Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 6.997.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Došao sam u posjed GTX560 kartice, od Point of View-a, zanima me jedna stvar, što taj model nema softversku regulaciju voltaže iz Afterburnera?

Ne mogu pomaknut da se ubijem, u čemu je kvaka.

Kartica je inače ok ali brate mili kutija uputstva + CD sa driverima, pa više sam dobio prije 17 godina bundlea na ATi RAGE II+ ili ATi Xpert @ Work kartici koju sam imao, pa ovo je sramota.

Sa PoV EXO GTS250 je Far Cry2 dolazio, par kablova itd., sa ovom ništa, ni stidna dlačica.

No, vratimo se na voltažu, šta joj je? Zašto nema slajda tj ima ali zamućen je tipa unavailible, 2.10 Afterburner.

Cemetery gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
thedream kaže...

Došao sam u posjed GTX560 kartice, od Point of View-a, zanima me jedna stvar, što taj model nema softversku regulaciju voltaže iz Afterburnera?

Kartica je inače ok ali brate mili kutija uputstva + CD sa driverima, pa više sam dobio prije 17 godina bundlea na ATi RAGE II+ ili ATi Xpert @ Work kartici koju sam imao, pa ovo je sramota.

Sa PoV EXO GTS250 je Far Cry2 dolazio, par kablova itd., sa ovom ništa, ni stidna dlačica.

No, vratimo se na voltažu, šta joj je? Zašto nema slajda tj ima ali zamućen je tipa unavailible, 2.10 Afterburner.

Kartica najvjerovatnije nema program regularni napon.

15 godina
thedream kaže...

Jesi ovo uključio?

14 godina

Moraš promjenit u fileu na C disku kod afterburnera. Upiši u google oko afterburera kako se to otključava. Ima uputa milijun.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 18:11 (itomic009).
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
thedream kaže...

Kartica najvjerovatnije nema program regularni napon.

Vjerojatno, i ja na to sumnjam, al ok šta je tu je, ići će svejedno preko 950 za jezgru {#}.

bradonja_85 kaže...
thedream kaže...

Jesi ovo uključio?

Jesam, i ništa.

itomic009 kaže...

Moraš promjenit u filu na C disku kod afterburnera. Upiši u google oko afterburera kako se to otključava. Ima uputa milijun.

Pogledati ću hvala.

Cemetery gates
14 godina
Nekih 2k...naravno nebi mi bio problem dat jos koju stoticu vise s razlogom
14 godina
neaktivan
@FuzzyBrain Pukni HD6850 u CF, odlicno skaliraju
Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
15 godina
neaktivan

Sredio sam stvar dečki, ide kao curica sa EVGA Precision Tool zadnjim, čisto da znate.

http://www.evga.com/precision/

Sad ćemo po 1ghz na jezgru. {#}

Evo slička

http://www.pohrani.com/f/2l/Ia/4tuKx0ue/gtx560tgtultra.jpg

Cemetery gates
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.3.2012 7:35 (thedream).
Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina

Koju ti imaš grafu. Jel to ona referentna GTX 560 ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.3.2012 10:43 (itomic009).
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

PoV GTX560.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Yep, ok je hladnjak imao sam ga i na PoV GTX460 768mb. 27-28c idle, load oko 65, nije tih u loadu poput DualFan 6870 i 6950 koje sam imao, ali performanse kartice su odlične.

I dobar je clocker, clockana je taman fino između 6870 i 6950. Jako blizu stock GTX560 Ti verziji.

http://www.pointofview-online.com/showroom.php?shop_mode=product_detail&product_id=276

Jedina mana zasad - nikakav bundle, šta je sramotno, jer inače PoV ima fenomenalne igre u bundleu i ne bi se bunio sekundu protiv zadnjeg Splinter Cella ili slično, a druga stvar je uvjetno rečeno - buka, to mislim pod navodnicima, jer sam navikao unazad pola godine na nešto tiše grafe.

Nije to loše, sredi se u EVGA Precision toolu profilom ventilatora, napraviš kako hoćeš % venta ovisno o temperaturi kartice, ali ono, da je mrvu tiši, ne bi se bunio.

Nema veze, radi linija spojena na komp, pa ne smeta u igrama, dobro je.

Dobre, dobre kartice su i ove GTX560, stvarno šta je je. Ja sa 1.025V imam 925mhz na jezgri i 4200 memoriju, navodno ide i do 975 i 4600, al ono, ne bi baš riskirao, nova je kartica, napokon mislim nešto dulje zadržati kod sebe, bar do nove godine.

Neće valjda zagustiti s parama opet. {#}

Cemetery gates
14 godina
odjavljen
thedream kaže...
itomic009 kaže...

Yep, ok je hladnjak imao sam ga i na PoV GTX460 768mb. 27-28c idle, load oko 65, nije tih u loadu poput DualFan 6870 i 6950 koje sam imao, ali performanse kartice su odlične.

I dobar je clocker, clockana je taman fino između 6870 i 6950. Jako blizu stock GTX560 Ti verziji.

http://www.pointofview-online.com/showroom.php?shop_mode=product_detail&product_id=276

Jedina mana zasad - nikakav bundle, šta je sramotno, jer inače PoV ima fenomenalne igre u bundleu i ne bi se bunio sekundu protiv zadnjeg Splinter Cella ili slično, a druga stvar je uvjetno rečeno - buka, to mislim pod navodnicima, jer sam navikao unazad pola godine na nešto tiše grafe.

Nije to loše, sredi se u EVGA Precision toolu profilom ventilatora, napraviš kako hoćeš % venta ovisno o temperaturi kartice, ali ono, da je mrvu tiši, ne bi se bunio.

Nema veze, radi linija spojena na komp, pa ne smeta u igrama, dobro je.

Dobre, dobre kartice su i ove GTX560, stvarno šta je je. Ja sa 1.025V imam 925mhz na jezgri i 4200 memoriju, navodno ide i do 975 i 4600, al ono, ne bi baš riskirao, nova je kartica, napokon mislim nešto dulje zadržati kod sebe, bar do nove godine.

Neće valjda zagustiti s parama opet. {#}

Ako ima karticu diži joj napon dokle može za 24/7!

Neće njoj ništa biti, čini se odlična kartica!

15 godina
neaktivan

Nije hladnjak za preko 1.025V, znam šta pričam čuo sam se s kolegama u njemačkoj, na par foruma. Do te voltaže se nosi hlađenje dobro, već preko ide i na 85c u loadu, šta nema smisla. A performanse možda ni 1-2% bolje, ne isplati se.

1.025V neki optimum za normalan rad u 3D-u bez rušenja, samo ostaje istražiti zid na jezgri i memoriji, dokle ide. Mislim da će preko 950 bez problema, blizu Ti bude sve u svemu, stock Ti naravno.

Nema moje tu, ali vidi :

http://www.gpureview.com/gpureviews-gtx-560-overclocking-roundup-article-884.html

Cemetery gates
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.3.2012 14:03 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
thedream kaže...

Nije hladnjak za preko 1.025V, znam šta pričam čuo sam se s kolegama u njemačkoj, na par foruma. Do te voltaže se nosi hlađenje dobro, već preko ide i na 85c u loadu, šta nema smisla. A performanse možda ni 1-2% bolje, ne isplati se.

1.025V neki optimum za normalan rad u 3D-u bez rušenja, samo ostaje istražiti zid na jezgri i memoriji, dokle ide. Mislim da će preko 950 bez problema, blizu Ti bude sve u svemu, stock Ti naravno.

na 950 je u rangu sa stock Ti karticom, ma ona je i na stocku odlična, digni je dokle ide na stock naponu i uživaj.

Ja ću kupiti tijekom vremena GTX 560 od Asus-a, uživat ću u Batmanu ;)

A clockat !?

Naravno, dokle ide, ali na stock naponu, za 24/7 k'o Bog!

14 godina

Taman taj clock od 925 Mhz core je manje više iste performanse kao GTX 560 Ti. Ma zanima me prvenstveno cooler, jel znam točno kakve perfromanse ima GTX 560 / Ti.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Taman taj clock od 925 Mhz core je manje više iste performanse kao GTX 560 Ti. Ma zanima me prvenstveno cooler, jel znam točno kakve perfromanse ima GTX 560 / Ti.

Na 950MHz ima opasno slične performanse kao Ti@Stock. Na 920tak je već ipak nešto slabija, premda to također ovisi o više čimbenika, npr. samoj igri o kojoj se radi. Hladnjak je s obzirom na sve solidan, ali opet, ništa posebno.

14 godina
Ma mislio sam, ali neznam oce mi bit napajanje dovoljno jako?
14 godina

Hoće.

14 godina
neaktivan
FuzzyBrain kaže...
Ma mislio sam, ali neznam oce mi bit napajanje dovoljno jako?

Da, tvoje napajanje bez ikakvih problema drži SB@OC + 2x 560Ti@SLi@OC, a kamo li jednu.  {#}

13 godina
neaktivan

grafičku za e4600 @3.0ghz i 4gb ddr2 rama može neku preporuku? rabljenu preferiram al da ju proc i ram može iskoristiti...

14 godina

Imaš na Njuškalu dobrih grafa za 500 kn. Ima HD 4890 koja je i danas jako dobra grafa. Imaš i HD 4870 i GTX 260 po oglasu pa potraži malo. Dual core je botlneck za bilo koju od navedenih grafi i to ti je nepobitna činjenica.

13 godina
neaktivan

a uz q6600?

14 godina

q6600 na 3,0+ Ghz i dobar si za gaming.

13 godina
neaktivan

Vodič za odabir grafičke kartice je novac!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne. Vodic za odabir graficke kartice nije novac, nego zdrav razum. Da je vodic za odabir graficke kartice novac, ja bi imao GTX 560 Ti DirectCU, a ne GTX 550 Ti DirectCU, ali nema potrebe kad i ova sve vrti kao od sale.

Novac je samo papir. Bitno je sta je u glavi stanovnika.
Zaljubljenost je manifestacija viška hormona, a ljubav pokriće za nagonske potrebe.
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima,može mali savjet?

uzimam novu karticu pa me zanima dali je bolje uzet Radeona HD 6670 2 gb ddr3

ili neki drugi radeon od jednog gigabajta gddr5 memorije malo sam istraživo al nisam siguran jer je ovo bolji čip a tu je duplo više memorije.Cjena mi nije bitna.

Hvala unaprijed.

Stane
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stane Rii kaže...

Pozdrav svima,može mali savjet?

uzimam novu karticu pa me zanima dali je bolje uzet Radeona HD 6670 2 gb ddr3

ili neki drugi radeon od jednog gigabajta gddr5 memorije malo sam istraživo al nisam siguran jer je ovo bolji čip a tu je duplo više memorije.Cjena mi nije bitna.

Hvala unaprijed.

Puno je bolje uzeti karticu sa 1GB GDDR5 memorije, nego 2GB GDDR3 memorije.

LP!

14 godina
neaktivan

Jel mi se isplati prelazak na http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/graficka-kartica-msi-ati-radeon-6770-1-gb-gdrr5-oglas-4541512 ?

Sadašnja konfa je pod moj PC, i još me zanima OC ptencijal i buka HD6770?

Ajte ljudi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

IMHO bi išao na MSi Cyclone GTS450 1GD5, imaš ju za 550kn, uštediš 150kn, a imaš karticu identičnih performansi, a hlađenje i OC je nepotrebno spominjati, zmaj.

Što ti se sadašnje grafe tiče, ne bi bilo loše potražiti GTX460 ili 6850 polovnu ispod ili za 800kn, ako već imaš 800kn. Onda je to isplativ prelazak definitivno.

I ovako je dobar, da se razumijemo, ali procesor je već djedica ukoliko je na tvorničkom taktu, to su ipak samo 2 jezgre i u podosta igara znaju biti kočnica.

Cemetery gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2012 12:33 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Covjek zdravog razuma ne bi kupio 550Ti

3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice