Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 6.997.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Stane Rii kaže...

Pozdrav svima,može mali savjet?

uzimam novu karticu pa me zanima dali je bolje uzet Radeona HD 6670 2 gb ddr3

ili neki drugi radeon od jednog gigabajta gddr5 memorije malo sam istraživo al nisam siguran jer je ovo bolji čip a tu je duplo više memorije.Cjena mi nije bitna.

Hvala unaprijed.

Nadam se da si svjesan kako postoje kartice sa 1GB DDR5 koje su bolje od onih sa 2GB DDR5 tj. da memorija nije mjerilo snage kartice. Ako ti cijena nije bitna nemoj kupovat nista ispod 6850.

14 godina
odjavljen
The Man kaže...
Ne. Vodic za odabir graficke kartice nije novac, nego zdrav razum. Da je vodic za odabir graficke kartice novac, ja bi imao GTX 560 Ti DirectCU, a ne GTX 550 Ti DirectCU, ali nema potrebe kad i ova sve vrti kao od sale.

Novac je samo papir. Bitno je sta je u glavi stanovnika.

Jesi li ti normalan ili?

Pa čovječe kada netko kupuje karticu prvo se pare pitaju!??

Čudna si ti biljka

15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
The Man kaže...
Ne. Vodic za odabir graficke kartice nije novac, nego zdrav razum. Da je vodic za odabir graficke kartice novac, ja bi imao GTX 560 Ti DirectCU, a ne GTX 550 Ti DirectCU, ali nema potrebe kad i ova sve vrti kao od sale.

Novac je samo papir. Bitno je sta je u glavi stanovnika.

Jesi li ti normalan ili?

Pa čovječe kada netko kupuje karticu prvo se pare pitaju!??

Čudna si ti biljka

U današnje vrijeme je nažalost tako, sa nekim novim klincima. Nekada smo imali potrebe na prvom mjestu, pa radije promijeniti par kartica u godini dana nego kupiti jednu od par tisuća kn i gladovati ostatak godine. Ako je zadovoljan sa 550Ti, naravno da se osjeća spokojno i sa parsto, pa čak i tisućom kn više u džepu kako skupih 560Ti modela ima kod nas.

Dosta je da ugasi AA i AF ili ih smanji, i igrao na 35 ili 50+ fps njemu stvarno nije važno na FullHD rezi. Ako je i 35 bez trzaja, super, pa šta..taman.

Danas moraš valjda imati 70fps da bi nešto smatrali igrivim, a telka i filmovi su 24,25 fps pa ih smatramo fluidnima. Doduše taj 550Ti DirectCU je dosta skup model, i već za tu lovu možeš uzeti gotovo 6870 ili 560 non-Ti, tako da s te strane je neisplativa,sigurno.

Ali da je loša grafa, naravno da nije, i za 22 monitor kakav on ima, optimalna.

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_550_Ti_Direct_Cu/26.html

Cemetery gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2012 13:51 (thedream).
14 godina
neaktivan
Stane Rii kaže...

Pozdrav svima,može mali savjet?

uzimam novu karticu pa me zanima dali je bolje uzet Radeona HD 6670 2 gb ddr3

ili neki drugi radeon od jednog gigabajta gddr5 memorije malo sam istraživo al nisam siguran jer je ovo bolji čip a tu je duplo više memorije.Cjena mi nije bitna.

Hvala unaprijed.

Radije uzmi VTX3D HD5670 1 GB GDDR5, u istom su cjenovnom rangu.

Ako hoćeš nešto jače / skuplje uzmi MSi GTX460 1 GB GDDR5 / XFX HD6850 1 GB GDDR5.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
14 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ali da je loša grafa, naravno da nije, i za 22 monitor kakav on ima, optimalna.

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_550_Ti_Direct_Cu/26.html

Pricamo o odabiru i kupovini graficke. Ako za isto novca moze kupiti dosta bolju graficku onda je ta grafa losa.

15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Pricamo o odabiru i kupovini graficke. Ako za isto novca moze kupiti dosta bolju graficku onda je ta grafa losa.

Ako njemu bolja ne treba onda mu je loša svaka druga koju mu preporučite, ne budite djeca iako vas je većina tu po godinama balavurdija. Ići nekoga uvjeravati u nešto iz dana u dan, a ne sluša te navodi samo na jedan zaključak. Ili si ti glup što ga pokušavaš uvjeriti, ili je on glup što te ne sluša. Pa će pametniji popustiti.

Normalno da ima bržih kartica za 100kn veću cijenu od te DirectCU za 970kn koliko je već najjeftinija, tu je sigurno 6850 bolji izbor, ali šta ti tu možeš, ako je njemu dovoljna i 550Ti, iako je spram nekih drugih bržih - neisplativa. Ubij se onda i izluđuj od dokazivanja njemu.

Cemetery gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2012 14:05 (thedream).
16 godina
neaktivan
@ thedream

Meni nije bio skup model, jer hardware kupujem na Diners (12 rata bez kamata), a posto se jako malo igram bilo mi je zao da si punim limit s nepotrebno jakim i skupim karticama. Nakon vise od 3 godine druzenja sa stock HD 4870, koju sam prodao dok jos nesto vrijedi (i radi), trazio sam podjednaku karticu s dobrim hladjenjem, a ova mi se svidjela na prvi pogled i to je ukratko to.

Razumijem ove koji vazu omjer FPS/HRK, ali mene to ne tangira ni 5%, posto ionako uvijek "kasnim" i uglavnom igram nove igre tek kad postanu stare i dobiju sve moguce i nemoguce patcheve i fixeve. Ukratko, nisam beta tester i nikud mi se ne zuri.
Zaljubljenost je manifestacija viška hormona, a ljubav pokriće za nagonske potrebe.
14 godina
odjavljen
The Man kaže...
@ thedream

Meni nije bio skup model, jer hardware kupujem na Diners (12 rata bez kamata), a posto se jako malo igram bilo mi je zao da si punim limit s nepotrebno jakim i skupim karticama. Nakon vise od 3 godine druzenja sa stock HD 4870, koju sam prodao dok jos nesto vrijedi (i radi), trazio sam podjednaku karticu s dobrim hladjenjem, a ova mi se svidjela na prvi pogled i to je ukratko to.

Razumijem ove koji vazu omjer FPS/HRK, ali mene to ne tangira ni 5%, posto ionako uvijek "kasnim" i uglavnom igram nove igre tek kad postanu stare i dobiju sve moguce i nemoguce patcheve i fixeve. Ukratko, nisam beta tester i nikud mi se ne zuri.

Moga si onda uzeti HD 6770/5770 za 700-tinjak KN i uštediti lovu i imaš karticu sličnih performansi, manje potrošnje i manjeg zagrijavanja!

14 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

Sve to kaj pričate je za mene glupost. Bilo kakva investicija u tehnologiju barem kod pc hardvera je trošak novca. OD pretpostavke da nakon kaj nekaj kupiš to vrijedi 30-35% manje pa makar ako si proizvod samo izvadio iz kutije do toga da praktičkih svaka četiri mjeseca izađe bolji komad tog istog hardvera za istu ili barem pristupačniju cijenu.

Tako da nemožeš biti pametan jer je to uvijek rupa bez dna.

I naravno da svi teže boljem jer makar se svi praktički možemo igrati na 4870 grafi za 500kn ima nas koji želimo i điđe poput dx11 sa ogromnim AA&AF filtriranjem sve do brutalnih HBAO i takvih "gluposti".

A to nije ništa drugo nego prodavanje magle za eye candy filmske effekte koji se mogu jado bobro unovčiti.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
thedream kaže...
BlueMax kaže...

Ako njemu bolja ne treba onda mu je loša svaka druga koju mu preporučite, ne budite djeca iako vas je većina tu po godinama balavurdija. Ići nekoga uvjeravati u nešto iz dana u dan, a ne sluša te navodi samo na jedan zaključak. Ili si ti glup što ga pokušavaš uvjeriti, ili je on glup što te ne sluša. Pa će pametniji popustiti.

Normalno da ima bržih kartica za 100kn veću cijenu od te DirectCU za 970kn koliko je već najjeftinija, tu je sigurno 6850 bolji izbor, ali šta ti tu možeš, ako je njemu dovoljna i 550Ti, iako je spram nekih drugih bržih - neisplativa. Ubij se onda i izluđuj od dokazivanja njemu.

Odavno sam ja njega prekrizio, ali ovaj put on daje drugima glupe savjete a na nama ostalima je da to ispravimo. Ta to i sluzi ova tema. Znaci ne obracam se njemu nego onome ko trazi savjet.

Takodjer, sa svojim obrazovanjem i sa svojih 38 godina ne dozvoljavam da me neko naziva balavurdijom i glupanom. Poradi sam malo na komunikaciji s ljudima kad su oni koji su te to trebali nauciti zakazali.

15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Odavno sam ja njega prekrizio, ali ovaj put on daje drugima glupe savjete a na nama ostalima je da to ispravimo. Ta to i sluzi ova tema. Znaci ne obracam se njemu nego onome ko trazi savjet.

Takodjer, sa svojim obrazovanjem i sa svojih 38 godina ne dozvoljavam da me neko naziva balavurdijom i glupanom. Poradi sam malo na komunikaciji s ljudima kad su oni koji su te to trebali nauciti zakazali.

Ajme meni..

Cemetery gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2012 15:07 (thedream).
16 godina
neaktivan
MARKOZD15, u vrijeme kada sam uzimao GTX 550 Ti DirectCU, HD 6770 je bila oko 900 kuna (dakle nije bila puno jeftinija), a i htio sam malo promijeniti tabor i ovog puta uzeti NVIDIA grafu. Osim toga, zarekao sam se da nakon stock HD 4870 vise nikada necu uzeti grafu bez dobrog hladjenja, pa sam tad gledao (a i ubuduce gledam) samo Cyclone, DirectCU, Golden Sample, Hawk, Phantom, SOC, Talon Attack, Toxic, Twin Frozr, Vapor-X i Windforce modele, ali ne zbog OC mogucnosti, nego prvenstveno zbog tisine.
Zaljubljenost je manifestacija viška hormona, a ljubav pokriće za nagonske potrebe.
14 godina
Doctor Freak kaže...

Sve to kaj pričate je za mene glupost. Bilo kakva investicija u tehnologiju barem kod pc hardvera je trošak novca. OD pretpostavke da nakon kaj nekaj kupiš to vrijedi 30-35% manje pa makar ako si proizvod samo izvadio iz kutije do toga da praktičkih svaka četiri mjeseca izađe bolji komad tog istog hardvera za istu ili barem pristupačniju cijenu.

Tako da nemožeš biti pametan jer je to uvijek rupa bez dna.

I naravno da svi teže boljem jer makar se svi praktički možemo igrati na 4870 grafi za 500kn ima nas koji želimo i điđe poput dx11 sa ogromnim AA&AF filtriranjem sve do brutalnih HBAO i takvih "gluposti".

A to nije ništa drugo nego prodavanje magle za eye candy filmske effekte koji se mogu jado bobro unovčiti.

Dobro si rekao sve. Manje od 5% nas ovdje s foruma ima nekakve stvarne koristi od jačeg hardwarea ( bave se poslom u kojem profitiraju sa bržim računalom ) , a mi ostali kupujemo iz zabave. Mi smo kapitalističe ovce i deru nas uredno {#}.

14 godina
neaktivan

Ako sreča košta npr. 500€ to je jako niska cijena.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2012 18:38 (Zekat).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Gdje mogu kupiti najeftiniju HD 6870 2 gb ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bobo16 kaže...

Gdje mogu kupiti najeftiniju HD 6870 2 gb ?

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=hd+6870+2gb

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
13 godina
neaktivan

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-sapphire-amd-radeon-hd-6850-2gb-ddr5-hdmi-dualdvi-dp&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.778

Sta mislite je se ovo isplati,niznam baš nisam neki maher što se svega toga tiče al ne kužim kako ista kartica u linksu od 1 gb može doć 100 tinjak kuna manje

a kartice od 2gb inače dođu dosta više para

Stane
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stane Rii kaže...

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-sapphire-amd-radeon-hd-6850-2gb-ddr5-hdmi-dualdvi-dp&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.778

Sta mislite je se ovo isplati,niznam baš nisam neki maher što se svega toga tiče al ne kužim kako ista kartica u linksu od 1 gb može doć 100 tinjak kuna manje

Preskupo, za taj novac imaš GTX560 itekakve modele i 6870, ipak brže kartice.

Cemetery gates
13 godina
neaktivan
Stane Rii kaže...

U ADM-u MSI HD OC 6850 dođe : 1116, 87 kn.

Dok XFX Radeon 6870 dođe: 1399,00 kn.

Tako da rađe bi odtišao u ADM po ovu 6870. 

Kalko1212 ingame
14 godina
neaktivan

Vrlo jednostavno. Da je skuplja bila bi skuplja od 6870 koja je dosta bolja kartica.

0 0 hvala 0
14 godina

Ubodi XFX Dual Fan HD 6850 za 1034 kune.Dostava je besplatna.Strava kartice u gledu tisine i perfomansi.Ide na razinu HD6870/GTX560 dok kazes keks.

Clock2much

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Uzmi si ovu dual od XFX vjerojatno ima programbilni regulator za napon jer je na 775 mhz.Sve na 820mhz nemaju koliko ja znam.

Dont Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Takt same kartice nema nikakve veze sa programabilnim regulatorom napona.

Clock2much

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ha čuj sve od 820 mhz nemaju koliko ja znam nisam 100% siguran.Al u svim slučajevima koji su htjeli klokati 820 mhz nije imao  takav regulator napona.

Dont Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 13:37 (WrongType).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pala vam je i Radeonka HD 6870 OC na 1200 kuna.Hladnjak je perverzan kao i kartica.Radi se o OC verziji.Kupujte,brzo ce nestati.

Clock2much

3 0 hvala 3
13 godina
neaktivan

ova

ATI Radeon EAH5570

ili ova

ATI Radeon EAH6570
Ivan Lozancic
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ivan147 kaže...

ova

ATI Radeon EAH5570

ili ova

ATI Radeon EAH6570

Nijednu od tih nego VTX HD 6670.

Clock2much
13 godina
neaktivan
jel ima nesto nekoristeno u zagrebu takvo ili da si kupim 1 od one dvije gore ?
Ivan Lozancic
14 godina
ivan147 kaže...
jel ima nesto nekoristeno u zagrebu takvo ili da si kupim 1 od one dvije gore ?

Ima jedino ovako da narucis novu.Dual fan model.Super clocker i tiha kartica.

Clock2much
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice