Imam Hypera od 650 (600 na 12v) i nikad problema 12v rijetko kad padne na 11.88v, nikad ga cuo, svojevremeno sam ga koristio sa jako clockanim 8320 i sa naj "beafy" 290X, nikad problema apsolutno nikakvih, neznam cemu strah pogotovo kad uzmeš u obzir da je u pitanju obicna 290 i FX 6300 ako se ne varam... Bilo bi na knap, ali bi bilo ok, bar za neko vrijeme, iako ja mislim da sa npr. 650w napajanjem možeš složiti bilo kakav single gpu sistem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To za glasnocu je od napajanja do napajanja, za te starije Seasonice sam cuo da su glasna napajanja. Ja XFX 550W pro nisam cuo uopce ni sa r9 390 na visokoj potrosnji, a ova EVGA se cuje ko blesava dok je vent upaljen (neovisno bio gaming ili IDLE), nije do brzine vrtnje venta, vec je zbog toga jer je motor od venta glasan, da nema onaj ECO mode da se vent ne pali do određene temperature(meni se jos nijednom nije upalio cak ni u najvecim OC testiranjima) morao bi ju prodat kolko me iritira ta glasnoca venta, a kolko vidim ista je stvar i na drugim napajanjima tog ranga.
Da nebi sada neko rekao da imam neispravno napajanje, imaju i dva frenda isto to napajanje i imaju jednako glasan vent.
Delboy
Kad pogledas tebi je taj 650w Raider bio jos optereceniji sa klokanim fx 8320 i tom r9 290x koja je vukla boga oca tamo dok si ju drzao klokanu nego sta ce njemu bit ovaj od 550w sa stock r9 390 i FX 6300, i sve je bilo u redu
To za glasnocu je od napajanja do napajanja, za te starije Seasonice sam cuo da su glasna napajanja. Ja XFX 550W pro nisam cuo uopce ni sa r9 390 na visokoj potrosnji, a ova EVGA se cuje ko blesava dok je vent upaljen (neovisno bio gaming ili IDLE), nije do brzine vrtnje venta, vec je zbog toga jer je motor od venta glasan, da nema onaj ECO mode da se vent ne pali do određene temperature(meni se jos nijednom nije upalio cak ni u najvecim OC testiranjima) morao bi ju prodat kolko me iritira ta glasnoca venta, a kolko vidim ista je stvar i na drugim napajanjima tog ranga.
Nije na svima glasan vent, SF leadex je jedan od tisih i isto ima opciju eco moda, svijetlece konektore itd.

Haj, pošto imaju u caseking.de GTX970 za nikakvih 300€ s dostavom zanima me dal ju naručit i puknut u SLI ili čekat do ljeta kak sam planirao
te prodat svoju 970 i uzet 980ti?
Napajanje mi je 650W gold pa bi trebalo gurat.
Haj, pošto imaju u caseking.de GTX970 za nikakvih 300€ s dostavom zanima me dal ju naručit i puknut u SLI ili čekat do ljeta kak sam planirao
te prodat svoju 970 i uzet 980ti?
Napajanje mi je 650W gold pa bi trebalo gurat.
Ja pošto sam poznati mrzitelj SLI ili CF sustava bi prodao tu i kupio 980ti.

Baš nisam previše siguran.
Baš nisam previše siguran.
Nema nikakvog straha sa dvije 970-ke, bez problema..
Pa napajanje sam i uzeo na preporuku sa rezervom za mogući SLI ili jaču karticu, uostalom za vrijeme furmarka sam imao 394W maksimalnu potrošnju.
Ovo za SLI, tak sam si i mislio, šteta jer ovo je fakat prilika za ubost al nema nigdje sile a vremena napretek
Pozdrav svima,
google kaže svašta sad me zanima šta kažu ljudi ovdje, radi se o izboru grafe: asus,gigabyte ili msi (jedni kažu bježi od asus amd-a, google kaže msi je najbolji izbor, treca strana uzdiže gigabyte amd) *????
Šta kažete vi svi *?
2 | Asus |
---|---|
4 | Gigabyte |
8 | Msi |
15 | Sapphire |
O kojem se modelu AMD kartice radi? Ako je r9 390 onda su ti najbolje Sapphire i powercolor, gigabyte ti ima loše hladenje, asusov problem je u tome što im je auto fan kontrola jako loša i moraš ručno Namjestit krivulju da imas "hladnu" karticu, msi se isto grije, dode do 85 koliko sam vidio, isti problem kao i kod asusa, previše briju na tišinu kartice a zanemare hladenje... Sapphire ti je uvijek najsigurniji izbor.

Uglavnom o r9 390, da. a zašto je saphirka deklarirana na 24mj garancije dok ove druge imaju 36mj ?..
E to ti ne bih znao reći zašto,možda će kolege znati reći više. No, taj model ima najbolje hlađenje i dosta je tih i pouzdan.
Uglavnom o r9 390, da. a zašto je saphirka deklarirana na 24mj garancije dok ove druge imaju 36mj ?..
Oni dužinu garancije određuju vjerojatno prema industrijskom standardu, odavno je to 2godine.
Iako negdje vani vidio sam da ima 3GOD, npr. S.A.D.
Nekome je bitnija garancija, a nekom kvaliteta proizvoda, osobni odabir uglavnom.
Nekome je bitnija garancija, a nekom kvaliteta proizvoda, osobni odabir uglavnom.
garancija bi trebala pokazivati kvalitetu, zar ne
duža garancija pokazuje bolju pouzdanost, bar donekle, jer tvrtke itekako računaju koliko im se proizvoda vrati u određenom roku i koliko štete mogu podnijeti zbog tih povrata
dakle, ili saphire računa da će mu nakon dvije godine krepivati više grafi nego drugima jer su možda slabije kvalitete ili jednostavno odbacuje marketinšku dobit koju ostvaruje dužom garom
kako bilo, ako nemaš sreće pa ti safirka crkne nakon isteka dvije godine, pojest ćeš si jajca što nisi uzeo onu s dužom garom
u tom slučaju sa safirkom imaš bezvrijedni uteg za papir, a s drugom grafom imaš mogućnost dobivanja ganc nove grafe u istom cjenovnom rangu, pa ti vidi
tko ionako često mijenja grafe, njemu je svejedno, meni kojem se dogodi da grafa stoji u kompu i više od tri godine sve je primamljivija ideja o evgi kod koje za sitnu lovu možeš nadoplatiti za 5 god garancije
Ubodi ovu što ju potpisuje MSI i miran si 36 mjeseci a koliko sam vidio kod kolege nije ni bučna niti vruća http://www.adm.hr/graficka-kartica-msi-r9-390-gaming-8g-8-gb-ddr5-512-bit-10606100-mhz/62529ADM/product/
duža garancija pokazuje bolju pouzdanost, bar donekle, jer tvrtke itekako računaju koliko im se proizvoda vrati u određenom roku i koliko štete mogu podnijeti zbog tih povrata
dakle, ili saphire računa da će mu nakon dvije godine krepivati više grafi nego drugima jer su možda slabije kvalitete ili jednostavno odbacuje marketinšku dobit koju ostvaruje dužom garom
kako bilo, ako nemaš sreće pa ti safirka crkne nakon isteka dvije godine, pojest ćeš si jajca što nisi uzeo onu s dužom garom
u tom slučaju sa safirkom imaš bezvrijedni uteg za papir, a s drugom grafom imaš mogućnost dobivanja ganc nove grafe u istom cjenovnom rangu, pa ti vidi
tko ionako često mijenja grafe, njemu je svejedno, meni kojem se dogodi da grafa stoji u kompu i više od tri godine sve je primamljivija ideja o evgi kod koje za sitnu lovu možeš nadoplatiti za 5 god garancije
Ne nuzno, pokazuje razlicite poslovne taktike. Pogotovo u ovom slucaju jer Safirke slove za najkvalitetnije kartice s AMD cipovima.
Slazem se da je tu presudno gledat koliko dugo mislis drzat karticu, ove od dvije godine garancije su ok ako ih mislis drzat do godinu i pol recimo..
Ne nuzno, pokazuje razlicite poslovne taktike. Pogotovo u ovom slucaju jer Safirke slove za najkvalitetnije kartice s AMD cipovima.
Slazem se da je tu presudno gledat koliko dugo mislis drzat karticu, ove od dvije godine garancije su ok ako ih mislis drzat do godinu i pol recimo..
slove kao najkvalitetnije isključivo zato jer su istovremeno hladne i tihe, odnosno tiše i hladnije od ostalih, što govori samo o dobro napravljenom hladnjaku, a ne o kvaliteti
što se tiče crkavanja to se tek treba vidjeti, jer nitro grafe su izašle relativno nedavno
Pa kaj nije da sa svakom imas uteg za papir ako crkne nakon isteka garancije?
Btw, kaj kod nas samo MSI daje 3 godine?

Ne bih rekao da su Sapphire nužno "naj kvalitetnije". Viđao sam problema sa sapphirkama sa ventovima jako cesto. Sapphire je samo službeni AMDov "distributer" tj. oni su AMDu ko EVGA Nvidiji, to ih ne cini odma naj kvalitetnijim.
+ Gigabyte i Asus :)
ASUS i Gigabyte također daju 3 godine garancije na grafičke kartice.
duža garancija pokazuje bolju pouzdanost
Po ovoj logici samo treba kupovati VisionTek od AMD jer daju dozivotnu garu aka lifetime od te serije dok se proizvodi sto je cca 3+ godine.
Nego trenutna situacija na 300 seriji, gigabyte se nije pokazao, asus isto tako (pogotovo zbrlj od 390 modela), tako da po meni sapphire/powercolor/msi bi samo gledao a one su 2/2/3 s garancijom.
A da ce vrisnuti grafa, desice se i kod svih ako si baksuz ili si dobio felerican proizvod, ali cisto sumnjam da i ako je przis da ce vrisnuti nakon dvije godine, jer ti vec nakon par dana vidis jel imas dobar proizvod ili ne, ali jbg opet se desavaju gluposti, nakon nekih 6-8 mjeseci aktivnog koristenja znas vec na cemu si. Ne mozgaj puno, uzmi koja je najjeftinija od ova tri proizovdjaca i cao :)
I ja sam kupio Grundig tv i dobio 5 god garancije, a da li vi onda tu marku svrstate u vrh tv proizvođača onda? Naravno da ne... I da, evo krepala je prosli tjedan nakon 8 mjeseci :P
Sve je stvar sreće i na kakav si primjerak naletio, nitko ti nemože garantirat da će to radit kak spada ...
9 | MSI |
---|---|
2 | Asus |
10 | Treće |
A to trece je u stvari ovo!
pa napomenuo sam dvije godine, znači ako ti msi ili giga crkne nakon dvije i pol godine uredno je zamijeniš za novu
A da ce vrisnuti grafa, desice se i kod svih ako si baksuz ili si dobio felerican proizvod, ali cisto sumnjam da i ako je przis da ce vrisnuti nakon dvije godine, jer ti vec nakon par dana vidis jel imas dobar proizvod ili ne, ali jbg opet se desavaju gluposti, nakon nekih 6-8 mjeseci aktivnog koristenja znas vec na cemu si. Ne mozgaj puno, uzmi koja je najjeftinija od ova tri proizovdjaca i cao :)
pa nije baš isto, pogotovo ako crkne nakon dvije godine
uostalom, ka je budeš prodavao nakon dvije godine puno ćeš je lakše prodati s još punom godinom garancije nego kad kažeš - evo taman istekla gara
Nije samo stvar kod MSI r9 390 sta ces bit godinu dana duze miran u vezi jamstva ako se sa grafom nesto desi, vec ce ta godina vise znaciti i kada ces ju prodavati, isto tako vec sam mjerio ovdje rezultate i temperaturu graficke naspram kolege koji ima Sapphireemodel, i razlika je bila u jednom stupnju, tako da nevidim razlog da se forsira Sapphire model, osim ako je razlika u cijeni velika.
Nije samo stvar kod MSI r9 390 sta ces bit godinu dana duze miran u vezi jamstva ako se sa grafom nesto desi, vec ce ta godina vise znaciti i kada ces ju prodavati, isto tako vec sam mjerio ovdje rezultate i temperaturu graficke naspram kolege koji ima Sapphireemodel, i razlika je bila u jednom stupnju, tako da nevidim razlog da se forsira Sapphire model, osim ako je razlika u cijeni velika.
Razlika je nekih 300kn ako se ne varam, sad bukvalno dodje na to, jedna godina gare 300kn.
2 venta vs 3 venta ja bi nekako isao na 3 venta pa makar platio vise, topla je to grafa pogotovo kad ljeto dodje
Dosta ti ovisi o kucistu sve i kako si sredio airflow, mozes ti imat grafu sa 5 ventova ako ti je kuciste slabo tj nemas kak se spada rijesen airflow ne znaci ti nista, zato ja nikad ni ne preporucujem r9 390 dok se nema za posteno kuciste. Recimo ja na svom kucistu imam 3 x 120mm venta naprijed sa time da su svi kavezi od HDD-ova i od optike povađeni, jedan 140mm iza za ispuh i na vrhu 240mm vodeno koje izbacuje vruci zrak iznutra prema van, a grafa nejde nikad preko 73 stupnja, a sada planiram naruciti 3 x 140mm venta da stavim naprijed za upuh umjesto ovih od 120mm, a dva od ova tri 120mm bi stavio na dno za upuh tako da jos poboljsam temperature za ljeto.
Za primjer da ti kazem da sam imao tu grafu u Zalman Z11 kucistu koje je lose za airflow (isto ko i ti Z1 i Z3 jer nemres izvadit HDD kavez van da ne blokira airflow i jos imaju onu mreu ispred ventova) i grafa je isla bez problema na 80+ u zahtjevnim igrama.