Huawei Nexus 6P

poruka: 1.135
|
čitano: 195.025
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Huawei Nexus 6P

Planiram uzeti 6p ili LG V10, nekako više naginjem na 6p, kako ste ekipa zadovoljni sa mobom?

Mitch, koji ti je najbolji ROM za njega? I vidim da ElementalX ima High brightness mod, vrijedi li to čemu?

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Huawei Nexus 6P
Marko, vidio sam na drugoj temi da isto pitas za preporuku... Ja sam isto razmišljao o 6p, ali s7edge mj se cini bolji, pa čisto da mi kažeš sto je prevagnulo na 6p i v10, a ne edge?
14 godina
odjavljen
Dan1234567890 kaže...
Marko, vidio sam na drugoj temi da isto pitas za preporuku... Ja sam isto razmišljao o 6p, ali s7edge mj se cini bolji, pa čisto da mi kažeš sto je prevagnulo na 6p i v10, a ne edge?

Možda zato što je S7 Edge svugdje oko 6000kn? Toliko sigurno neću dati za mob koji ima što? zakrivljen ekran

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2016 19:06 (MARKOZD15).
12 godina
neaktivan

A gle, ono što ja znam je da mi 810 (z5c) značajno bolje radi na RR3 i manje se grije na MM nego na LP, imao novi kernel ili ne. Iz Sonyja sam čuo bio prije distribucije MMa da je MM mnogo veći prijatelj 810ke nego što je bio LP (navodno neki drek oko jezgri), a sad ako će do ljeta ići optimiziraniji kernel nitko sretniji od nas korisnika 810ke. Ja osobno nikako nisam razočaran sa tim SoC-om, od mobilnog modema gdje imam barem 30% jači signal i stabilniji u odnosu na 801icu, do ISP i DACa koji su za moj ukus bolje poštelani. Tako da meni osobno 810ka nije fail već malo nesavršeniji nasljednik gotovo savršenog 801. Ako je 820 upola bolji onda je to uistinu odličan SoC, a za 830 verzije se priča da su svemirski brodovi...

11 godina
Hm... Ja na njusci vidim nove sa garancijom za 4500 bez problema....netko je u temi pisao da je cak za 4000kn ga uzeo...? Za koliko misliš 6p uzet?
14 godina
odjavljen
Dan1234567890 kaže...
Hm... Ja na njusci vidim nove sa garancijom za 4500 bez problema....netko je u temi pisao da je cak za 4000kn ga uzeo...? Za koliko misliš 6p uzet?

Kupujem u dučanu (neutrino mobile) na rate, tako da nemogu S7 Edge jer mi je preskup, ali da budem iskren nije baš da mi se sviđa (softverski)

16 godina
MARKOZD15 kaže...

Planiram uzeti 6p ili LG V10, nekako više naginjem na 6p, kako ste ekipa zadovoljni sa mobom?

Mitch, koji ti je najbolji ROM za njega? I vidim da ElementalX ima High brightness mod, vrijedi li to čemu?

Da High brightness ti je oko 650 nita.

Ja koristim PureNexus i ElemX.

Uglavnom telefon je #1 Android telefon za powerusere sigurno.

Za potrosace je najbolji phablet, ali ne i telefon.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2016 22:08 (Mitch).
11 godina
Ok, Mitch, sto osim pure andorida gore je bolje na njemu od s7 edge? Malo sam dosadan sam sebi sa ponavljanjem, ali bi volio čuti po cemu vam je to bolji... Mozda sam nesto previdio. Kamera i baterija su bolje na edge, TouchWiz je vec dosta ispeglan... Ekran amoled, vodootooran... Prije sam imao Nexuse, ali n6 nisam htio uzet, otišao sam na note4 i nije mi loš a po onom sto čitam, edge je isto super...
14 godina
odjavljen
Huawei Nexus 6P

Meni osobno kamera na S7 ima užasan post processing, puno previše oversharpeninga i onda dobiješ flat-looking sliku, iPhone i 6p mi se čine mobiteli sa najboljim omjerom sharpeninga i noise reductiona.

Nexus 6p je brži, bolji zvučnici, dugoročniji će biti sa OS-om to je zasigurno, display je skoro pa isti, itd

3 1 hvala 0
16 godina
Dan1234567890 kaže...
Ok, Mitch, sto osim pure andorida gore je bolje na njemu od s7 edge? Malo sam dosadan sam sebi sa ponavljanjem, ali bi volio čuti po cemu vam je to bolji... Mozda sam nesto previdio. Kamera i baterija su bolje na edge, TouchWiz je vec dosta ispeglan... Ekran amoled, vodootooran... Prije sam imao Nexuse, ali n6 nisam htio uzet, otišao sam na note4 i nije mi loš a po onom sto čitam, edge je isto super...

Kamera nije bolja na Edge definitivno, nemoj gledat dxomark i slicno. Pogledaj AA review. Preostra, prepuhani highlightsi, presaturirana. Medu losijim flagship kamerama, barem ovo sto sam probao (ima kolega  zlatni Edge 64)

Jednostavno Nexus je Nexus, uzmi ga, koristi tjedan dana pa ces vidjet. Najbolji sklop, balans svega definitivno. Em sto radi fenomenalno, ekran je toliko dobar da ne moze biti bolji (unutar 0.003% od 100% sRGB s tim modom koji ti smanji saturaciju ako tako preferiras, ostriji nego sto ti treba, mogucnost kalibiranja).

Najresponzivniji touch ima trenutno ako se ne varam, izrada je super, nemam nikakvih zalbi. Fingerprint je ono sto definira ovaj telefon, prepoznaje ispod sekunde, radi s 5 prstiju, ubrzava posao, stedi gumbe itd. Pogotovo ako to upogonis sa s2tw ili dt2w koji ti sluze da pogledas obavijesti ili pak koristis Ambient Display koji nista ne trosi na AMOLEDu.

Performanse su jednostavno maksimizirane. 60 fps lock u UI, 3GB RAMa dovoljno za bilo kakav multitasking. Zvucnici bolesno dobri, trenutno i najbolji. USB C ga cini future proof.

O kameri ne treba govorit, ja se bas bavim fotografijom i mogu reci da je na rucnim kontrolama ovo najbolji senzor na telefonu. (HTC 10 ima vecu blendu i OIS ali losiji je u fotkama...vjerojatno softver)

240 fps na 720p isto fenomenalno ako ti to treba.

Dakle telefon je maksimalno pokriven u svim kategorijama. Naravno i S7 Edge je, ali razliciti svijetovi kod koristenja. Meni jednostavno vise odgovara Nexus, a dosta ljudi koji predu na njih i ostanu na njima. Imam dojam da je S7 Edge malo razigraniji telefon, vise multimedijalan. 6P obavlja stvari najbrze, najpouzdanije i na "najcisci"/flat nacin.

Ako si poweruser i sibas romove, frameworkove itd. ovo je NAJBOLJI uredaj za tebe. Inace mozda nije. Ali koliko god novaca imao, svejedno bih kupio ovaj telefon za osobno koristenje, makar mi sluzi za development. Doduse mozda zlatni :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2016 23:46 (Mitch).
11 godina

Ok, hvala na odgovoru i razmisljanjima. :-) nisam znao za taj aa review za kamere, gledam dxomark i gsm arena review-e i na temi o edge 7 ima par tipova koji se bave profi fotografijom i od tud crpim info... Probao sam na brzinu taj aa izguglat, nisam za sad ništa nasao, budem jos kasnije pogledao... :-)

P. S. Suupper su ti fotke 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 8:09 (Dan1234567890).
15 godina
Huawei Nexus 6P

Buraz mi je uzeo s7 edge za 4050kn preko njuške. Odličan mobitel, mislim da je po svemu superiorniji od mog nexusa 6p osim po pitanju softvera. Jednostavno mi ne leži taj touchwiz sa svim điđa miđama i gotovo. Kameru nisam uspoređivao ali baterija je definitivno bolja na edge. Malo je nespretan u ruci zbog tih rubova ali navikneš se. Kad bih birao između 6p ili s7 edge uzeo bih 6p jer je čisti Android must have 

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
Poznati portali prenose da ce vlasnici Nexusa 6P, 5X i 9 dobiti neogranicen, full size backup fotki u Photos(ex Picasa/G+)

:)))
16 godina
Mnogima najdraži ROM, ParanoidAndroid se vratio!

Umjesto nightly verzija, izdali su 6.0 verziju sa 6P (stabilnu), pa kad flashate morate i vendora - MTC19T

Uglavnom, fenomenalno radi. Nisam probao ali ima par video reviewa već (8.6) i zbilja grca funkcionalnostima. Nitko nije očekivao da će se vratit na velika vrata :D
14 godina
neaktivan
Huawei Nexus 6P

Ljudi moze pomoc, dali se isplati sa britanskog amazona kupiti nexus 6P od 64gb za 455£ definitivno jeftinije, kod nas je 4300 od 32gb, pa me zanima, koliko ce me dostava doci, jer mi ovdje pise da je free a salju za nas ocito jer ne kaze da ne salju u hrvatsku...
I kako garancija funkcionira u slucaju kvara?

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 15:47 (Rodić).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Garancija je EU, trebala bi bit barem 12. mj

Dostavu vidis tek prije check outa, ali ne ocekuj manje od 25 funti.
14 godina
neaktivan
Huawei Nexus 6P

E to me zanima jer ili sam slijep ili ne mogu vidit di pise za garanciju, ugl. i da mi je 25 funti dostava opet mi se isplati naspram nas, hvala na informacijii

Edit: evo sad da idem platiti samo mi pise znaci cijena uredjaja a za shipping free, jel moguce to?

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 16:04 (Rodić).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moguce, na tu cifru dosta njih ima free ship.

Ali trebala bi biti EU garancija, barem je tako za sve proizvode.

Procesljaj google...huawei EU warranty ili nesto.

http://consumer.huawei.com/uk/support/warranty-policy/index.htm

evo imas 2 g u svim zemljama osim Svicarske i Islanda

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 16:45 (Mitch).
14 godina
neaktivan
Huawei Nexus 6P

Ugl. ovo je sa amazon market placea mobitel, nov, kontaktirao sam prodavaca, odgovorio mi u roku 15 min, besplatna dostava, god dana garanciju dobim, nego koliko je sigurno od marketplacea kupovati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pa sve ti je zapravo marketplace, samo su neki prodavaci sluzbeni neki ne.

Mislim da bi trebao imat instant refund ako nisi zadovoljan ili nesto
14 godina
neaktivan
Huawei Nexus 6P

hvala ti puno na informacijama, ugl. mob narucen, 455 funti sa dostavom za 64gb verziju grafita :D

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Super, cestitam. Vidjet ces cim ga malo krenes koristit da je #1.

BTW u USA je snizen 419$ 32GB, ako je netko tamo...:)
15 godina
Huawei Nexus 6P

USA navodno ima neke drugačije frekvencije pa ne radi 4G kod nas. A ja nisam htio uzimat mob u UK zbog njihove strujne utičnice, mada bi trebalo radit s običnim adapterom 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tonchek kaže...

USA navodno ima neke drugačije frekvencije pa ne radi 4G kod nas. A ja nisam htio uzimat mob u UK zbog njihove strujne utičnice, mada bi trebalo radit s običnim adapterom 

Na Vipu radi :) Meni upravo na plazi.

14 godina
neaktivan
Moze preporuka dobrog adaptera? Posto sam narucio iz UK dobivam njihovu uticnicu, pa mi adapter treba, i ce biti razlike u brzini punjenja sta ili je normalno?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kod mog OnePlus One-a je ista situacija, britanska utičnica orginalna, i isprobao 2 adaptera, ni blizu brzo ne puni kao što bi trebalo.

Sad ili je do tih adaptera, kvalitet njihov je ono kineski, mislim da oba vrijede 1E.

Ima vidio sam skupljih adaptera, oko 10E, ali neda mi se davati tolike pare za to, jer imam samsungov 2A punjač, pa preko njega punim.

14 godina
neaktivan
A jel postoji ili se moze negdje kupiti EU punjac za nexusa? Tj dio sto ide u zid
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rodić kaže...
Moze preporuka dobrog adaptera? Posto sam narucio iz UK dobivam njihovu uticnicu, pa mi adapter treba, i ce biti razlike u brzini punjenja sta ili je normalno?

Ma normalno, pogotovo sad kad turisti dolaze ima svugdje tih adaptera, ja u HR koristim americki i napuni se mob u 1h i 45, do 80% za 40ak min

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 12:19 (Mitch).
14 godina
neaktivan
Huawei Nexus 6P

Odlicno, znaci quick charge radi :)
A sad si gledam, ne postoji za kupit EU utikac za nexusa 6p? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sam utikac ne, ali komplet imas na Play Storeu vjv i Amazonu onda
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice