CCNP - stanje u telekomunikacijama

poruka: 4
|
čitano: 3.015
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

kratko pitanje. Trenutno sam na trećoj godini preddiplomskog studija (prvostupnik, bakalar, votever) i razmišljam kaj dalje. Zanima me ima li netko od vas konkretnih iskustava u telekomima, a vezano uz CCNP? Naime, razmišljam isplati li se nakon faksa nastaviti užu specijalizaciju na CCNP ciljano u svrhu ostvarenja zaposlenja u nekom telekomu? Inače, već od prije imam CCNA. Kako u telekomima gledaju ekipu sa 3 godine faksa i CCNP-jem? Jel to 'tražena roba' ili se primarno traži 5 godina studija, a certovi su samo ono...pat on the head - good for you.

Znači, jasno mi je da ću teško dobiti posao kao sistem admin na Microsoft tehnologijama ili Linuxu ako specijaliziram mreže (a i sistemaša na MS-u ima podosta), ali imam nekako ideju da telekomi traže mrežaše pa me zanimaju konkretna iskustva iz telekoma.

Hvala na odgovorima,

V.

The Chinaman is not the issue here!!!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

vidi ovako, po meni se taj CCNP isplati dosta. Ekipe sa CCNA ima jako puno u posljednje vrijeme CCNP je jos po meni dosta rjedak slucaj kod nas sto nece biti slucaj za 1-2 godine. U net akademiji kosta 10000 kn, sto po meni nije velika cifra koliko ti moze znaciti ako se zaposlis kao CISCO strucnjak ali ti NE GARANTUJE zaposlenje. Sto se karijere u telekomunikacijama tice, sumnjam da ce te itko od tih ozbiljnijih igraca uzeti bez 2-3 godine iskustva. Morat ces negdje pokušati skupiti prijeko potrebno iskustvo sto se struke a i CISCO opreme jer Packet tracer je jedna stvar a pravi posao nesto sasvim drugo (iz iskustva). Sto se tice te Win administracije tu je stanje dosta šareno, napradnih administratora baš i nema, jer se uglavnom usmjere na neku konkretnu stvar. Da me ne shvatite krivo, kod mene WIn 2008r2 administraciju obavljaju rač. tehničari, nekog dodira imam i ja ali jako malo.

Ako bi bas htjeo u telekomunikacije mozda bi bilo dobro da se usmjeris na VoIP, vlo malo ljudi ovo radi kod nas a podrucije je ogromno a vani su ovi poslovi jako na cijeni.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Re: CCNP - stanje u telekomunikacijama

Koji faks ako se smije znati?

Po meni CCNP nema nikakvog smisla bez odgovarajućeg radnog iskustva.Prije bih ti savjetovao da s ovim kvalifikacijama tražiš SO ili da volontiraš,samo da stekneš iskustva,jer iskustvo je ono što se traži.Onda uz to SO probaj odraditi CCNP.Kažem SO,jer teško da ćeš naći posao sa zasnivanjem radnog odnosa - u telekomu.Čak ćeš i SO teško naći jer je konkurencija velika.

Većina alternativnih providera (onih koji nešto znače) je pred stečajem i nema nekih ulaganja,a HT i Vip zaboravi ako nemaš debelu vezu.

Što se tiče manjih privatnika,tamo ti znanje mreža nije dovoljno,već se traži od tebe da budeš i sistemaš i mrežaš.A i oni traže iskustvo i uglavnom zapošljavaju preko preporuke.

Nemam potpis
13 godina
neaktivan
Re: CCNP - stanje u telekomunikacijama

Radim već osam godina u jednoj državnoj firmi, iskustva imam napretek u Tier I supportu (hehe), nešto u administraciji domene, nešto malo konfiguracija mreže, nešto u wirelessu, ali to je sve dosta siromašno, kad se uspoređujem sa kolegama koji rade u IN2 ili Integri.

Kaj se tiče faksa, nije tajna - na VŠPR od Algebre sam. Trenutno treća godina, a nemam pojma hoću li nastaviti ili ne...veliki su novci u pitanju. Nemrem reći da je faks nešto težak, ali ak si kao ja došao tamo, a da nisi već administrirao sistem, naučiš poprilično.

U svakom slučaju, hvala na odgovorima. Moram tako i tako još dobro razmisliti na što se fokusirati jer ne želim lupati pare u prazno bezveze.

The Chinaman is not the issue here!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice