ja sam iz bosne ali planiram ici na fer pa neznam kako to ide
FER ili FOI
- poruka: 486
- |
- čitano: 288.406
- |
- moderatori:
Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako položim matematiku i fiziku na maturi sa 5, hrvatski sa npr. 3 ili 4 (on mi je onako šepav), i njemački (budući da ne učim engleski) sa 5; jel bi mogel upast na Fer?
Ako položim matematiku i fiziku na maturi sa 5, hrvatski sa npr. 3 ili 4 (on mi je onako šepav), i njemački (budući da ne učim engleski) sa 5; jel bi mogel upast na Fer?
neznam sad bas ali svakako nije dobar potez to sto neucis engleski
Da malo bolje objasnim. Na državnom natjecanju iz osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici bil sam 11, iz fizike na županijskom natjecanju sam bil 4. Prvi razred sam prešel sa 4, drugi sa 5, treči isto sa 5. Ne učim engleski. I ako položim maturu iz fizike za 5, matematike isto za 5, hrvatskog sa 5, njemačkog višu za 4. Kolike su mi šanse da upadnem na Fer?
Da malo bolje objasnim. Na državnom natjecanju iz osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici bil sam 11, iz fizike na županijskom natjecanju sam bil 4. Prvi razred sam prešel sa 4, drugi sa 5, treči isto sa 5. Ne učim engleski. I ako položim maturu iz fizike za 5, matematike isto za 5, hrvatskog sa 5, njemačkog višu za 4. Kolike su mi šanse da upadnem na Fer?
Gotovo pa 100%. Nemaš brige, sam napiši lijepo maturu i to je to.
Trenutno pohađam PITUP Sisak i malo sam razočaran sa količinom ekonomskih predmeta koje moram polagati.
Prva godina je i na njoj Računovodstvo, Statistika, Financijska matematika, Organizacija, Ekonomija, Poslovna Ekonomija, Matematika, Informatika, Programiranje, Ured, Engleski, Komunikologija.
Ima 12 predmeta i moraš položiti 9 za upis na drugu godinu. To je za izvanredne Pitup SISAK.
Ispiti su dosta teški i ako naučiš prolaziš, barem večinom. Ima kao i na svim fakultetima zagriženih profa pa od nas 90 padnu svi itd.
Kolega mi je završio FER i išao je redovno na predavanja i završio tri godine bez problema.
Primjer matematike koje je polagao je da se mogla koristiti bilježnica i formule, a toga ovdje nema osim iz statistike.
Sve u svemu najbolje je upisati redovno i stisnuti zube i brzo će proči tri godine.
Problem ovog fakulteta je što ima puno pričanja i učenja napamet a skroz malo na računalu. Primjer 7 dana bla bla i onda jedan dan na računali ili tako nešto.
Poslije toga ako si uporan naučiš doma.
Interesira me, kako je bilo prošle godine na FOIu, jeli gužva bude oko faksa, jel se može upast na faks ako imaš npr. 600 bodova od 1000.
Pitam jer matematiku sam rješio osrednje, informatiku nešto bolje, a prosjek sve 4 godine je 4, nadam se da cu moć.
I ovi koje sad sad upisuju, kako je vami prošlo?
FESB ljudi FESB!!!!!!!
FESB ljudi FESB!!!!!!!
Šuti, navlačiš mi konkurenciju :p
Interesira me, kako je bilo prošle godine na FOIu, jeli gužva bude oko faksa, jel se može upast na faks ako imaš npr. 600 bodova od 1000.
Pitam jer matematiku sam rješio osrednje, informatiku nešto bolje, a prosjek sve 4 godine je 4, nadam se da cu moć.
I ovi koje sad sad upisuju, kako je vami prošlo?
Evo ti informacije za 2010.godinu za smjer Informacijski i poslovni sustavi:
Upisna kvota je 285.Ukupan broj prijava je bio 943,od toga je 152 bilo prijava prvog prioriteta,a potvrđeni broj upisa je na kraju bio 183.Minimalan potreban broj bodova je bio 339.Ovo je samo za ljetni rok.U jesenskom roku faks je upisivao 108 ljudi,62 ih se prijavilo,a 13 upisalo.Minimalan broj bodova je bio 311.
PITUP je pi***rija, a ne fakultet. Ako ti je to problem, onda razmišljaj o nečemu drugome, a ne FOI / FER / FESB i srodnim
Nisu popunili kvotu.
Koliko čujem od profesora, nikako nisu zadovoljni državnom maturom, jer su trenutni brucoši jedna od najlošijih generacija koja je upisala faks.
Nisu popunili kvotu.
Koliko čujem od profesora, nikako nisu zadovoljni državnom maturom, jer su trenutni brucoši jedna od najlošijih generacija koja je upisala faks.
Da znam, čuo sam da je kao prošla generacija kao bila "najgora" što su dobili na FERu.
A ove godine dosta su teži zadatci nego prošle godine, na informatici je bio jedan pojam za koji nikad nisam čuo...
Nisu popunili kvotu.
Da znam, čuo sam da je kao prošla generacija kao bila "najgora" što su dobili na FERu.
A ove godine dosta su teži zadatci nego prošle godine, na informatici je bio jedan pojam za koji nikad nisam čuo...
Koji je to pojam ako smijem pitati?
Nisu popunili kvotu.
Koji je to pojam ako smijem pitati?
Ahh ma neznam točno nije bit nije bajt, nešto se slično piše, pa sam išao metodom eliminacije, i zaokružio tu A ili B.
Ugl. taj pojam nismo učili u srednjoj, odnosno nismo pola toga ali sam naknadno obradio te cjeline.
Evo ti informacije za 2010.godinu za smjer Informacijski i poslovni sustavi:
Upisna kvota je 285.Ukupan broj prijava je bio 943,od toga je 152 bilo prijava prvog prioriteta,a potvrđeni broj upisa je na kraju bio 183.Minimalan potreban broj bodova je bio 339.Ovo je samo za ljetni rok.U jesenskom roku faks je upisivao 108 ljudi,62 ih se prijavilo,a 13 upisalo.Minimalan broj bodova je bio 311.
Otkud ti ta informacija, može link ili nešt?
Dal znaš možda od tih 183 (recimo da je bilo kao i za ovu godinu da prvih 90 ništa ne plaća) kako se kretao raspon bodova od 1. do 90. mjesta?
To ne znam.Informacije vadim sa studij.hr.
Nisu popunili kvotu.
Radi se o bistabilu - elektroničkom ili nekom drugom elementu koji ima dva stabilna stanja. U jednom stanju ostaje tako dugo dok ga neki vanjski podražaj, npr. el. impuls, ne prebaci u drugo stanje. U računalima bistabil predstavlja fizičko ostvarenje jednog bita. - Vesna Skočir: Informatika za maturu. (Oprostite na off-u)
jel moze netko tko je upućen napisati par stvari u vezi placanja fer-a, primjerice koliko se plaća, i koliko ljudi upada besplatno, dali je teško upast besplatno i tako. ;)
Mislim da je prva godina za sve besplatna,a zatim na temelju uspjeha plaćaš određenu cijenu,maksimalno do 7370 Kn.Svaki ECTS bod ima svoju cijenu(ona je fiksna i za sve je ista).To ti tipa ide nekako ovako;da položiš semestar moraš sakupiti 180 ECTS bodova,ako ti položiš sa 160,onda moraš plaćati 20 X cijena ECTS boda.
Nemoj me držati za riječ jer nisam siguran,ali mislim da to ide tako nekako.
Ako prva godina nije besplatna,onda oni odrede tko plaća,a tko ne.Upisna kvota je 640 i sad oni odrede da naprimjer prvih 90 ne plaća studij,od 91.-150 plaća ovoliko,itd.itd.,zadnjih 50 plaća punu cijenu.Mislim da ako si odličan student da si oslobođen plaćanja školarine ili dobiješ stipendiju.
Dečki, kako ste prošli maturu?
Ja evo za FOI imam 600 bodova, baš kako sam predvidio, a za FER 513 bodova (Heh znam, fiziku sam rješio 28% sto je inače dosta dobro s obzirom koliko smo slabi na fizici)
Nadam se da cu upast na FOI, ajmo ljudi malo se aktivirajte, kakvo je vaše stanje, mišljenje i sve to?
Ja evo za FOI imam 600 bodova, baš kako sam predvidio, a za FER 513 bodova (Heh znam, fiziku sam rješio 28% sto je inače dosta dobro s obzirom koliko smo slabi na fizici)
Nadam se da cu upast na FOI, ajmo ljudi malo se aktivirajte, kakvo je vaše stanje, mišljenje i sve to?
http://www.bug.hr/forum/topic/skola-osnovna-srednja-faks/drzavna-matura-2011/91727.aspx
Isti specijalac ko i ti. Za FER 568 bodova ( to možemo zaboraviti ), a za FOI imam 631,5 bodova.
A ne znam, na FOI se možda nekak skrumpiram.
Isti specijalac ko i ti. Za FER 568 bodova ( to možemo zaboraviti ), a za FOI imam 631,5 bodova.
A ne znam, na FOI se možda nekak skrumpiram.
Heh, ja sam se usmjerio na FOI jer ima više informatike, a jel znas mozda detalje koliko ih je prijavljeno na FOI, i koliko će bit dovoljno za upast?
Na FOIu je prošle godine ostalo mjesta na jesenskom roku tak da se ne morate brinuti.
Heh, ja sam se usmjerio na FOI jer ima više informatike, a jel znas mozda detalje koliko ih je prijavljeno na FOI, i koliko će bit dovoljno za upast?
Nažalost ne znam. 30.6 su okvirne rang liste pa ćemo vidjeti kako gdje stojimo.
Za FOI:
Broj prijava: 659
Broj izbora prvog prioriteta: 151
A koji ste smjer prijavili na FOI-u. Ja sam prijavio Informacijske sustave i Poslovne sustave. Zanima me jel ima još kakvih boljih smjerova tamo.
A koji ste smjer prijavili na FOI-u. Ja sam prijavio Informacijske sustave i Poslovne sustave. Zanima me jel ima još kakvih boljih smjerova tamo.
Da i ja sam taj, taj je glavni, prima 285 ljudi.
A ima i: Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (stručni), Varaždin, gdje ih prima 60.
Nadam se da ćemo se vidjet na FOI-u, već znam par ljudi koji će bit.
Zna netko koliko si bili najnizi pragovi za upad na FER i FOI prosle godine?