Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 7.265
|
čitano: 1.374.363
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Jacked kaže...
, isti slucaj kao sa Starfieldom 

Koliko si ga igrao?

2 godine
protjeran
Rasprava o grafičkim karticama

Prodao automatski kako sam dobio kod od procesora na mail. To sigurno nebudem igrao u ovakvom izdanju

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Onda ne kužim kaj se buniš akd ne igraš. ja ju igram i vrhunska je igra.

23 mjeseca
Jacked kaže...
MEGATAMA kaže...

Ovo je tek prva verzija i realno AMD je napravio ogromnu stvar,nije niti DLSS 3.0 bio savrsen u prvoj verziji a on se jos i oslanja na specijaliziran hardver.

Nvidia ima dobre ideje ali ih u globalu koristi da bi nam nametnula...onu iducu seriju.....a prethodnu tko sisa.

AMD je tu ipak posteniji igrac 🥂

Šta je ogromna stvar FSR 3 u rasulu? bolje da ga nisu jos godinu dana izbacili nego da su sprdnja po internetu sa ovakvom prezentacijom, isti slucaj kao sa Starfieldom i ostatkom palete novih igara koje su katastrofa sređene i puštene u prodaju, pa ih modere i publika moraju sami popravljat 

To ko je pošten mene uopce ne zanima jer nitko nije pošten, sve je to biznis i samo cekas priliku da budes dovoljno jak da igras prljavo i lošije se ponašaš prema tržištu, tko to nije do sada ustanovio ni nece.

Jedina bitna stvar kad kupujem mi je tko nudi bolje i vise za lovu koju imam, sve drugo me ne zanima 

PS.

A ako FSR3 izgleda ovako loše u Forespokenu na kojega su mjesecima imali fokus u implementaciji za launch same tehnologije, uopce nije tesko pogoditi koliko ce to loše izgledati u drugim igrama gdje ce biti samo šturo ubacen od developera 

Nvidia je imala iste probleme u startu. Ne budi redikul

...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2023 20:29 (Inochulum).
2 godine
protjeran
Inochulum kaže...

Nvidia je imala iste probleme u startu. Ne budi redikul

Zasto bi mene kao kupca trebalo interesirati sta AMD kasni 2 godine za konkurencijom i tehnologijama? Kad imam pare tad kupujem, tko je bolji taj dobije moju lovu, vrlo jednostavno.

Dok oni srede taj FSR3 a još nisu sredili FSR2, proci ce godine a dotle ce Nvidia opet imati nove tehnologije za stizati i sve u krug. Vec sad imaju RT rekonstrukciju, a sta jos imaju u tajnosti pripremljeno za nagodinu i nove grafe ko zna... AMD samo slijepo pokusva sve pratiti...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2023 20:31 (Jacked).
16 godina

Koje igre igraš?

2 godine
protjeran

Trenutno Cyberpunk

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jacked kaže...

Trenutno Cyberpunk

također ima povremenih problema sa zbluranim duhovima kad se koristi FG.

2 godine
protjeran

Naravno, ni jedna tehnologija nije bug free, samo kaj FG bude od sat vremena igranja tako nesto pokazao u mozda 2 minute istog, a FSR3 u 5min prikaza pokaze sto kriticnih stvari u igri koju su mjesecima optimizirali za FSR3 launch... Hvala lijepo, drugi put

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jacked kaže...

Naravno, ni jedna tehnologija nije bug free, samo kaj FG bude od sat vremena igranja tako nesto pokazao u mozda 2 minute istog, a FSR3 u 5min prikaza pokaze sto kriticnih stvari u igri koju su mjesecima optimizirali za FSR3 launch... Hvala lijepo, drugi put

Nije samo to, kad se ide secirati problema ima koliko voliš, mnogima neupotrbljivo. Da se razumijemo meni to uopće ne smeta, ja te pizadrije ni ne skužim, ali ako se baš ide gledati frjem po frejm i cjepidlačiti ispada užas.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2023 20:43 (forumaš).
3 godine
neaktivan

Mene zanima šta frame chasers kaže na FSR 3? Jedino njega priznajem, a kolega Jacked će nam najbolje prenijeti tu informaciju jer je ogroman fan istog, frame chasers je njihov (plavih fanova) veliki vođa : 

0 0 hvala 0
2 godine
protjeran

Ne sumnjam da bi napravio urnebesan video samo šteta pa ga te tehnologije ne zanimaju i ne bavi se takvim usporedbama. Inace u mene je AMD proc, sada predvodim AMD tabor i ucim ih kako se namjestaju postavke za max performance, da ne izgledaju bas tragicno po benchmarcima i game duelima , to sam vec dokazao svojim umjecem i rezultatima u ovo malo vremena na crvenoj platformi

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2023 20:53 (Jacked).
Moj PC  
0 1 hvala 0
3 godine
neaktivan
Jacked kaže...

Ne sumnjam da bi napravio urnebesan video samo šteta pa ga te tehnologije ne zanimaju i ne bavi se takvim usporedbama. Inace u mene je AMD proc, sada predvodim AMD tabor i ucim ih kako se namjestaju postavke za max performance, da ne izgledaju bas tragicno po benchmarcima i game duelima , to sam vec dokazao svojim umjecem i rezultatima u ovo malo vremena na crvenoj platformi

Jedno ti se mora priznati, uporan si i ne mijenjaš se, ma koliko god puta dobio opomenu ili bio protjeran .

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2023 20:56 (Trilogija).
13 godina
Jacked kaže...

Daj mi baci neke postavke za 7600x.

2 godine
protjeran

Trilogija

Ja sam tu svojim imenom i prezimenom, nemam se od koga skrivati niti sam porotjeran posto sam nedugo ovdje, a ti vidim jako volis poticati flame wars po forumu i optuzivati clanove za multi profile... Vidim jako si upoznat sa forumumom i clanovima za 14 mjeseci staža ;)

Ps. sljedeci put kad krenes sa time oznacujem moderatore na komentar pa neka vide kakav problem imas tocno i sa cime jer svaki put kad se javis na forumu ima komentar posvecen meni i svojim optužbama, nesto te jako trigeram jer ti je neko ranije nabio komplekse kad te tako jako pali intel i plavi tabor koje non stop zazivaš 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2023 21:02 (Jacked).
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
mislioc kaže...

Daj mi baci neke postavke za 7600x.

Ajmo u ryzen opca tema, pa reci sta je cilj i koje su trenutne postavke 

12 godina

Na pragu globalnijeg skoka u Path Trace gaming da se malo prisjetimo jednog prijasnjeg skoka......

Meni i dalje jedna od najboljih igara koje sam igrao a da o tehnogiji koju je donjela na polju fizike niti ne krenem pricat jer bi trajalo predugo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Sve u svemu AMD parira nvidiji kako zna i umije.

Moglo je bolje žar ne ali i ovo je nekakav pomak.

Moje mišljenje osobno mogli su bolje i morali, imali su dovoljno vremena međutim s obzirom da sve danas izlazi u beba verzijama a tržište valja zadržat izbačeno je u ovoj verziji.

Implementacija je opći užas bar u Forspokenu daleko od pristojnog oblika.

S obzirom da imamo ekipu koja ne priznaje igranje ispod 60 fpsa njima će ovo bit prolazno.

Osobno bacim pogled na animacije po igrama i lijepo je vidjeti detalje, ali ne pune g-hostinga.

Držim fige da će ispravit i bar do proljeća donesti još nešto novo, jer to bi išlo nama kupcima debelo u prilog.

Čitajući današnje komentare zaključujem samo da mora bit savršeno ili ne valja ili može svakako proći.

Treba ostati na zemlji i veseliti se jer definitivno zagazili smo u novu eru gaminga u kojem bar po meni osobno grafika je malo reći fenomenalna i bez 4k rezolucije kojoj se težilo godinama a realno neka veća promjena u detaljima je bila jedva vidljiva naspram 1440p

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran

Ja sad samo cekam da digital foundry to lijepo u dlaku isprezentira skupa sa HW Unboxed pa da tek onda vidimo rapsodiju prikaza skupa sa input lagom... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2023 22:30 (Jacked).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

AMD govnari zaključali ovo samo za zadnju seriju, nadajmo se da će otključati i za nas sirotinju ili da će probiti ovo kroz modane drivere...FG u svakoj igri na nivou drivera. Pali i vozi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ovo su bas minimalne razlike,jedina veca razlika je u input lagu ali tek po broju na ekranu jer on kaze da se prilikom igranja to ne kuzi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kurac Jacked ne kuži... itekako on kuži!

AMD Ryzen 7900X; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina

svaki put kada mislim da AMD nemre bit gluplji i nesposobniji, nikada ne razocaraju 

oni kao da rade sve sto je moguce da guraju kupce prema konkurenciji

zasto je FSR "open source" i zasto radi na svim karticama?

jedini razlog koji vidim je da bih se jos lakse odlucio kupiti nvidiju, s kojom mogu igrati igre koje podrzavaju puno bolju tehnologiju DLSS, i igre koje nemaju DLSS ali imaju FSR 

apsolutni win 

Boris Grozni: sad na 4k ekranu se moze potegnuti s FSR-om i do 16k +ako igra u sebi ima skaliranje rezolucije.
Moj PC  
1 4 hvala 0
12 godina
3dfx kaže...

svaki put kada mislim da AMD nemre bit gluplji i nesposobniji, nikada ne razocaraju 

oni kao da rade sve sto je moguce da guraju kupce prema konkurenciji

zasto je FSR "open source" i zasto radi na svim karticama?

jedini razlog koji vidim je da bih se jos lakse odlucio kupiti nvidiju, s kojom mogu igrati igre koje podrzavaju puno bolju tehnologiju DLSS, i igre koje nemaju DLSS ali imaju FSR 

apsolutni win 

A kako da inace proguraju svoj tech ako ga ogranice samo na postotak trzista koji oni drze?

2 godine
protjeran

Tu ste u pravu obojica, AMD mora tako jer je to jedini nacin kako sam vec objasnio ranije, a Nvidia dobija jos jedan plus sa time jer dobivaju gratis jos jednu tehnologiju koja ima podršku na njihovim karticama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.9.2023 10:32 (Jacked).
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
MEGATAMA kaže...

Ovo su bas minimalne razlike,jedina veca razlika je u input lagu ali tek po broju na ekranu jer on kaze da se prilikom igranja to ne kuzi.

A sta si ti tocno uvidio sada na tom videu di lik snima kamerom ekran sa metar i jos na to ga stavlja na YT di mu kompresija jos skine kvalitete 

On usporeduje dlss i fsr kad upali fluid motion i kad fluid motion vec pokvari sliku... Jedina prava usporedba bi bila dlss upscaler + frame generator vs fsr upscaler + fluid motion u igri koja podrzava oboje

Cekam Digital foundry iako sam jucer vec dovoljno pokazao i potvrdio stajalište od ranije 

16 godina

To je tehnilogija za nas sirotinju i mi smo zadovoljni. Oni kaj plaćaju 14 000 kn kožnatom zaslužuju i nešto manje duhova. Uz moj fenomenalni AMD komplet stroj uživam jako na tisuće gaming sati 😀

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Jacked kaže...
MEGATAMA kaže...

A sta si ti tocno uvidio sada na tom videu di lik snima kamerom ekran sa metar i jos na to ga stavlja na YT di mu kompresija jos skine kvalitete 

On usporeduje dlss i fsr kad upali fluid motion i kad fluid motion vec pokvari sliku... Jedina prava usporedba bi bila dlss upscaler + frame generator vs fsr upscaler + fluid motion u igri koja podrzava oboje

Cekam Digital foundry iako sam jucer vec dovoljno pokazao i potvrdio stajalište od ranije 

Referirao sam se na njegov dojam i misljenje,lik je inace realan pa zasto ne.

7 godina
MEGATAMA kaže...

A kako da inace proguraju svoj tech ako ga ogranice samo na postotak trzista koji oni drze?

pa tako da napravis bolji hardver sa boljom tehnologijom po jeftinijoj cijeni od konkurencije i osvojis trziste. i onda radis sto hoces

znas ono, neka naprave isto sto radi svaka druga kompanija na svijetu u svakom poslovnom sektoru, niti vise niti manje, samo to

isto je to napravio Intel vs Motorola-IBM-Cyrix-AMD, isto je to napravila Nvidia vs 3dfx-ATI-S3, Google vs Altavista-Yahoo, Facebook vs Myspace, Samsung vs Pionner-Panasonic-Sony, Google Android vs Symbian-Palm-Windows itd itd itd  (i vidi vraga svi imaju "proprietary" tehnologiju) jer ocigledno open source ne funkcionira i potrosaci ga ne zele, u velikoj vecini slucajeva, a najboji primjer je Linux vs Windows

ni intel ni nvidija nisu bili lideri, par desetljeca poslje su apsolutni lideri, a svi ostali su ili istjerani s trzista ili su na rubu propasti i postoje samo zbog antimonopolistickih zakona

samo sto su intel i nvidija zeljeli biti lider, dok AMD to ne zeli ili ne smije (zavisi kojoj teoriji zavjere naginjes)

pogledaj sad ovaj zadnji interviju sa AMD CEO, totalno anemicno, bezidejno i slabo, apsolutno nista osim standarnih poslovnih floskula

Boris Grozni: sad na 4k ekranu se moze potegnuti s FSR-om i do 16k +ako igra u sebi ima skaliranje rezolucije.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice