Sapphire 4870 X2 OverHeat

poruka: 11
|
čitano: 2.104
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Prije 3mj. sam uzeo 4870 X2 grafu koja je do prije 3-4 dana radila odlično i sad mi se odjednom pregrijava do sad je radila na 38-43 stupnja u idle i 70- 90 pod full load (koristio sam ručne postavke ventilatora 45% u idle i 60-80% pod full load zavisi šta se igralo) što je po ATIu navodno prihvatljiva temperatura. Prije nekoliko dana mi je temperatira na grafi nevjerojatno skočila, naime sad mi pod sa ventom na 100% pod Idle temperatura nepada ispod 60 stupnjeva a pod full load sam vidio 97 ali je vjerojatno više jer nekoliko puta mi je grafa samo blokala. Kučiste i sve ventilatore sam očistio od prašine uključujuči i vent od grafe koliko se moglo a da se vent neskida ali i sumljam da se vent u 3 mj. mogao toliko uprašiti da blokira protog zraka pogotovo što ja redovoto čisim kučište. Da li itko zna u čemu bi mogao biti problem i kako ga rješiti ili bi trebao grafu reklamirati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2009 22:59 (MrVivi).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Sapphire 4870 X2 OverHeat
MrVivi kaže...

Prije 3mj. sam uzeo 4870 X2 grafu koja je do prije 3-4 dana radila odlično i sad mi se odjednom pregrijava do sad je radila na 38-43 stupnja u idle i 70- 90 pod full load (koristio sam ručne postavke ventilatora 45% u idle i 60-80% pod full load zavisi šta se igralo) što je po ATIu navodno prihvatljiva temperatura. Prije nekoliko dana mi je temperatira na grafi nevjerojatno skočila, naime sad mi pod sa ventom na 100% pod Idle temperatura nepada ispod 60 stupnjeva a pod full load sam vidio 97 ali je vjerojatno više jer nekoliko puta mi je grafa samo blokala. Kučiste i sve ventilatore sam očistio od prašine uključujuči i vent od grafe koliko se moglo a da se vent neskida ali i sumljam da se vent u 3 mj. mogao toliko uprašiti da blokira protog zraka pogotovo što ja redovoto čisim kučište. Da li itko zna u čemu bi mogao biti problem i kako ga rješiti ili bi trebao grafu reklamirati.

lipo smanji vent na 10% tako da prije crkne e onda je lipo reklamiraj i dobićeš drugu novu jer da je sad odneseš oni bi je upalili i vidili da radi i rekli bi
tvoja je grafa ispravna nije joj ništa ali ti znaš da je nekaj ne stima e tako napravi jer drukćije nećeš doči do nove
MB-Gigabyte-EP35-DS3P-Q9450 4×2.66-Crosair Dominator 4×1GB DDR-2,1066Mhz-HDD-2×SAGATE 31000340as 2×1-TB-plus vanjski hd Maxstor-500gb NVIDIJA GF 8800 Gts 512-Thermaltake W0131R,850W-Samsung T220P 1920×1200,ful HD Revoltec tipkovnica miš-Predator gejmer laser 3300dpi kućište HELLGATE-3000
16 godina
neaktivan

meni na 3870x2 se to dogodilo pa sam dobio novu,a sad dal bas da to radis pa ti ne priznaju garanciju hm.

q6600 H2O @3GHz, 6GB DDR2,ati radeon 3870x2
16 godina

Samo ti lijepo reklamiraj grafičku, pa nisi dao 3 hiljade kunića da te zeza!

Q6600, 4gb 1066Mhz Corsair,HD4870 512mb, Gigabyte EP35-DS3, TT Soprano, Logitech Wave + MX 518, Z-4 MSI Wind : Atom 1.6, 1Gb DDRII, Intel® 945GS, 80 GB, XP home
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo je dobro umori i nemoj ju klokat. Možda je problem u termo pasti, ali ti ne smiješ nikako skidati hladnjak da bi to provjerio jer bi lako mogao izgubiti garanciju. Najbolje ti nju reklamiraj takvu kakva je, pa neka se oni misle, jer na tim temperaturama ona neće još dugo a najbitnije je da ti nisi ništa kriv.

17 godina
neaktivan
MrVivi kaže...

Imaš otvoreno kučište?
kakav ti je protok zraka u kučištu?

E 6600 @ 3.20->Gigabyte P45-DS3->2 x 2Gb G.Skill black series >X-FI AUDIO-> Seagate barracuda 320Gb,16mb -> XFX GTX 260 Black Edition ->Z-5500-> MX-518-> Samsung 2232BW...> Fortron 650W...
16 godina
neaktivan

Kučište je Chiftec Mesh sa 8 Ventova dva pušu direktno na grafu plus vent od napajanja i CPUa pušu ravno na karticu (hladan zrak ni CPU ni PSU se negriju nešto, ma za boga miloga kad utvorim kučište i stanem na otvor sa upaljenim svim ventovima počnu mi zubi klopočat kakav hladan zrak zuji unutra, sobu s kompom negrijem plus non stop mi je prozor otvoren) samo iz 4870 X2 auspuha dere topli zrak ko iz raketnog motora.

Baš sam otkrijo da se jedan GPU grije na 42 pod normalnim postavkama i 65 pod clockom dok je drugi bio 97 - 99 non stop ovo je idle naravno strah me i pomislit sta bi bilo full load sa OC

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2009 0:10 (MrVivi).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MrVivi kaže...

Kučište je Chiftec Mesh sa 8 Ventova dva pušu direktno na grafu plus vent od napajanja i CPUa pušu ravno na karticu (hladan zrak ni CPU ni PSU se negriju nešto, ma za boga miloga kad utvorim kučište i stanem na otvor sa upaljenim svim ventovima počnu mi zubi klopočat kakav hladan zrak zuji unutra, sobu s kompom negrijem plus non stop mi je prozor otvoren) samo iz 4870 X2 auspuha dere topli zrak ko iz raketnog motora.

Baš sam otkrijo da se jedan GPU grije na 42 pod normalnim postavkama i 65 pod clockom dok je drugi bio 97 - 99 non stop ovo je idle naravno strah me i pomislit sta bi bilo full load sa OC

Servis onda pa se nek oni s tim hebu.  Namigiva
E 6600 @ 3.20->Gigabyte P45-DS3->2 x 2Gb G.Skill black series >X-FI AUDIO-> Seagate barracuda 320Gb,16mb -> XFX GTX 260 Black Edition ->Z-5500-> MX-518-> Samsung 2232BW...> Fortron 650W...
17 godina
neaktivan

U najgorem slučaju odnesi cijeli komp lijepo tamo pa im demonstriraj sve da vide da nisi ni lažov ni glupson.

Ja bi recimo tako.

Vidi ovo:

Zagreb, 3. travnja 2008.

Predsjednik
Republike Hrvatske
Stjepan Mesić, v. r.

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O OBVEZNIM ODNOSIMA

U članku 401. iza stavka 2. dodaje se stavak 3. koji glasi:
»(3) Proizvođač, u smislu odgovornosti za materijalne nedostatke i jamstva za ispravnost prodane stvari, je proizvođač stvari, uvoznik stvari i svaka druga osoba koja se predstavlja kao proizvođač stavljanjem svojega imena ili naziva, žiga ili druge oznake na stvar.«

U članku 423. stavak 1. mijenja se i glasi:
»(1) Ako proizvođač jamči za ispravnost stvari u tijeku određenog vremena, računajući od njezine predaje kupcu, kupac može, ako stvar nije ispravna, zahtijevati kako od prodavatelja tako i od proizvođača, da stvar popravi u razumnom roku ili, ako to ne učini, da mu umjesto nje preda ispravnu stvar.«
Iza stavka 1. dodaju se novi stavci 2. i 3. koji glase:
»(2) Ako prodavatelj jamči za ispravnost stvari u tijeku određenog vremena, računajući od njezine predaje kupcu, kupac može, ako stvar nije ispravna, zahtijevati od prodavatelja da stvar popravi u razumnom roku ili, ako to ne učini, da mu umjesto nje preda ispravnu stvar.
(3) Jamstvo obvezuje pod uvjetima pod kojima je dano bez obzira na oblik u kojem je dano (jamstveni list, usmena izjava, popratno reklamiranje i sl.), ali je kupac ovlašten zahtijevati da mu jamstvo bude izdano u pisanom obliku ili u nekom drugom, njemu dostupnom, trajnom mediju.«
Dosadašnji stavci 2., 3. i 4. postaju stavci 4., 5. i 6.
U dosadašnjem stavku 5., koji postaje stavak 7., brojke: »3. i 4.« zamjenjuju se brojkama: »5. i 6.«.

Itd...pozdrav!

17 godina
protjeran
8oy5cout kaže...

U najgorem slučaju odnesi cijeli komp lijepo tamo pa im demonstriraj sve da vide da nisi ni lažov ni glupson.

Ja bi recimo tako.

Vidi ovo:

Zagreb, 3. travnja 2008.

Predsjednik
Republike Hrvatske
Stjepan Mesić, v. r.

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O OBVEZNIM ODNOSIMA

U članku 401. iza stavka 2. dodaje se stavak 3. koji glasi:
»(3) Proizvođač, u smislu odgovornosti za materijalne nedostatke i jamstva za ispravnost prodane stvari, je proizvođač stvari, uvoznik stvari i svaka druga osoba koja se predstavlja kao proizvođač stavljanjem svojega imena ili naziva, žiga ili druge oznake na stvar.«

U članku 423. stavak 1. mijenja se i glasi:
»(1) Ako proizvođač jamči za ispravnost stvari u tijeku određenog vremena, računajući od njezine predaje kupcu, kupac može, ako stvar nije ispravna, zahtijevati kako od prodavatelja tako i od proizvođača, da stvar popravi u razumnom roku ili, ako to ne učini, da mu umjesto nje preda ispravnu stvar.«
Iza stavka 1. dodaju se novi stavci 2. i 3. koji glase:
»(2) Ako prodavatelj jamči za ispravnost stvari u tijeku određenog vremena, računajući od njezine predaje kupcu, kupac može, ako stvar nije ispravna, zahtijevati od prodavatelja da stvar popravi u razumnom roku ili, ako to ne učini, da mu umjesto nje preda ispravnu stvar.
(3) Jamstvo obvezuje pod uvjetima pod kojima je dano bez obzira na oblik u kojem je dano (jamstveni list, usmena izjava, popratno reklamiranje i sl.), ali je kupac ovlašten zahtijevati da mu jamstvo bude izdano u pisanom obliku ili u nekom drugom, njemu dostupnom, trajnom mediju.«
Dosadašnji stavci 2., 3. i 4. postaju stavci 4., 5. i 6.
U dosadašnjem stavku 5., koji postaje stavak 7., brojke: »3. i 4.« zamjenjuju se brojkama: »5. i 6.«.

Itd...pozdrav!

Kaj si ti neki pravnik ili?
Ma stavi ti vent na defaultnu vrijednost, pa nek crkne tko je šiša, dobiješ novu i rješena stvar! 
Procesor: Intel Celeron D331 2,66Ghz 256KB L2 Cache, Presscot Matična Ploča: MSI P4M900M2-L RAM: 2GB (2*1) Kingmax DDR2 800Mhz HDD:80GB Hitachi Grafička Kartica: Xpert Vision GeForce 8400GS 512MB DVD-RW: Pioneer DVR-112D
16 godina
neaktivan

http://www.fileshost.com/download.php?id=74B1152F1

http://www.fileshost.com/download.php?id=2A26D2E11

Evo bacite pogled na moje trenutne temperature plus everest mi javlja da su mi memorije na 1000MHz u idle i 1800MHz pod loadom sad meni nije jasno da li everest zbraja dvi memorije pa daje ukupnu vrijednost ili posto je DDR prijavljuje propusnost u oba smjera ili se meni grafa sama od sebe kloknula. 

P.S. u overdrive i ATT pokazuju da mi je mem 500 idle, 900 load. 

kao što mežete vidjet ako se everestu može imalo vjerovat temperature nekih komponenti dosegnu i 120 stupnjeva.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice