Sličnosti između FERa i jednopredmetne informatike

poruka: 6
|
čitano: 4.635
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

4. sam razred jezične gimnazije i želim se baviti programiranjem i informatikom, ne samo kao nastavnik ili netko tko instalira windowse u trgovinama...matematika i fizika su nam jako slabe i ne namjeravam ih uzimati na maturi (višu mat), što se traži za FER i željeni smjer na FOIu. Za oko mi je zapelo sveulčilište u rijeci, odjel za inf (sveučilišni studij). Kako me sami softweri zanimaju više nego tehnika i strojevi, mislim da će mi sam program i predmeti odgovarati no još uvijek nisam sigurna da li bi bila ikakva konkurencija onima sa FERa što se tiče samog zapošljavanja. također, želim na posljediplomski na FER ili FOI, koliko je to moguće?

gdje uopće mogu raditi osim u školi ili u nekakvom poslu za 3000kn? isplati li se?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Sličnosti između FERa i jednopredmetne informa
DerMa kaže...

4. sam razred jezične gimnazije i želim se baviti programiranjem i informatikom, ne samo kao nastavnik ili netko tko instalira windowse u trgovinama...matematika i fizika su nam jako slabe i ne namjeravam ih uzimati na maturi (višu mat), što se traži za FER i željeni smjer na FOIu. Za oko mi je zapelo sveulčilište u rijeci, odjel za inf (sveučilišni studij). Kako me sami softweri zanimaju više nego tehnika i strojevi, mislim da će mi sam program i predmeti odgovarati no još uvijek nisam sigurna da li bi bila ikakva konkurencija onima sa FERa što se tiče samog zapošljavanja. također, želim na posljediplomski na FER ili FOI, koliko je to moguće?

gdje uopće mogu raditi osim u školi ili u nekakvom poslu za 3000kn? isplati li se?

Nisam upućen baš u to kakav je odjel za informatiku na Sveučilištu u Rijeci, no pogledao sam na kratko predmete i imena predmeta su slična kao na FER - u, ne mogu suditi o kvaliteti, ali pretpostavljam da je lošije kvalitete. Ako želiš na diplomski na FER trebaš položiti razredbeni ispit na kojem se ispituje gradivo najbitnih predmeta s preddiplomskog.

Upute

Popis predmeta na razredbenom ispitu

11 godina

Što se tiče odjela za informatiku, mogu ti reći iz prve ruke. Ima asistenata sa FER-a, kolegiji su ti većinom matematičko-logički, nešto sitno software(programiranje)- c++,python i java,ali to nije opširno već ono upoznavanje sa softwareom i izrada nekih jednostavnijih stvari, ako nemaš predznanje iz logičkih sklopova imat ćeš problema tj. trebat će ti puno više vremena da skopčaš stvari. Završio opću gimnaziju pa znam šta pričam. Tu ti nema neke silne izrade softwarea nego čisto upoznavanje sa način razmišljanja prilikom programiranja. Moje osobno mišljenje je da je većina asistenata dobro potkovano ali jako slabo prenose znanje. Svaku izradu softvera ćeš sama se morat potrudit, to ti oni neće reći kako napravit aplikacije sigurno. Imaš dva smjera na odjelu-mislim na diplomski pa odaberi-poslovna za softver više ili nastavnički ako te zanima rad u školi. ja sam nastavnički i ok je, mada me rad u školi uopće ne zanima :D .

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

i da ,ak treba još šta imaš PM pa se javi

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

definitivno bih na poslovnu (diplomski), a koje su moje mogućnosti poslje toga? znam da je kvaliteta manja nego kod FERa, no mogu li im ja konkurirati ili je u zapošljavanju prednost momentalno njihova? :P

znam da oni imaju šire znanje i u više područja...

i je li velik problem s ovog faksa na specijalistički na fer za informacijsku sigurnost konkretno?

znam da puno pitam ali mi se sve čini da s ovom diplomom ne bih daleko dogurala i ne bih puno ostvarila bez obzira na navodno veliku potražnju za IT stručanjacima...

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Sličnosti između FERa i jednopredmetne informa
DerMa kaže...

definitivno bih na poslovnu (diplomski), a koje su moje mogućnosti poslje toga? znam da je kvaliteta manja nego kod FERa, no mogu li im ja konkurirati ili je u zapošljavanju prednost momentalno njihova? :P

znam da oni imaju šire znanje i u više područja...

i je li velik problem s ovog faksa na specijalistički na fer za informacijsku sigurnost konkretno?

znam da puno pitam ali mi se sve čini da s ovom diplomom ne bih daleko dogurala i ne bih puno ostvarila bez obzira na navodno veliku potražnju za IT stručanjacima...

KLIK

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice