Dakle treba bi neki program di bi za zabavu crta neke luksuzne brodove, znaći da program ima brodske materijale i td.
3D brodovi
- poruka: 10
- |
- čitano: 3.071
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da ne postoji niti jedan poseban program napravljen posebno za tu namjenu... Možeš odabrati neki od 3d programa pa probati tako napraviti brod i dobiti odlične rezultate. Probaj s Mayom, 3D studio Max, Cinema 4D...
kao sto je ovaj prije mene naveo, mozes to raditi u puno programa, CATIA, Solidworks, Maya, 3dstudio .... a najjednostavniji ti je: google sketch up
Ima dosta programa koji imaju vec library materiala. Mozda bi ti bilo najbolje pocet s recimo Google Sketchupom. Pa eventualno export u Hypershot za render. To ti je mozda najjednostavnije rjesenje.
Mayu i Max zaboravi, tu ces puno morat radit, prije nego sto krene u zabavu.
CATIA nikako, s njom mos isprojektirat cili brod, ali nikako nije nesto sta ce se pojavit u recenici za zabavom. To je projektantski alat. Slicno vridi i za SolidWorks.
Cinema4D nije tolko komplicirana za pocet malo modelirat, a i ima vec dosta gotovih materijala, pogotovo recimo engineering edition. Dobro funkcionira u kombinaciji s Rhinocerosom.
I na kraju Autodesk AliasStudio. Alat koji zapravo sluzi za brze 3D koncepte industrijskog dizajna.
Skini par triala, pa probaj, svi oni imaju dosta dobru bazu materijala za ucenje. Ali nista ti nece bit bas lako osin ako slucajno ne naletis na Easy 3D Luxury Ship Creator 1.0.
Ima dosta programa koji imaju vec library materiala. Mozda bi ti bilo najbolje pocet s recimo Google Sketchupom. Pa eventualno export u Hypershot za render. To ti je mozda najjednostavnije rjesenje.
Mayu i Max zaboravi, tu ces puno morat radit, prije nego sto krene u zabavu.
CATIA nikako, s njom mos isprojektirat cili brod, ali nikako nije nesto sta ce se pojavit u recenici za zabavom. To je projektantski alat. Slicno vridi i za SolidWorks.
Cinema4D nije tolko komplicirana za pocet malo modelirat, a i ima vec dosta gotovih materijala, pogotovo recimo engineering edition. Dobro funkcionira u kombinaciji s Rhinocerosom.
I na kraju Autodesk AliasStudio. Alat koji zapravo sluzi za brze 3D koncepte industrijskog dizajna.
Skini par triala, pa probaj, svi oni imaju dosta dobru bazu materijala za ucenje. Ali nista ti nece bit bas lako osin ako slucajno ne naletis na Easy 3D Luxury Ship Creator 1.0.
Moze li LightWave 3D, ja ga koristim i mogu reci da je jedan od najboljih, mada sam primetio da se malo koristi, t.j. da je skoro nepoznat iako je bio jedan od zvanicnih holiwood programa.
Moze li LightWave 3D, ja ga koristim i mogu reci da je jedan od najboljih, mada sam primetio da se malo koristi, t.j. da je skoro nepoznat iako je bio jedan od zvanicnih holiwood programa.
Jako mocan alat i ne koristi se tolko malo kolko mislis. Nema znacajnog VFX projekta u zadnjih 5 godina da bar jedan segment produkcije nije odraden u njemu. Sad radu reboot sa ovin Lightwave Core, pa cemo vidit.
Sad apsolutno nije bitno u kojoj aplikaciji radis, bitno je sta znas napravit i za kolko vrimena. A Lightwave je i drasticno jeftiniji od drugih high end 3d alata.
Da li je dozvoljeno postaviti licni video materijal, mislim na neki primer uradjen u 3D programu, konkretno u LightWave-u.
Da li je dozvoljeno postaviti licni video materijal, mislim na neki primer uradjen u 3D programu, konkretno u LightWave-u.
Naravno da je, al ako nisu brodovi, onda ce bit OT. Al ima drugih tema.