Štekanje igrice

poruka: 31
|
čitano: 7.264
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Štekanje igrice

Pozdrav svima, jučer sam naletio na neki problem, počele su mi užasno štekati igrice, otišao sam provjeriti temperaturu GPU,CPU,matične,HDD etc. Sve su mi temperaturi u granici normale (25-40), jedino je grafička bila jako veća (100-110) pod loadom znači tijekom igranja FIFA-e 13. Odlučio sam očistit skroz kučište i sada je čisto kao novo nema prašine nigdje i smanjila se temp. grafičke tijekom igranja FIFA-e na 60-65 što je sada skroz odlično, ali mi i dalje štekaju igrice, znali netko dali je do grafičke ili neke druge komponente? Zahvaljujem unaprijed!

EDIT: grafička je ATI HD4650 512MB DDR2

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 11:05 (matija098).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Štekanje igrice

Bumpanje dozvoljeno 1 u 24 sata...

Jesi probao instalirati najnovije drajvere za grafu i navedi ostale komponente..

Neznam se potpisat..xDD Ako sam ti pomogao pritisni Hvala !
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Štekanje igrice

Premalo rama

http://www.youtube.com/heat4HD
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Štekanje igrice
Scrappy kaže...

Premalo rama

Kako znaš?

Edit: Tko mi je dao TD molim da objasni..

Neznam se potpisat..xDD Ako sam ti pomogao pritisni Hvala !
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 15:09 (IMVK).
12 godina
neaktivan
Štekanje igrice

RAM - 4GB

Procesor - AMD Athlon x240 2-core 2.9 GHz

Dali je moguće da je to nečeg drugog, možda neki corrupted fajl u Windowsu ili slično? Evo mogu igrati fifu 13 ali rezu i postavke moram smanjiti na 1024. rezu a teško mi na toj igrat na monitoru od 23'' sve mutno.

0 0 hvala 0
15 godina
Štekanje igrice

ako ti je prije bilo sve ok znači do fife kad si primjetio da ti je grafička kartica odnosno gpu bio pod velikom temperaturom preko 110c igre su ti počele štekat zato što je grafička kartica počela spuštati taktove (smanjiti brzinu na gpu-u) da se rashladi

trebao bi pratit par dana temperature na grafičkoj kartici da vidiš kad igraš kako se ponaša najbolje ti je pokreni hardware monitor program u pozadini pa igru on če ti zablilježit največu temperaturu koju ti ja grafička kartica postigla

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Štekanje igrice

Imam taj program i stalno ga držim upaljenim, sad je temperatura normalna znači najviše skoči do 65 eventualno 70 što je sasvim u redu, ostale komponenete su pod normalnim temperaturama 25-35

0 0 hvala 0
16 godina

edit:

jbg krivo sam gledao

jesi stavljao zadnju verziju drivera?

http://www.youtube.com/heat4HD
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 14:13 (Scrappy).
12 godina
neaktivan
Štekanje igrice

Jesam, skinio sam ATI Catalyst 13.2, to je najnoviji. Nemam ideje više, mogu igrati igrice ali moram na užasno maloj rezoluciji a za 23'' mi premalo i bude jako mutno.

Jel moguće možda da mi se corrupto neki Windows file ili da mi je uletio virus, možda je i do Windowsa nešto.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 16:10 (matija098).

0 0 hvala 0
17 godina
Štekanje igrice

Catalyst 13.2 nije moguće instalirati na serije HD 2000, 3000 i 4000. Moraš staviti Catalyst Legacy 13.1 što je az te stare kartice.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Štekanje igrice

A već sam bio instalirao 13.1, skinio sam onaj auto-detect sa njihove stranice i skinio mi je taj 13.1, sad sam ponovo skinio i zasada ne šteka, javim vam se ako se problem vrati, hvala svima koji su pokušali pomoć!

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Štekanje igrice

E cile brate, to ti baš i nije dosta dovoljna grafa za FIFA 13. Trebaš oko 1GB i biti će dosta, kao u navedenom rekao si da si očistio kučište, matičnu, ventilator, ali probaj očistiti i ventilator od grafičke (ako ga ima) i reci kako sada radi.

EDIT: Nebi ni onda išlo dobro jer je premalo rama za tu igricu. Ja imam 256MB rama u grafičkoj (laptop je star 5-6 godina) pa nemogu igrat nove igrice, al nema veze. Samo da ti kažem da se teško igra FIFA na tome...

Vidim da si popravio sa predzadnjim drajverom... To je ok. A kako bi još ubrzao svoj kompjuter skini CCleaner i počisti komp. :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 18:31 (trugati512).

0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
Štekanje igrice

Grafička je solidna za fifu. Igrao sam prije ovih problema na 1920x1080 sa med detaljima bez problema. Zasad idem na sigurno pa igram na 1440x900 a kasnije ću probat na 1920 opet.

Valjda je dobar CCleaner, koristio sam još neke programe takve vrste pa nije baš dobro ispalo.

EDIT: da napomenem da i dalje nemam problema, odigrao sam dosad 6 tekmi, čini se kako se sve vratilo u normalu samo ću se još prebacit sa XP na Windows 7, thanks guys! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 19:16 (matija098).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako upises u google "Fifa 13 lag" i malo bolje istrazis, primjetit ces da nisi jedini kojem ova igra steka, imas i na youtube dosta videa o tome.. naime igra sama po sebi ima gresku, kao i predhodnik fifa 12(nisam igra, al tako kazu).. imas program("D3DOverrider") za skinut pomocu kojeg navodno taj problem prestaje al meni nije pomoglo, tako da pisi odma "provjereno neradi"..

Dakle, ako ti rade druge igre u redu, znaci da imas isti problem kao i svi drugi s tom igrom te da ti kompjuter nije pokvaren..

Nadam se da sam pomogao i da je u tome problem sta je bio i meni.. ugl. ako je to problem, izbrisi igru i instaliraj pes 13 i igraj to ako bas zelis igrat nogomet.. nemoj se mucit previse popravljati igru jer ja sam se dosta zezao s tim i nisam nasao rjesenje..

Pozdrav

EDIT: Mozda ti se i popravi na nekoliko utakmica al vidjet ces da ce ti se greska tj. trzanje vratit(barem u mom slucaju)

I`m not Jesus, but He`s my son..
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 11:12 (Skidy).
12 godina
neaktivan
Štekanje igrice

pozzz svima imam jedan problem jako zanimljiv stekaju mi igrice a kom mi je jaci  i neznam o cemu se radi pokusavao sam sve al nista kom je bez virusa sa originalnim windowsom starije igre frceraju al ove nove trzaju do graf.nije procesor jako dobar ram takodje  moze te li mi pomoc 

evo slike konfiguracije racunala 

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 16:08 (midjo).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
midjo kaže...

...

Koja ti je grafička kartica? Probaj updateovati drivere.

15 godina
protjeran

1. Nema potreba spamati 2 i više tema sa istim "problemom"

2. To nije konfiguracija

3. Skini CPU-Z i napravi "Validaciju", i linkaj je ovdje.

CPU-Z: http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
12 godina
neaktivan
Štekanje igrice

poz ljudi imam problem sa igricama STEKAJU neke rade super bez problema a evo bas sam skinuo medal of honor warfighter i trza malo usporeno radi mislim da se to nebi trebalo desavat jaci mi je kom win je originalan i pre tri dana frisko uradjen molim vas da mi pomognete bio bi zahvalan evo konfiguracije kompa pa ako trebam nesto promjenit ili sta vec slusam vas pozzz

Intel Core i7 3770S

Ram 8 giga

grafi...AMD Radeon(TM) HD 7450A 

Size..(1024)MBytes 

Microcoft Windows 8

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 13:38 (midjo).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Štekanje igrice

Grafička ti je banana, još ako igraš na većoj rezoluciji nije ni čudno što šteka...a ako je komp kao ovaj na slici AIO (All In One) možeš se pozdraviti sa nadogradnjom...

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 13:40 (malina22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

eto covjek se polaxy gleda sta je skupo misleci da ce sve bit ok i dobijes macka znaci ovdje se ne moze nadogradit nikako 

16 godina
neaktivan
Štekanje igrice

Teško...Zašto se prije kupovine nisi posavjetovao sa nekim...AIO kompjuteri su ti više za kancelarije ili za nezahtjevne korisnike koji nemaju previše prostora a traže izgledom privlačan kompjuter...ili ti ga šminka komp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Štekanje igrice

kom je Omni27 HP

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
midjo kaže...

kom je Omni27 HP

Nikad nije kasno skontat da treba dijelove zasebno uzimati pa sastavit.

Je li ti pod garancijom pc?

12 godina
neaktivan
Štekanje igrice

ZNACI SAMO JE potrebno graficku mijenjat ostalo nista ne mogu naci na google dal se moze u ovog mjenjat graficka....imal ikakav program da malo doradim sad zasad 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Štekanje igrice

jest pod garancijom je 5 godina tako sam ga uzeo bil moga sta uradit jel mislis na zamjenu ili

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
midjo kaže...

jest pod garancijom je 5 godina tako sam ga uzeo bil moga sta uradit jel mislis na zamjenu ili

Nisam upratio da ti je AIO, jer da nije mogao bi zanemarit garanciju i uzet bolju graficku, Naravno uz stručnu pomoć, iako je to rizicno. Ovako je to sa AIO jako teško :/

12 godina
neaktivan
Štekanje igrice

ne nije aio nego OMNI27 TAKO PISE NA NJEMU a otvorio ga jos nisam veoma je tesko kada je sve u jednom kao plazma i rizicno je otvorit da pogledam graficku

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
midjo kaže...

ne nije aio nego OMNI27 TAKO PISE NA NJEMU a otvorio ga jos nisam veoma je tesko kada je sve u jednom kao plazma i rizicno je otvorit da pogledam graficku

Ma ja, upravo to. Potraži stručnu pomoć pa vidi može li se išta poduzeti.

12 godina
neaktivan

ok u svakom slucaju hvala na informacijama pokusat cu nesto pa vidjet cu mogul sta uradit pozzzzz

16 godina
neaktivan
Štekanje igrice

AIO je kompjuter u kome je sve u jednom zato i naziv All In One, nije to marka kompjutera, kao DELL, HP ili Apple. To je ono što ti kažeš kao plazma tv, jednostavno ti tu nema pomoci, djelovi su kao kod laptopa na ploči...Možda možes ram nadograditi ali to ti i ne treba...ako si mislio igrati igre AIO nije bio izbor za tebe...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice