Referentna i nereferentna grafička kartica

poruka: 6
|
čitano: 8.725
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav, pošto nema nekih konkretnih objašnjenja u razlici između referentnih i nereferentnih modela grafi, htio bih čuti vaša mišljenja i kako prepoznati takve modele.

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina

Ozbiljno ili se šališ?

Moj PC  
1 8 hvala 0
16 godina
Re: Referentna i nereferentna grafička kartica
pero666 kaže...

Pozdrav, pošto nema nekih konkretnih objašnjenja u razlici između referentnih i nereferentnih modela grafi, htio bih čuti vaša mišljenja i kako prepoznati takve modele.

Referentni model je onaj predstavljen od strane proizvođača. Uglavnom se radi o najjeftinijim mogućim izvedbama hlađenja, naponskog sklopovlja i ostalih dijelova grafičke kartice. Nereferentni dizajn grafičke kartice jest kartica temeljena na istom čipu kao i referentna, međutim ima drugačije dizajnirano hlađenje, a nekad i čitav PCB (tiskanu pločicu) s pripadajućim sklopovljem...radi se naravno o skupljoj izvedbi.

Kartice referentnog dizajna uglavnom imaju turbinski hladnjak, pa ih možeš prepoznati prema tome (vidi sliku).

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 16:46 (DamageHigh).
12 godina
neaktivan

jel mi možeš jednostavno objasnit razliku, ak nemožeš nemoj ni odgovarat, no hard feelings

12 godina
neaktivan

hvala na jednostavnom odgovoru, nisam ni mislio da je tak banalno, al eto sad razumijem

16 godina

na prvoj slici vidimo referentni dizajn graficke kartice hd7970 (objasnjeno gore). na drugoj slici vidimo istu karticu ali s boljim hladenjem i boljom regulacijom napona.

referentni dizajn referentni dizajn
Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 17:35 (Bass).

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice