Rast cijena grafičkih kartica?

poruka: 91
|
čitano: 22.547
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Rast cijena grafičkih kartica??
thedream kaže...
Dolu kaže...
Za 3200kn se da složiti mnogo brutalnija konfiguracija,sebi sam slagao AMD osobno.

istina. moja konfa kosta 3k, tj kostala je u isto vrijeme prosle godine.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
16 godina
Kako sam procitao za svoju grafu bi mogao dobiti 800kn. Bi li mi se isplatilo kupiti 4890 te koliko bi trebalo nadoplatiti? Nadam se da bi onda imao bar 10 fps-ova vise u BC2.
15 godina
neaktivan
Arabarran kaže...
Kako sam procitao za svoju grafu bi mogao dobiti 800kn. Bi li mi se isplatilo kupiti 4890 te koliko bi trebalo nadoplatiti? Nadam se da bi onda imao bar 10 fps-ova vise u BC2.

Znači li ti to toliko? 200-300kn bi nadoplatio za 4890 ovisno o izvedbi..osobno,ne bih išao na ništa ispod 5850 sa 4870 kartice,koju i sam posjedujem,PCS+ model.

15 godina
neaktivan
Stvarno vidio sam kaki sam si mogao komp kupiti za 3100 bolji od mog 10000 put
16 godina
Ma,ne mogu se sad rastegnut do 5850. Za polovnu 4890 bi mogao nadodati tih 200-300kn. Ide mi na zivce sad kad se u BC2 nadjem s nekim u duelu i fps mi padne ispod 20 (30-40 inace) i onda me taj ucmeka ko zeca jer je mene lag sjebo.
15 godina
neaktivan
Dolu kaže...
Stvarno vidio sam kaki sam si mogao komp kupiti za 3100 bolji od mog 10000 put

Nije smak svijeta,iako su ti dečki ovdje,ili ja osobno - mogli/mogao složiti za 3100 priličnu pilu..ili u izvedbi AM3 sa x2/3 procom i DDR3 ili u Intel C2D izvedbi i DDR2,sa možda boljom karticom.

Nije kako rekoh,smak svijeta,znati ćeš za ubuduće da su gotove konfiguracije često precjenjene pogotovo u anonimnim trgovinama..

15 godina
neaktivan
Arabarran kaže...
Ma,ne mogu se sad rastegnut do 5850. Za polovnu 4890 bi mogao nadodati tih 200-300kn. Ide mi na zivce sad kad se u BC2 nadjem s nekim u duelu i fps mi padne ispod 20 (30-40 inace) i onda me taj ucmeka ko zeca jer je mene lag sjebo.

Imao sam tih problema u Warcraftu i Raidanjima..sa 8800GTS320,prelaskom na 4870 malkice je bolje..iako ima štucanja tu i tamo,na 1920x1200,sve extra detalji..tko bi rekao,da je WoW takav vga-killer..

Kako hoćeš..pokušaj onda 800 za svoju dobiti i naći neku jaču 4890 1gb za 1000kn,1100...10-20% bi morao osjetiti boost..

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 10:33 (thedream).
15 godina
neaktivan
Gledo sam ja za 3300 tak negdje

2.9 x4
maticna AM3
4Gb 1600mhz ddr3
Grafa je neka 1gb za 800 kuna
Wd 640gb
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Rast cijena grafičkih kartica?
Dolu kaže...
Gledo sam ja za 3300 tak negdje

2.9 x4
maticna AM3
4Gb 1600mhz ddr3
Grafa je neka 1gb za 800 kuna
Wd 640gb

Nećemo kvariti temu,ima sigurno kakav podforum ovdje za konfiguracije do 3,3500kn,pa tamo pogledaj. Sad šta je tu je..teško da to može stati sve u 3 kile kuna, ali može,zašto ne ?

Ploča ima divnih i sa svime integriranim,mATX 785G chipset,SB710 sa popriličnim OC sposobnostima i opcijama,ja imam MSi E51 model. Procka je u redu čak i Athlon II 250, ne treba X4,eventualno X3 pa ga otključati u X4.

RAM-a 2x2 na 1333 vjerujem da ima za 100 eura DDR3,Mushkin neki Value ili Essentials..hard disk je WD Blue,640gb..350-380kn u trgovini..i mračnjak konfa..jbg..napajanje imaš opciju kakvog LC powera 560GP3 za 380kn..grafa bi mogla biti problem nova,jer su debelo precjenjene..ali za 500kn ili manje uzeti 4850 bi bilo - savršeno..

Ne treba OT,pregledaj forum i podforume..

15 godina

E ja ne vjerujem HD5850 2509kn u linksu. HD 5870 3459kn. Hahahahaha

GTX470 3049kn. Mislim da je ovo najgore vrijeme za kupit novu karticu tj. novi hardware.

http://bfbcs.com/stats_pc/agent_00klc
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 11:02 (agent_00klc).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina

Po nekom nepisanom "pravilu", svake godine na ljeto padnu cijene hardveraja sto ove godine nije slucaj. 

Trgovine se ograduju porastom vrijednosti dolara i sta ja znam sta sve ne.....jedina stvar koju sam primjetio da ide dolje su npr. monitori.

Evo jedan primjer.....ova memorija koju imam je prosle godine kostala cca 1600 kn...G. Skill Black 4 x 2 GB, dok sada bi tu istu memoriju platio oko 2100 kn tj. ustedio sam skoro 500 kn na kupovini.

Od kako trzim sa hardverajem i prckam po kompu, mislim da je ovo prvo ljeto da cijene nisu otisle dolje vec sasvim suprotno, sve ide gore osim navedenih monitora.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
neaktivan

a bojkot?

lijepo ne kupujemo hardver i počinju cijene padati. još da bi se to proširilo na veći broj ljudi.

neko je napisao da mi kupnjom dopuštamo rast cijena, potpuno se slažem s njim.

prije...gledao sam komp koju hiljadarku jeftinije i vidim cijenu grafe koja prelazi 1500kn i mislim si-u, previše. 

danas moram gledati grafu od 2000kn i ram od 400kn i čekati da padne cijena.

e da, prije su cijene bile odlične. npr. neka atijeva grafa dođe tolko i tolko, za koji mjesec cijena padne oko 500kn.

Dočekali...10.11. The MW2
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
djdomi kaže...

a bojkot?

lijepo ne kupujemo hardver i počinju cijene padati.

Sve bi to bilo super da se 90% kupaca konsolidira..  

Zatim tu su i realno nepovoljna kretanja na svjetskom tržištu skupa sa previranjem u financijskom sektoru tako da nije sve krivnja prodavača Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
17 godina
agent_00klc kaže...

E ja ne vjerujem HD5850 2509kn u linksu. HD 5870 3459kn. Hahahahaha

GTX470 3049kn. Mislim da je ovo najgore vrijeme za kupit novu karticu tj. novi hardware.

inače je links jedan od skuplih dućana, evo u protisu HD5850 isti ti je slučaj i sa 5870 u protisu jeftinija oko 350 kn , ako se nevaram cijena 5850 je pala za jedno 60kn, najeftinija prije jedno 20-tak dana je bila 2200kn...

evo baš geldam ciejna mog rama u adm je pala za 30-tak kuna heh samo tako... možda ga ubodem i prije nego što sam mislio...

www.gricni.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 16:31 (sokre).
17 godina
protjeran

Ima ova moja u Protisu, tamo je jeftinjava prema drugima..:D

Edit

Evo tamo gdje sam ju ja kupio istu imaju još uvijek na zalihi. Bila je 1754 kad sam uzeo. Sada...

Mršti se

free speech for the dumbxD
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 16:38 (stoncin3).
16 godina
neaktivan
djdomi kaže...

a bojkot?

Ili ne? Dosta ljdui kod nas oupce ne zna sto ima u racualu, a takvih ima stvarno puno. Znam ljude koji dolaze u lokalni servis i naruce konfu za xxxxx kn i ne zanima ih upce sto je unutra. Mislim ono, bas takvi znaju nesto o trenutnom stanju na trzistu tj. cijenama.

moj xfire: cajkoteka ; CLAN: http://www.internet-zona.com/
17 godina
neaktivan
JURGOLINHO kaže...
djdomi kaže...

a bojkot?

Ili ne? Dosta ljdui kod nas oupce ne zna sto ima u racualu, a takvih ima stvarno puno. Znam ljude koji dolaze u lokalni servis i naruce konfu za xxxxx kn i ne zanima ih upce sto je unutra. Mislim ono, bas takvi znaju nesto o trenutnom stanju na trzistu tj. cijenama.

al ima nas iskusnijih, koji kupuju skuplje i bolje kompove. mi možemo utjecati na cijenu. jer mi uzimamo skuplje. ako bi mi prestali kupovat skuplje, utjecali bi na cijenu skupog(grafe po 2000kn, ram 2gb od 400kn...) i cijenu jeftinog(grafe od 800-1x00...).

pogotovo bi htjeo spustit cijenu rama jer je otiška gore više od 100%

Dočekali...10.11. The MW2
17 godina
neaktivan

Nešto i pojeftinjuje: Radeonu 5830 je cijena pala na 200$ s prijašnjih oko 240.

GeForce GTX 460 effect - Radeon HD 5830 slipping to $199

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
klimama kaže...

Nešto i pojeftinjuje: Radeonu 5830 je cijena pala na 200$ s prijašnjih oko 240.

GeForce GTX 460 effect - Radeon HD 5830 slipping to $199

ovo se trazi xD

nadajmo se jos vecim snizenjima, i jos kad dodju GTS 450 i GTS 455, pa da i 5770 i 5750 pojeftine na normalnu cijenu..

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.7.2010 8:51 (ismar89).
15 godina

Pa ako imate Bug mislim od 11 ili 12.   mjeseca gdje je bila testirana ATI HD 5850 vidjet će te cijenu oko 1950kn,u (ja mislim) svibnju je testirana ATI HD XFX 5830  sa cijenom oko 1900kn.Porast cijena se dogodio(prema mojem mišljenu) zbog manjka konkurencije.

17 godina

i dolara koji popizd.,.io...

www.gricni.com
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Konkurencija igra ulogu svakako, ali trenutačno se trebaju uzeti u obzir i previranja na financijskim tržištima, te globalna ekonomska situacija koja nije ružičasta Neodlučan

Cijene će u nas još neko vrijeme ostati malo više bojim se.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Cijene ne samo grafičkih nego i ostalih komponenti rastu na temelju zakona o ponudi i potražnji, tj. cijena novoplasiranih komponenti je manja jer potražnja nije velika.

Sjetimo se samo kada je DDR3 memorija bila plasirana, ako se dobro sjećam u ADM-u se 6Gb Corsair-a moglo nabavit za 600-700kn, a sada iznad 1000kn. To vrijedi i za sve ostalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Da nažalost manjka je sada ddr2 memorije i ako se pogleda cijene su toliko visoke da se mogu uspoređivati sa ddr3 memorijom.
16 godina
crowap kaže...
Da nažalost manjka je sada ddr2 memorije i ako se pogleda cijene su toliko visoke da se mogu uspoređivati sa ddr3 memorijom.

Zato sam se ja na vrijeme prije godinu dana opskrbio sa dodatnih 4GB DDR2 rama koje sam onda platio smiješnih 256kn a sad bi ih mogao i za veću cijenu prodati heh.

Stoja
17 godina
protjeran

Kad bi trebalo u shopping: slažem frendu komp on bi poslje ljeta neš uzeo si za gaming PES,... tipa pa za oko 5500kn sa LCD-om?

Da li se zna do kada bi trebale prestati te stope rasti te pojeftiniti barem grafe ako niš ili komponente za PC?Osmijeh

free speech for the dumbxD
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Kad bi trebalo u shopping: slažem frendu komp on bi poslje ljeta neš uzeo si za gaming PES,... tipa pa za oko 5500kn sa LCD-om?

Da li se zna do kada bi trebale prestati te stope rasti te pojeftiniti barem grafe ako niš ili komponente za PC?Osmijeh

kad dolar oslabi prema euru i kuni..... znaci ne skoro, SAD i Europa polako izlazi iz recesije dok mi sve vise tonemo.....,znaci da nema jeftinog hardwea u nas jos barem god dana

Google is your friend
16 godina
stoncin3 kaže...

Počele su cijene padat u SAD-u i Europi

GTX 480 je pao ispod 400 €

Weky je napisao temu pod Vijesti by forumaši

Bug Online Xfire Clan - http://www.xfire.com/communities/bugonlineforum/ Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!
17 godina
neaktivan

Nadajmo se da je nova Nvidijina serija pokrenula lavinu koja će cijene vratiti (koliko-toliko) u normalu Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Mitch kaže...

Počele su cijene padat u SAD-u i Europi

GTX 480 je pao ispod 400 €

E to se ceka...nakon ATI-a mislim da je GTX 480 moja iduca kartica.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice