Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.049.076
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Vaši 3D modeli
Encyanix kaže...
Tyberius_Prime kaže...
Encyanix kaže...

Trebam pomoc.. znaci zavrsavam onaj zvucnik jedan koji sam prije napravio, i sad stavio sam ih 2 jedan pored drugog i izmedju mi fali telka i sad me zanima od kod ja mogu nabavit neki model telke (zidna) i ubacit u postojeci project?

Google covjece, imas besplatnih modela di god hoces.

Koji program koristis. 3ds modela ima na bacanje, samo ukucaj free 3ds models u trazilicu i izbacit ce ti hrpu stranica.

Ok al sad me zanima kako ubacit model u postojeci projekt, koristim Cinemu 4d

Otvoriš svoj projekt i onda ideš pod merge i taj model televizora če se ubacit u projekt.

http://soksa.3dhr.net/
15 godina
Vaši 3D modeli

Jao nikad mira sa cinemom.. :/ znaci sad kad upalim cinemu otvorim svoj projekt cim stisnem na onu gore ikonicu kod viewpointa za rotirat sliku.. nakon sto pustim tu ikonu sve mi postane crno tj. samo se vidi grid il kak se to vec zove.

EDIT: Rijesio sam evo link , rijesenje je na kraju teme

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 23:03 (Encyanix).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

e ovako ljudi posto volim igre sa autima, zanima me je li tesko napraviti neki auto koliko je vremena potrebno da bi se napravilo ali da fino izgleda? jedino sto sam znao u 3D napraviti je cijev :D

Poznat ćeš me i po mraku po felgama i šestaku a ja tebe po oblaku dima što izlazi iz tvog tdi-a!!!!!!

0 0 hvala 0
13 godina
vucko40 kaže...

e ovako ljudi posto volim igre sa autima, zanima me je li tesko napraviti neki auto koliko je vremena potrebno da bi se napravilo ali da fino izgleda? jedino sto sam znao u 3D napraviti je cijev :D

Ja svrstavam auta među najteže objekte za izmodelirati, ali naravno koristiš blueprints uvijek, tako da i nije teško samo zahtjeva preciznost, strpljenje i naravno vrijeme, a ako si početnik pa treba ti jedno 1/2 god vježbe da to auto liči na nešto. Uglavnom ako imaš volju nije teško...a to hype od igrica brzo "izlapi" i igubiš volju

It's not how good you are, it's how good you want to be.
14 godina
neaktivan

kada neće san na oci, onda recimo 4 sata igranja sa poligonima

felga nije nužno audijeva no mislim da se fino uklopilo, u slučaju da netko pati na detalje :

http://i.imgur.com/6Ic9PVd.jpg

http://i.imgur.com/ERWtXxg.jpg
http://i.imgur.com/0rxVM3O.jpg

samo krupno, ništa sitniš
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 1:37 (oly570).
15 godina
Vaši 3D modeli

Opet problemi >.< znaci ovako kao sto se vidi na slici zvucnik nije na svom mjestu i sad kad ga ja centriram tocno tamo di treba cim play-am video (sound effector) mi se automatski prebaci na ovog gore mjesto (kao na slici) kako da to rijesim ? taman da zavrsim projekt.. i pocmu problemi.. :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hambrle kaže...

Treba mi neko ko bi napravio kraću animaciju od oko minute. Ako bude trebalo, spreman sam platiti. Dosta je važno. Zainteresirani na PM.

Pa jel bi se iko javio? Nije ništa toliko kompleksno, a stvarno mi je bitno...

12 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Opet problemi >.< znaci ovako kao sto se vidi na slici zvucnik nije na svom mjestu i sad kad ga ja centriram tocno tamo di treba cim play-am video (sound effector) mi se automatski prebaci na ovog gore mjesto (kao na slici) kako da to rijesim ? taman da zavrsim projekt.. i pocmu problemi.. :(

Možeš li napravit model pa ga prebacit?

Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
16 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Zato što si to animirao , probaj izbrisati taj frame gdje zvučnik "bježi".

15 godina
neaktivan
oly570 kaže...

felga nije nužno audijeva no mislim da se fino uklopilo, u slučaju da netko pati na detalje :

Zadnji mi se najvise svida zbog kadriranja, mozda bi i dof efekt dobro legao. U svakom slucaju lijep model, planiras raditi cijelo vozilo ili samo felge? E i cini mi se da te malo aliasing je*e. Ma to je forumska kompresija sad sam pogledao ove na imgur nema aliasinga... {#}

Hambrle kaže...
Hambrle kaže...

Treba mi neko ko bi napravio kraću animaciju od oko minute. Ako bude trebalo, spreman sam platiti. Dosta je važno. Zainteresirani na PM.

Mozes li ukratko opisati o cemu se tocno radi?

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 9:00 (Minoza).
15 godina
nixXxa kaže...
Encyanix kaže...

Zato što si to animirao , probaj izbrisati taj frame gdje zvučnik "bježi".

To sam bio prvo gledao al nikako da nadjem taj frame.. i nista pitam ovdje na forumu i ti kazes da pogledam za taj frame i onda sam poceo trazit i nasao :) sad je sve super, hvala jos jednom {#}

14 godina
neaktivan
Minoza kaže...
oly570 kaže...

Zadnji mi se najvise svida zbog kadriranja, mozda bi i dof efekt dobro legao. U svakom slucaju lijep model, planiras raditi cijelo vozilo ili samo felge? E i cini mi se da te malo aliasing je*e. Ma to je forumska kompresija sad sam pogledao ove na imgur nema aliasinga... {#}

Planiram raditi cijelo vozilo, sam na sebi vidim dokaz da vremenom i stalnim radom u 3d programu se napreduje, otvorili su mi se novi vidici i savladao neke nove alate, krećem sa blueprintom i nekim vozilom, drago mi je da ti se sviđa model, htjeo sam dof napraviti al izgorio sam od želje da vidim model sa materijalom i u "studiju" pa sam isfušario rendere

15 godina
Vaši 3D modeli

Dali mozda netko zna kako mogu sync-at dva sound efectora, jer zelim da mi je jedan efector za zvucnike a drugi za subwoofer.. znaci ajmo reci da proizvode istu pjesmu samo sto se drukcije miču.?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Dali mozda netko zna kako mogu sync-at dva sound efectora, jer zelim da mi je jedan efector za zvucnike a drugi za subwoofer.. znaci ajmo reci da proizvode istu pjesmu samo sto se drukcije miču.?

preporučajem ti da u audacity-u spustiš ferkvenciju pjesme tako da čuješ samo niske tonove i tu pjesmu primjeni na effector, on radi po principu (peak-a) znači najviših vrijednosti (ferkvencije) ako imaš npr u normalnoj pjesmi 15 000 hz, on će animirat zvučnik kad se to poklopi, ako si odrezo pjesmu na npr 500 hz on će animirat kad se pojavi 500 hz, misilm da bi trebalo biti jasno sve

znači za zvučnik normalnu pjesmu (nedaknutu) za sub (ovu iz audacity-a) i radit će

15 godina
oly570 kaže...
Encyanix kaže...

preporučajem ti da u audacity-u spustiš ferkvenciju pjesme tako da čuješ samo niske tonove i tu pjesmu primjeni na effector, on radi po principu (peak-a) znači najviših vrijednosti (ferkvencije) ako imaš npr u normalnoj pjesmi 15 000 hz, on će animirat zvučnik kad se to poklopi, ako si odrezo pjesmu na npr 500 hz on će animirat kad se pojavi 500 hz, misilm da bi trebalo biti jasno sve

znači za zvučnik normalnu pjesmu (nedaknutu) za sub (ovu iz audacity-a) i radit će

da da kuzim ja to.. nego ja imam drugaciji problem.. znaci meni svaki sound efector radi zasebno tj.. na razilicitoj su minuti pjesme.. a neznam kako da to syncam da budu na istoj minuti/sekundi ?

EDIT: Rijeseno {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 0:01 (Encyanix).
15 godina
Artem kaže...
vucko40 kaže...

Ja svrstavam auta među najteže objekte za izmodelirati, ali naravno koristiš blueprints uvijek, tako da i nije teško samo zahtjeva preciznost, strpljenje i naravno vrijeme, a ako si početnik pa treba ti jedno 1/2 god vježbe da to auto liči na nešto. Uglavnom ako imaš volju nije teško...a to hype od igrica brzo "izlapi" i igubiš volju

ja sam početnik,modelirao sam neke kućice i to,odlučio sam se izmodelirat auto,čovječe nemaš pojma koliko to sve treba bit precizno,budem postao malo kasnije svoju pilu kojiu radim već par dana,gotov je samo prednji dio.

13 godina
crack kaže...

ja sam početnik,modelirao sam neke kućice i to,odlučio sam se izmodelirat auto,čovječe nemaš pojma koliko to sve treba bit precizno,budem postao malo kasnije svoju pilu kojiu radim već par dana,gotov je samo prednji dio.

Da, ali najbitnije je strpljenje, i vrlo je bitno da ne žuriš sa modelom pogotovo ne sa automobilima, likovima i sl. Radi ga sedmicama, mjesecima ali dovedi ga do "savršenstva", i npr: ako radiš svaki dan i dođe ti dan kada si ne raspoložen, nenaspavan, ostavi po strani model i odi se odmaraj.

It's not how good you are, it's how good you want to be.
15 godina
neaktivan
Minoza kaže...
Hambrle kaže...
Hambrle kaže...

Mozes li ukratko opisati o cemu se tocno radi?

eee

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 18:11 (Hambrle).
15 godina
Vaši 3D modeli

Evo danas sam poceo po prvi put radit sa polygonima.. ali nikako se nesnalazim. Zanima me dali netko od vas mi moze napravit samo pocetni dio i reci koje ste sve toolove koristili.. napravio bi zvucnik monitor audio bx2

Evo ovo sto je oznaceno na slici bi volio da mi netko napravi.. znaci opcenito kutiju sa ovim malim zaoblinom na gornjem i doljnem dijelu i samo ovaj okvir oko zuvucnika i objasni sto se sve koristilo. bio bi jako zahvalan, mislim da to za nekog boljeg 3d modelatora nije veliki posao :)

EDIT: evo slike.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 18:43 (Encyanix).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo kako sam ja to riješio u Blenderu. Nisam ni po kojim mjerilima odličan u ovome, i vjerojatno netko ima puno bolji način, ali ako ti pomogne, super. Evo ti i .blend.

Osnovni model kocke skaliran po Z Osnovni model kocke skaliran po Z
Označio sam samo gornje rubove i extrudao (tipka E) i zatim ih skalirao (tipka S) Označio sam samo gornje rubove i extrudao (tipka E) i zatim ih skalirao (tipka S)
Ponovio sam proces za donji dio Ponovio sam proces za donji dio
Označio sam cijeli model i subdividao ga (tipka u crvenom kvadratiću) Označio sam cijeli model i subdividao ga (tipka u crvenom kvadratiću)
Na prednjoj strani sam odabrao točke koje formiraju oblik kvadrata Na prednjoj strani sam odabrao točke koje formiraju oblik kvadrata
Stisnuo sam spacebar i utipkao to sphere (shift + alt + s) Stisnuo sam spacebar i utipkao to sphere (shift + alt + s)
The world is your playground.
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 19:50 (Medikus).
15 godina
Medikus kaže...

Evo kako sam ja to riješio u Blenderu. Nisam ni po kojim mjerilima odličan u ovome, i vjerojatno netko ima puno bolji način, ali ako ti pomogne, super. Evo ti i .blend.

hmm. onaj gornji idoljni dio su trebali biti zaobljeni i znaci samo prednji dio tako svi ostali dijelovi normalno. i ona "plastika" oko zvucnika preciziznije napravljena.. (ako se moze to napravit nabrzaka) i da zaborvio sam navest da mi treba tut u Cinemi. no svejedno hvala na trudu :)

15 godina
Vaši 3D modeli

evo mog autića, slika 1 je prvi koji sam počeo radit,ali sam malo krivo počeo.

slika 2 je trenutni autić koji radim već dosta dugo,skoro je gotov 3d blueprint,poslje toga ide lakši dio {#}

slika1 slika1
slika 2 slika 2
Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Encyanix kaže...

Ja to exportiram Bowerse, samo reci u kojem formatu hoces.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 20:35 (daniel.hajdinjak666).
15 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...
Encyanix kaže...

Ja to exportiram Bowerse, samo reci u kojem formatu hoces.

Ajde daj u c4d. ak se vec daje :)

15 godina
Vaši 3D modeli

E ovako zanima me jedna stvar, znaci dali kad ja stavim cube npr u editable mod i sad napravim par zaoblina mogu li onda nekako prebacit u normalan mod i povecat segmente il kak se vec to zove.. da bude ljepsa zaoblina?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

E ovako zanima me jedna stvar, znaci dali kad ja stavim cube npr u editable mod i sad napravim par zaoblina mogu li onda nekako prebacit u normalan mod i povecat segmente il kak se vec to zove.. da bude ljepsa zaoblina?

Imaš opciju HyperNURBS da ti model izgleda bolje smooth.

13 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Da, ovo nije moj rad, jer sam i sam alergican na takve krugove, ali Kerky render takve linije umnozi puta 3, a poligone puta 6 pa se na finišu nist ne vidi. Ne znam kakav render ti koristis, ali probaj.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nixXxa kaže...
Encyanix kaže...

Al s tim mi cijeli cube smootha  a meni treba samo da mi smotha onaj dio koji ja zelim.

16 godina
neaktivan
Encyanix kaže...
nixXxa kaže...
Encyanix kaže...

Al s tim mi cijeli cube smootha  a meni treba samo da mi smotha onaj dio koji ja zelim.

Držiš tipku gdje je točka na tipkovnici i potegneš mišom u desno .

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 23:29 (nixXxa).
15 godina
nixXxa kaže...
Encyanix kaže...
nixXxa kaže...
Encyanix kaže...

Držiš tipku gdje je točka na tipkovnici i potegneš mišom u desno .

Meni kad stavim cube u hypernurbs one tockice budu na kocki a ne na tom krugu sto nakraju taj hypernurbs napravi, evo slike

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 23:48 (Encyanix).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice