RX 470 temperatura preko 83c

poruka: 7
|
čitano: 2.942
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Eto slagali smo kolega i ja njegov novi komp, i kad smo stavljali graficku skuzili smo da napajanje ima samo 6pin-ski konektor za graficku, a graficka (rx 470) treba 8.

Frend je bio nestrpljiv pa mu se nije dalo cekati do pon. da kupi taj kabel ili novo napajanje, pa smo probali samo sa 6 pin-skim konektorom prikljucit.

Komp se upalio bez problema, sredili smo windwos i sve, i onda smo isli a furmark provjerit kak su temperature i to.

Na idle je grafa na 40-ak stupnjeva, ali kad pocne test ide i do 85c u roku min, fanovi na 100%.

Sad me zanima, dali je to do toga kaj smo stavili taj 6 pin konektor ili je defekta graficka (nova narucena s e-kupi), ili je jednostavno to normalna temperatura za nju.

Specifikacje kompa su:

Maticna: MSI z170 a pro

Proc: i5 6600

Grafa: rx 470 4gb

Napajanje: 500w neko koje je s kucistem doslo. (znam, pod hitno mjenjat)

Ram: furyx 8gb ddr4

HVALA!

I always tell the truth, even when I lie.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: RX 470 temperatura preko 83c
Koji je točno model kartice? Kartica može raditi vjerujemo bez problema sa 6 pin konektorom, a 8 pinski služi kao dodatna rezerva da povuče struje po potrebi, u što sumnjam. S 8 pinskim je max 225 W, a sa 6 pin 150 W el. en. Ukoliko pređe neki od limita, kartica će snižavati radni takt. Svakako neka se spoji na 8 pin. Temperatura od 85 je visoka, ali ne alarmantna. Furmark nemojte koristiti jer zna skurit karticu. Imate Valley i 3d Mark...
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Ako su joj fanovi na auto i ventovi se vrte na 100% nosi to odma u servis, a i rx 470-tje su dosta hladnije od rx480-tki!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina

Daj bože da prihvate to još da im kažeš da si sa furmarkom mjerio temperaturu grafičke kartice kao što su nedavno meni rekli za laptop kad je bio na servisu iz nekih drugih razloga.Ali sam naveo da grafička gt 840m dolazi do 90*C dok igram wota ili wow-a ili gta5 njihovo objašnjenje je bilo da ne koristim ispravan softwer za mjerenje temperature i da kao nije tocna ta temperatura te da su temperature normalne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kod mene rx470 nitro bude na nekih 70C, ventovi na nekih 20%. Mislim da je graficka ili driver problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ivanzu kaže...

Kod mene rx470 nitro bude na nekih 70C, ventovi na nekih 20%. Mislim da je graficka ili driver problem.

Prije bi rekao da je do grafičke pošto sam uvjeren u jednu jako bitnu stavku, dobio je jako loš model koji se ne može baš dobro klokati i koji ima visoke temperature sa 100% brzinom ventilatora.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2016 14:51 (dreadmoore).
13 godina

Sigurno imaju referentnjaču sa 6 pin konektorom koja se diže do 80+ bez problema. Normalno je 

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice