3D brodovi

poruka: 10
|
čitano: 3.070
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
3D brodovi

Dakle treba bi neki program di bi za zabavu crta neke luksuzne brodove, znaći da program ima brodske materijale i td.

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: 3D brodovi

Mislim da ne postoji niti jedan poseban program napravljen posebno za tu namjenu... Možeš odabrati neki od 3d programa pa probati tako napraviti brod i dobiti odlične rezultate. Probaj s Mayom, 3D studio Max, Cinema 4D...

15 godina
protjeran

jel bi ti ovako nesto?

ako da onda definitivno: rhinoceros

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 10:26 (surki).
15 godina
protjeran

kao sto je ovaj prije mene naveo, mozes to raditi u puno programa, CATIA, Solidworks, Maya, 3dstudio .... a najjednostavniji ti je: google sketch up

16 godina
neaktivan
3D brodovi

Ima dosta programa koji imaju vec library materiala. Mozda bi ti bilo najbolje pocet s recimo Google Sketchupom. Pa eventualno export u Hypershot za render. To ti je mozda najjednostavnije rjesenje. 

Mayu i Max zaboravi, tu ces puno morat radit, prije nego sto krene u zabavu.

CATIA nikako, s njom mos isprojektirat cili brod, ali nikako nije nesto sta ce se pojavit u recenici za zabavom. To je projektantski alat. Slicno vridi i za SolidWorks.

Cinema4D nije tolko komplicirana za pocet malo modelirat, a i ima vec dosta gotovih materijala, pogotovo recimo engineering edition.  Dobro funkcionira u kombinaciji s Rhinocerosom. 

I na kraju Autodesk AliasStudio. Alat koji zapravo sluzi za brze 3D koncepte industrijskog dizajna.

Skini par triala, pa probaj, svi oni imaju dosta dobru bazu materijala za ucenje. Ali nista ti nece bit bas lako osin ako slucajno ne naletis na Easy 3D Luxury Ship Creator 1.0.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mad_Badger kaže...

Ima dosta programa koji imaju vec library materiala. Mozda bi ti bilo najbolje pocet s recimo Google Sketchupom. Pa eventualno export u Hypershot za render. To ti je mozda najjednostavnije rjesenje. 

Mayu i Max zaboravi, tu ces puno morat radit, prije nego sto krene u zabavu.

CATIA nikako, s njom mos isprojektirat cili brod, ali nikako nije nesto sta ce se pojavit u recenici za zabavom. To je projektantski alat. Slicno vridi i za SolidWorks.

Cinema4D nije tolko komplicirana za pocet malo modelirat, a i ima vec dosta gotovih materijala, pogotovo recimo engineering edition.  Dobro funkcionira u kombinaciji s Rhinocerosom. 

I na kraju Autodesk AliasStudio. Alat koji zapravo sluzi za brze 3D koncepte industrijskog dizajna.

Skini par triala, pa probaj, svi oni imaju dosta dobru bazu materijala za ucenje. Ali nista ti nece bit bas lako osin ako slucajno ne naletis na Easy 3D Luxury Ship Creator 1.0.

Belji se

15 godina
neaktivan
3D brodovi

Moze li LightWave 3D, ja ga koristim i mogu reci da je jedan od najboljih, mada sam primetio da se malo koristi, t.j. da je skoro nepoznat iako je bio jedan od zvanicnih holiwood programa.

Cool

BB

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
cajodnane kaže...

Moze li LightWave 3D, ja ga koristim i mogu reci da je jedan od najboljih, mada sam primetio da se malo koristi, t.j. da je skoro nepoznat iako je bio jedan od zvanicnih holiwood programa.

Cool

Jako mocan alat i ne koristi se tolko malo kolko mislis. Nema znacajnog VFX projekta u zadnjih 5 godina da bar jedan segment produkcije nije odraden u njemu. Sad radu reboot sa ovin Lightwave Core, pa cemo vidit.

Sad apsolutno nije bitno u kojoj aplikaciji radis, bitno je sta znas napravit i za kolko vrimena. A Lightwave je i drasticno jeftiniji od drugih high end 3d alata.

15 godina
neaktivan
3D brodovi

Da li je dozvoljeno postaviti licni video materijal, mislim na neki primer uradjen u 3D programu, konkretno u LightWave-u.

Cool

BB

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
cajodnane kaže...

Da li je dozvoljeno postaviti licni video materijal, mislim na neki primer uradjen u 3D programu, konkretno u LightWave-u.

Cool

Naravno da je, al ako nisu brodovi, onda ce bit OT. Al ima drugih tema.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice