Thumbs up! zaključana tema

poruka: 73
|
čitano: 10.006
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Thumbs up!

Ih. Da je COD MW2 pa da se ulizujem a ovako nista :(

17 godina

posvećeno svim koji žele

Treba li operirati i vaše računalo?
17 godina
moderator
Deus ex machina kaže...

Ali ruku na srce, moje misljenje je da ove zvijezdice ne sluze nicemu.

Domagoj, iako bi vrlo rado bacio pogled na tu formulu, mislim da je nemoguce napisati formulu na bilo koji nacin osim opseznog text-mining algoritma, koja bi izvadila kvalitetu korisnika vani na forumu koji je ovako opsiran kao ovaj.

Po mojem iskustvu, covjek mora popamtiti autore kojima vjeruje. Recimo, kakvu god dilemu da imam, tocno znam kome vjerovati iako je mozda pritom popljuvao sve druge na topicu i pobrao brdo TD-ova (primjerice, Buffer Overflow). Kad pricam s Tracerom, cesto smo u raskoraku i dijelimo si TD-ove jer se, ocito, ne slazemo jedan s drugim, ali da zadjem u podrucje koje mi je strano vjerovao bi mu na rijec iz tira. Isto tako itf4an, Nax, Horagio, Paulo, etc... (pardon ako sam koga zaboravio).

Misilio sam da je to svima jasno - pa ne može formula, ma koliko pametna i zgodna bila, ocjenjivati znanje nekog autora. Pisao sam već vrlo ironično o tome u jednoj temi, no nažalost mnogi nisu uopće shvatili ironiju cijele priče. Uostalom, kao što i sam kažeš, netko zna nešto bolje, nešto lošije. Ja primjerice pojma nemam o hardveru, no zato o Internetu imam puno toga za reći. Slažem se, idealno bi bila procjena znanja po grupama podforuma (ili čak na nivou foruma), no to mi se čini presloženo i cijeli efekt bi se rasplinuo jer bi se svelo na to da većina u većini foruma nema nikakvih pokazatelja, jer jednostavno većina ne sudjeluje tamo. Statistički ne bismo imali dovoljno uzoraka, što automatski znači puno veću mogućnost pogreške, a da tek onda vidiš povrijeđenih ega! "Ja znam sve o hardveru, slažem svim susjedima kompjuter, a imam samo 3 zvjezdice!"

Stalno naglašavamo da zvjezdice imaju veze s kvalitetom forumaša i, iako tu ima elemenata znanja (statistički temeljenog prvenstveno na zahvalama, što sigurno nije precizan, no barem je kakav-takav pokazatelj, posebno jer se uzima u obzir i statistika onog koji daje zahvalu), ima i drugih vrlo bitnih elemenata. Jer, nije sve u znanju - ima nešto i u pristojnosti, poštivanju pravila, dobronamjernosti, aktivnosti, zanimljivosti, odnosu s drugim korisnicima i mnogim drugim kriterijima koji se statistički mogu dobiti iz kombinacije desetak varijabli koje se prate o svakom korisniku.

U konačnici, i tu si potpuno u pravu, jedini način za razaznanje tko zna, a tko ne zna je - popamtiti ljude. Kao i u stvarnom svijetu. I vjerujem da tu svatko ima neku svoju top listu, po svojim preferencijama i po svojim kriterijima. A tako nešto je nemoguće definirati formulom i suludo bi bilo očekivati da to formula radi za vas.

Domagoj
17 godina
neaktivan
Domagoj kaže...

Stalno naglašavamo da zvjezdice imaju veze s kvalitetom forumaša i, iako tu ima elemenata znanja (statistički temeljenog prvenstveno na zahvalama, što sigurno nije precizan, no barem je kakav-takav pokazatelj, posebno jer se uzima u obzir i statistika onog koji daje zahvalu), ima i drugih vrlo bitnih elemenata. Jer, nije sve u znanju - ima nešto i u pristojnosti, poštivanju pravila, dobronamjernosti, aktivnosti, zanimljivosti, odnosu s drugim korisnicima i mnogim drugim kriterijima koji se statistički mogu dobiti iz kombinacije desetak varijabli koje se prate o svakom korisniku.

U konačnici, i tu si potpuno u pravu, jedini način za razaznanje tko zna, a tko ne zna je - popamtiti ljude. Kao i u stvarnom svijetu. I vjerujem da tu svatko ima neku svoju top listu, po svojim preferencijama i po svojim kriterijima. A tako nešto je nemoguće definirati formulom i suludo bi bilo očekivati da to formula radi za vas.

(s)izgoreo kaže...

kad se bude moralo argumentirati TD, TU i hvala a "glupe" i nepotrebne zahvale, TD, TU se budu brisale i dodjeljivali kartoni tada će i rangiranje zvjezdicama koje budu ovisile samo o tome nešto i značit... znači klik na TD i automatski se otvara reply ...

... ovoliki je bija, majke mi...
17 godina
neaktivan
GRDI-146 kaže...

ja sam cuo da NEX dila zvjezdice Iznenađen (100€ a dobis i gratis jedan njegov hack)

123 eura, zaboravio si PDV.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
naxeem kaže...
GRDI-146 kaže...

ja sam cuo da NEX dila zvjezdice Iznenađen (100€ a dobis i gratis jedan njegov hack)

123 eura, zaboravio si PDV.

Uf taj harač :D

MOJ AVARTAR = JAMES HETFIELD
17 godina
neaktivan

Inace bi bilo 122 ;)

15 godina
Thumbs up!

UPOZORENJE

Želio bi upozoriti sve forumaše da mladom gosp. Gondar ni pod koju cijenu ne stavljaju palac dolje jer slijedi pretraživanje svih vaših postova,osvećivanje({#}) i spamanje na pm.{#}{#}

pozdrav

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

UPOZORENJE

Želio bi upozoriti sve forumaše da mladom gosp. Gondar ni pod koju cijenu ne stavljaju palac dolje jer slijedi pretraživanje svih vaših postova,osvećivanje({#}) i spamanje na pm.{#}{#}

pozdrav

Vauu to nekog jako zanima koliko si ti zreo čovjek i kolko pametnog posla imaš da si odlučio pisat o meni {#}  moram ti se zahvalit prijatelju što si tako dobar prema meni.

I ja od tebe tražim razlog zaš si mi stavio na onaj post thump down al vidim da si se izgubio i  samo  za****aš.

I nisam se ja tebi osvećivo jer mi kolko ja znam thump down nemože ništa napravit nego čisto iz dosade jbg nemam šta radit pa et da ti stavljam thump down {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 14:42 (Gondar).
16 godina
neaktivan
Thumbs up!

Ja sam primjetio da gumbi 'Slažem se' i 'Ne slažem se' nisu od nekog prevelikog značaja, jer ih većina (fejsbukirane?) populacije zapravo shvaća kao 'like / dislike'... Znači, dok se svi članovi foruma ne promijene (a to će biti nikad), TU i TD ne bi trebali utjecati na reputaciju (odnosno, na broj zvjezdica) člana.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
betmen kaže...

TU i TD ne bi trebali utjecati na reputaciju (odnosno, na broj zvjezdica) člana.

Ni ne utječu.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
14 godina
neaktivan
Thumbs up!

Smiješno je to koliko djece ima na forumu i stavljaju thumb down samo zato da se posvađaju s nekim npr Kill Frenzy, lik mi je stavio thump down i ja sam od njega tražio da napiše u toj temi zašto se ne slaže samnom reko možda zna više od mene pa da to fino tamo napiše i svi neš novo naučimo {#} al eto nije odgovorio zašto je stavio thump down( jer me z****ava) i sad s*re po meni na forumu i onda ja ispadnem negativac Xd heh.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 15:21 (Gondar).

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pa znam.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice