslužuje, na kraju još bolje upoznaš osobu, makar bilo i obično prepucavanje.
Vratite opciju "vidi" usera koji mi je dao TD, pa ću ga progonit po cilom forumu, milu li mu mam**** ;)
Dakle, s ovim razmišljanjem slaže se 95% foruma. U čemu je onda problem? Zašto BUG-ovci ne žele ugoditi forumašima?
Dakle, s ovim razmišljanjem slaže se 95% foruma. U čemu je onda problem? Zašto BUG-ovci ne žele ugoditi forumašima?
Jer je to njihov forum. Ne naš.
Neman se šta pitat šta mu je u glavi kad znam šta mu je u glavi, NIŠTA eto to mu je u glavi, čisti iskonski vakum.
Ah, odgovor na to pitanje je strašno jednostavan.
MARKETING!
Tome služe ovi anonimni TU i TD - brojač klikova registrira SVE klikove. A nekom trolu je puno lakše klikati anonimno TD nego nešto argumentirano napisati.
A MARKETING jako voli trolove koji klikću po njihovoj stranici!!!
Isto tako npr. nema mogućnosti izbora stranice prilikom čitanja foruma.
Znate ono što ima na svakom drugom forumu - "Neka tema" i onda ispod toga izbor stranice 1, 2, 3 ... Zadnja!
Na bugu ideš na temu npr. Savjeti o nadogradnji računala, moraš KLIKNUTI na temu, i tek nako toga imaš ponuđenu opciju "Zadnja stranica"
MARKETING, klikovi i tako to...
Ah, odgovor na to pitanje je strašno jednostavan.
MARKETING!
Tome služe ovi anonimni TU i TD - brojač klikova registrira SVE klikove. A nekom trolu je puno lakše klikati anonimno TD nego nešto argumentirano napisati.
A MARKETING jako voli trolove koji klikću po njihovoj stranici!!!
Isto tako npr. nema mogućnosti izbora stranice prilikom čitanja foruma.
Znate ono što ima na svakom drugom forumu - "Neka tema" i onda ispod toga izbor stranice 1, 2, 3 ... Zadnja!
Na bugu ideš na temu npr. Savjeti o nadogradnji računala, moraš KLIKNUTI na temu, i tek nako toga imaš ponuđenu opciju "Zadnja stranica"
MARKETING, klikovi i tako to...
HINT: Klikni na narančasti oblačić pokraj teme.
Doduše, ne bi bilo loše da postoji i izbor stranice.
Možete pričati što god želite, ali činjenica je da niste baš objektivni sa svojim anketama.
Evo npr. ova anketašto ju je stavio @Marko :D, lijepo je stavljeno da se može glasati samo ako si ZA ukidanje TU ili TD. A što je s onima što misle suprotno?
Ako već pravite anketu, valjalo bi da izgleda nekako ovako:
3 | Maknuti samo TD |
---|---|
2 | Maknuti TU i TD |
31 | Vratiti prikaz korisnika |
2 | Ostaviti sve kako jest |
2 | Neka odluče vlasnici foruma |
Takodjer sam za to da se vrati TU ili TD lista, skrivanje toga je bio nepotreban potez koji nije apsolutno nimalo podigao kvalitetu foruma, upravo suprutno, ekipa se bezveze rasipala s TD-ovima koji nisu imali smisla.
Vratite opciju "vidi" usera koji mi je dao TD, pa ću ga progonit po cilom forumu, milu li mu mam**** ;)
U svom postu apsolutno nisam mislio na ovo.
Ako se dobro sjećam ovo je JEDINI razlog zašto je to promjenjeno odnosno zašto je uklonjena opcija vidljivosti. Sjećam se da su spominjani termini "zla krv", svađe i sl, ali najviše da su moderatorima dojadile prijave ovaj mi ovo - ovaj mi ono. Znači, poistovjetili su nas kao malu dječicu koja se međusobno svađa, "mama, mama, Pero mi je rekao da sam glup, daj ga kazni" i onda su jednostavno ukinuli vidljivost, odnosno stavili kao barijeru pa sada čuješ "kako ti Pero kaže da si glup" ali ga ne vidiš i ne možeš sa sigurnošću prijaviti i sa time dojađivati moderatorima.
Napominjem, da se na forumu vodi politika, nemojte spamati, prijavite sve trolere, nemojte se sa njima svađati, prijavite vrijeđanje po bilo kojem osnovu a onda dobijemo ovakvu odluku zbog ove negativne nuspojave.
No bez obzira na to i dalje podržavam prijedlog vraćanja opcije vidljivosti forumaša na TU i TD jer općenito više donosi koristi forumašima nego što ima negativnih nuspojava. Baza ozbiljnijih forumaša je veća, oni se na bolje i djelotvornije načine nose sa problematičnim forumašima, čak nekada i bez uplitanja moderatora, te mislim da je opcija sasvim solidna onako kako je zamišljena od samog početka.
Imate anektu, mišljenja, barem pokušajte na testni period, ako ne bude išlo, gasite i to je to.
Skrivanjem TU i TD-a, osoba koja dijeli TD-ove je u plusu i to ide njemu u korist jer ga nitko ne moze pronaći budući da preko tih profila ne piše nikakve postove.
Skrivanjem TU i TD-a, osoba koja dijeli TD-ove je u plusu i to ide njemu u korist jer ga nitko ne moze pronaći budući da preko tih profila ne piše nikakve postove.
A u minusu svi oni koji se zamaraju s tim, budući da TU i TD nisu nikako vezani s formulom za zvijezdice.