Sto mislite o ovom GPUu?
Nije bas brza ko 8800 GT ali nije ni daleko, a kosta dosta manje. Izgleda da je nVidia opet napravila dobar potez!
Sto mislite o ovom GPUu?
Nije bas brza ko 8800 GT ali nije ni daleko, a kosta dosta manje. Izgleda da je nVidia opet napravila dobar potez!
Jesu se pojavile na trzistu?
Imaš na temi 8800GS zadnjih par odgovora upravo o njoj.
Pa baš da je dobar potez -> 8800GT 256, 8800GS, 9600GT...sve je to slično...ne vidim logiku u takvom pretrpavanju mid-end tržišta. Kada bi koštala 1000kn, bila bi super izbor, ovih 1300kn (trenutna cijena kod nas) ne djeluje baš povoljno, pogotovo jer se za 1400kn može naći HD3870, a za 1600kn 8800GT 512. ;)
Gilbert je od riječi od riječi u pravu, pa tu nemam što dodati osim komentara na pretrpavanje srednjeg spektra tržišta. Naime, očito je da nVidia čini sve da napadne ATi u segmentu u kojem ATi trenutno ima kontrolu. To je i razumljivo, jer je tržište u kojem kupci daju od 500 do par tisuća dolara za grafički podsistem (high-end kartice, SLI, CF...) , jako, jako malo.
Treba sad vidjeti kakva će biti 9800 (i u kojim sve 'okusima' će dolazit), pa onda donositi zaključke o čitavoj 9xxx seriji GeForce-a. Ja sam skužio da uvijek kupim parni broj grafičke --> imal sam prvo GeForce 2MX 64MB, zatim GeForce 4Ti4400 128MB, nadalje GeForce 6800 Ultra 256MB, a sada imam GeForce 8800GTS 640MB. Koliko sam primjetio neparne serije su bile nekakvi 'prijelazi' među fazama i ne baš tako revolucionarni pomaci kao parne.
Treba sad vidjeti kakva će biti 9800 (i u kojim sve 'okusima' će dolazit), pa onda donositi zaključke o čitavoj 9xxx seriji GeForce-a. Ja sam skužio da uvijek kupim parni broj grafičke --> imal sam prvo GeForce 2MX 64MB, zatim GeForce 4Ti4400 128MB, nadalje GeForce 6800 Ultra 256MB, a sada imam GeForce 8800GTS 640MB. Koliko sam primjetio neparne serije su bile nekakvi 'prijelazi' među fazama i ne baš tako revolucionarni pomaci kao parne.
Cini se dobra grafa, snaga negdje kao 8800 GS malo jaca valjda od nje. Kazu da ce cijena biti najveci adut...ako bude 1000kn bit ce best buy
Koliko sam primjetio neparne serije su bile nekakvi 'prijelazi' među fazama i ne baš tako revolucionarni pomaci kao parne.
Slobodno dodaj još na to. Ispod 300 dolara u nas sigurno neće ići.
U Vemilu imaju za 1300-1400kn a to je i do 80 dolara veca cijena od preporucene.
Nis cekat cu ljeto dok se ne stabilizira cijena.
ve-mil cjena 1299 kuna , s tim da će u roku 2 mjeseca pasti na bar 1199 kuna i manje ... s tim da je grafička nova i stim da još nije dosegla svoj vrhunac glede drivera ... za nju tek sljedi pokazivanje zubi , dok su to ati grafe već pokazale ...
ve-mil cjena 1299 kuna , s tim da će u roku 2 mjeseca pasti na bar 1199 kuna i manje ... s tim da je grafička nova i stim da još nije dosegla svoj vrhunac glede drivera ... za nju tek sljedi pokazivanje zubi , dok su to ati grafe već pokazale ...
Što u za nas korisnike u prijevodu znači: Kupiš/platiš danas, uživaš iduće godine.
Nemam niš protiv ATi-a ali brate ja hoću da mi kartica radi kako treba danas a ne za godinu dana.
Naravno nije ni nVidia niš bolja....
Koliko sam primjetio neparne serije su bile nekakvi 'prijelazi' među fazama i ne baš tako revolucionarni pomaci kao parne.
Što u za nas korisnike u prijevodu znači: Kupiš/platiš danas, uživaš iduće godine.
Nemam niš protiv ATi-a ali brate ja hoću da mi kartica radi kako treba danas a ne za godinu dana.
Naravno nije ni nVidia niš bolja....
U Vemilu imaju za 1300-1400kn a to je i do 80 dolara veca cijena od preporucene.
Nis cekat cu ljeto dok se ne stabilizira cijena.
Cijene su dodatno pale ali grafickih nema. :(
da , baš gledam , albatronka košta 1192 kune u vemilu , brijem da će još padat ... kontaktirao sam ih preko e maila , grafe stižu 29.2
swe to ljepo zgleda al ja bum pričekal
9800GT ;)
ova moja xt-ca još dobro gura
Ja imam 8600GT/512Mb - tvornički overklokana.Radi mi dobro,a ako prema tvrdnjama kazu da je 160% brza ova od 8600GT onda je to sure-shot.Bravo nVidia
Dvije 9600GT u SLI modu pobiju 3870 X2, a i u novcanom smislu GeForce je povoljniji :D
definitivno prelazim na 9600GT SLI
Dvije 9600GT u SLI modu pobiju 3870 X2, a i u novcanom smislu GeForce je povoljnijji :D
ma daj di su ti dokazi da je brza :P
ma daj di su ti dokazi da je brza :P
Dvije 9600GT u SLI modu pobiju 3870 X2, a i u novcanom smislu GeForce je povoljniji :D
U zadnjem BUG-u ima test 3870 x2 i 8800gt, sad koliko ti je BUG priznat to je drugo.