Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.055.347
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

@nixXxa : Hvala mnogo, pomogao si mi :D Uspio sam srediti finalnu sliku, isto se radi i za video ?

Life is Hard :) Hard Life : Strange Power
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 14:38 (CoLdPlay).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Neki WIP,još malo pa gotovo...

Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Vaši 3D modeli

i ja danas uletio u novi projekt...evo par wip-ova...twikanja još ajme, a potrošio sam danas dobrih 10 sati ovoga dana...namještaj je iz mog prijašnjeg rada, soba moja, većina tekstura, par free modela sa neta ide gore čisto da popuni prostor....c4d+vray

jedan wip prerender veća reza, najbolje tu pogledajte jer se vidi što treba i ne treba: http://i.imgur.com/AlrjT.jpg

ps-lajk tko je prepoznao što je na monitoru iz slike u linku

samo krupno, ništa sitniš
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 1:29 (oly570).
14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo ga, malo ozbiljniji rad od onog octopusa. Počeo sam učiti i ove stvari oko animiranja naslova. Uskoro bi mogli vidjeti neke još bolje video zapise, ovo sam također radio po tutorialu. Trebat će mi malo vremena da se uhodam, ali je najbitnije da me izuzetno zanima sve ovo :D

Video traje samo tri sekunde.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
oly570 kaže...

i ja danas uletio u novi projekt...evo par wip-ova...twikanja još ajme, a potrošio sam danas dobrih 10 sati ovoga dana...namještaj je iz mog prijašnjeg rada, soba moja, većina tekstura, par free modela sa neta ide gore čisto da popuni prostor....c4d+vray

jedan wip prerender veća reza, najbolje tu pogledajte jer se vidi što treba i ne treba: http://i.imgur.com/AlrjT.jpg

Na prvoj mi je malo čudna perspektiva pozadine. Sviđa mi se materijal zavjese zbog translucent efekta - jako dobro! Sve u svemu sviđa mi se. :)

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 0:53 (Minoza).
14 godina
neaktivan

hvala minoza, cijenim tvoje mišljenje, jer vidim da si majstor u tome i imaš oko za detalje...da promašena je skroz pozadina na prvoj, to je kak bi se reklo bila faza namještanja i tweakanja(a još uvijek je sve podložno promjenama)...pa sam je odlučio promjenit, kao što se vidi na slici iz linka...ovih dana ću ja to spicit kako treba sve pa vam prezentirati...

15 godina
neaktivan
oly570 kaže...

hvala minoza, cijenim tvoje mišljenje, jer vidim da si majstor u tome i imaš oko za detalje...da promašena je skroz pozadina na prvoj, to je kak bi se reklo bila faza namještanja i tweakanja(a još uvijek je sve podložno promjenama)...pa sam je odlučio promjenit, kao što se vidi na slici iz linka...ovih dana ću ja to spicit kako treba sve pa vam prezentirati...

Sad sam tek vidio na linku sliku, sorry! Ma sve 5, da, sad je ok. Pogotovo mi se sviđa ovaj prijelaz sa zida na strop, volim taj stil. Dobro je i izmodelirati malo eksterijera/dvorišta, pa onda iza toga postaviti sliku pozadine da se stopi, da prijelaz ne bude uočljiv. Hvala i tebi na komentaru, ja se ne smatram majstorom doduše, prije šegrtom, ali trudim se svakim radom nešto naučiti i podići svoje vještine na novu razinu. Btw. ti se baviš fotografijom, ne? V-Ray kamera se ponaša dosta slično pravoj, osim što ne simulira ono negativno (noise kod visokog ISO-a) ali otvor blende, brzina zatvarača -> DOF, vignette, motion blur, bokeh... to sve simulira. Vjerovatno si to znao već ali eto, ako nisi, sada znaš. Može simulirati i distorziju zbog leće itd...

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 1:40 (Minoza).
16 godina
neaktivan
CoLdPlay kaže...

@nixXxa : Hvala mnogo, pomogao si mi :D Uspio sam srediti finalnu sliku, isto se radi i za video ?

Da ... samo pod "save" biraš format npr. avi , ili izrendaš svaku sličicu posebno i spojiš ih zajedno radi bolje kvalitete videa .

http://soksa.3dhr.net/
14 godina
neaktivan

eo progress nakon današnjeg dana...još malo pa se bliži kraju..sate rada sam prestao i brojiti..obavezno pogledati na linku, na fullscreen onako polako i detaljno, tako se bolji dojam stekne..

http://i.imgur.com/60urt.jpg

pogledati bolje sliku iz linka pogledati bolje sliku iz linka
pogled na sučelje, more objekata i materijala pogled na sučelje, more objekata i materijala
pogled s prijeda pogled s prijeda
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 19:39 (oly570).
14 godina
oly570 kaže...

eo progress nakon današnjeg dana...još malo pa se bliži kraju..sate rada sam prestao i brojiti..obavezno pogledati na linku, na fullscreen onako polako i detaljno, tako se bolji dojam stekne..

http://i.imgur.com/60urt.jpg

Odraz na ormaru ne odgovara stvarnosti :) (bijeli odraz).

Jako lijepo!

http://key-storm.com/ ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV
15 godina
neaktivan
oly570 kaže...

Što se tiče te refleksije, potrebno je samo uključiti "fresnel" na materijalu i malo ju zamutiti (smanjiš glossiness).

16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo zasad sam smućkao nešto od onog,ali ću pokušati još raditi na tom...problem je nedostatak vremena{#}

Moj PC  
16 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Znaci, opet mi je bilo dosadno pa sam krenuo testriati razne "tekstove".

Ovo bi trebao biti tekst za video intro.

i @minoza fino je vidjeti novi avatar, {#}

EDIT: Dodan 21st CENTURY WHO render. Who je zato sto sam u online igrama Dr. Who? ;) Iako nije nesto dosta za 10 minuta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 23:40 (dragan225).
Moj PC  
7 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
nido kaže...

Evo zasad sam smućkao nešto od onog,ali ću pokušati još raditi na tom...problem je nedostatak vremena{#}

Odlično je! Daj mi reci jesi li koristio displacement na tlu? Čini mi se dosta detaljna zemlja ali ne mogu razaznati zbog niske reze. Kamenje mi je odlično, zavjese, refleksije na staklima, super je! {#}

17 godina
Vaši 3D modeli

Mali update starijeg rada.

link_1

link_2

link_3
link_4

link_5

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 19:39 (Branimir2412).
Moj PC  
20 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...
nido kaže...

Odlično je! Daj mi reci jesi li koristio displacement na tlu? Čini mi se dosta detaljna zemlja ali ne mogu razaznati zbog niske reze. Kamenje mi je odlično, zavjese, refleksije na staklima, super je! {#}

Tlo je blend materijal,jedna textura je trava,a druga crna zemlja sa dicplacementom i preko toga sam nabacao sitnih kamenčića{#}

14 godina
neaktivan

može li neka pomoć/savjet

ja sam u cinemi4d, nisam baš popratio točno tko u čemu radi, no mene muči pravljenje lopatica na ventilatorima, sve ostalo napravim iz nacrta al tu lopaticu tako savinutu po Y osi nikak da pogodim...samo kopiranje tj umnožavanje nije problem, problem je napravit tu jednu...sad neznam dal bi neko mogao pomoći iz 3dmaxa za cinemu, dali ima sličnih alata..to mi je boljka koju hoću sažvakat al nikako da uspijem

15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

U Maxu postoji "Bend" modifier koji onda pomoću parametara savija geometriju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
oly570 kaže...

može li neka pomoć/savjet

ja sam u cinemi4d, nisam baš popratio točno tko u čemu radi, no mene muči pravljenje lopatica na ventilatorima, sve ostalo napravim iz nacrta al tu lopaticu tako savinutu po Y osi nikak da pogodim...samo kopiranje tj umnožavanje nije problem, problem je napravit tu jednu...sad neznam dal bi neko mogao pomoći iz 3dmaxa za cinemu, dali ima sličnih alata..to mi je boljka koju hoću sažvakat al nikako da uspijem

twist deformer, spline warp, loft nurbs...korišteni u kombinaciji ili pojedinačno sa malo mašte i rezultat zasigurno neće izostati (vjerojatno postoje još neki načini ali ovo je prvo što mi je palo na pamet)

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2012 20:34 (Champollion).
14 godina
neaktivan

hvala na odgovorima, evo već se nešto događa, prokljuvio sam kako ide...hvala što ste spomenili alate neke, totalno zaboravio jer sam ih malo koristio a i davno..

no evo započeo jedan projekt novi...to je tako kad daš čovjeku letak od lesnine sa sa namještajem, pa onda ideš pravit tako nešto...baš okorjeli modelaš...taman zabave poslje radnog dana :D

http://i.imgur.com/Tpxz8.jpg

14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo render neke sobe, ovo je bez GI, mrsko mi cekat na Dual Core-u...

EDIT: Sta mislite, kakav pod da bude? (neki mali tepih? parket? plocice?...)

1 1
2 2
3 3
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 23:18 (dragan225).
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Je li ko od vas boljih modelera razmišljao da napravi neki tutorial za modeliranje i pomogne nama koji se tek učimo? Meni lično bi trebalo nešto sci-fi modela za igru i volio bi naučiti kako to da radim. Nadam se da ima neko :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CoLdPlay kaže...

Je li ko od vas boljih modelera razmišljao da napravi neki tutorial za modeliranje i pomogne nama koji se tek učimo? Meni lično bi trebalo nešto sci-fi modela za igru i volio bi naučiti kako to da radim. Nadam se da ima neko :D

znaš što je najveći problem...vrijeme ali u doslovnom smislu te riječi...3d nije lagan..štoviše milijardu alata, pojmova..a i ovisno za koji program želiš naučiti jer nije isto u svakom programu...pisani tutorial je lakše napraviti ali da ti odmah kažem, ako nije dobro napisan (većinom nije toliko opširan i detaljan) nećeš ništ shvatit...video ako se snima..mora biti dužeg trajanja a onda i spor upload i slično...

konkretno ću ti reći kak sam ja naučio...skineš program neki, tj malo potrage kroz google da vidiš šta drugi kažu koliko je zahtjevan program, kakvo je sučelje...nakon toga...malo švrljaš po pisanim tutorialima kak napraviti npr kocku..pa onda kak tu kocku ubacit u osnovnu scenu (tipa floor, par svjetala, i par jednostavnih materijala) kako bi izbacio konačan render...i onda kemijaš malo...praviš si kompoziciju...zatim pređeš na video tutoriale, po youtubeu i sličnima...i tako ponavaljaš non stop...i nauči se..

14 godina
neaktivan
CoLdPlay kaže...

Za tutove neznam bas, na youtube ima mnogo (pa cak i previse) tutova na fazon "Background in <program name>" "Cool text in <program name>" i slicnih.

Ali kako krenes polako, za mijesec-dva bit ce mnogo bolje, a posle zavisi, ako budes uporan i ne prestajes.

A usput, koji program bi ti koristio? Mnogo forumasa koristi Max i Cinemu, ja bih ti preporucio Cinemu jer mi se cini kao mnogo laksa za pocetak i "ljubaznija" prema novim korisicima.

Max sam probao i izgleda mi previse komplicirano...

14 godina
neaktivan
oly570 kaže...
CoLdPlay kaže...

znaš što je najveći problem...vrijeme ali u doslovnom smislu te riječi...3d nije lagan..štoviše milijardu alata, pojmova..a i ovisno za koji program želiš naučiti jer nije isto u svakom programu...pisani tutorial je lakše napraviti ali da ti odmah kažem, ako nije dobro napisan (većinom nije toliko opširan i detaljan) nećeš ništ shvatit...video ako se snima..mora biti dužeg trajanja a onda i spor upload i slično...

konkretno ću ti reći kak sam ja naučio...skineš program neki, tj malo potrage kroz google da vidiš šta drugi kažu koliko je zahtjevan program, kakvo je sučelje...nakon toga...malo švrljaš po pisanim tutorialima kak napraviti npr kocku..pa onda kak tu kocku ubacit u osnovnu scenu (tipa floor, par svjetala, i par jednostavnih materijala) kako bi izbacio konačan render...i onda kemijaš malo...praviš si kompoziciju...zatim pređeš na video tutoriale, po youtubeu i sličnima...i tako ponavaljaš non stop...i nauči se..

Hvala na opširnom i poučnom odgovoru. Inače koristim Cinemu 4D, nekako mi je najjednostavnija i poprilično sam brzo shvatio neke stvari u njoj. Tražio sam tutoriale, ali gotovo su svi na istu foru i za one koji znaju raditi bolje u Cinemi, nema ništa konkretno za početnike ( bar ja nisam našao ).

Koliko sam shvatio ti misliš da pravim scene tipa što pravite vi sobe ili slično, ali to meni nije ipak cilj, cilj mi je pravi obične modele i potom ih exportati u engine koji koristim za izradu igara. Trebaju mi takvi tutoriali.

Svakako hvala na odgovoru, malo ću i opširnije tražiti i pokušati naći stvari koje će mi pomoći :)

EDIT :

@dragan 225: Hvala i tebi, već sam naveo većinu stvari, znači koristim Cinemu i meni se čini da je najbolja za početnike. Opet ponavljam ne bih radio nikakve scene nego modele koje bi onda exportao u engine :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 0:54 (CoLdPlay).
14 godina
neaktivan

radim i ja u cinemi...iako mi govorimo za područje koje tebe trenutno nezanima..al kod 3d-a te treba puno toga zanimat..jer je vezano sve..bilo da radiš neku 10-tu sitnicu kad tad će ti dio tih alata ili nešto što si radio poslužiti za ono što zapravo radiš...vjeruj mi na riječ..

nemoguće je da imaš od početka do kraja tutoriale za sve..kad je 3d takve naravi i podložno raznim pristupima, tj sa 5 različitih alata moš postić isto..ono što nekome je lakše tebi nemora biti..u tome ti je poanta..kucaj u tube : modeling 3d car cinema 4d...pa ćeš vidjeti kako se radi sa blueprintovima (tj nacrtima) i to ti je preslika kada bi ti recimo išao raditi model puške za igru...sljedeće kucaj : cinema 4d export uv maps, to će ti pak poslužiti da ti cinema "izbaci" dijelove tvog modela kao ravne površine tj 2d sliku, te tada u grafičkom programu radiš teksture, spremiš taj fajl, učitaš nazad u cinemu i dobiješ prekrasan rezultat...

čini mi se da tu od ekipe ima ljudi koji su baratali ubacivanjem modela u igru pa nek ti oni konkretno kažu koje alate i formate trebaš koristiti za prilagodbu..

16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

C4D Cafe je najbolje mjesto za započeti učenje u Cinemi, već sam jednom prije pisao o tom u ovoj temi.

Najbolji i najbrži način učenja modeliranja je da se svaki alat pojedinačno nauči, odnosno da se shvate mogućnosti svakog pojedinog alata. Baš to se može pronaći na C4D Cafe->Tutorials->Tool, Command... i onda tu imate Extrude Tool, Bridge Tool, Knife Tool itd... kad shvatite samo ova tri alata kako funkcioniraju već ćete moći napraviti neke jednostavnije modele. 

Za neke kompleksnije stvari potrebno je uložiti puno vremena i živaca ali C4D Cafe vam može ponuditi puno kvalitetnog materijala za početnike.

Jedan mali savjet, NIKAD nemojte koristit Youtube kao izvor znanja, puno bolje je pročitati knjigu ili kupiti tutorial na stranici kao Lynda.com, Youtube jednostavno nije pravo riješenje.

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
CoLdPlay kaže...

Hvala na opširnom i poučnom odgovoru. Inače koristim Cinemu 4D, nekako mi je najjednostavnija i poprilično sam brzo shvatio neke stvari u njoj. Tražio sam tutoriale, ali gotovo su svi na istu foru i za one koji znaju raditi bolje u Cinemi, nema ništa konkretno za početnike ( bar ja nisam našao ).

Koliko sam shvatio ti misliš da pravim scene tipa što pravite vi sobe ili slično, ali to meni nije ipak cilj, cilj mi je pravi obične modele i potom ih exportati u engine koji koristim za izradu igara. Trebaju mi takvi tutoriali.

Svakako hvala na odgovoru, malo ću i opširnije tražiti i pokušati naći stvari koje će mi pomoći :)

EDIT :

@dragan 225: Hvala i tebi, već sam naveo većinu stvari, znači koristim Cinemu i meni se čini da je najbolja za početnike. Opet ponavljam ne bih radio nikakve scene nego modele koje bi onda exportao u engine :)

Baš sam razmišljao napraviti tut od nule do engine-a, već dulje vrijeme ali kao što je kolega spomenuo, uvijek je problem vrijeme. Za početak koji engine? Pitam, jer ćeš vjerovatno trebati alate (plugine) za svoj software kako bi exportao modele u format koji je razumljiv za taj engine. Ja radim Max -> CryEngine 3 uglavnom, pa taj dio i mogu pokriti. Ne znam doduše koliko bi ti to značilo kada ne radiš u Maxu.

14 godina
neaktivan
Champollion kaže...

C4D Cafe je najbolje mjesto za započeti učenje u Cinemi, već sam jednom prije pisao o tom u ovoj temi.

Najbolji i najbrži način učenja modeliranja je da se svaki alat pojedinačno nauči, odnosno da se shvate mogućnosti svakog pojedinog alata. Baš to se može pronaći na C4D Cafe->Tutorials->Tool, Command... i onda tu imate Extrude Tool, Bridge Tool, Knife Tool itd... kad shvatite samo ova tri alata kako funkcioniraju već ćete moći napraviti neke jednostavnije modele. 

Za neke kompleksnije stvari potrebno je uložiti puno vremena i živaca ali C4D Cafe vam može ponuditi puno kvalitetnog materijala za početnike.

Jedan mali savjet, NIKAD nemojte koristit Youtube kao izvor znanja, puno bolje je pročitati knjigu ili kupiti tutorial na stranici kao Lynda.com, Youtube jednostavno nije pravo riješenje.

Baš sam sinoć naletio na tu stranicu i malo pogledao, nisam imao vremena sinoć, ali danas/sutra ću je preroviti čitavu :D

Hvala ti na odgovoru i savjetu, poslušat ću te i detaljno pregledati stranicu i nadam se da će biti pomaka.

Minoza kaže...

Baš sam razmišljao napraviti tut od nule do engine-a, već dulje vrijeme ali kao što je kolega spomenuo, uvijek je problem vrijeme. Za početak koji engine? Pitam, jer ćeš vjerovatno trebati alate (plugine) za svoj software kako bi exportao modele u format koji je razumljiv za taj engine. Ja radim Max -> CryEngine 3 uglavnom, pa taj dio i mogu pokriti. Ne znam doduše koliko bi ti to značilo kada ne radiš u Maxu.

Trenutno koristim FPSC engine ( već više od godine ), ali u skoroj budućnosti ću preći najvjerovatnije na UDK ( imaš li kakav drugi prijedlog ? ) Što se tiče FPSC-a potrebno je exportati kao x. file i onda prenijeti u engine.

Ako budeš mogao napravi tutorial, valjda nema tolike razlike između Maxa i Cineme ( ili ima ? ), za mene je dovoljno samo da napraviš neke modele pa da naučim neke osnovne stvari.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 16:21 (CoLdPlay).
15 godina
neaktivan
CoLdPlay kaže...

Trenutno koristim FPSC engine ( već više od godine ), ali u skoroj budućnosti ću preći najvjerovatnije na UDK ( imaš li kakav drugi prijedlog ? ) Što se tiče FPSC-a potrebno je exportati kao x. file i onda prenijeti u engine.

Ako budeš mogao napravi tutorial, valjda nema tolike razlike između Maxa i Cineme ( ili ima ? ), za mene je dovoljno samo da napraviš neke modele pa da naučim neke osnovne stvari.

UDK je odličan izbor za indie developera, ok licence, odlična podrška, hrpa tutova.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice