U koju srednju?

poruka: 89
|
čitano: 30.429
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: U koju srednju (SMJER)?
Vodeni Ketchup kaže...

Premišljam se da li da idem u MIOC na opći smjer, ili u MIOC na informatički smjer. Dosta se kužim u kompjutere, imat ću min. 60 bodova a poslije bih vjerojatno išao na FER (ili neku drugo školu) .... Što odabrati?

za tebe sinko moj najbolje bi bilo da upises za kuhara Smijeh

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
protjeran
RE: U koju srednju?
Tomislav95 kaže...

To u vezi druženja s odličnim učenicima i nema neke veze.U našoj školi svi koji su upisali gimnaziju(završio sam 8. razred) nisu niti mirni niti povučeniSmijeh

BTW,preporučam matematičku gimnaziju.

Mislio sam na foru,pošto su svi odlični učenici u gimnazijama mislim pri upisu,da im je samim time i uzorno vladanje.Dakle u gimnaziji bi bila kako-tako (uvijek ima nekih d**ila) radna atmosfera i nebi recimo morao gledati kako se učenici vulgarno raspravljaju s profesorima i spominju im majku u negativnom kontekstu nego bi se sve zasnivalo na jednom normalnom i zrelom razgovoru naravno ako do problema uopće i dođe.Također imam frenda koji ide u strukovnu i tam je glavno markiranje,alkohol vamo tamo,dok je u gimnaziji ležernija atmosfera i nema baš takvih ajmo reč klošara u neposrednoj blizini tebe.Strukovne škole su ljudi moji nekad bile Alfa i Omega zato jer nisu baš ni postojale neke Gimnazije a i u to vrijeme je stanje Svijeta bilo znantno drugačije.Pozdrav

Zarađujmo lovu zajedno: http://gagabux.com/register.php/lcztatu.html
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 13:25 (zgsolja).
15 godina

samo ne gimnazija, razlozi:

1. nemaš ništa završeno nakon srednje škole

2. veća širina u znanju u gimnazijama, a u srednjim tehničkim školama, veće znanje na određenom području

3. ja sam završio smjer tehničar za računalstvo, sad studiram multimedju i kolegiji su mi smiješni (programiranje kolokvirao s 5, matematika 3 jer mi se neda učiti teoriju, zadatke sam riješio 100% na prvom kolokviju u oba semestra, na drugom nešto manje, a to su najteži  kolegiji na prvoj godini), a gimnazijalci se muče, toliko o predznanju, lako im je bilo samo na kolegiju socijalna filozofija i sl.

15 godina
zgsolja kaže...
Tomislav95 kaže...

To u vezi druženja s odličnim učenicima i nema neke veze.U našoj školi svi koji su upisali gimnaziju(završio sam 8. razred) nisu niti mirni niti povučeniSmijeh

BTW,preporučam matematičku gimnaziju.

Mislio sam na foru,pošto su svi odlični učenici u gimnazijama mislim pri upisu,da im je samim time i uzorno vladanje.Dakle u gimnaziji bi bila kako-tako (uvijek ima nekih d**ila) radna atmosfera i nebi recimo morao gledati kako se učenici vulgarno raspravljaju s profesorima i spominju im majku u negativnom kontekstu nego bi se sve zasnivalo na jednom normalnom i zrelom razgovoru naravno ako do problema uopće i dođe.Također imam frenda koji ide u strukovnu i tam je glavno markiranje,alkohol vamo tamo,dok je u gimnaziji ležernija atmosfera i nema baš takvih ajmo reč klošara u neposrednoj blizini tebe.Strukovne škole su ljudi moji nekad bile Alfa i Omega zato jer nisu baš ni postojale neke Gimnazije a i u to vrijeme je stanje Svijeta bilo znantno drugačije.Pozdrav

u svim jačim tehničkim školama je radna atnosfera (uvijek i u gimnazijama imaš par učenika kojima je cilj ići u školu jer nemaju kaj raditi doma, ajd ko ide u školu ako ne mora, al' ovi su posebni), a ove škole tipa strukovne, jedina tema markiranje, auti, motori i neznam šta sve ne

15 godina
neaktivan
zgsolja kaže...

Dakle u gimnaziji bi bila kako-tako (uvijek ima nekih d**ila) radna atmosfera i nebi recimo morao gledati kako se učenici vulgarno raspravljaju s profesorima i spominju im majku u negativnom kontekstu nego bi se sve zasnivalo na jednom normalnom i zrelom razgovoru naravno ako do problema uopće i dođe.Također imam frenda koji ide u strukovnu i tam je glavno markiranje,alkohol vamo tamo,dok je u gimnaziji ležernija atmosfera i nema baš takvih ajmo reč klošara u neposrednoj blizini tebe.

Imam i ja frenda u gimnaziji koji ima "klošare" za prijatelje i koliko mi je on pričao,ni tamo se ne vode "zreli razgovori".Da li to znači da su svi gimnazijalci klošari?Mislim da je vrlo neispravno da ti imaš obraza generalizirati kakvi su ljudi u strukovnim školama i uzdizati gimnazije na pijedestal kako je tamo sve fino,bajno i krasno.Ja idem u strukovnu školu i mogu ti reći da uopće nije raspašoj niti da itko profesoru j*be mater.Ali meni ne pada napamet govoriti ljudima da su gimnazije ovakve ili onakve jer ja nemam veze sa gimnazijom.Ako netko hoće savjet u vezi tehničkih škola ja ću mu ga rado dati,ali nema govora da ću spominjati gimnazije u negativnom kontekstu jer svatko ima pravo na svoj izbor.Ako pročitaš što si napisao ispada da su sve strukovne škole prčvarnice gdje idu društveni otpatci,klošari i alkoholičari.E,pa prijatelju,takvih ima svugdje,ne samo u školama.

alrighty then
16 godina
neaktivan
U koju srednju?

I meni ide na živce kada svi u prvi  plan stavljaju gimnazije , što je i razumljivo , ali onda kad ih već stavljate zašto su strukovne škole "manje" od gimnazije ? Nisu manje.Za mene su čak i veće.Pogotovo tehničke škole što se prirodoslovije imaju jako zahtjevne predmete.I sigurno da če tehničar imati bolje znanje u struci od gimnazijalca i nakon što oboje završe fakultet.

1 0 hvala 0
15 godina
U koju srednju?

pazi brate ovako,ja sam upisao 2. jezicnu u splitu, takoder su mi racunala opsesija od 7. godine, niti mislim da sam pogrijesio sto sam je upisao, niti mislim da bi pogrijesio da sam upisao mioc , s jedne strane mi je prilicno tesko sto sam u gimnaziji i mislim da ne bih pogrijesio da sam isao u u eletrotehnicku s druge strane sam jako zadovoljan s gimnazijom radi toga sto cu se dobro obrazovat i sto mi nece biti tesko zavrsiti drzavnu maturu , takoder nakon srednje namjeravam na fer ili fesb, ako volis racunala definitivno bez premisljanja idi u smijer za racunalstvo i uzivaj, u osnovnoj mertojak sam imao prosjek 4.1, sad sam imao 3.2 i nisam zadovoljan iz razloga sto mislim da mogu bolje i da sam se lose snasao na pocetku godine, dat cu ti prijateljski savjet sto se tice gimnazije : znam da se tesko uhodat u ucenje nakon cijelog ljeta " d_rkanja kur_ca"  i zato se odmah na pocetku ljeta potrudi da pratis gradivo a ne da mislis " lako cu ja to " , inace ako si skoncentiran na neke trojke imat ces slobodnog vremena i uzivat ces a ako ides na prosjek4.0-4.5 ili  vise namucit ces se , neces bas uzivat i bit ces smatran streberom, naravno nemam apsolutno nista protiv ljudi koji uce i imaju dobre ocjene, dapace svaka im cast i nerviraju me oni koji ih nazivaju streberima , u jezicnoj me neriviraju takve stvari a imam problem koji ti u miocu neces imat , kad me vide da idem u kniznicu na bug forum i pc expert ser_u mi da sam debi_l i da sam opsjednut, to me jako nervira i ja se drzim one poslovice:  gledaj svoja posla ! smatram da je npr nogomet dosadan sport ali nemam nista protiv onih koji ga vole i zato ime se ne rugam i ne sere_m im nista, ja volim ekstremno pa vozim bmx, ajde stari nadam se da sam ti pomogo u odluci tako da , uzivaj :) , mozemo na kavu koji put hahaha !

EDIT: ja sam zavrsio prvi razred, sad cu drugi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 17:41 (athlon64).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
athlon64 kaže...

pazi brate ovako,ja sam upisao 2. jezicnu u splitu, takoder su mi racunala opsesija od 7. godine, niti mislim da sam pogrijesio sto sam je upisao, niti mislim da bi pogrijesio da sam upisao mioc , s jedne strane mi je prilicno tesko sto sam u gimnaziji i mislim da ne bih pogrijesio da sam isao u u eletrotehnicku s druge strane sam jako zadovoljan s gimnazijom radi toga sto cu se dobro obrazovat i sto mi nece biti tesko zavrsiti drzavnu maturu , takoder nakon srednje namjeravam na fer ili fesb, ako volis racunala definitivno bez premisljanja idi u smijer za racunalstvo i uzivaj, u osnovnoj mertojak sam imao prosjek 4.1, sad sam imao 3.2 i nisam zadovoljan iz razloga sto mislim da mogu bolje i da sam se lose snasao na pocetku godine, dat cu ti prijateljski savjet sto se tice gimnazije : znam da se tesko uhodat u ucenje nakon cijelog ljeta " d_rkanja kur_ca"  i zato se odmah na pocetku ljeta potrudi da pratis gradivo a ne da mislis " lako cu ja to " , inace ako si skoncentiran na neke trojke imat ces slobodnog vremena i uzivat ces a ako ides na prosjek4.0-4.5 ili  vise namucit ces se , neces bas uzivat i bit ces smatran streberom, naravno nemam apsolutno nista protiv ljudi koji uce i imaju dobre ocjene, dapace svaka im cast i nerviraju me oni koji ih nazivaju streberima , u jezicnoj me neriviraju takve stvari a imam problem koji ti u mocu neces imat , kad me vide da idem u kniznicu na bug forum i pc expert ser_u mi da sam debi_l i da sam opsjednut, to me jako nervira i ja se drzim one poslovice:  gledaj svoja posla ! smatram da je npr nogomet dosadan sport ali nemam nista protiv onih koji ga vole i zato ime se ne rugam i ne sere_m im nista, ja volim ekstremno pa vozim bmx, ajde stari nadam se da sam ti pomogo u odluci tako da , uzivaj :) , mozemo na kavu koji put hahaha !

EDIT: ja sam zavrsio prvi razred, sad cu drugi.

nije štreber onaj koji uči već onaj koji uči bez razumjevanja, bez ikakve logike, sve na pamet (može i neko s dvojkom biti štreber, samo mu malo lošije ide)

recimo, meni je lakše prvo skužiti, logički povezati i na taj način naučim za par min, ne zaboravljam prethodno naučeno i lakše mi je nekad u školi, danas na faksu (uvijek su mi bolje išli zadaci i rješavanje problema od definicija koje mrzim i smatram da je to za amatere)

svatko ima svoj način, a ako netko bolje pamti rečenice od logički povezanih cjelina, neka samo izvoli :)

16 godina
neaktivan
U koju srednju?

medijski tehnićari/grafička škola je veoma jako i dobro zanimanje. Neki predmeti se uće po gimnazijama

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

tenac, ja sam  lijepo rekao da nemam nista protiv nikoga, dapace da me nerviraju oni koji nekoga nazivaju streberima, i da znam ja razliku od strebera do dobrog ucenika ne brini :).

15 godina
neaktivan
U koju srednju?

Evo da se i ja nadovežem malo :D od ove godine i ja idem u srednju školu i to tehničar za računalstvo u srendjoj školi za elektrotehniku i računalstvo u Rijecu (ufff dug naziv xD) i bio sam 6. na listi s 58 bodova (jbg 2 s državnog nisu priznali)... na listi ima 29 učenika

27 ih ima do 50 bodova, jedan ima 49 i jedan 42... nekako su te bodove morali i zaraditi... ali npr. da ja hoću ići za programera (što mi je monotono i dosadno iako znam raditi u c++ toliko da mogu riješiti neke zadatke) ja bi otišao u gimnaziju jer mi ne treba znanje npr. elektrotehnike ili dijangostike problema, ali ja sam se odlučio za ovo zanimanje s kojim nakon srednje mogu biti serviser i koliko god ja to mogao nadoknaditi na faksu (stručne predmete) ja to želim naučiti sada da mogu nakon srednje raditi ako bude bilo potrebe, ali naravno i studirati. Ako se s ičim ne slažem to je da su strukovne slabije škole (uvijek ima iznimaka) ali je ova škola na glasu kao dosta jaka i stroga škola u kojoj nešto mogu i naučiti ;)

0 0 hvala 0
15 godina
U koju srednju?

pazi,jedina stvar koju ne volim je kad mi idu pametovat da smo mi koji smo isli u gimnaziju glupi jer da je bolje ic u strukovu, takoder kad mi kenjaju da gimnazije uopce nisu teze od strukovnih, gimnazija je najteza i to je tako, nema se tu sta pametovat, e sad dali se ispati ic u gimnaziju, to je vec druga tema, ja sam lijepo rekao sta sam imao rec u svom tekstu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
xDinichx kaže...

Evo da se i ja nadovežem malo :D od ove godine i ja idem u srednju školu i to tehničar za računalstvo u srendjoj školi za elektrotehniku i računalstvo u Rijecu (ufff dug naziv xD) i bio sam 6. na listi s 58 bodova (jbg 2 s državnog nisu priznali)... na listi ima 29 učenika

27 ih ima do 50 bodova, jedan ima 49 i jedan 42... nekako su te bodove morali i zaraditi... ali npr. da ja hoću ići za programera (što mi je monotono i dosadno iako znam raditi u c++ toliko da mogu riješiti neke zadatke) ja bi otišao u gimnaziju jer mi ne treba znanje npr. elektrotehnike ili dijangostike problema, ali ja sam se odlučio za ovo zanimanje s kojim nakon srednje mogu biti serviser i koliko god ja to mogao nadoknaditi na faksu (stručne predmete) ja to želim naučiti sada da mogu nakon srednje raditi ako bude bilo potrebe, ali naravno i studirati. Ako se s ičim ne slažem to je da su strukovne slabije škole (uvijek ima iznimaka) ali je ova škola na glasu kao dosta jaka i stroga škola u kojoj nešto mogu i naučiti ;)

slično je išao i moj put, bez brige imat ćeš dovoljno predznanja za faks, nisu bitne ocjene već da čim više zapamtiš u 4 godine, zato slušaj na satu :) a gnjaviti profesore (raditi gluposti) možeš uvijek, samo ne pretjerati da ne završiš kod ravnatelja, hehe

15 godina
neaktivan
U koju srednju?

Ja definitivno ne tvrdim da su gimnazijalci glupi jer je veći i širi spektar općih predmeta, ali da li je gimnazija teža tu se opet da raspraviti (sve ovisi od škole do škole), ali ja isto tako mrzim kada degradiraju strukovnjake...

EDIT: @tenac ne brini ja sam dobar i uzoran učenik :D na satu uvijek slušam (samo ne na  biologiji -.-')

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 17:55 (xDinichx).

1 0 hvala 0
15 godina

pa nije da treba degradirat strukovnjake ali gimnazija je teza, nema se tu sta raspravljat, nema ona bezveze taj naziv, gradivo je opsirnije i teze, ima sad u strukovnim nekih tezih nastavnka ali ima i u gimnazijama, nama ja npr nastavnica iz latinskog ocajna.

15 godina
athlon64 kaže...

pazi,jedina stvar koju ne volim je kad mi idu pametovat da smo mi koji smo isli u gimnaziju glupi jer da je bolje ic u strukovu, takoder kad mi kenjaju da gimnazije uopce nisu teze od strukovnih, gimnazija je najteza i to je tako, nema se tu sta pametovat, e sad dali se ispati ic u gimnaziju, to je vec druga tema, ja sam lijepo rekao sta sam imao rec u svom tekstu.

gimnazija nosi svoje, dobije se lijepa širina u znanju, što je dobro (odgodiš odluku što dalje s životom za još 4 godine), mana je da nema struke nakon 4 godine, stoga bi gimnazije preporučio onima koji su 100% sigurni da će završiti faks (imam loše primjere, susjeda je prolazila s 5.0 u gimnaziji upisala neke lijepe fakultete u zg-u, promjenila 2 fakulteta i sad mi je još kolegica na faksu, a 5 godina starija od mene), također se dobije dobro predznanje iz matematike, pogotovo u matematičkoj, mana je još možda da strukovne idu bolje u detalje, al' se ti detalji mogu nadoknaditi na faksu (npr. dok sam se ja na faksu zezao, neki, ne svi gimnazijalci učili IT (informatičke tehnologije - tu spadaju skoro svi računalni predmeti koje sam u srednjoj imao kroz 4 godine) ), eto ovo su neke od mana i prednosti, a sad, svatko nek odluči što mu bolje odgovara, stvari nisu uvijek crne i bijele

15 godina
U koju srednju?

Istina tenas, gimnazija je iskljucivo za one koji su 1000000% sigurni da ce na faks, ja jesam tako da meni dobro, inace istina sto si rekao , zavrsis gimnaziju bez faksa i sve ti zakura_c.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
a jeste vi čudni,ako hoćeš na foi ili fer moraš odlično znati matematiku,znači ako želiš se baviti informatikom poželjno je da upišeš gimnaziju,jer je u svakoj matematika ista,ali ako želiš nešto teži put,upiši tehničara za računalstvo i deri,ja sam upisao klasičnu gimnaziju u požegi i jako sam zadovoljan,namjeravam nakon gimne ići na foi ili fer i provjereno je da je za njih matematika najbitnija,moj stari je na foi-u studirao,a tetak na fer-u.
http://www.kristijan3d.bloger.hr/
16 godina
neaktivan
U koju srednju?

Ja mislim da mnogi od vas miješaju elektrotehniku , informatiku i računalstvo.To su tri različita pojma.Ako se vidiš u prvom znaš gdje ćeš.U drugom i trećem također.Nisam rekao niti ću ikad , gimnazije jesu teže , ali strukovne ništa manje nisu lakše , dapače mnogo strukovinh predmeta imaju , po težini gledajući , njih se ni gimnazije nebi posramile.Ponajviše mislim na tehničke škole.Matematika i fizika.Da, da to...

1 0 hvala 0
15 godina

istina, ima u strukovnima teskih predmeta ali sveukupno gimnazije su opsirnije i teze malo, ja imam problem sto volim racunarstvo ali mi programiranje izgleda monotono i dosadno, uostalom matematika i fizika me najgore idu, a eznam sto drugo vezano za racunarstvo bi mogao odabrat.

16 godina
neaktivan
Pitanje za gimnazijalce: koliko učenika u vašem razredu prolazi s 5?
Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac.
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

istina, ima u strukovnima teskih predmeta ali sveukupno gimnazije su opsirnije i teze malo, ja imam problem sto volim racunarstvo ali mi programiranje izgleda monotono i dosadno, uostalom matematika i fizika me najgore idu, a eznam sto drugo vezano za racunarstvo bi mogao odabrat.

imaš tu dobru školu medijskog tehnićara, web dizajn, flash. multimedia, photoshop, video itd...

http://gtabalkan.com
15 godina
neaktivan
U koju srednju?

Gotovi su upisi, bar za sad. Ja sam upiso XV. gimnaziju, sa čisto solidnim 61 bodom. Informatički smjer naravno i imam dva prijateljakoja idu tamo, koji tvrde da škola nije za bacit Belji se. A što se tiće cura, mislim da je bolje upisat gimnaziju di je omjer spolova 50:50, a ovi u tehničkim, uzmimo TS Ruđer npr. gdje ima nekolicina cura uglavnom u optici.

P.S.

Iz viđenog znam da cure u MIOC-u uopče nisu za bacit (bar jedan dio).

I'm soo SERIAL

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
U koju srednju?

Ma ako nećeš programirat , dobro ti je računalstvo , ali bez matematike i fizike nemoš' previše.Računalstvo ti je servisiranje , prodaja i nabava hardvera.

0 0 hvala 0
15 godina
ivan-zd kaže...

Ma ako nećeš programirat , dobro ti je računalstvo , ali bez matematike i fizike nemoš' previše.Računalstvo ti je servisiranje , prodaja i nabava hardvera.

al ni matematika nije lagana, dobije se dobro predznanje, jedino je fizika nešto slabija, 2.5 sata tjedno

15 godina
U koju srednju?

CUSPAJZ:Jedna jedina ucenica i to prosjek jedva 4.5

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
U koju srednju?

jel se može nakon teh. za računalstvo upisati na dizajnerski smjer na faxu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ha , 2,5 sata tjedno? Gdje si našao ovih pola? Ima fizike u tehničkim školama barem u sva 4 razreeda po 2 sata opće nastave, a stručni predmeti su više manje -fizika.Npr.Osnove elektrotehnike ?
16 godina
neaktivan
ROFLOLMAO kaže...

jel se može nakon teh. za računalstvo upisati na dizajnerski smjer na faxu?

Možeš ti završiti poljeprivrednu,smjer fitofarmaceut , pa ako dobro prođeš na maturi , i uspiješ upisati npr.FER .

15 godina
xDinichx kaže...

Dobra ti je to škola... meni su četiri godine proletjele u trenu... Treba dosta raditi, ali ako te to zanima nije teško, jer dosta se stvari radi i u praksi pa bude zanimljivo.

Možda će se nekima zvučati glupo, ali čini mi se da je u strukovnim školama nekako bolja ekipa... svi imaju slične interese zbog kojih su i upisali tu školu, dok kod gimnazije to nije slučaj.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice