Priprema za MCITP

poruka: 24
|
čitano: 8.953
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Priprema za MCITP

jel ima netko tko bi me u tjedan-dva mogao pripremiti za ulazni ispit na MCITP akademiju? plaćanje po dogovoru. PM

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Priprema za MCITP
pixi22 kaže...

jel ima netko tko bi me u tjedan-dva mogao pripremiti za ulazni ispit na MCITP akademiju? plaćanje po dogovoru. PM

I čemu to onda? Dođeš na akedmiju i ne možeš pratiti i onda si nezadovoljan. Nema koristi od toga.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
14 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...
pixi22 kaže...

I čemu to onda? Dođeš na akedmiju i ne možeš pratiti i onda si nezadovoljan. Nema koristi od toga.

ok,mozda onda dulje, mjecec dana.. kroz intenzivno učenje i rad na vm-ovima..zašto ne? pa nije to nuklearna fizika (sa duznim postovajem..). pa i da je, ako je volja tu sve se moze. Neke osnove imam-minimalne, materija mi je napeta...iako sam za vas a i gro ekipe ovdje samo jos jedan lik u nizu koji misli da ako to "odradi" da su mu sva vrata otvorena to nije tako vec imam stabilan job i htio bih se samo bolje pripremiti za vremena koja dolaze..a dolaze..

i sad, nakupio sam brdo materijala po netu i sad jednostavno neznam sto bih sa tim. bummer

16 godina
neaktivan
pixi22 kaže...

ok,mozda onda dulje, mjecec dana.. kroz intenzivno učenje i rad na vm-ovima..zašto ne? pa nije to nuklearna fizika (sa duznim postovajem..). pa i da je, ako je volja tu sve se moze. Neke osnove imam-minimalne, materija mi je napeta...iako sam za vas a i gro ekipe ovdje samo jos jedan lik u nizu koji misli da ako to "odradi" da su mu sva vrata otvorena to nije tako vec imam stabilan job i htio bih se samo bolje pripremiti za vremena koja dolaze..a dolaze..

i sad, nakupio sam brdo materijala po netu i sad jednostavno neznam sto bih sa tim. bummer

A da probaš samostalno? Ako kažeš da si već skupio hrpu materijala s neta, onda ti seminari niti ne trebaju, jedino ako imaš cca. 3 soma eura na bacanje :)

Ok, daleko od toga da seminari nisu korisni, ja sam prije par godina odslušao MCSA seminar i tamo sam naučio hrpetinu stvari, ali teorija ti baš i ne znači previše. Najviše sam naučio tako da sam doma dignuo 4 virtualne mašine, stavio server 2003 i onda prčkao po tome...ali ono baš sve živo ispetljao i isprobao. Uglavnom ako imaš volje i zanima te, dovoljno ti je da se jedno pola godine samostalno pripremaš, a onda samo izađeš na ispite.

I ovo kaj Franković kaže stoji, jer te na seminarima nafilaju s hrpetinom podataka u kratko vrijeme i ako ti je to sve novo i nepoznato, izgubiš se samo tako.

14 godina
neaktivan
SilverSurfer kaže...
pixi22 kaže...

A da probaš samostalno? Ako kažeš da si već skupio hrpu materijala s neta, onda ti seminari niti ne trebaju, jedino ako imaš cca. 3 soma eura na bacanje :)

Ok, daleko od toga da seminari nisu korisni, ja sam prije par godina odslušao MCSA seminar i tamo sam naučio hrpetinu stvari, ali teorija ti baš i ne znači previše. Najviše sam naučio tako da sam doma dignuo 4 virtualne mašine, stavio server 2003 i onda prčkao po tome...ali ono baš sve živo ispetljao i isprobao. Uglavnom ako imaš volje i zanima te, dovoljno ti je da se jedno pola godine samostalno pripremaš, a onda samo izađeš na ispite.

I ovo kaj Franković kaže stoji, jer te na seminarima nafilaju s hrpetinom podataka u kratko vrijeme i ako ti je to sve novo i nepoznato, izgubiš se samo tako.

bi ja samostalno ali to bi se onda oteglo mjesecima a lovu i vrijeme imam sada i htio bih to riješiti u najkraćem mogućem roku sa nekim tko bi me uputio točno što, kako, zašto,redosljed, zbog čega itd. i riješio certifikat do kraja ove godine. evo, ako barem netko moze da mi točno precizira kojim redosljedom krenuti na tom putu bio bi weee sretan.

imam i sshot kj sve imam od materijala...{#}

Ako je to sto namjeravam NEmoguće nek mi netko odmah to kaže i onda cu jos jednom razmisliti o svemu i: ili pljunuti prvo 7000 za sis i mrežnog admina pa onda na mcitp ili odustati od priče.

16 godina
neaktivan
pixi22 kaže...
bi ja samostalno ali to bi se onda oteglo mjesecima a lovu i vrijeme imam sada i htio bih to riješiti u najkraćem mogućem roku sa nekim tko bi me uputio točno što, kako, zašto,redosljed, zbog čega itd. i riješio certifikat do kraja ove godine. evo, ako barem netko moze da mi točno precizira kojim redosljedom krenuti na tom putu bio bi weee sretan.

imam i sshot kj sve imam od materijala...{#}

Ako je to sto namjeravam NEmoguće nek mi netko odmah to kaže i onda cu jos jednom razmisliti o svemu i: ili pljunuti prvo 7000 za sis i mrežnog admina pa onda na mcitp ili odustati od priče.

Ionako će ti se otegnuti mjesecima, ako planiraš ono što mislim da planiraš, a to je MCITP enterprise admin, sama akademija ti traje cca. 6 mjeseci ako se ne varam. To bez polaganja ispita, znači ako stvarno zapneš ti treba bar godinu dana, u najboljem slučaju.

Makar mi se čini da ti je nekako pretjerano odmah skakati na MCITP enterprise admin, taj cert je nasljednik onoga što je nekoć bio MCSE, znači sistem inženjer, a na tom certu je i ekipa koja ima MCSA lomila zube.

A zašto ne probaš upisati MCSA? Ok, znam da se tu radi o win serveru 2003, ali realno gledajući jako jako mali postotak firmi u HR ima server 2008, neki su tek nedavno počeli uvoditi server 2003, a jednom kad i ako ćeš imati potrebu za server 2008 certom, postoji i upgrade ispit za MCSA.

Gle ovak, ako baš nemaš nikakvog pojma o mrežama, serverima, onda ti ne bi bilo loše prvo upisati za sis i mrežnog admina, a ako ajmo reći znaš nešto više od osnova mreža, onda možeš i MCSA.

Ali i dalje mislim da je MCITP enterprise admin preveliki zalogaj za nekoga tko još nema nijedan MS cert.

14 godina
neaktivan

čuj, u hr veliki vec migriraju na 2008-provjereno,  i za dve-3-4 god hoces,neces svi ce morati a posto je ovo posao u kojem je iskustvo očito sve, ja ionako u tih iducih dve god necu moći ni prismrdjeti sustavima dok se posteno ne zaigram virtualkama a dok to sve dođe i prođe MCITP Server Admin ce (za mene tada) biti pravi ubod. neznam. idem dalje kopat po netu mozda nađem neki redosljed kako se pripremati po cjelinama i neznam ti ja cemu. bilo bi super da jos @Frankovic da neko konstruktivno mišlijenije pa da se prošetam do tog centra za edukaciju i ostavim taj snop novčanica na porti  dok me ne opali sunce i ne kupim motor{#}

17 godina
neaktivan
pixi22 kaže...

čuj, u hr veliki vec migriraju na 2008-provjereno,  i za dve-3-4 god hoces,neces svi ce morati a posto je ovo posao u kojem je iskustvo očito sve, ja ionako u tih iducih dve god necu moći ni prismrdjeti sustavima dok se posteno ne zaigram virtualkama a dok to sve dođe i prođe MCITP Server Admin ce (za mene tada) biti pravi ubod. neznam. idem dalje kopat po netu mozda nađem neki redosljed kako se pripremati po cjelinama i neznam ti ja cemu. bilo bi super da jos @Frankovic da neko konstruktivno mišlijenije pa da se prošetam do tog centra za edukaciju i ostavim taj snop novčanica na porti  dok me ne opali sunce i ne kupim motor{#}

Kao što je već rečeno, matreija na MCITPRO akademiji je prilično gusto složena i netko bez dobre podloge lako se izgubi. U slučaju Algebre, MCITPRO akademija (uz dodatne metode učenja, samostalne ili u sklopu akademije) priprema za Server Administrator certifikat.

Za kvalitetno polaganje ispita, s razumijevanjm materije, potrebano je barem 6 mjeseci do godinu dana, uz intezivno čačkanje po virtualnim mašinama.

ukoliko mislite da nemate dobru podlogu za MCITPRO akademiju, ja preporučam da prvo pohađate http://algebra.hr/stranice/edukacija/program_obrazovanja.aspx?sifra=14 ili se samostalno jako dobro pripremite. U protivnom, moguće je da izgubite korak s ostatkom grupe i onda se jako teško vratiti u tijek predavanje i pratiti daljnju materiju.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
17 godina
Priprema za MCITP

Nego Frankovicu... na jednom od pristupnih ispita (ne sjecam se kojem) sam vidio pitanje "Gdje se nalazi notepad u Start meniju"? Da ti budem iskren, svaki dan koristim notepad ali ubij me, neznam napamet gdje se nalazi. Kakve su to uopce gluposti, kakvo je to pitanje, kakve to uopce ima veze sa Ciscom ili MS Serverom? 

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...
pixi22 kaže...

Kao što je već rečeno, matreija na MCITPRO akademiji je prilično gusto složena i netko bez dobre podloge lako se izgubi. U slučaju Algebre, MCITPRO akademija (uz dodatne metode učenja, samostalne ili u sklopu akademije) priprema za Server Administrator certifikat.

Za kvalitetno polaganje ispita, s razumijevanjm materije, potrebano je barem 6 mjeseci do godinu dana, uz intezivno čačkanje po virtualnim mašinama.

ukoliko mislite da nemate dobru podlogu za MCITPRO akademiju, ja preporučam da prvo pohađate http://algebra.hr/stranice/edukacija/program_obrazovanja.aspx?sifra=14 ili se samostalno jako dobro pripremite. U protivnom, moguće je da izgubite korak s ostatkom grupe i onda se jako teško vratiti u tijek predavanje i pratiti daljnju materiju.

Nema šta, doktorski sročeno. This way or another, see you there Mr. Frankovich...za ostatak ekipe na ovom forumu, ako netko ima što od literature sa skrinšota nek se javi pa se dogovorimo jer idem sam u ovo i idem direkt na mcitp pa kako bilo. oko nove godine apdejtat cu status {#}.

15 godina
neaktivan
Priprema za MCITP

držim fige

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nego Frankovicu... na jednom od pristupnih ispita (ne sjecam se kojem) sam vidio pitanje "Gdje se nalazi notepad u Start meniju"? Da ti budem iskren, svaki dan koristim notepad ali ubij me, neznam napamet gdje se nalazi. Kakve su to uopce gluposti, kakvo je to pitanje, kakve to uopce ima veze sa Ciscom ili MS Serverom? 

Iskreno ne znam kakava su pitanja na ulaznom ispitu za MCITPRO akademiju. Ali evo obećavam da ću pogledati pa javim.

17 godina
mfrankovic kaže...
tnakir kaže...

Iskreno ne znam kakava su pitanja na ulaznom ispitu za MCITPRO akademiju. Ali evo obećavam da ću pogledati pa javim.

Ma nema frke, samo mi tako neke stvari nisu jasne. Takodjer za MSCA ili nesto slicno, bilo je pitanje koji switch u cmd promptu ide za neku naredbu, ubij me, ne sjecam se. Nije vrag da je poanta MS akademije nabubati stvari napamet. Pa tko je lud uciti switcheve napamet kad imas /?

17 godina
tnakir kaže...

Ma nema frke, samo mi tako neke stvari nisu jasne. Takodjer za MSCA ili nesto slicno, bilo je pitanje koji switch u cmd promptu ide za neku naredbu, ubij me, ne sjecam se. Nije vrag da je poanta MS akademije nabubati stvari napamet. Pa tko je lud uciti switcheve napamet kad imas /?

Recimo Cisco boli kita kaj postoji "?", prilikom certificiranja blokiraju tu opciju, naravno - nisam to znao i prvi put sam roknuo ko velki...

Ni meni to nema neke logike, il ces plesat kako sviraju il se mozes hebat...

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
15 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...
tnakir kaže...

to sam nekoć davno (cca 5 godina) vidio al se sjećam da su bile neke nebuloze tam

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Evo pregledao sam sva pitanja koja se pojavljuju na ulaznom ispitu. Nema pitanja s Notepadom i nema pitanja sa komandno-linijskim switchevima. Jedino što je meni zapelo za oko  je pitanje o HTML-u i jedno logičko pitanje. :)

17 godina
Batista kaže...
tnakir kaže...

Recimo Cisco boli kita kaj postoji "?", prilikom certificiranja blokiraju tu opciju, naravno - nisam to znao i prvi put sam roknuo ko velki...

Ni meni to nema neke logike, il ces plesat kako sviraju il se mozes hebat...

A sta da ti kazem. Po meni je bitnije da covjek zna kako doci do rijesenja problema, a ne nauciti kako rijesiti konkretan problem napamet. Naravno da moras poznavati kako mreze funkcioniraju, protokole, adresiranjem rutanje i slicno jer bez toga nemas sto tu raditi.

@Frankovic: mislim da je o CCNA ulaznoj bilo rijec.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 10:25 (tnakir).
14 godina
neaktivan

pitanje. koliko virtualki(VMware) trebam dignuti optimalno za vježbe i koliko za to ode RAM-a?

ili bolje, kakve su uopće konfiguracije kanti u edukacijskim centrima?

15 godina
neaktivan
pixi22 kaže...

pitanje. koliko virtualki(VMware) trebam dignuti optimalno za vježbe i koliko za to ode RAM-a?

ili bolje, kakve su uopće konfiguracije kanti u edukacijskim centrima?

u pravilu 3+1

na http://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/test-lab-guides.aspx imaš kako napraviti neki osnovni lab (contoso) i onda možeš cjelinama ako želiš nešto isprobavat (imaš upute za već gotove cjeline)
na http://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/test-lab-guide-virtualization-notes.aspx imaš savijete  za virtualizaciju (nešto osnovno, zgodno za znat)
http://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/hyper-v-virtual-machine-vm-parent-child-configuration-using-differencing-disks.aspx - korištenje differencialnih diskova - zgodno za ušdedu prostora

ja osobno to radim na MS Hyper V R2 SP1 serveru (znači na njemu imaš samo hyper v podlogu za virtualizaciju koja u pravilu ne troši puno rama a sa SP1 ima mogučnost korištenja dinamičke memorije tj da ti virtualkama daš mogučnosti korištenja više memorije nego što u pravilu imaš tj imaš na hostu sveukupno 4gb memorije i onda možeš na recimo stavit pet virtualki koje će bazično koristit 700mb rama ali kada je potreba (znači kad ti nešto aktivno radiš onda ta količina će skočit na recimo 2gb na uštrb ostalih virtualki)

kaj se rama tiče, probaj imat barem 4gb naravno više je bolje jer automatski možeš imat više virtualki odnosno dati im više rama i slično

u edu centrima zna biti svašta (kako kod kojeg al to je predmat jedne druge rasprave............al mi se čini da MS centar z Varaždinu ima dobre strojeve a za algebru ti frnaković može reć)

ak te još kaj zanima reci

17 godina
neaktivan
cekpi kaže...
u edu centrima zna biti svašta (kako kod kojeg al to je predmat jedne druge rasprave............al mi se čini da MS centar z Varaždinu ima dobre strojeve a za algebru ti frnaković može reć)

ak te još kaj zanima reci

Mi virtualke vrtimo na Quad Core procesorima s 8 GB RAM-a. Bitne su i performanse diskova, s tim da smo mi testirali RAID 0 i samo 1 disk za MS virtualke i ustanovili da je razlika u podizanju i brzini izvođenja virtualke minorna.

tj da ti virtualkama daš mogučnosti korištenja više memorije nego što u pravilu imaš

VMWare koristi overcommit, Hyper-V radi dinamičko preraspoređivanje dostupnog fizičkog rama ovisno o definiranim prioritetima

15 godina
neaktivan
Priprema za MCITP

sa vmwareom nisam toliko radio tako da ne znam kolike su mogućnosti (iako pretpostavljam da su tu negdi)

za procesor (VT se podrazumijeva) vrijedi više je bolje (i jezgri i takta), kaj se diskova tiče idealno bi bilo puno toga (doslovno puno diskova sa puno okretaja u nekom polju) no za neko kućno testiranje i isprobavanje će i kućni c2d u kombinaciji sa 7200 bit čisto dovoljno

(napominjem da za produkcijsko skaliranje vrijede potpuno drugačija pravila i za to postoji poseban pf)

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

ma gle, nema šanse da to sam odradim.toga je MAssA!! probao i ako u momentu kreneš krivo a nema te tko ispraviti....odeeee...mogao bi ovako 5 godina se pripremati.

sad nema druge nego ispljunuti još da zu para za "pred-edukaciju"

i naravno tu su sad dvije opcije:

prvo odraditi CCNA pa MCITP, ili druga varijanta prvo Sis. i Mrežni admin, spec. pa onda MCITP

dosta sam se raspitivao i naravno da su mišlijenija oprečna.možda neko brzinsko stručno glasovanje?

0 a)CCNA -> MCITP
5 b)Sis.mrež.admn.algebr.->MCITP
15 godina
neaktivan
pixi22 kaže...

ma gle, nema šanse da to sam odradim.toga je MAssA!! probao i ako u momentu kreneš krivo a nema te tko ispraviti....odeeee...mogao bi ovako 5 godina se pripremati.

sad nema druge nego ispljunuti još da zu para za "pred-edukaciju"

i naravno tu su sad dvije opcije:

prvo odraditi CCNA pa MCITP, ili druga varijanta prvo Sis. i Mrežni admin, spec. pa onda MCITP

dosta sam se raspitivao i naravno da su mišlijenija oprečna.možda neko brzinsko stručno glasovanje?

ništa od navedenog; sistemski i mrežni admin je qurac imho a ccna ti ne igra ništa ako ne misliš nastavit dalje sa cisco edukacijom

s druge strane, kad pogledam koliko sam MS ispita dao onda je to masa, kad skužim da sam na svaki izašao bez nekih problema (jer radim s time i to moram radi posla znat) onda i ne smatram nekim problemom.......

isto tako, što trenutno radiš, koji su ti ciljevi i čemu bi ti služila certifikacija i koji točno MCITP ciljaš

12 godina
neaktivan
pixi22 kaže...

kakav ulazni ispit i gdje?

ako ideš na NetAkademiju nema nikakvih preduvjeta za akademiju: http://www.netakademija.hr/mcitp-server-administrator

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice