istina. moja konfa kosta 3k, tj kostala je u isto vrijeme prosle godine.
Znači li ti to toliko? 200-300kn bi nadoplatio za 4890 ovisno o izvedbi..osobno,ne bih išao na ništa ispod 5850 sa 4870 kartice,koju i sam posjedujem,PCS+ model.
Nije smak svijeta,iako su ti dečki ovdje,ili ja osobno - mogli/mogao složiti za 3100 priličnu pilu..ili u izvedbi AM3 sa x2/3 procom i DDR3 ili u Intel C2D izvedbi i DDR2,sa možda boljom karticom.
Nije kako rekoh,smak svijeta,znati ćeš za ubuduće da su gotove konfiguracije često precjenjene pogotovo u anonimnim trgovinama..
Imao sam tih problema u Warcraftu i Raidanjima..sa 8800GTS320,prelaskom na 4870 malkice je bolje..iako ima štucanja tu i tamo,na 1920x1200,sve extra detalji..tko bi rekao,da je WoW takav vga-killer..
Kako hoćeš..pokušaj onda 800 za svoju dobiti i naći neku jaču 4890 1gb za 1000kn,1100...10-20% bi morao osjetiti boost..
2.9 x4
maticna AM3
4Gb 1600mhz ddr3
Grafa je neka 1gb za 800 kuna
Wd 640gb
2.9 x4
maticna AM3
4Gb 1600mhz ddr3
Grafa je neka 1gb za 800 kuna
Wd 640gb
Nećemo kvariti temu,ima sigurno kakav podforum ovdje za konfiguracije do 3,3500kn,pa tamo pogledaj. Sad šta je tu je..teško da to može stati sve u 3 kile kuna, ali može,zašto ne ?
Ploča ima divnih i sa svime integriranim,mATX 785G chipset,SB710 sa popriličnim OC sposobnostima i opcijama,ja imam MSi E51 model. Procka je u redu čak i Athlon II 250, ne treba X4,eventualno X3 pa ga otključati u X4.
RAM-a 2x2 na 1333 vjerujem da ima za 100 eura DDR3,Mushkin neki Value ili Essentials..hard disk je WD Blue,640gb..350-380kn u trgovini..i mračnjak konfa..jbg..napajanje imaš opciju kakvog LC powera 560GP3 za 380kn..grafa bi mogla biti problem nova,jer su debelo precjenjene..ali za 500kn ili manje uzeti 4850 bi bilo - savršeno..
Ne treba OT,pregledaj forum i podforume..
E ja ne vjerujem HD5850 2509kn u linksu. HD 5870 3459kn. Hahahahaha
GTX470 3049kn. Mislim da je ovo najgore vrijeme za kupit novu karticu tj. novi hardware.
Po nekom nepisanom "pravilu", svake godine na ljeto padnu cijene hardveraja sto ove godine nije slucaj.
Trgovine se ograduju porastom vrijednosti dolara i sta ja znam sta sve ne.....jedina stvar koju sam primjetio da ide dolje su npr. monitori.
Evo jedan primjer.....ova memorija koju imam je prosle godine kostala cca 1600 kn...G. Skill Black 4 x 2 GB, dok sada bi tu istu memoriju platio oko 2100 kn tj. ustedio sam skoro 500 kn na kupovini.
Od kako trzim sa hardverajem i prckam po kompu, mislim da je ovo prvo ljeto da cijene nisu otisle dolje vec sasvim suprotno, sve ide gore osim navedenih monitora.
a bojkot?
lijepo ne kupujemo hardver i počinju cijene padati. još da bi se to proširilo na veći broj ljudi.
neko je napisao da mi kupnjom dopuštamo rast cijena, potpuno se slažem s njim.
prije...gledao sam komp koju hiljadarku jeftinije i vidim cijenu grafe koja prelazi 1500kn i mislim si-u, previše.
danas moram gledati grafu od 2000kn i ram od 400kn i čekati da padne cijena.
e da, prije su cijene bile odlične. npr. neka atijeva grafa dođe tolko i tolko, za koji mjesec cijena padne oko 500kn.
a bojkot?
lijepo ne kupujemo hardver i počinju cijene padati.
Sve bi to bilo super da se 90% kupaca konsolidira..
Zatim tu su i realno nepovoljna kretanja na svjetskom tržištu skupa sa previranjem u financijskom sektoru tako da nije sve krivnja prodavača
E ja ne vjerujem HD5850 2509kn u linksu. HD 5870 3459kn. Hahahahaha
GTX470 3049kn. Mislim da je ovo najgore vrijeme za kupit novu karticu tj. novi hardware.
inače je links jedan od skuplih dućana, evo u protisu HD5850 isti ti je slučaj i sa 5870 u protisu jeftinija oko 350 kn , ako se nevaram cijena 5850 je pala za jedno 60kn, najeftinija prije jedno 20-tak dana je bila 2200kn...
evo baš geldam ciejna mog rama u adm je pala za 30-tak kuna heh samo tako... možda ga ubodem i prije nego što sam mislio...
Ima ova moja u Protisu, tamo je jeftinjava prema drugima..:D
Edit
Evo tamo gdje sam ju ja kupio istu imaju još uvijek na zalihi. Bila je 1754 kad sam uzeo. Sada...
a bojkot?
Ili ne? Dosta ljdui kod nas oupce ne zna sto ima u racualu, a takvih ima stvarno puno. Znam ljude koji dolaze u lokalni servis i naruce konfu za xxxxx kn i ne zanima ih upce sto je unutra. Mislim ono, bas takvi znaju nesto o trenutnom stanju na trzistu tj. cijenama.
a bojkot?
Ili ne? Dosta ljdui kod nas oupce ne zna sto ima u racualu, a takvih ima stvarno puno. Znam ljude koji dolaze u lokalni servis i naruce konfu za xxxxx kn i ne zanima ih upce sto je unutra. Mislim ono, bas takvi znaju nesto o trenutnom stanju na trzistu tj. cijenama.
al ima nas iskusnijih, koji kupuju skuplje i bolje kompove. mi možemo utjecati na cijenu. jer mi uzimamo skuplje. ako bi mi prestali kupovat skuplje, utjecali bi na cijenu skupog(grafe po 2000kn, ram 2gb od 400kn...) i cijenu jeftinog(grafe od 800-1x00...).
pogotovo bi htjeo spustit cijenu rama jer je otiška gore više od 100%
Nešto i pojeftinjuje: Radeonu 5830 je cijena pala na 200$ s prijašnjih oko 240.
Nešto i pojeftinjuje: Radeonu 5830 je cijena pala na 200$ s prijašnjih oko 240.
ovo se trazi xD
nadajmo se jos vecim snizenjima, i jos kad dodju GTS 450 i GTS 455, pa da i 5770 i 5750 pojeftine na normalnu cijenu..
Pa ako imate Bug mislim od 11 ili 12. mjeseca gdje je bila testirana ATI HD 5850 vidjet će te cijenu oko 1950kn,u (ja mislim) svibnju je testirana ATI HD XFX 5830 sa cijenom oko 1900kn.Porast cijena se dogodio(prema mojem mišljenu) zbog manjka konkurencije.
i dolara koji popizd.,.io...
Konkurencija igra ulogu svakako, ali trenutačno se trebaju uzeti u obzir i previranja na financijskim tržištima, te globalna ekonomska situacija koja nije ružičasta
Cijene će u nas još neko vrijeme ostati malo više bojim se.
Cijene ne samo grafičkih nego i ostalih komponenti rastu na temelju zakona o ponudi i potražnji, tj. cijena novoplasiranih komponenti je manja jer potražnja nije velika.
Sjetimo se samo kada je DDR3 memorija bila plasirana, ako se dobro sjećam u ADM-u se 6Gb Corsair-a moglo nabavit za 600-700kn, a sada iznad 1000kn. To vrijedi i za sve ostalo.
Zato sam se ja na vrijeme prije godinu dana opskrbio sa dodatnih 4GB DDR2 rama koje sam onda platio smiješnih 256kn a sad bi ih mogao i za veću cijenu prodati heh.
Kad bi trebalo u shopping: slažem frendu komp on bi poslje ljeta neš uzeo si za gaming PES,... tipa pa za oko 5500kn sa LCD-om?
Da li se zna do kada bi trebale prestati te stope rasti te pojeftiniti barem grafe ako niš ili komponente za PC?
Kad bi trebalo u shopping: slažem frendu komp on bi poslje ljeta neš uzeo si za gaming PES,... tipa pa za oko 5500kn sa LCD-om?
Da li se zna do kada bi trebale prestati te stope rasti te pojeftiniti barem grafe ako niš ili komponente za PC?
kad dolar oslabi prema euru i kuni..... znaci ne skoro, SAD i Europa polako izlazi iz recesije dok mi sve vise tonemo.....,znaci da nema jeftinog hardwea u nas jos barem god dana
Počele su cijene padat u SAD-u i Europi
GTX 480 je pao ispod 400 €
Weky je napisao temu pod Vijesti by forumaši
Nadajmo se da je nova Nvidijina serija pokrenula lavinu koja će cijene vratiti (koliko-toliko) u normalu
Počele su cijene padat u SAD-u i Europi
GTX 480 je pao ispod 400 €
E to se ceka...nakon ATI-a mislim da je GTX 480 moja iduca kartica.