BUG tim za autoCAD

poruka: 496
|
čitano: 241.608
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: BUG tim za autoCAD
angel of fire kaže...

Ja bi trebao detalj štoka od prozora i vrata, ko Boga vas molim ak ima netko ili zna di to naći...

Aluminijski ili drveni, crtao bi sam, al nemam dimenzije svakog falca posebno, pa će ispast bezveze...{#}

Pogledaj ovdje, na netu imate svu silu detalja koje su ljudi napravili i dijele sa ostalima.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
angel of fire kaže...

Ja bi trebao detalj štoka od prozora i vrata, ko Boga vas molim ak ima netko ili zna di to naći...

Aluminijski ili drveni, crtao bi sam, al nemam dimenzije svakog falca posebno, pa će ispast bezveze...{#}

Pogledaj ovdje, na netu imate svu silu detalja koje su ljudi napravili i dijele sa ostalima.

hvala ti OD SRCA...:))

{#}

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
WItcher kaže...

Jel netko zna kako je najbolje napraviti krov u autocadu( 2012)?

Objasni malo, trebaš neki detalj krova ili...?

Ma najobicniji krov.

Jel kad napravim neku objekt (geometriju ) i rupu u njemu jel ja mogu pomicati tu rupu, kakO?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 21:09 (WItcher).
17 godina
BUG tim za autoCAD

Imam neki užasno čudan problem s plotanjem.

U fajlu uredno radim, ali kod plota vani ispadne samo hatch (i to ne znam da li svi ili samo neki). Plot preview naravno pokazuje upravo ono što izlazi van. Nema veze na koji printer šaljem, niti koji je plot style, područje ispisa je uredno odabrano, mjerilo je OK... Kažem, na papiru se hatchevi pojave u pravom mjerilu i na pravom mjestu, ali NIČEGA DRUGOG NEMA!!!!

Osim gore navedenog, UCS je OK, ma štajaznam, sve mi se čini OK, ali jednostavno print ne funkcionira.

Jedino što mi još pada na pamet je da je možda do konverzije u nižu verziju ACADa (spuštam na v2008). Klijent uredno printa iz originala, tako da sam još luđi. Probati ću još zamoliti da mi pošalju nacrt spremljen u originalu u nižu verziju, ali iskreno sumnjam da će to imati nekog utjecaja.

google naravno ne daje konkretne odgovore, kada nemam pojma niti što bi ga točno pitao, a na c/p ovog posta ne daje probavljive rezultate :D

Ima li ovdje možda netko tko se susreo sa sličnom glupošću? Bilo koji savjet rado primam!

Gledam te!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Imam neki užasno čudan problem s plotanjem.

U fajlu uredno radim, ali kod plota vani ispadne samo hatch (i to ne znam da li svi ili samo neki). Plot preview naravno pokazuje upravo ono što izlazi van. Nema veze na koji printer šaljem, niti koji je plot style, područje ispisa je uredno odabrano, mjerilo je OK... Kažem, na papiru se hatchevi pojave u pravom mjerilu i na pravom mjestu, ali NIČEGA DRUGOG NEMA!!!!

Osim gore navedenog, UCS je OK, ma štajaznam, sve mi se čini OK, ali jednostavno print ne funkcionira.

Jedino što mi još pada na pamet je da je možda do konverzije u nižu verziju ACADa (spuštam na v2008). Klijent uredno printa iz originala, tako da sam još luđi. Probati ću još zamoliti da mi pošalju nacrt spremljen u originalu u nižu verziju, ali iskreno sumnjam da će to imati nekog utjecaja.

google naravno ne daje konkretne odgovore, kada nemam pojma niti što bi ga točno pitao, a na c/p ovog posta ne daje probavljive rezultate :D

Ima li ovdje možda netko tko se susreo sa sličnom glupošću? Bilo koji savjet rado primam!

Probaj napraviti ili uvući novi viewport (ako ih koristiš) ali u drugi Layout, ponekad jednostavno zna biti problema koji se nemogu riješiti nego ovako.

Ima jedna seljačka fora, ali radi. Otvoriš novi file i jednostavno s copy/paste preseliš sve iz model space-a u novi file.

17 godina
mario.L_hr kaže...
Veliki Brat kaže...

Imam neki užasno čudan problem s plotanjem. ... Bilo koji savjet rado primam!

Probaj napraviti ili uvući novi viewport (ako ih koristiš) ali u drugi Layout, ponekad jednostavno zna biti problema koji se nemogu riješiti nego ovako.

Ima jedna seljačka fora, ali radi. Otvoriš novi file i jednostavno s copy/paste preseliš sve iz model space-a u novi file.

Hvala, to s c/p ću sutra prvo probati, uopće se nisam toga sjetio.

Inače, printam iz model spacea. Nažalost, naučio sam da mi se ne isplati raditi s layoutima jer arhitekti iz nekog razloga vole mijenjati položaj nacrta sa svakom novom poslanom verzijom :) A još mi je bolje kad promijene mjerilo, pa sve moram povećati ili smanjiti za faktor 100 :D

Gledam te!
14 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Inače, printam iz model spacea. Nažalost, naučio sam da mi se ne isplati raditi s layoutima jer arhitekti iz nekog razloga vole mijenjati položaj nacrta sa svakom novom poslanom verzijom :) A još mi je bolje kad promijene mjerilo, pa sve moram povećati ili smanjiti za faktor 100 :D

To ti je loš pristup, Layouti su pravi spas. Naslažeš ih koliko voliš, svakog definiraš u page setup-u, i plotanje je živa milina.

Za boldano ti evo jedan savjet, može pomoći i drugima. Uvijek definiraj jedinice u kojima crtaš (komanda units i pod Insertions scales definiraj jedinice u kojima crtaš, pošto sam strojar kod mene su tu milimetri). Otvoriš crtež kojeg si dobio i kod njega podesiš jedinice, ako radiš sa ljudima koje poznaješ nagovori ih da sami to naprave tj. da definiraju jedinice u kojima crtaju, uvlačenjem u tvoje podloge (kao xref ili blok) insertion scale se automatski podešava.

Ima nekih stvari koje bi trebale biti normalne i uoobičajene svima ali nažalost nisu. Prvi postulat crtanja je taj da se podloga ne miče nakon što je prvi put distribuirana. Točka umentanja je 0,0 i ona mora ostati fiksna. Sve drugo dovodi do problema. Druga stvar je da svak definira svoje jedinice (živa pjesma kod izmjene crteža). Treća stvar da se elementi koje crta netko drugi ne uvlače u vlastiti crteža kao blok već samo kao xreferenca (ako se uvlače kao blok onda riskiraš da kod plotanja imaš dvije različite instalacije). Četvrta stvar je ne forisirati elemente po bilo kojoj osnovi (boja, tip linije, lintype scale faktor, debljia linie, ...) ukoliko to nije nužno. Mogao bih ja ovako do neznam kada ali neznam dali to nekoga zanima.

17 godina
mario.L_hr kaže...
Veliki Brat kaže...

To ti je loš pristup, Layouti su pravi spas. Naslažeš ih koliko voliš, svakog definiraš u page setup-u, i plotanje je živa milina.

Nažalost, nije uspjelo ovo s c/p. A ništa, idem tražiti da mi spuste podlogu i ako to ne upali, nek' si printaju sami, što da im radim...

Inače, s layoutim radim otkad su se pojavili (misli u v. 2000) i super su mi stvar, ali to jednostavno ne ide, jer podloge prečesto izmjenjujemo i više mi vremena treba za srediti to, nego pustiti u plot iz modela. A ovako odoka, nekih ~1% arhića šalju podloge uređene na način na koji si spomenuo. Strašno...

Gledam te!
17 godina
neaktivan
BUG tim za autoCAD

Heh, zanimljivo, ali mi u firmi ne radimo s layoutima. Dapače, samo jedan suradnik (geodet) ih koristi to su uvijek kaosi za snalaženje. Valjda ovisi o tome kako se navikneš, iskreno nisam ni gledao layoute a bome ni razmišljao o radu s njima. :)

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 8:22 (Danny_HR).

0 1 hvala 0
16 godina
Danny_HR kaže...

Heh, zanimljivo, ali mi u firmi ne radimo s layoutima. Dapače, samo jedan suradnik (geodet) ih koristi to su uvijek kaosi za snalaženje. Valjda ovisi o tome kako se navikneš, iskreno nisam ni gledao layoute a bome ni razmišljao o radu s njima. :)

Moja preporuka ti je da polako kreneš koristi layoute. Ja ih koristim od 2004 i sad kad vidim da netko printa iz modela kosa mi se diže... iako sam prije (od 1998-2004) stalno printao iz modela. Isto radim u arhitekturi.

Samo jedna stvar za zbog koje je bolje printati iz layouta je publish/batch plot. Lipo posložiš crteže u layoutu i sa dva klika plotaš 20 ili koliko ti treba layouta i naravno možeš staviti koliko ti treba kopija...

Možda kod obiteljskih kuća tj. manjih projekata se layouti i ne isplate, ali kad radite na nekom velikom projektu od par tisuća m2 e onda se definitivno isplate.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 8:49 (amater_2).
14 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Nažalost, nije uspjelo ovo s c/p. A ništa, idem tražiti da mi spuste podlogu i ako to ne upali, nek' si printaju sami, što da im radim...

Inače, s layoutim radim otkad su se pojavili (misli u v. 2000) i super su mi stvar, ali to jednostavno ne ide, jer podloge prečesto izmjenjujemo i više mi vremena treba za srediti to, nego pustiti u plot iz modela. A ovako odoka, nekih ~1% arhića šalju podloge uređene na način na koji si spomenuo. Strašno...

Ajde stavi SS onoga što bi se trebalo vidjeti i onoga što se vidi kad imaš plot preview.

Da crtež nije napravljen s nekom od specijalističkih verzija AutoCAD-a (architectural, mechanical, MEP,....) i jesi li uključio da proxy objekti budu vidljivi?

Danny_HR kaže...

Layouti su zakon. U firmi imamo složene template za manje više sve veličine papira, složeni su kao neovisni fileovi. U sami crtež uvlačimo samo one layoute koje trebamo, npr. u crtežu trebam jedan Layout veličine A1 i npr. drugi veličine 420x1050 mm, jednostavno kliknem desnom tipkom miša na Layout i odaberem From template zatim odaberem file koji mi odgovara prema dimenzijama (smješteni su u direktoriju Templates ime filea ima u nazivu i oznaku za dimenzije) i uvučem ga u crtež. Dobra stvar je u tome što uvučeni Layout sa sobom donosi i podešene postavke page setup-a (ploter, dimenzije papira, veličina margina, kvaliteta ispisa,....). U crtežu imam samo one Layoute koji mi trebaju, preimenujem ih na način da svaki Layout ima tipsku oznaku radi lakšeg snalaženja.

Ovo radim svaki put kad započinjem novi crtež, izgubiš nekih 5 minuta vremena po crtežu ali ti se višestruko vrati kada trebaš plotati, na samom kraju. Tada samo upišeš plot i stišćeš OK. Da ne pričam o tome što kada trebaš svu dokumentaciju pretvoriti u pdf, zamjeniš ploter sa generičkim dwg to pdf i jednostavno uvučeš postavke bez ikakvog utoška vremena i naravno stisneš OK.

17 godina
mario.L_hr kaže...
Veliki Brat kaže...

Ajde stavi SS onoga što bi se trebalo vidjeti i onoga što se vidi kad imaš plot preview.

Evo SS. Poludiću (ako već nisam).

BTW, dobio sam što sam tražio, nacrt save as opcijom spušten u nižu verziju. Tamo pak ne vidim ništa na PP, sve bijelo. Kao da su svi layeri postavljeni na no plot. A nisu. Za popi...

DWG DWG
Print preview Print preview
Gledam te!
16 godina

Ajde probaj upisati AUDIT u komadnu liniju. Kad te pita "Fix any errors detected? [Yes/No] <N>:" stavi yes ili samo y.

17 godina
amater_2 kaže...

Ajde probaj upisati AUDIT u komadnu liniju. Kad te pita "Fix any errors detected? [Yes/No] <N>:" stavi yes ili samo y.

Ljubi te deda! Nije mi to padalo na pamet, jer kod konverzije automatski radi provjeru i recover datoteke, ali stvarno je našao neki blok s greškom i kaže da ga je obrisao. Sada se sve vidi.

Kad te vodim na pivu?

Šit, Zadar :) OK, javim se kad budem išao prema Splitu ili se ti javi kad si u ZG.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 12:29 (Veliki Brat).
16 godina
Veliki Brat kaže...
amater_2 kaže...

Ljubi te deda! Nije mi to padalo na pamet, jer kod konverzije automatski radi provjeru i recover datoteke, ali stvarno je našao neki blok s greškom i kaže da ga je obrisao. Sada se sve vidi.

Kad te vodim na pivu?

Šit, Zadar :) OK, javim se kad budem išao prema Splitu ili se ti javi kad si u ZG.

Heheh...... Sitio sam se da sam prije par godina imao isti problem i jedino mi je pomogla naredba audit...

Čuješ za pivu uvik imam vrimena. hehe

14 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
amater_2 kaže...

Kad te vodim na pivu?

Vidim da radiš u ver. 2008. Vjerojatno je onaj tko je radio podlogu, radio u verziji 2010+ i to Architectural desktop verziji. Tako da imaš zapisane neke objekte koji se ne mogu konvertirati. Probaj skinuti s Autodeskove stranice object enabler ili service pack.

16 godina
mario.L_hr kaže...
Veliki Brat kaže...
amater_2 kaže...

Kad te vodim na pivu?

Vidim da radiš u ver. 2008. Vjerojatno je onaj tko je radio podlogu, radio u verziji 2010+ i to Architectural desktop verziji. Tako da imaš zapisane neke objekte koji se ne mogu konvertirati. Probaj skinuti s Autodeskove stranice object enabler ili service pack.

Da se nadovežem na mariov post. Ako koristiš nelegalan acad, onda nemoj instalirati SP jer će ti shebati gulaš.. {#}

17 godina
mario.L_hr kaže...

Baš sam pričao o tome sa ženom koja mi je slala podlogu, kaže da ima 2012icu i da ima užasno puno problema s njom - da joj se ACAD ruši kod otvaranja starih datoteka i sl. Ali navodno nije u pitanju Arch. desktop. No vjerujem da je neki komad nečega potekao iz tih verzija.

Strašno mi je to, zapravo. Nedavno smo radili požar za danas otvoreni CCO Žitnjak. Dobijem koančne nacrte i svi osim jednog uredno rade. A taj jedan se ruši na svim računalima u firmi. I onda skinem Draftsight i obradim što trebam u njemu. Ubijem se od posla, jer DSu fali tona alata koji ubrzavaju rad ALI na kraju uspijem odraditi posao. S besplatnim fakin programom?! Nasuprot (legalnom) ACADu s druge strane? Ma nek' se gone!

Ako ikako uspijem, probati ću prebaciti sve na DS i vidjeti postoji li način da neke stvari koje u ACADu odradim u par klikova mišem na neki način odradim i ovdje. Pisati ću i u Dassault Systems ako treba s preporukama i zahtjevima. Najveći problem meni osobno predstavljaju Quickselect i mijenjanje svojstva atributa, s njima si odradim pola posla. A Autodesk neka si izdaje novu verziju svake godine i svake tri mijenja zapis. Yebeni idioti! DS će ga ionako moći otvoriti.  :)

Gledam te!
14 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Baš sam pričao o tome sa ženom koja mi je slala podlogu, kaže da ima 2012icu i da ima užasno puno problema s njom - da joj se ACAD ruši kod otvaranja starih datoteka i sl. Ali navodno nije u pitanju Arch. desktop. No vjerujem da je neki komad nečega potekao iz tih verzija.

Strašno mi je to, zapravo. Nedavno smo radili požar za danas otvoreni CCO Žitnjak. Dobijem koančne nacrte i svi osim jednog uredno rade. A taj jedan se ruši na svim računalima u firmi. I onda skinem Draftsight i obradim što trebam u njemu. Ubijem se od posla, jer DSu fali tona alata koji ubrzavaju rad ALI na kraju uspijem odraditi posao. S besplatnim fakin programom?! Nasuprot (legalnom) ACADu s druge strane? Ma nek' se gone!

Ako ikako uspijem, probati ću prebaciti sve na DS i vidjeti postoji li način da neke stvari koje u ACADu odradim u par klikova mišem na neki način odradim i ovdje. Pisati ću i u Dassault Systems ako treba s preporukama i zahtjevima. Najveći problem meni osobno predstavljaju Quickselect i mijenjanje svojstva atributa, s njima si odradim pola posla. A Autodesk neka si izdaje novu verziju svake godine i svake tri mijenja zapis. Yebeni idioti! DS će ga ionako moći otvoriti.  :)

Upravo ti dolazi prava bomba iz Autodeska AutoCAD 2013. Primjetno brži i optimiziraniji, istina pokušavaju progurati nekakav marketplace uz njega ali ne vidim koga će to zanimati. Ja bih ga stavio u rang znamenitih verzija AutoCAD12, AutoCAD 2004 i AutoCAD 2008. Ako se ikako možete protegnuti probajte ga nabaviti, služiti će vas dobar niz godina.

DraftSight je dobar alat, najbolji od besplatnih alternativa ali ima jedan Bug (nastao na temelju toga što ne baštini nasljeđe inteliCAD-a) a taj je da ne rade lispovi (barem ih ja nisam uspio upogoniti).

17 godina
mario.L_hr kaže...

DraftSight je dobar alat, najbolji od besplatnih alternativa ali ima jedan Bug (nastao na temelju toga što ne baštini nasljeđe inteliCAD-a) a taj je da ne rade lispovi (barem ih ja nisam uspio upogoniti).

Srećom, nisam toliko zahtjevan korisnik i, realno, sve osim par (2D) funkcija mi je totalno nepotrebno. Doduše, bez nekih od njih se mogu ubit'.  :D

Ma ACAD je općenito fenomenalan alat. Bilo bi mi drago da 2013 stvarno bude kvalitetna verzija, pa da pogaze ono svoje prokletstvo neparnih verzija :) Ali puni ACAD više neće u našu firmu, jednostavno za to nemamo potrebe. Zadnji je 2009 LT i to samo zato jer nam je trebala dodatna licenca tada. Za sve iznad toga služi nam Trueview i, kako se čini, DraftSight.

Gledam te!
14 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Srećom, nisam toliko zahtjevan korisnik i, realno, sve osim par (2D) funkcija mi je totalno nepotrebno. Doduše, bez nekih od njih se mogu ubit'.  :D

Ma ACAD je općenito fenomenalan alat. Bilo bi mi drago da 2013 stvarno bude kvalitetna verzija, pa da pogaze ono svoje prokletstvo neparnih verzija :) Ali puni ACAD više neće u našu firmu, jednostavno za to nemamo potrebe. Zadnji je 2009 LT i to samo zato jer nam je trebala dodatna licenca tada. Za sve iznad toga služi nam Trueview i, kako se čini, DraftSight.

Mene je oduševio, barem ono što sam iskusio kroz betu. Kako smo verziju 2012 preskočili (iako ju imamo legalno kroz program pretplate; jednostavno nije donosila ništa novo zbog čega bi bila vrijedna instalacije) mogu ga usporediti sa verzijom 2011, razlika je više nego očita. Nisam siguran da li su poradili na optimizaciji rada na višejezgrenim procesorima (bolna točka AutoCAD-a) ili su optimizirali kod ali sam stekao dojam da moj HP 4710s naprosto leti čak i kod ozbiljnijih fileova. Ono što je malo iritantno je podizanje same aplikacije iz godine u godinu mi se čini da traje sve dulje i dulje.

LT je isto tako izuzetno kompetitivna verzija, za sve one koji ne trebaju 3D. Moj problem je u tome što mi je, poslije komandne linije (koja je ultimativna stvar), AutoLisp jako bitni segment (kroz godine sam složio i pronašao manju kolekciju) i teško bi mogao zamisliti rad bez njega. Zbog toga mi je DraftSight doma na Linux-u a u firmi ga ne koristim. Postoje i varijante pokušaja kopiranja AutoCAD-a (na bazi inteli CAD-a) kao ZWCAD i GeoSoft..... One podržavaju i 3D i lispove. Meni nisu primamljive zbog problema s xreferencama kod velikih fileova.

15 godina
neaktivan
BUG tim za autoCAD

Pozdrav ekipa, jedno pitanje: Jel se tko bavi cad-om u svrhu programiranja cnc strojeva tipa rezacica, uglavnom bilo cega sto ima 3 osnovne osi??

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BUG tim za autoCAD

Jel ima ko kakvu uskladjenu kolekciju gradjevinskih detalja (konstrukcijski mi najvise trebaju) u .dwg ili .dxf.

Ja sam slozio nesto iz raznih izvora (vecinom od proizvodjaca) i svi oni dobro izgledaju pojedinacno ali kad ih stavim na jedan layout to je teski nered. Mogao bi to okaciti na neki servis ako koga zanima.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Jel ima ko kakvu uskladjenu kolekciju gradjevinskih detalja (konstrukcijski mi najvise trebaju) u .dwg ili .dxf.

Ja sam slozio nesto iz raznih izvora (vecinom od proizvodjaca) i svi oni dobro izgledaju pojedinacno ali kad ih stavim na jedan layout to je teski nered. Mogao bi to okaciti na neki servis ako koga zanima.

Pa uskladi ih sam, to ti je najlakše. Nema šanse da s neta skineš nešto takvo. Dosta proizvođača uopće ne radi u AutoCAD-u već exportira fileove u .dwg/.dxf.

Ja sam strojar tako da ti ne mogu pomoći.

17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

okači, ja sam zainteresiran..:D

Psssssst Zecovi spavaju
14 godina
neaktivan
BUG tim za autoCAD

Kompletan sadrzaj je besplatan i moze se skinut sa stranica proizvodjaca. Ja sam ih samo sakupio na jedno mjesto.

Dropbox link:

http://dl.dropbox.com/u/21011485/detalji.rar

Password na PM

0 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
BUG tim za autoCAD

Onaj ko skine shvatit ce zasto ocajnicki trazim neku uskladjenu kolekciju. Za uskladiti pensete, layere, hatcheve, jezik... ovog kupusa trebalo bi mi sto godina. A AutoCAD mi nije primarna aplikacija nego ga u ovom slucaju koristim jer je najrasireniji i najlakse je doci do sadrzaja u .dwg-u.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BUG tim za autoCAD

Imam jedan zadatak/problem!

Trebao bih u AutoCAD-u nacrtati raskrižje.

Svaka pomoć je dobro došla.

Nemam ideju od kuda krenuti, a u tom programu nisam nikada do sada radio!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
godo kaže...

Imam jedan zadatak/problem!

Trebao bih u AutoCAD-u nacrtati raskrižje.

Svaka pomoć je dobro došla.

Nemam ideju od kuda krenuti, a u tom programu nisam nikada do sada radio!

AutoCAD je alat, Imaš Civil koji je namjenjen za takve stvari ali u konačnici križanje mora doći iz tvoje glave ili ga jednostavno iskopiraš ako ti je teško sam smisliti. Dalje se sve svodi na ukucavanje komandi (Line, offset, miror, copy, filet, chamfer.....) i klikanje mišem.

Ono što hoću reći je da prvo trebaš napraviti idejnu skicu (ili uzeti tuđi crtež) pa tražiti pomoć. Ako trebaš crtež pogledaj ovdje. Sirovo ali dobro za početak.

15 godina
neaktivan
BUG tim za autoCAD

Hvala za savjet!

Naime situacija je malo kompliciranija.

Ja ne učim taj program u nekoj školi nego bih trebao nacrtati konkretno raskrižje!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice