RV770 ipak u TEK lipnju

poruka: 137
|
čitano: 13.903
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

Novi dvoboj: 4850 vs 9800gtx vs 4870 vs 9800gx2

http://publish.it168.com/diy/showBigPic.asp?cDocid=20080611033801&picid=1040491.jpg

Ovdje se vidi da su nove ati kartice bolje od "starih" nvidia pulena.  

0 0 hvala 0
17 godina
RE: RV770 ipak u TEK lipnju

Koliko sam ja vidio pa i nisu bolje, bar ne od 9800gx2 po tom testu, pogledaj malo bolje, ja vjerujem da će ATi-jeve kartice biti bolje nego u ovome testu, ne volim neslužbene rezultate, još ni drivera nema za njih i sve to je malo glupo. Kada izađu onda ćemo komentirati rezultate.

PS. drago malo si mi slab sa čitanjem tablicaNeodlučan

17 godina
RV770 ipak u TEK lipnju

Pa dobro, uz dozu skepticizma, s obzirom na nezvaničnost ovih podataka, može se reći da nova serija ima potencijala. Prema ovim rezultatima, 4850 je otprilike na nivou 3870X2, što je, s obzirom na to da će iznad njega biti još dva modela, prilično dobro. Doduše, 4870 je prema ovim rezultatima tek marginalno bolji, ali X2 koga ovde nema bi trebalo da ATI-ju privremeno vrati brzinsku krunu i, zajedno sa ostatkom ove serije, veću konkurentnost u odnosu na Nvidiu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Ivan(4) kaže...

Pa dobro, uz dozu skepticizma, s obzirom na nezvaničnost ovih podataka, može se reći da nova serija ima potencijala. Prema ovim rezultatima, 4850 je otprilike na nivou 3870X2, što je, s obzirom na to da će iznad njega biti još dva modela, prilično dobro. Doduše, 4870 je prema ovim rezultatima tek marginalno bolji, ali X2 koga ovde nema bi trebalo da ATI-ju privremeno vrati brzinsku krunu i, zajedno sa ostatkom ove serije, veću konkurentnost u odnosu na Nvidiu.

Hm, ja sam isto pomislio da je marginalno bolji 4970 od 4850, ali kad sam bolje pogledao vidio sam da su rezolucije 1920x1200. A biti bolji 5 fps kad su sve kartice u rangu 20-25-fps, to je onda solidna razlika, preko 20%.

EDIT:  Postavlja se pitanje isplativosti ako razlika u cijeni bude 100 dolara kako je najavljeno. Pogotovo za nekog ko se igra u nizim rezolucijama (ja). Naravno i razlika u performansana ce biti veca na nizim rezama, ali obje atijeve kartice ce omoguciti ugodan framerate.
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2008 14:54 (DrNasty).
17 godina
protjeran
manic kaže...

Nije da navijam za nVidiju ali priča uvijek ide ovako:

Ati najavi novu arhitekturu koja je na papiru super i nahvale je i ono kada pogledaš u teoriji čini ti se da bi trebala biti bolja od trenutne nVidijine ponude...

Dođe dan za koji je taj novi čip najavljen i sve što dobijemo je odgoda za neka 3 mjeseca i nekakva priča za novinare kako će taj novi čip biti napredan i super i još podržava i ovo i ono tj. još malo nahvale svoj proizvod da bi održali zanimanje.

Napokon dođe dan kada taj čip dođe na tržište i ono u to vrijeme već je lošiji od onoga što nVidija u tom trenutku nudi.

Nije da navijam za ATi ali je priča jednom išla ovako:
ATi je izbacio R300 i kasnije poboljšani R350 koji je toliko derao nvidiju da je to bilo strava. I napokon je došao taj dan i NVIDIJA je tek sa Geforce6 generacijom stala na noge. Ako se ATi ne može boriti u highendu, u donjem i srednjem segmentu nudi dovoljno za uloženi novac.
RV verzije čipova su inače ATijeve oznake za oslabljene verzije punokrvnih R čipova koliko je meni poznato.
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...
manic kaže...

Nije da navijam za nVidiju ali priča uvijek ide ovako:

Ati najavi novu arhitekturu koja je na papiru super i nahvale je i ono kada pogledaš u teoriji čini ti se da bi trebala biti bolja od trenutne nVidijine ponude...

Dođe dan za koji je taj novi čip najavljen i sve što dobijemo je odgoda za neka 3 mjeseca i nekakva priča za novinare kako će taj novi čip biti napredan i super i još podržava i ovo i ono tj. još malo nahvale svoj proizvod da bi održali zanimanje.

Napokon dođe dan kada taj čip dođe na tržište i ono u to vrijeme već je lošiji od onoga što nVidija u tom trenutku nudi.

Nije da navijam za ATi ali je priča jednom išla ovako:
ATi je izbacio R300 i kasnije poboljšani R350 koji je toliko derao nvidiju da je to bilo strava. I napokon je došao taj dan i NVIDIJA je tek sa Geforce6 generacijom stala na noge. Ako se ATi ne može boriti u highendu, u donjem i srednjem segmentu nudi dovoljno za uloženi novac.
RV verzije čipova su inače ATijeve oznake za oslabljene verzije punokrvnih R čipova koliko je meni poznato.
 Uh, to je bilo kada ono? 2002? Ma ne navijam ja za NVIDIju, meni bi bilo i drago da im ATI malo zapapri pa cak i na high end segmentu, a ne samo u donjem i srednjem segmentu, ali eto. Ja sam se ovim postom koji si ti citirao osvrnula na činjenicu da ATI rijetko izbacuje neki svoj proizvod na najavljeno vrijeme. Ako pratiš situaciju u zadnjih par godina, recimo što se piše u pressu,  onda si vjerojatno vec i sam uvidio da u zadnje vrijeme ATI uvijek mora najaviti odgodu nove arhitekture, jednostavno je uvijek ista priča.
17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

Meni osobno je ATi draži jer osim ljepše slike ima definitivno bolju arhitekturu. Ono što me muči kod single-gpu arhitekture su performanse koje još uvijek nisu blizu nVidije u mnogim naslovima, uglavnom u naslovima iz TWIMTBP programa. Ono što ne volim kod nVidije su sitne i veće krađe na kvaliteti da bi se dobile performanse koje su za divno čudo znatno bolje isključivo u igrama koje su iz nVidijinog programa. Pogledamo li naslove koji su pisani bez direktnog uplitanja nVidije, situacija je najmanje jednaka, a često i bolja u korist ATija.

S druge strane, ATi ima problema s driverima na X2 karticama i po posljednjem naslovu (Age of Conan) vidim da ATi može puno bolje od 9800GX2 ali kao za inat, kartica radi na 50% opterećenja. Namjerno ingame ili greška u driverima, ne znam jer ATi već mjesec dana nakon izlaska igre šuti o problemu.

U ovom trenutku GTX280 se čini najboljim izborom. Ako ATi ne požuri i to ne sa 4870, nego 4870x2, nVidia će jako puno kupaca (a možda i mene) pridobiti na svoju stranu zbog performansi koje su već dovoljan razlog za prijelaz.

Ono što me jako zanima je mogućnost da se 4870x2 ponaša kao jedan čip što bi doslovno razbilo nVidiju. Ako to ATi ponudi, u ogromnoj je prednosti; ali informacije su šture i nisam siguran koliko se može vjerovati nagađanjima o tome.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2008 21:20 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Meni osobno je ATi draži jer osim ljepše slike ima definitivno bolju arhitekturu. Ono što me muči kod single-gpu arhitekture su performanse koje još uvijek nisu blizu nVidije u mnogim naslovima, uglavnom u naslovima iz TWIMTBP programa. Ono što ne volim kod nVidije su sitne i veće krađe na kvaliteti da bi se dobile performanse koje su za divno čudo znatno bolje isključivo u igrama koje su iz nVidijinog programa. Pogledamo li naslove koji su pisani bez direktnog uplitanja nVidije, situacija je najmanje jednaka, a često i bolja u korist ATija.

S druge strane, ATi ima problema s driverima na X2 karticama i po posljednjem naslovu (Age of Conan) vidim da ATi može puno bolje od 9800GX2 ali kao za inat, kartica radi na 50% opterećenja. Namjerno ingame ili greška u driverima, ne znam jer ATi već mjesec dana nakon izlaska igre šuti o problemu.

U ovom trenutku GTX280 se čini najboljim izborom. Ako ATi ne požuri i to ne sa 4870, nego 4870x2, nVidia će jako puno kupaca (a možda i mene) pridobiti na svoju stranu zbog performansi koje su već dovoljan razlog za prijelaz.

Ono što me jako zanima je mogućnost da se 4870x2 ponaša kao jedan čip što bi doslovno razbilo nVidiju. Ako to ATi ponudi, u ogromnoj je prednosti; ali informacije su šture i nisam siguran koliko se može vjerovati nagađanjima o tome.

Da, nešto sam čula, možda čak i na ovom forumu, da bi 4870x2 trebao imati zajednicku memoriju, sto bi znacilo doslovno performanse x2, ionako su sve graficke kartice i dizajnirane da koriste paralelizam, ako kužiš na što sada ciljam, tj. ovo bi u teoriji super trebalo radit.
17 godina
neaktivan

Da, tome se i nadam. Ako su to dobro izveli tj. ako su izveli i ako su zaista arhitekturu tako napravili, onda bi ATi vrlo lako mogao 4870x2 što se igara tiče 'prodati' pod single-GPU. Zato me i muči glupost ATijevih menadžera koji nisu natjerali pogone da izbace kartice barem u isto vrijeme kada i nVidia svoje.

S kupnjom ću vjerojatno čekati jer već sada 4850 kartice po performansama izgledaju kao zvijeri (link), pa mogu tek misliti kako će 4870 i 4870x2 razbiti nVidiju ako su ATijevci odigrali kako bi trebali.

Moram priznati da je ovo jedno od najuzbudljivijih čekanja na novu tehnologiju :)

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan

Evo napokon je proradio link, izgleda da su ovdje testirane single 4850 i dvije takve u crossfireu, mene stvarno zanima da vidim 2 gpu-a na single ploci, da vidim koliko dobro to moze funkcionirati. Inače, very nice.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2008 12:21 (manic).
17 godina
RV770 ipak u TEK lipnju

Evo i na pcekspertu su napravili test od gigabyte radeona 4850, i odlična je za cijenu od 1200-1300 kn, pobjeđuje 9800gtx u svim testovima (skoro).

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2008 13:16 (lebo1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

Evo i jedan test nove generacije kartica.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2008 13:31 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

Koliko sam vidio u testovima nVidia ce imati jako tesko ljeto....ati konacno pocinje izdavati "prave" graficke a za relativno male novce...Belji se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Koliko sam vidio u testovima nVidia ce imati jako tesko ljeto....ati konacno pocinje izdavati "prave" graficke a za relativno male novce...Belji se

??? LOL
17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

Pozz

Negdje sam procitao da ce 4850 trosit 450W

Je to istina?

Superbeast-a za moda! LooOool

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Superbeast kaže...

Pozz

Je to istina?

Ne, trosice 3,593 GW :)
Sala mala, to se odnosi na ukupan sistem sa 4850 karticom.
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
Superbeast kaže...

Pozz

Je to istina?

Ne, trosice 3,593 GW :)
Sala mala, to se odnosi na ukupan sistem sa 4850 karticom.
 O hvala bogu!
xD
Vec mislio kupovat 700W,xD
Superbeast-a za moda! LooOool
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Lion King kaže...

??? LOL
 Ne razumijem cemu lol??nesto sam krivo reko??objasni mi malo....po tome kaj sam vidio test od 4850 "dere"9800gtx a kaj ce onda 4870x2??ako nisi skuzio kaj sam mislio...i jos sam mislio na cjenu...
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2008 19:01 (Lion King).
17 godina
neaktivan

Pa cijela je generacija prošla bila dobra i za male novce, zar ne?

17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

Pa onda u cemu je problem??

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ničem, samo kasniš s "napokon" cijelu generaciju :p

17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

Jedino u Fear-u i Lost Planetu je GeForce bolji.

4870 vs. 260 4870 vs. 260
I'm writing my will, on a three dollar bill
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2008 20:14 (Vulgaris).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vulgaris kaže...

Jedino u Fear-u i Lost Planetu je GeForce bolji.

vjerujem ti na rijec ... jer se na ovoj slici nis nevidi xD 

17 godina
neaktivan

I moraš Belji se

Evo link na veću sliku: futuremark test

17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

Novi test HD4870: Itx.ba

Mislim da sad znam što kupiti ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vulgaris kaže...

I dalje je GTX280 najjači:)
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Vulgaris kaže...

I dalje je GTX280 najjači:)
 Ali za više nego dvostruko veću cijenu. Kad GTX 280 bude košto oko 2500kn, onda budem kupovo, prije ne.
Dati sada 4000kn za karticu koja je marginalno brža od one koja kod kokurencije košta oko 1800Kn nema nikakog smisla.
Predviđam da će se vrlo skoro desiti da GTX 280 bude jefinija za 40% od sadašnje cijene. Ako tako nebude, gtx280 nema nikakve šanse na tržištu pored ovako jeftine konurencije.
I još na kraju, ili ću kupit GTX 280 kad  pojeftini tj. cijena joj padne na realnu razinu, ili neču kupit nijednu.
Trenutno me 7800GTX koju sam platio 400kn super služi.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2008 16:01 (drago7).
17 godina
neaktivan

Ako ti treba snaga za igre, 280GTX je izbor ili Crossfire, a opet, jedna kartica je jedna kartica.

17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

u lipnju malo sutra evo ti ih danas predstavljene!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
IRebic kaže...

u lipnju malo sutra evo ti ih danas predstavljene!

koji je sad mjesec ?! :D 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice