Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.056.219
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko dugo vec radis na panzeru?
Svaka cast za tenk, trebalo je to sve prelomiti:)
Koji bi mi vi program preporucili da krenem sa njim raditi, gledam da je najmasovniji 3d max i cinema 4d, neke kolege iz mog okruzenja koriste cinemu, pa sam i ja mislio sa njom krenuti, spremio sam i download ...
Imate li neke savjete kako krenuti, sa cime prvo, sta su osnove ... moze i na pp, imam iskustva sa photoshopom, ilustratorom, corelom, inace to mi je i posao pa mislim malo prosiriti znanje, mozda kroz neki period budem mogao i to unovciti:)
Evo moja dva renda interijera...
Ima još posla ali ja za sad zadovoljan....
Kombinacija archicad-a i 3d max-a...
nije lose ali malo se jos tribas poigrat sa svjetlom ...
Koliko dugo vec radis na panzeru?
Za njega mi je trebalo oko 10h.... maleni je malo nezgodan je jer je tesko naci dobre fotke pojedinih djelova tenka...
Svaka cast za tenk, trebalo je to sve prelomiti:)
Koji bi mi vi program preporucili da krenem sa njim raditi, gledam da je najmasovniji 3d max i cinema 4d, neke kolege iz mog okruzenja koriste cinemu, pa sam i ja mislio sa njom krenuti, spremio sam i download ...
Imate li neke savjete kako krenuti, sa cime prvo, sta su osnove ... moze i na pp, imam iskustva sa photoshopom, ilustratorom, corelom, inace to mi je i posao pa mislim malo prosiriti znanje, mozda kroz neki period budem mogao i to unovciti:)
Isprobaj sve i sto ti se svida opleti, meni osobno lezi kombinacija blendera i gimp-a... sto se tice osnova isto probaj doslovno sve(organic modeling, arhitekturu...)... pa vidi sto ti lezi.
Nasao sam neki usr*ni nacrt, koji nema pogled odozgo, ali evo sta imam za sad...
Jedna polovina ima 276 poly, dok sa Symetry-jem mi pokazuje 800 i nesto...
Evo kratki, mozda intro, video, ako budem poceo neke klipove, snimke, ili bilo sta stavljati na YT.
Jel se u Blenderu moze napravit sve ka i u cinemi ili 3d maxu?
...kad se jednom počneš baviti 3d-om onda ti i banalne stvari na koje rijetko obraćamo puno pažnje postanu zanimljive...pa tako i svaka biljka i svaki list postaju zanimljivi kad odem van
Otkad malo intenzivnije modelujem imam zelju da svaki saraf na necemu izmodelujem XD Cesto mi se desi da ne zavrsim model na vrijeme jer krenem tipa modelovati vrata i izmodelujem ih ugrubo i onda me vuce da idem u detalje i tako ja izmodelujem vrata do sarki i sarafa koji drze kvaku i onda mi ostane premalo vremena da zavrsim ostatak modela XD
Jel se u Blenderu moze napravit sve ka i u cinemi ili 3d maxu?
Ja radim u Benderu , pošto baš ne poznajem Max i Cinemu ne usuim se reč da može sve što i ti alati, ali može mnogo , npr:
Moze raditi oko 70% stvari koje moze maya/max jest da se nekad cini malo kompliciranije ali sada uskoro izlazi bmesh i uz njega novi alati a mislim da kada to dode da ce se puno ljudi prebacit na blender sa drugih alata koji su skuplji itd.
Spanjolski vojnik iz 15st. jos uvjek wip 70% napravljen poslje textura valja se patiti sa animacijama.
A ,ako se smije znati, za sta je ovo?
Krevet. oko 8000 poly jer je povrsina kreveta lagano krivudava i tu ima dosta poligona...
posto mi ie nesto se*e sa silverlightom moram ovako.
http://img689.imageshack.us/img689/9433/krev2et.png
Krevet. oko 8000 poly jer je povrsina kreveta lagano krivudava i tu ima dosta poligona...
posto mi ie nesto se*e sa silverlightom moram ovako.
http://img689.imageshack.us/img689/9433/krev2et.png
Već se vidi napredak!
Evo da ne bude OT nekoliko rendera, nisam dugo ništa postao.
Inače modeli namještaja su prvobitno rađeni na poslu (clay), a kasnije sam ih teksturirao i rendao za osobne svrhe.
Evo mala "arapska" kuca, prilicno low poly izmedju 300 i 400...
Textura je ponovo BP i PS. BP je koristen samo za UV mrezu i oznacavanje pojedinih dijelova, a PS za lijepljenje detaljnijih textura.
http://img834.imageshack.us/img834/725/arabhouse1.png
ps Ponovo silverlight fail...
Nije lose ali trebao bih ispeci ao dat ce ti puno realisticnij izgled,texture su ti malo prejake preporucio bih ti da uzimas texture sa cgtextures jer su tamo najbolje i besplatne su.
Nije lose ali trebao bih ispeci ao dat ce ti puno realisticnij izgled,texture su ti malo prejake preporucio bih ti da uzimas texture sa cgtextures jer su tamo najbolje i besplatne su.
A kako se AO pece?(odg u drugoj temi da ne bude OT ovde) A texture su malo promjenjene...
btw: Evo jedna pored druge:
http://img193.imageshack.us/img193/2130/arabhouse1.jpg
Desna je starija, lijeva je novija, iako lijeva ima malo previse "zamagljene" zidove (Gausian Blur 0.5 px u PSu). A usput kuca ima 336 trouglova, a texture su 512x512.
Koji program koristis ako koristis blende onda ti dolje ima render i odaberes AO i stavis normalized i pritisnes bake i onda odes u PS i taj ao postavis pod blend mode na multiplay.
Nema portebe, nasao sam uz tutorial...
dupla poruka