Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.951.901
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
nev75 kaže...

ok hvala, samo očigledno je da jedan kraj ide u grafu a kud drugi??

mislim, kao sto sam vec napomenuo nisam neki stručnjak tako da ne znam..

Drugi kraj stavljaš u jedan od slobodnih izlaza od napajanja, zavisno da li ti je SATA ili Molex priključak na kablu. Link 1 koji sam ti prije naveo ti ide na SATA priključak. Ukoliko uzmeš kabal s Linka 2 on ti ide na Molex izlaz s napajanja. Ne možeš fulati jer ti odgovara samo neki od izlaza.

Da te ne zbuni, napajanje ima po nekoliko SATA i Molex izlaza tako da možeš priključiti više HDD-ova ili optičkih uređaja.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
13 godina
protjeran
Micek kaže...
nev75 kaže...

Drugi kraj stavljaš u jedan od slobodnih izlaza od napajanja, zavisno da li ti je SATA ili Molex priključak na kablu. Link 1 koji sam ti prije naveo ti ide na SATA priključak. Ukoliko uzmeš kabal s Linka 2 on ti ide na Molex izlaz s napajanja. Ne možeš fulati jer ti odgovara samo neki od izlaza.

Da te ne zbuni, napajanje ima po nekoliko SATA i Molex izlaza tako da možeš priključiti više HDD-ova ili optičkih uređaja.

- to je sve tocno, samo pitanjeje dali ce njegovo napajanje imati dovoljno struje da pokerene sve skupa, ti si mu stavio sliku gdje moleks ima jedan ulaz sa strane napajanje (pci-e) a na slabijim napajanjima je potrebno da idu dva jer nema dovoljno napona jer su naponi za przilicu i hard diskove manji nego za graficku karticu, a ovo za sata u pci-e je u redu, treba pogledati tocno u specifikacijama koliko kojih izlaza ima to napajanje, i bilo bi dobro da korisnik nev 75 napise sta sve ima u kucistu, dakle broj hard diskova , przilica, ako ima kakve coolere posebne, mozda neko osvejtljenje diode ili vodeno hladjenje ili tako sta, nek napsie tocno koji proc ima da vidimo potrosnju, jer to sve vuce struju ...

- kako god da je tebi treba ovo - zove se molex, vec jedan takav imas u kucistu, ovaj prikljucis na izlaze koje nekoristis a rekao si da ih imas nekliko (PRIKLJUCUJES OVA DVA KOJA SU SA BJELE STRANE NA OVE KOJI TI IDU IZ KUCISTA  - REAKO SI DA IH NEKORISTIS ZA NISTA - A OVAJ SA CRNE STRANE TI IDE U GRAFICKU KARTICU) , onda ces imati 2 6 pinska pci-e koji su potrebni za hd 6870 - inace taj molex ti dođe oko 20 kuna, ali on bi ti trebao doci obavezno s Grafom, ako ne trazi od toga sto ti grafu bude prodavao da ti da 6 pinski pcie molex ali nek ima dva bjela ulaza tako da nemoras brinuti na koji konektor ces spojit, oba spojis na bilo koje sto idu iz napajanja (vidjet ces da pinovi odgovaraju) i sigurno ce ti radit nemoze spogrijesit, eto nadam se da ti je sad sve jasno {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 17:08 (PR0MATRAC).
13 godina
protjeran
PR0MATRAC kaže...

nista ispod gtx 580 (u obzir dolazi i 6970 i 7870) za tebe nije pravi upgrade

Pricas gluposti, HD7870 bi mu sjela kao budali samar, bez problema presisa GTX580 a i dalje manje trosi i hladnija je.Mani se kartica, ne ide ti bas u tome.

clock2much
13 godina
protjeran
Vegeta kaže...
PR0MATRAC kaže...

nista ispod gtx 580 (u obzir dolazi i 6970 i 7870) za tebe nije pravi upgrade

Pricas gluposti, HD7870 bi mu sjela kao budali samar, bez problema presisa GTX580 a i dalje manje trosi i hladnija je.Mani se kartica, ne ide ti bas u tome.

pa jesi ti SLIJEP, vidis li da sam napisao da moze i 7870 - a gtx 580 sam postavio kao prvu jer je za nju covjek pitao,

btw. nemoj biti pametan kad za to nema potrebe, siris negativnu energiju a ovdjesmo radi korisne izmjene misljenja a ne natjecanja u znanju ili necemu drugome, ti ocito nerazumijes niti kontekst u kojem sam ja pisao tako da {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 17:14 (PR0MATRAC).
13 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

Ja procitao u obzir ne dolazi, {#}.{#}

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vegeta kaže...

Ja procitao u obzir ne dolazi, {#}.{#}

hahah it's ok, everybody makes mistakes{#}

15 godina
neaktivan
Micek kaže...
nev75 kaže...

PR0MATRAC kaže...
Micek kaže...
nev75 kaže...

- to je sve tocno, samo pitanjeje dali ce njegovo napajanje imati dovoljno struje da pokerene sve skupa, ti si mu stavio sliku gdje moleks ima jedan ulaz sa strane napajanje (pci-e) a na slabijim napajanjima je potrebno da idu dva jer nema dovoljno napona jer su naponi za przilicu i hard diskove manji nego za graficku karticu, a ovo za sata u pci-e je u redu, treba pogledati tocno u specifikacijama koliko kojih izlaza ima to napajanje, i bilo bi dobro da korisnik nev 75 napise sta sve ima u kucistu, dakle broj hard diskova , przilica, ako ima kakve coolere posebne, mozda neko osvejtljenje diode ili vodeno hladjenje ili tako sta, nek napsie tocno koji proc ima da vidimo potrosnju, jer to sve vuce struju ...

- kako god da je tebi treba ovo - zove se molex, vec jedan takav imas u kucistu, ovaj prikljucis na izlaze koje nekoristis a rekao si da ih imas nekliko (PRIKLJUCUJES OVA DVA KOJA SU SA BJELE STRANE NA OVE KOJI TI IDU IZ KUCISTA  - REAKO SI DA IH NEKORISTIS ZA NISTA - A OVAJ SA CRNE STRANE TI IDE U GRAFICKU KARTICU) , onda ces imati 2 6 pinska pci-e koji su potrebni za hd 6870 - inace taj molex ti dođe oko 20 kuna, ali on bi ti trebao doci obavezno s Grafom, ako ne trazi od toga sto ti grafu bude prodavao da ti da 6 pinski pcie molex ali nek ima dva bjela ulaza tako da nemoras brinuti na koji konektor ces spojit, oba spojis na bilo koje sto idu iz napajanja (vidjet ces da pinovi odgovaraju) i sigurno ce ti radit nemoze spogrijesit, eto nadam se da ti je sad sve jasno {#}

Hvala dečki ,sad mi je sve jasno..nisam dobro gledao na slici molex priključak.. da jesam, vidio bi da mi takvih viri iz napajanja na bacanje:)

Procesor je amd phenom quad core 9550 i nadam se da će uspjet to potjerat..

Pozz

Volim sve što vole mladi, a ni ostalo mi nije mrsko
17 godina

GTX 560 SE je između GTX 550 TI i GTX 560. U ranku koje AMD bi to točno bilo, 6850? 7770? 7750?

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
191x7 kaže...

GTX 560 SE je između GTX 550 TI i GTX 560. U ranku koje AMD bi to točno bilo, 6850? 7770? 7750?

GTX560 SE ti je poput GTX460 od 768 MB, dakle 192 bitna kartica sa malo više memorije(1 GB umjesto 768 MB) i povećanim stock frekvencijama. Slabija je malo od jedne 6850...

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

U praksi je puno bliže 550Ti nego 560, dakle nešto slabija od 7770 i svakako osjetno lošija opcija za kupnju.

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
13 godina
neaktivan

Kaj je bolje uzeti. . .

ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5

SAPPHIRE HD 6950 2GB GDDR5

XFX 6950 XXX Factory OC



0 0 hvala 0
15 godina

Bez razmisljanja ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Haf932 kaže...

Bez razmisljanja  ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 !

Možda, naime koliko znam ovu grafu imaju dvojica članova foruma i oboje imaju problema s njima.

Ipak kada kupiš grafu za 500E želiš imati sve tip top.

15 godina

Hm , da ti nisi mozda ovu zamijenio s HD7950 ? Moze link ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Haf932 kaže...

Hm , da ti nisi mozda ovu zamijenio s HD7950 ? Moze link ?

Klik

Ako to nije ta navedena Asusica onda se ispričavam.

14 godina
neaktivan

To je 7950, a on planira o 6950.

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Moj bed, moram provjeriti dioptriju, isprika svima.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

je bolja  ASUS EAH6950(2gb)  ili ASUS ENGTX570(1gb)

Edit:Zamolio bi za jedno kratko objašnjenje. . .Hvala!


Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 2:42 (HTML5).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
HTML5 kaže...

Edit:Zamolio bi za jedno kratko objašnjenje. . .Hvala!

evo kratko objasnjenje, gtx 570 je bolja {#}

evo dobar benchmark:

http://www.anandtech.com/bench/Product/518?vs=510

15 godina
HTML5 kaže...

Malo je bolja je GTX570 !

Music As A Weapon !!
17 godina
Koja HD 7770 iz ADM-a je najtisa?
Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
191x7 kaže...
Koja HD 7770 iz ADM-a je najtisa?

Mislim da je MSI HD7770OC !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Asus dcII 6950 ili 570 - na papiru brža 570, al u praksi mislim da su razlike neprimjetne. Jedino što nvidia ima physix(bjese se tako piše:), a ati ne. Na kraju izaberi po principu jesi li više za nvidia il za ati. Ako je svejedno, izaberi jeftiniju.

Nećeš pogriješit u svakom slučaju, samo gledaj da imaš garanciju.
13 godina
neaktivan
pharmakon kaže...
Asus dcII 6950 ili 570 - na papiru brža 570, al u praksi mislim da su razlike neprimjetne. Jedino što nvidia ima physix(bjese se tako piše:), a ati ne. Na kraju izaberi po principu jesi li više za nvidia il za ati. Ako je svejedno, izaberi jeftiniju.

No big deal,običan SDK vjerovao ili ne i ati ga može vrtiti s modanim driverima tako da...http://www.tomshardware.com/news/nvidia-physx-ati,5764.html

I pogrešno je zvati Nvidia Physx to je Ageia Physx samo Nvidia voli zvučati kao da je to sama izmislila.

Physx je isto što i Havok i Bullet samo poznatiji kad je brand.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 12:38 (Ikarus01).
13 godina
protjeran
pharmakon kaže...

GTX 570 je brži. Jedino mu HD  6970 može donekle parirati.

17 godina

Ford Elanor i Haf932, ta HD 7770OC od MSI-ja je jedna od najglasnijih HD 7770 kartica. Svi reviewovi koje sam čitao a da su testirali glasnoću tako tvrde.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sapphire Dual Fan mi se ne čini glasna.

The Dark Knight
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
donator_bubrega kaže...

Sapphire Dual Fan mi se ne čini glasna.

Na 6950 apsolutno bešumna do cca 50%. U BF3 nikad nije prelazila 45%

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
13 godina
neaktivan

aha,ali ATieva ima 2GB Mem. a nVidina 1GB. . . Ima li tu kakva razlika. . .znam da u GTA IV znaci ta mem. . .?



0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moze preporuka graficke do 500kn. Moze biti i rabljena, samo da ne troši previše (u rangu neke 7850). Hvala:)
Moj PC  
0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice