Dakle na forumu nema teme sa izložbom vektorskih djela a siguran sam da ima iskusnih 'vektoraša' među vama. Ajmo stavljajte svoje radove pa ćemo ih komentirati ;) Sve je dobrodošlo (crteži, logo-i ...)
Vaši vektorski uratci
- poruka: 40
- |
- čitano: 14.856
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
bravo za ideju :)
prijavim rad kad završim
koji program koristis ?
odlicno izgledaju radovi
bravo za ideju :)
prijavim rad kad završim
Hvala :)
koji program koristis ?
odlicno izgledaju radovi
CorelDraw x5 Hvala na pohvali valjda će se i drugi priklučit...
Ajme svaka cast, vidi se da imas (nekakvog :D) talenta, samo tako nastavi. Ja bi postao nesto ali me neide crtanje.
Evo još nekih prošlih radova...
EDIT: Lol al ga usere ova konverzija u jpg -.- Baš su sjene :)
Zbilja ne možeš sam dokučiti kako da riješiš taj problem? Pretpostavljam da si eksportirao u PNG s alfa kanalom, je li tako? Imaš barem dva moguća rješenja:
- prije eksportiranja "ispod" svog uratka (dakle, ujedno i ispod sjene) stavi neprozirnu bijelu podlogu (ili kakvu boju hoćeš za pozadinuu) pa onda eksportiraj
- ako si već eksportirao u PNG s alfa kanalom, otvori sliku u nekom editoru slika i stavi neku pozadinu
EDIT: Lol al ga usere ova konverzija u jpg -.- Baš su sjene :)
Zbilja ne možeš sam dokučiti kako da riješiš taj problem? Pretpostavljam da si eksportirao u PNG s alfa kanalom, je li tako? Imaš barem dva moguća rješenja:
- prije eksportiranja "ispod" svog uratka (dakle, ujedno i ispod sjene) stavi neprozirnu bijelu podlogu (ili kakvu boju hoćeš za pozadinuu) pa onda eksportiraj
- ako si već eksportirao u PNG s alfa kanalom, otvori sliku u nekom editoru slika i stavi neku pozadinu
Znam kako riješiti problem hvala ipak na objašnjavanju, samo nisam našao vremena :)
U kom programu si radio ove uratke?
Sve je rađeno u programu CorelDRAW X5
Samo info za ekipu - takve stvari se bez problema mogu raditi i u besplatnom InkScapeu, koji je ujedno daleko manji od CorelDRAW-a (broji 33 MB - zadnja verzija).
Samo info za ekipu - takve stvari se bez problema mogu raditi i u besplatnom InkScapeu, koji je ujedno daleko manji od CorelDRAW-a (broji 33 MB - zadnja verzija).
Slažem se, isto kao GIMP vs Photoshop :)
Ja bih dodao i to da se racuna na postenost od strane natecatelja i da niko nece koristiti tracing ili tacnije Corel Trace ;)
Ja bih dodao i to da se racuna na postenost od strane natecatelja i da niko nece koristiti tracing ili tacnije Corel Trace ;)
Ne znam kako si ti ovo shvatio ali nije ovo neko natjecanje već izložba radova ;) Corel Trace zna biti korisna stvar i nije niti to prelako koristiti...
Onaj primjer sa slovom je raden u InScapeu? Jesi li ti to napravio?
Onaj primjer sa slovom je raden u InScapeu? Jesi li ti to napravio?
Je InkScape i je to je on napravio ;)
Super ti je ovaj animal science logo mbaksa ;)
Tnx. Nisam baš 100% zadovoljan s njim (ali nisam imao ideje što da još s njim napravim, a da ga se nepotrebno ne zakomplicira). No, smatrao sam ga dovoljno dobrim (a i ekipa za koju je rađen) da ide na web-stranicu konferencije. Ideja mi je došla u ključnom trenutku - htjeli su da stavim dvostruku uzvojnicu u logo, a onda mi je palo na pamet da bih u nju mogao ugurati živinu - dakle, da zorno prikazuje tematiku kojom se bavi konferencija.
E da pitam ako znate, jel ima neka hrvatska stranica gdje se okupljaju vektoraši i gdje ima tutova itd ?
E da pitam ako znate, jel ima neka hrvatska stranica gdje se okupljaju vektoraši i gdje ima tutova itd ?
Nemam pojma. Nisam siguran da takvih stranica ima ili pak ako ih ima, da su nešto osobito posjećene. Nekako mi se čini da se grafičari i dizajneri drže malo odvojeno, čuvaju zanat. Ja sam ove stvari vezane uz InkScape naučio preko ovih tutoriala: http://inkscapetutorials.wordpress.com/
Ajmo želim vidjeti i druge radove ;)
Valjda ima još vektoraša ovdje :) Ja nisam već dugo niš radio, nikako da nađem poslić :P
Šta je ova tema tako pusta?
Evo moje zadnje brljotine, naslov je Granny Cool :D
Ej ljudovi :) svaka čast za slikice..a ja imam jedno pitanje/ponudu. Šta mislite jel komplicirano nacrtat ovu sliku u vektorskoj verziji i ko misli da može kolko bi to ko od vas naplatio? hitno mi je pa pomagajte :)
Nije komplicirano za napraviti.
Ej ljudovi :) svaka čast za slikice..a ja imam jedno pitanje/ponudu. Šta mislite jel komplicirano nacrtat ovu sliku u vektorskoj verziji i ko misli da može kolko bi to ko od vas naplatio? hitno mi je pa pomagajte :)
Evo ti.
http://www.2shared.com/file/NuwdYPBC/bugervuger.html
(nadam se da je upload server ok)
kad sam već ovdje, neki moji stari prijedlozi za nešto - ilustrator i flash.