CISCO akademija?

poruka: 37
|
čitano: 33.150
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
CISCO akademija?

uglavnom,cijene ti se dosta više nego u hrvatskoj

0 0 hvala 0
16 godina
CISCO akademija?

da, to mi je otprilike bilo jasno, pošto se u hrv. baš ništ osim dobre veze ne cijeni, ali... cisco bi mi bil backup plan ako failam na faksu, a znam da u hrv. nema posla, pa me čisto zanima dali možda netko iz prve ruke zna kak je vani s tim diplomama pošto im je cijena masna...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: CISCO akademija?
Blade18 kaže...

ei ekipa! znaci ako polozim ccna exploration i odmah nakon toga ccnp, opet postoje velike šanse da budem na burzi, a? zna možda netko kak se vani cijene ove dvije diplome u paru? 

Dečki s FER-a ima na burzi osobno imam frendove, Vani se cijene s iskustvom.

16 godina
neaktivan
Blade18 kaže...

da, to mi je otprilike bilo jasno, pošto se u hrv. baš ništ osim dobre veze ne cijeni, ali... cisco bi mi bil backup plan ako failam na faksu, a znam da u hrv. nema posla, pa me čisto zanima dali možda netko iz prve ruke zna kak je vani s tim diplomama pošto im je cijena masna...

ma ccna mozes sam poloziti, ali imam rijetko tko polaže ccnp sam jer je neisplativo. obično njega plača firma (kao doškolovavanje) ili faks (prije par godina FER je imao par besplatnih mjesta).

ugl cijena ccnp-a je 2-3 cijene ccna :/

Franjic kaže...
Blade18 kaže...

ei ekipa! znaci ako polozim ccna exploration i odmah nakon toga ccnp, opet postoje velike šanse da budem na burzi, a? zna možda netko kak se vani cijene ove dvije diplome u paru? 

Dečki s FER-a ima na burzi osobno imam frendove, Vani se cijene s iskustvom.

pa problem nakon faksa je što kod nas dosta toga ide na poznanstvo i muljažu. naravno ima i poslova gdje su fer i korektni natječaji. ali ugl. će poslodavac radije zaposliti čovjeka sa možda čak i nižom školom ako ima prijašnjeg iskustva u tom poslu. tako da... dobro je raditi .... bilogdje... barem da zaradiš nešto, da malo teće staž i da dobiješ barem nešto iskustva.

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
13 godina
protjeran
CISCO akademija?

Na poznanstvo moraš ići jer svaki poslodavac uvijek pita svoje zaposlenike za preporuke. Neki to rade paralelno s natječajem, neki odrade prije natječaja, a neki natječaj ignoriraju i zanimaju se samo za preporuke. Da ne pomislite da je tako samo kod nas i da je to nešto loše, to je uobičajena praksa svuda u svijetu. Uostalom, naivno je očekivati da ćeš naći posao samo zato što si super stručnjak, a zatvorio si se u nekakav svoj svijet i nemaš poznanika i kontakata.

Svoj prvi posao sam dobio upravo preko poznanstva. Firma je tražila mlade i nadobudne da rade kao tech support i ja sam upao preko poznanika koji me preporučio. Do tada sam visio na Zavodu i išao na razgovore kao zeleni klinac koji nikakvih iskustava nije imao. Osam godina kasnije mijenjam posao tako da me frend kojega sam upoznao na jednom projektu za prvu firmu zove da dođem. Odmah ću vam reći da, osim znanja i diplome, u pronalaženju posla jako, možda i najviše, pomažu poznanstva i kontakti. Osim na tehničkih vještinama i znanjima svakako je poželjno raditi i na socijalnim vještinama. Jer ako nitko ne zna za vas, nitko vas neće niti tražiti.

Odjebite Fejs i sadnju pamuka s tamnoputim likova i odite na LinkedIn. Ili di već.

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

slažem se. danas se posao nalazi više preko preporuka, pogotovo u IT svijetu. studij i neka druga školovanja nevažana su ako nisi aktivan stalno u području i/ili nemaš certifikat.

to su shvatili i na TVZ-u tj. NetAkademiji te osnovali centar za karijerno savjetovanje koji vodi Vjeran Bušelić - radio je u Microsoftu dugo, pa na Algebri...Čovjek je stvarno u području i poznaje ljude.

kroz centar vodi razne radionice i mjesečne tribine na kojima ističe baš važnost tih socijalnih vještina i pomaže studentima da rade na njima. dobra su mu okupljanja, nešto i naučiš...

10 godina
neaktivan
CISCO akademija?

Pozdrav za ekipu,

Upisao sam IT akademiju (www.it-akademija.com), ali par mjeseci nakon toga sam ostao bez posla i ona mi vise nije bila prioritet. Nisam ih vise mogao placati i o tome sam ih obavijestio sa zeljom da sporazumno raskinemo ugovor. Do tada sam imao izmirena dugovanja i njih, naravno, ne bih trazio nazad. To su odbili. Smatraju da sam u momentu potpisivanja morao znati finansijsku situaciju svoje tadasnje firme i da nisam smio onda ni potpisati ugovor (nonsens). Ostavili su mi jedino opciju da prenesem svoj ugovor na drugog, sto pokusavam vec par mjeseci, ali, moramo priznati da su teska vremena i da to nije jednostavno.

Je li netko imao slicnih iskustava sa ovom akademijom?

DIP

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice