Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.836
|
čitano: 6.916.992
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

zar to nije ludost? r9 270x je nesto najjace sto ti treba za 1080p, sve iznad, pogotovo 7970 je sta, 1440p ili jace?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Privlače me samo zato što su tako jeftine ni na PiKu ih nema za to para nove

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Privlače me samo zato što su tako jeftine ni na PiKu ih nema za to para nove

Mislim da cu sacekati sigurno godinu prije upgrade-a, jer nista novo ne igram realno, nista me ne privlaci osim ESO a njega pokrecem bez problema na max!

12 godina
neaktivan

Pozz , evo da ne duljim treba mi graficka cca 2k kn (+ - 100 kn), za gaming , normalno full hd reza

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Mchammer kaže...

Pozz , evo da ne duljim treba mi graficka cca 2k kn (+ - 100 kn), za gaming , normalno full hd reza

R9 270X ili R9 280 ako negdje naiđeš na dobru cijenu.

12 godina
neaktivan

Nasao sam samo nemogu odlucit izmedju saphire i asusa, cijena priblizno ista , pa koja j bolja?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Mchammer kaže...

Nasao sam samo nemogu odlucit izmedju saphire i asusa, cijena priblizno ista , pa koja j bolja?

Asus.

13 godina
neaktivan
Mchammer kaže...

stavi link =)

sapphire ima kvalitetne i tihe kartice, moje iskustvo s njima je 10/10

asus s druge strane isto tako, najkvalitetniji brend ali i najskuplji...

tako da me cudi ova slicnost u cijeni 

12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

E a sto se tice te verzije, TOXIC Sapphire je NAJJACA i najkvalitetnija R9 270X sto postoji!
Definitivno Sapphire! 

12 godina

Uzmi si Asus radije zbog garancije koja traje 3 godine. 

6 2 hvala 0
14 godina

ja bi za 200 kn više išao na nešto jaču gtx 760

Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
zuper kaže...

ja bi za 200 kn više išao na nešto jaču gtx 760

da je jaca nije, sve zavisi od igre do igre

Sapphire R9 270X Toxic

bar sto se tice ovog testa

mada sta god da uzmes neces pogrijesiti, ja licno ne bih uzeo ni1 od tih kartica, uzeo bih najjeftiniju R9 270x, ustedio sigurno cca 400kn a dobio skoro iste perfomanse +/- 3-5% a to je nista.

edit: auh sto neki hajvan puca TD :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2014 19:36 (chaselol).
16 godina

Jel mi moze netko pojasnit razliku između te dvije kartice(asus r9 280x i gtx770)? Naime ne razumim ovo kod r9 280x GPU Boost Clock : 1000 MHz
GPU Base Clock : 850 MHz dok je kod gtx 770 radni takt GPU 1058 a jedna r9 270x toxic 1100/1150 MHz.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ivan7 kaže...

Jel mi moze netko pojasnit razliku između te dvije kartice(asus r9 280x i gtx770)? Naime ne razumim ovo kod r9 280x GPU Boost Clock : 1000 MHz
GPU Base Clock : 850 MHz dok je kod gtx 770 radni takt GPU 1058 a jedna r9 270x toxic 1100/1150 MHz.

kratko i jasno, drugi graficki cip

13 godina
neaktivan

Glupo pitanje kolega, kao da pitaš zašto npr. neki BMW ima 300 konja a neki Mercedes ima 350. Drukčije marke i modeli imaju drukčije specifikacije.

Toni
Moj PC  
4 1 hvala 1
12 godina
neaktivan

sta onda po tebi se neisplati uzimat to nego jeftiniju koju,a oce se to primjetit u igrama ako uzmem najeftiniju r9 270x za razliku od ove sapphire r9 270x toxic?

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 13:43 (Mchammer).
13 godina
odjavljen
 Mchammer kaže...

sta onda po tebi se neisplati uzimat to nego jeftiniju koju,a oce se to primjetit u igrama ako uzmem najeftiniju r9 270x za razliku od ove sapphire r9 270x toxic?

Ono što on kaže da je bitniji čip, a ne clockovi.

R9 280X/GTX 770 će biti brže na nižim clockovima od R9 270X.

Nećeš u igrama primjetiti neku veliku razliku između najjeftinije R9 270X i R9 270X Toxic, ali razlike će biti zato jer Toxic ima nešto veće clockove (a isti čip).

Glavna razlika je ta da Toxic ima puno bolji hladnjak nego npr. referentni dizajn.

13 godina
neaktivan
Mchammer kaže...

Zato sto je razlika od 5-8 fpsa totalno nebitna u full hd gamingu cim predje 40. Budimo realni?

13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Mchammer kaže...

Zato sto je razlika od 5-8 fpsa totalno nebitna u full hd gamingu cim predje 40. Budimo realni?

ne provaljuj se molim te :)

40 fps-a je vecini apsolutan shiit

barem meni je 60 minimum a ko moze igrat i na 40 hej super blago njima, manje troska imaju

a sto se tice r9 270X toxic verzije,mislim da je bacanje para,imam ja dual X pa radi sasvim pristojno

nastimao da fan ne ide nikad preko 40% i ljepota,nit ju cujem nit se grije preko 70 sto je sasvim ok gledajuci da je radiator metar od kucista

13 godina
neaktivan
mersimh kaže...

ne provaljuj se molim te :)

40 fps-a je vecini apsolutan shiit

barem meni je 60 minimum a ko moze igrat i na 40 hej super blago njima, manje troska imaju

Bas zbog ovakvih komentara ljudi bacaju pare, veze ti nemas. 

Jao yebem te zivote, 60 ti minimum? Sine znas ti sta je fps uopste? Znas li koliko ljudsko oko moze registrovati slicica u sekundi? Kakavi komentari sta sve necu procitati ovdje..........

17 godina

Ljudsko oko ne razaznaje sličice u sekundi, ta ne šećemo mi s CMOS optičkim senzorima u glavi već s analognim biološkim "receptorima" koji čine oči.

Svašta se ovdje može pročitati, svašta.

Twitter: @191x7
Moj PC  
7 0 hvala 1
14 godina

- Čovjek je očito odrastao na igrama gdje je onaj tko je imao više FPSa mogao brže ispaljivati metke i sl.,

ja ne znam, igre ne igram, pa ne znam, možda postoji neka igra koja kod koje više FPSa daje neku prednost,

a onda može reći "ja imam 100 FPSa", a onda ga pitaš koju rezoluciju ima, a on kaže 1360*768, a onda....

5 0 hvala 0
12 godina

Evo vam 2 primjera...COD 2 i COD4....ajde idite odigrat vi koji tvrdite da nam vise od 60fps ne treba , COD4 promode  sa 60fps, necete ku*ca ubit..Kao 1.sporije se krecete, 2. jumpanje je krace 3. puno sporije ispaljuje metke sa 60fps nego npr. recimo 250fps!  To sta vi pricate da nase oko vidi 60 fps-a i da vise od 60 niti ne treba, varate se i  nemate pojma. 

Moj PC  
4 5 hvala 1
15 godina
moderator

{#}.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
10 1 hvala 4
12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Je super je zato što je to nešto jača verzija HD 7850 grafe i sa clockom imaš R9 270 a ako se fino clockne onda si blizu i R9 270X tako da je super.

13 godina
neaktivan
hrčak kaže...

Odlicna, best buy ako mene pitas! Pogotovo sto je sapphire pa je mozes clocknuti 10-15% bez problema!

16 godina

Nema nikakve garancije koliko je moze kloknut. Vidi koliko novaca si spreman dat za grafu, napisi ovdje i dobit ces povratnu informaciju sto je najbolje za taj novac. Generalno to nije losa grafa trenutno za 1080p, moci ces sve na njoj igrat (iako ne sve na ultra u svakoj igri, ali gotovo sve - rijetke iznimke vjerojatno neces ni na jacima moc).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

a sta je onda sa ovima grafama??

zar su one tek nesto bolje??

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=13701

2 godine garancije

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=14242

3 godine garancije

E-mail:
Lozinka: