To mi je malo cudno!!! Meni se cinilo da cijela poanta izlaska ove nove generacije je bila da ATI izda novi cip prije Nvidie. Ili zele vidjeti prvo s cim protivnici raspolazu!!! U svakom slucaju stedim pare pa ciji konj pobjedi u ovoj trci njega kupujem da moja 7900 GS moze u zasluzenu mirovinu!
Imam osjecaj da ce konacno ATI(Amd) pokazat snagu tj da ce razbit nVidiu
Ja imam osječaj da če bit suprotno, ali ipak navijam za izjednačenje, jer tada se mogu natjcati samo oko niže cijene.
ja takodjer cekam da izadje novi cip a onda namjeravam poslat u mirovinu 8500gt sli.
mislim da bi ati mogao s ovim cipom ozbilno uzdrmat nvidiu,a time cemo najvise mi dobiti,potrosaci,zbog cijena.
Ista tema i u komentarima IT vijesti, mislim da u slučaju bude bolji ATi onda će biti i skuplji, isto tako u slučaju Nvidie, neće oni snižavati cijene radi krajnjih korisnika, nisu ludi, pa njima je cilj profit...
Bez obzira na sve, moja sljedeća grafa bit će Radeon 4xxx koje već najbolje brojke!
Znam da bude i nvidia imala moćan proizvod ali ovu bitku sigurno gubi!
AMD je očito odustal od natjecanja za top procesor i to za daljnje vrijeme ali grafika je grafika i u tom segmentu bit će Ati rooler!
Ma sve će ostat isto, ali je za nas dobra ta njihova utrka.
Žao mi je što AMD ne može pokazati zube Intelu kao prije 3-4 godine, ali bit će valjda.
Ja mislim da ce NVidia napravit bolju i inda je taj model moj... Pa sam miran 2-4 godine
Nije da navijam za nVidiju ali priča uvijek ide ovako:
Ati najavi novu arhitekturu koja je na papiru super i nahvale je i ono kada pogledaš u teoriji čini ti se da bi trebala biti bolja od trenutne nVidijine ponude...
Dođe dan za koji je taj novi čip najavljen i sve što dobijemo je odgoda za neka 3 mjeseca i nekakva priča za novinare kako će taj novi čip biti napredan i super i još podržava i ovo i ono tj. još malo nahvale svoj proizvod da bi održali zanimanje.
Napokon dođe dan kada taj čip dođe na tržište i ono u to vrijeme već je lošiji od onoga što nVidija u tom trenutku nudi.
Navodni testovi daju prednost ATijevom single chip rješenju od čak 40% u odnosu na 9800GX2...
Navodni testovi daju prednost ATijevom single chip rješenju od čak 40% u odnosu na 9800GX2...

Nema više 9xxx serije, sad će se zvat GTX 280 i GTX 260.
Mislim da će i Ati i Nvidia ovaj puta imati što za pokazati, međutim Ati je u prednosti, jer će model 4870 sa 512mb DDR 5 memorije koštati svega 230 dolara.
S time što će ta ddr5 memorija raditi na stvarnom taktu od 1900 MHz, ili po DDR takt će iznositi punih 3800 MHz.
Treba znati da GT200 i RV770 uopće nisu u istoj klasi, kako cjenovnoj tako i po preformansama. ATI ima "jeftiniji", performance chip za višu srednju klasu gdje će pomutiti račune 9800 seriji, a GT200 je novi high-end čip kojemu će konkurencija biti tek ATI-jev X2. Tako da je suvišno svako navijanje tko će razbiti koga.
Da stef, tako bi trebalo biti, ali nikad neznaš dok ne izađe.
RV770 (vs G92) preliminary performance:
http://www.vr-zone.com/articles/RV770_Preliminary_Performance_Revealed/5782.html
Cijene otprilike iste kao i za HD3800 seriju kad se pojavila.
Nvidija je skužila da je bolje uložit 5 milijuna $$$ u podmićivanje "The way its meant to be played" developera, nego 10 milijuna $$$ u razvoj hardvera.
Dodaš na to 20% varanja u driverima i eto pobjednika
Nova kartica rv770xt biti će jednako brza ili malo sporija u odnosu na 9800GTX, ovisno o naslovu.
Dakle, ništa previše spektakularno netreba očekivati od nove Ati serije:
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7511&Itemid=1
Ma ovaj cip je pravo rjesenje za moj 19"lcd. Brzina 9800gtx za 230 dolara na 1280x1024.
Meni je sve skuplje bespotrebno.
Nova kartica rv770xt biti će jednako brza ili malo sporija u odnosu na 9800GTX, ovisno o naslovu.
Dakle, ništa previše spektakularno netreba očekivati od nove Ati serije:
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7511&Itemid=1
Specifikacije i kompletne slike novie rv770 serije:
Specifikacije i kompletne slike novie rv770 serije:
23 cm u duzinu koliko sam skuzio
23cm je dobra duzina jos malo pa ce svi imati oko 25 cm (kartice)
Nisu high end? Pa to sam znao prvi put kad su objavili da rade na tom cipu. High end ce bit HD4870X2 ko i u prosloj generaciji.
Ko kaže da me tamo nema?
Koji ti je novi nick?
Koji ti je novi nick?