Sorry na double postu, nešto se desilo pa dvaput postao xD
Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.055.306
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Normandy sr1 iz mass effecta(moja verzija)....probao sam praviti teksture, ali sam skoro poludio
...mrzim teksturiranje!
Super izgleda, koliko ti je trebalo da samo izmodeliraš?
I ja ću nešto ovako trebati praviti za svoju igru :D
Oko 2 sata kad sve zbrojiš!Sretno s igrom
Odlučio sam probati drugu metodu modliranja...
EDIT:evo jedan probni render
Naravno da može . Ali ako želiš napraviti nešto slično moraš krenuti od prvih koraka i potrošiti dosta vremena za naučiti . Inače u cinemi imaš gotove modele nekih životinja pa možeš isprobati na njima animaciju jer već imaju "kostur" u sebi. I jedan filmić rađen baš u cinemi .. evo link.
Evo, prvi puta isprobao cinema 4D...nekih 30 minuta rada. Jednostavno :D ali nadam se da ću proširiti to još. Nisam usavršio key shortcute pa se još služim samo mišem.
Minecraft World:
EDIT: Slucajno ugasih komp i obrise se :D pravim novi
Da, može. Trebaš znati XPresso i naravno sve što dolazi prije (modeling, rigging, bla, bla...). Hrvoje Srdelić ima tutorijale na tom polju.
(XPresso bi ustvari, ako učiš sistematski, trebao biti zadnja faza "školovanja". Ako neznaš bar osnove u svim segmentima onda XPresso i nema baš puno smisla.)
Lighting, refleksije i materijali su mi odlični, izuzev perspektive na zadnjem, čini mi se malo off. Ako ti se da, riješi aliasing, jako je izražen, to mi je zapravo jedina zamjerka na inače odlične rendere.
Da, malo sam fulao perspektivu na zadnjem renderu.
Što se tiče aliasinga to je "poklon" BUG-ov uploada slika kad ih je resizao(rendano je u full hd-u).
Hvala na konstruktivnoj kritici!
EDIT: ispravljen zadnji render
link na veću rezoluciju
Da, to se i meni znalo dešavati prije, zato sad uvijek radim resize prije neg uploadam, to pomogne obično. E da, zaboravio sam i sam model pohvaliti
Odlično je, jesi ručno animirao to? Ako jesi, to mi djeluje kao dosta kompliciran poso. Ili si audio izvor koristio kao kontroler deformacije?
Odlično je, jesi ručno animirao to? Ako jesi, to mi djeluje kao dosta kompliciran poso. Ili si audio izvor koristio kao kontroler deformacije?
Napravio sam na bazi Sound Effectora.
eh ovako, imam jedan traktor od otprilike 150k poligona, mogu li ga u 3ds maxu pojendostavit na manje od 10k
Puno Hvala
esu to sve pluginovi, znaci ima zapravo oko 130k, a telio bi da bude ispod 15k, pokuso sam s brisanjem nepotrebnih djelova, ali samo sam ga osakatio
Haahahh dobra dobra xD
Nisu sve pluginovi, optimize i prooptimize su ugrađeni u maxa, ali nemožeš samo brisati,
jesi li ti modelirao taj kamion ili što? jer da jesi, znao bi što ti je činiti za optimizaciju?
esu to sve pluginovi, znaci ima zapravo oko 130k, a telio bi da bude ispod 15k, pokuso sam s brisanjem nepotrebnih djelova, ali samo sam ga osakatio
Jednostavnije bih ti bilo napravit isti taj traktor sa manje poligona nego ih ici rucno brisati.
evo svima hvala, uspio sam potpunim odbacivanjem straznje polovice i motora (onakav traktor bez kabine) Hvala jos jednom
Imam dosta problema sa teksturama, dal ima neko negdje neki tutorial okotoga da mi malo pomogne.
Radim u 3ds maxu.
Imam dosta problema sa teksturama, dal ima neko negdje neki tutorial okotoga da mi malo pomogne.
Radim u 3ds maxu.
Daj molim te budi malo precizniji. "imam problema s teksturama" je dosta opcenit pojam.
Mi sad ne znamo jel te muci teksturiraje modela po UVW mapi, ili ne znas kako napraviti teksturu iz fotografije, ili ne znas kako naslikati teksturu...
Jel netko probao u photoshopu onaj 3D vrag koristit za teksturiranje.
Radim u 3ds maxu.
Daj molim te budi malo precizniji. "imam problema s teksturama" je dosta opcenit pojam.
Mi sad ne znamo jel te muci teksturiraje modela po UVW mapi, ili ne znas kako napraviti teksturu iz fotografije, ili ne znas kako naslikati teksturu...
Sry za epreciznost, mislio sam na sve od navedenog;)
znam primjeniti teksturu na nekim određenim predmetima ali ne
"urediti je", tj podesiti teksturu da paše baš na određeni dio nekog predmeta.
Idem sada spavat tako da ću sutra pojasniti više ako treba.
Laku noć.
Jel netko probao u photoshopu onaj 3D vrag koristit za teksturiranje.
nikakav je za texturiranje pojede previse rama i sama aplikacija stopa kao luda,ipak za to imas specijalizirane aplikacije kao sto je bodypaint3d od maxona ili mari od foundrya
Da, malo sam fulao perspektivu na zadnjem renderu.
Što se tiče aliasinga to je "poklon" BUG-ov uploada slika kad ih je resizao(rendano je u full hd-u).
Hvala na konstruktivnoj kritici!
EDIT: ispravljen zadnji render
link na veću rezoluciju
Nevjerovatno kako slike predobro izgledaju u full HD rezoluciji. Skloni još onaj natpis Creep ili ga stavi na neko drugo mjesto, i imati ćemo predobar wallpaper. Najbolja slika : http://goo.gl/G2SbS