Novi pod forum, tutoriali

poruka: 12
|
čitano: 1.955
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

na forumu ima dosta tutoriala ali se brzo izgube u masi drugih tema sa problemima, zato bi preporucio da svaki dio foruma (hardver, softver,razvoj, internet i mreze te igre) imaju i pod forum "tutoriali" di se nepisu problemi nego samo tutoriali vezani za dio foruma u kojemu pisete.

Ima se Moze se, Zivim zivot preokrenut za 360 i smijem se! Sretan sam!
Moj PC  
12 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

dobra ideja...

"Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno" Ulrike Meinhof
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

http://www.croberlin.de/index.php

pogledaj te kako to radu hrvati u berlinu odlićan forum i također odlićno složen

I Jadantisi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neloša ideja.

Ma da mislim da je i ovako, sa sticky temama dovoljno pregledno i lako pronaći tutorijal.

Jedina stvar je možda to da se teme koje zaslužuju biti sticky češće učine takvima.

1 0 hvala 0
17 godina

i moj glas.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Novi pod forum, tutoriali
eterna luchar kaže...

dobra ideja...

HCSC kaže...

i moj glas.

Ako smijem dodat, sada postoje onaj "palac gore" kod poruke da upravo ovake posteve ne bi pisali. :)
17 godina
neaktivan

Praxa je da se za tutoriale i općenite help threadove daje sticky tako da se ulaskom u određeni podforum vide prvo stickyji.

Sad, dal se isplati raditi novi podforum kad već postoji rješenje (sticky) ili ne, odlučuju moderatori.

92% tinejdžera misli da su oni potpisi sa '92%' cool. Ako si ti među onih 8% koji misle da su ti potpisi retardirani, nemoj ovo kopirati u svoj potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Praxa je da se za tutoriale i općenite help threadove daje sticky tako da se ulaskom u određeni podforum vide prvo stickyji.

takva je teorija ne praksa.
17 godina
moderator
Escudo kaže...
i_rambo_plache kaže...

takva je teorija ne praksa.
Nije točno! Svi kvalitetniji tutoriali su završili kao sticky teme.

Bilo je i loših tutoriala, koji onda nisu zaljepljeni (iako su njihovi autori to tražili)...

Ako bismo stavili jedan generički podforum TUTORIALI (što je najmanji problem napraviti) - što bi se u njega stavljalo? Ako ide sve živo - tko će se snaći u tom kaosu?

Ako bi stavili u svaku grupu (hardver, softver, digitalije) podforum tutorijali - opet ni to nije dovoljno da se napravi reda...

Mislim da tu ima više problema nego koristi...

Pitanje je koliko bi ljudi imalo želje napisati recimo tutorial o kupnji HD videokamere ili o igranju nekog RPG-a, ako se u istom podforumu nalazi tutorial kako napraviti tiskanu pločicu ili nešto drugo sasvim različito i iz druge sfere interesa?
16 godina
neaktivan
Miro kaže...

Ako bi stavili u svaku grupu (hardver, softver, digitalije) podforum tutorijali - opet ni to nije dovoljno da se napravi reda...

Mislim da tu ima više problema nego koristi...

Pitanje je koliko bi ljudi imalo želje napisati recimo tutorial o kupnji HD videokamere ili o igranju nekog RPG-a, ako se u istom podforumu nalazi tutorial kako napraviti tiskanu pločicu ili nešto drugo sasvim različito i iz druge sfere interesa?
 Blod 1, zasto mislis? bilo bi svakako lakse tutoriale izdvojiti od tema sa problemima.

Blod 2, Ako se pod svakim forumom napravi podforum za tutoriale onda nebi bilo previse razlike u temama, i ima razlicitih ovdje ljudi koji znaju sve i svasta i vjerujem da bi ih ovakvi podforumi ohrabrili da pisu tutoriale o tome sto znaju.
17 godina

ili jednostavno u svakom podforumu napraviti temu npr. naslova Tutoriali i u nju staviti linkove na zgodne tutoriale dotičnog podforuma.

Mislim da je to stvarno zgodno i praktično, a nadasve uredno.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HCSC kaže...

ili jednostavno u svakom podforumu napraviti temu npr. naslova Tutoriali i u nju staviti linkove na zgodne tutoriale dotičnog podforuma.

Mislim da je to stvarno zgodno i praktično, a nadasve uredno.

da moze i samo link..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice