TVZ-Informatika

poruka: 1.272
|
čitano: 541.626
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: TVZ-Informatika

Po onome što sam ja pročitao na ovom forumu je informatika lakša od računalstva. Ne znam gdje je manje programiranja ali znam da se isplati upisati TVZ jer sam razgovarao sa ljudima koji su mi rekli da nije takav problem naći posao nakon TVZ-a.

13 godina
odjavljen
tony_bonelli kaže...

Eeej ljudi jel mi može netko reći je li lakše završiti smjer informatika ili računalstvo i gdje ima manje programiranja? Isplati li se uopće upisati na TVZ zato što je veleučilište, makar je teško naći posao u Hr i sa sveučilištem?

Informatika je dosta lakša. Smjer programsko inženjerstvo postoji samo na računaRstvu.

Veleučilište ili sveučilište-sve je na kraju isto jer su diplome iste razine, sve ostalo je u ljudskim glavama.

Bitno je koliko nešto znaš,a ne gdje si to naučio.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
TVZ-Informatika

Možda je bila lakša informatika no sada su dosta otežali program, pogotovo na kolegijima gdje se programira: Uvod u Programiranje (UUP), Programiranje, Objektno Orijentirano Programiranje 1 (OOP1), Objektno Orijentirano Programiranje 2 (OOP2).

Uveli su i Javu na informatiku, što su prije imali samo na računal(r)stvu.

Specijalistički studij je od ove godine također doživio velike izmjene u programu, te će uskoro dobit odobrenje od vlade da uvedu i specijalistički za računarstvo (dosad je bila samo informatika), odnosno mi koji idemo na mreže i programsko inženjerstvo ćemo na kraju 4. semestra biti Specijalisti Računarstva iako smo upisali informatiku.

Uveli su sada i opciju full time nastave na specijalističkom odnosno 1. semestar traje pola godine kao i na stručnom, a dosad se moglo ići samo po part-time programu gdje se jedan semestar rješavao kroz cijelu godinu što je prilagođeno za ljude koji idu na posao. Znači sad se može završit u duplo kraćem roku (2 vs 4 godine).

Što se mene tiče nije TVZ loš bio, iako sam se na nekim kolegijima provukao, opet smo dobili široko znanje i pomogao je nas usmjerit dalje (html/css, C, C++ (od sada i Java), regular expressions, mreže, baze podataka, elektroničko poslovanje, uredsko poslovanje itd.).

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2015 9:23 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako planiras ici vani ne isplati se jer specijalizacija vani nije priznata. Ako planiras raditi u Hrvatskoj opet se ne isplati. Za te novce bolje zavrsi neke tecajeve i polozi certifikate jer ces tako puno lakse naci posao. Vjeruj mi

13 godina
odjavljen
Keklja kaže...

ako planiras ici vani ne isplati se jer specijalizacija vani nije priznata. Ako planiras raditi u Hrvatskoj opet se ne isplati. Za te novce bolje zavrsi neke tecajeve i polozi certifikate jer ces tako puno lakse naci posao. Vjeruj mi

Ne trkeljaj. TVZ izdaje diplome koje su važeće u svim zemljama EU.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
16 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

ne pricaj gluposti. Znam sta pisem. Razgovarao sam sa osobom u Berlinu koja radi takve stvari. Ako se prijavljujes kod njih na burzu nece ti priznati specijalizaciju vec samo bacc. Odi na stranice njihove i vidit ces da kada odaberes specijalizaciju toga uopce nema ponudjeno kod njih

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
Keklja kaže...

ne pricaj gluposti. Znam sta pisem. Razgovarao sam sa osobom u Berlinu koja radi takve stvari. Ako se prijavljujes kod njih na burzu nece ti priznati specijalizaciju vec samo bacc. Odi na stranice njihove i vidit ces da kada odaberes specijalizaciju toga uopce nema ponudjeno kod njih

Ti si taj koji priča gluposti.

To što si ti razgovaro s žnj tipom ne znači ništa. Postoje regulative koje se moraju poštivati, a tko ih ne poštuje-krši zakon.

16 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Ti si slao diplomu da ti se prizna vani?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Keklja kaže...

Ti si slao diplomu da ti se prizna vani?

Nisam. A i kakve veze to ima sa ičim?

Regulative su tu-to što je tebe netko nasanjkao je druga stvar.

16 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

znaci nisi. Tako da nemas veze o cemu pricas. Kada zelis raditi vani moras poslati svoju diplomu kod njih na vrednovanje. U njemackoj nema sanse da ti priznaju specijalizaciju jer nemaju sa cim to izjednaciti kod sebe. Zajebi te regulative o kojim pricas. Bacc je nesto sasvim drugo. Zato to i priznaju. Kad mi stigne odgovor kroz neki mjesec dana skenirat cu ga i zalijepiti ovdje pa ces vidit koliko je specijalizacija gubljenje vremena i novca...

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
Keklja kaže...

znaci nisi. Tako da nemas veze o cemu pricas. Kada zelis raditi vani moras poslati svoju diplomu kod njih na vrednovanje. U njemackoj nema sanse da ti priznaju specijalizaciju jer nemaju sa cim to izjednaciti kod sebe. Zajebi te regulative o kojim pricas. Bacc je nesto sasvim drugo. Zato to i priznaju. Kad mi stigne odgovor kroz neki mjesec dana skenirat cu ga i zalijepiti ovdje pa ces vidit koliko je specijalizacija gubljenje vremena i novca...

Ti nemaš veze s time o čemu pričaš.

Otkantali su te pa se sada vadiš na diplomu.

Diploma važi i mora biti priznate i po Bolonji i prema pravilima EU.

Ako se ne znaš sam izboriti za sebe, onda nisi ni trebao tražiti posao.

16 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

http://anabin.kmk.org/no_cache/filter/hochschulabschluesse.html

Odi na ovaj link. Ako tu nadjes da je specijalizacija priznata u DE svaka ti cast.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
TVZ-Informatika

Ne razumijem švapski.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo slika

ne razumjes ti puno toga al valjda razumijes hrvatski. Pronadji mi tu naziv specijalizacije

13 godina
odjavljen
Keklja kaže...

evo slika

ne razumjes ti puno toga al valjda razumijes hrvatski. Pronadji mi tu naziv specijalizacije

Ako je to ono na čemu temeljiš tvoje tvrdnje, đabe ti sve diplome svijeta.

Rasprava je gotova. 

16 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Ja temeljim na cinjenicama dok ti na cemu? Stvarima o kojim uopce nisi upucen vec si negdje nesto cuo ili su ti rekli na TVZ-u. Moras se malo vise potruditi da bi znao kako vani stvari funkcioniraju...

Pozz

Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Kakve diplome, svi koji su po bolonji priznat ce ti, ne kuzim cemu ova rasprava kad je to jasno, svatko ko tvrdi drukcije laže ili nezna o čemu priča, u ovom slučaju kekinja ti vjerojatno neznas sta pricas, tvojih 180 ili koliko etcs bodova vrijedi isto ko od svakog faksa.

Battlelog: gjurki
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da mojih 180 vrijedi ali nije ovdje prica o njima. Nego o drugih 120. Ljudi jednostavno ne priznaju specijalizaciju. Priznaju samo naziv magistar koji na tvz-u ne postoji. To sto imamo 120 bodova kao i drugi to ti nista ne znaci. Pusti to sto je kao po bolognji to izjednaceno kada se salje vani svaka drzava gleda za sebe. Meni su npr u Austriji priznali specijalizaciju tj ukupno 300 bodova dok jos cekam odgovor i Njemacke. Ali na stranicama se vidi da oni taj program ne priznaju

13 godina
odjavljen
Keklja kaže...

Keklja kaže...

da mojih 180 vrijedi ali nije ovdje prica o njima. Nego o drugih 120. Ljudi jednostavno ne priznaju specijalizaciju. Priznaju samo naziv magistar koji na tvz-u ne postoji. To sto imamo 120 bodova kao i drugi to ti nista ne znaci. Pusti to sto je kao po bolognji to izjednaceno kada se salje vani svaka drzava gleda za sebe. Meni su npr u Austriji priznali specijalizaciju tj ukupno 300 bodova dok jos cekam odgovor i Njemacke. Ali na stranicama se vidi da oni taj program ne priznaju

A nisi pričao sa osobom u Berlinu? Koji si ti lažov i muljator, čovječe. Poklopi se ušima i šuti.

16 godina
neaktivan
Pa jesam. On mi je i rekao da se gleda po toj stranici i tamo takodjer nadjes gdje saljes. Sta imam lagat kazem kako je. Vi pricate o stvarima koje uopce niste probali.
16 godina
neaktivan
Pa jesam. On mi je i rekao da se gleda po toj stranici i tamo takodjer nadjes gdje saljes. Sta imam lagat kazem kako je. Vi pricate o stvarima koje uopce niste probali.
14 godina
neaktivan

Meni programiranje nije jača strana pa se još uvijek dvoumim između FOI i TVZ. Čuo sam da je informatika najlakša na TVZ-u pa bih to izabrao. Prema ovome ima 2 predmeta iz programiranja u 2 semestra,a to mi se ne čini puno....

13 godina
odjavljen
tony_bonelli kaže...

Meni programiranje nije jača strana pa se još uvijek dvoumim između FOI i TVZ. Čuo sam da je informatika najlakša na TVZ-u pa bih to izabrao. Prema ovome ima 2 predmeta iz programiranja u 2 semestra,a to mi se ne čini puno....

FOI je 80 % ekonomija. A imaš i dosta izbora na TVZ-u koji nužno ne uključuju i programiranje.

16 godina
Pranja kaže...

FOI je 80 % ekonomija. A imaš i dosta izbora na TVZ-u koji nužno ne uključuju i programiranje.

Pretpostavljam da ti je to rekla ista osoba koja i da ti se u Njemačkoj prizna specijalizacija kao VSS VII?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
13 godina
odjavljen
Bukva kaže...
Pranja kaže...

Pretpostavljam da ti je to rekla ista osoba koja i da ti se u Njemačkoj prizna specijalizacija kao VSS VII?

Ne, to su mi rekli FOI-jevci koji su došli na specijalizaciju na TVZ.

16 godina

Na FOI-u postoji teži informatički smjer koji u svih 6 semestra ima cijela 4 ekonomska obavezna predmeta i daleko lakši ekonomski smjer u koji možeš pobacati jako puno ekonomskih predmeta.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
13 godina
odjavljen
Bukva kaže...

Na FOI-u postoji teži informatički smjer koji u svih 6 semestra ima cijela 4 ekonomska obavezna predmeta i daleko lakši ekonomski smjer u koji možeš pobacati jako puno ekonomskih predmeta.

Pretpostavljam da je ovaj potonji PITUP.

16 godina

Ne, oba su sveučilištna studija.

PITUP je pizdarija, a ne smjer.

13 godina
odjavljen
Bukva kaže...

Ne, oba su sveučilištna studija.

PITUP je pizdarija, a ne smjer.

Ok.

Boldano-

11 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Pozz,zanima me koji je smjer po vasem misljenju bolji za upisat: racunalstvo ili informatika? A pod bolje mislim sa kojim se lakse nade posao i ima ljepsa placa?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice