Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 7.277
|
čitano: 1.376.599
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Ja nakon 3 nvidie,prije njih 5700xt i sad 7900xt stvarno sam iznenadjen..neznam u kojem svemiru vuce 420w,kod mene max spike bio 368. Vrti se od 320-340....3070ti je isla do 330..sto se toga tice i dont care...na 5700xt nikad nisam imao bsod ili freez i jednom su se srusili driveri u manje od godinu dana...tak da za mene to nisu problemi..dlss,frame gen ili fsr sad,i dont care...igram i igrat cu bez toga kao i do sad..nvidiu sam preskocio radi 12 gb rama i 12 pin conectora,da 4080 nije tak skupa uzeo bih mozda nju,ali 400 eura razlike mi je previse...ova je fina i hladna,cak i hladnija od 3070ti sto sam imao...we will se...trosi ko 3070ti a vece performanse i hladnija,za mene win

Bas sam vidjeo kak je grafa prodisala kolegi s novim procom

BBall,Tech,Ink....all the way....
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.9.2023 19:20 (mariolla79).
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina

@grozni

Imam vec 2 konfe amd,doslovno nikakvih problema..neznam sta ljudi rade,ali ja nemam ni reinstalacije ni bsodove,nista i jos sto je najbolje moja b550 master ploca puna sranja po netu,da rikava nakon par mjeseci,da usb portovi nerade itd...evo vec 2,4 god radi ko urica...tako da najvjerojatnije ide na bubanj krajem godine u 12 mj...uzimam novu seriju proceva i maticnu..ili cu samo uzet 5800x3d tak mi svejedno...vise problema sam imao s intelom prije ryzena 1600,pardon imao sam i phenoma 965,prije njega intel,znaci 3 gen,jos je tada phenom bio oc i stabilan 24/7 i radio duze dnevno neg ovaj sad

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.9.2023 19:22 (mariolla79).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Rx 6950xt bi trebalo preimenovat u Rx 1kw Xt.

3 0 hvala 0
10 godina

Realno, nema problema niti s jednom, tak da ono kaj se palite ko hepo kocke. Kupi si ono kaj mislis u tom trenutko da želiš, možeš, hoćeš i vozi. Naravno, dobro se informirati oko proizvoda koji vas interesira, ali ne znači uvijek da je baš tako kako se priča, najbolja je opcija sam isprobat i uvjerit se jel to zadovoljava tebe ili ne. 

WARNING - 

p.s. gledajući YT recenzente sam kupio OLED monitor, ali baš niti jedan nije u svojim velikim recenzijama rekao kako monitor treperi, nema veze koji grafu imaš, tak dok se sam ne uvjerim sve uzmamim s dozom opreza, u prijevodu, više ne vjerujem nikome ...

Taraba WoW
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina

Mariola ajd da ne dužimo više pošalji tu konfu putinu i riješen rat. Ako nisi znao ima puno jeftinijih radijatora za sobu.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina

Hahaahha...istina...istina....nema veze..nek se i ja malo grijem....tak i onak ste mi predlozili i bili vise za 7900xt vs 4070ti u glasanju za odabir grafe,a sad je pljuvanje...to sto trosi mi je nebitno...pa neigram 10 sati dnevno da bi se zabrinjavao radi grijanja i racuna za struju...750w je drzi dobro...netreba kilovat...hahhah

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.9.2023 21:59 (mariolla79).
Moj PC  
9 0 hvala 0
12 godina
Ne sekiraj se zbog pljuvanja, bitno da si zadovoljan i da guštaš u gejmanju s novom grafom
10 godina

Evo kako čovijek igra

i boli ga tuki 

p.s. dobro je da ne čita naš forum, bi ju odmah bacio u smeće ...

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.9.2023 22:58 (Taraba).
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina

Istina, previše nas ovdje se u stvari zanima i zamara sa hardwerom, podešavanjima za 2 do 5% bolje performanse, benchmarcima koji su totalno nebitni većinom, mjerenjem potrošnje, kurcima i palcima umjesto da uživa i iskoristi taj hardwer za što je namjenjen, polazim od sebe najviše, mada sam smanjio kako godine idu i sve manje mi je stalo, no opet previše 

Samim tim što sam ovdje, čitam i pišem govori o tome :)

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Taraba kaže...

Evo kako čovijek igra

i boli ga tuki 

p.s. dobro je da ne čita naš forum, bi ju odmah bacio u smeće ...

I to jos sa 4GB modelom 

16 godina

Pogledao prvih nekoliko testova i to je neigrivo, radije  bi gledao netflix nego se tak igrao.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Ova Ray rekonstrukcija je veci skok nego sto je bio sa DLSS 1.0 na DLSS 2.0

Jucer sam krenuo new game u CP da vidim vise razlicitih scena,lokacija,uvjeta i iako DLSS 3.5 jos uvjek ne odradi savrsen denoising u Path Traceu skok nakon prijasnjih varijanti je u biti kolosalan.Slika djeluje kao da je u duplo visoj rezoluciji zahvaljujuci bistrijem prikazu,enormno visoj kolicini detalja koja se sad vidi na doslovno svemu...teksture su puno detaljnije,likovi su puno detaljniji tojest vide se detalji poput pora na kozi itd itd.

Naravno,CP je igra radjena u raster tehnici i to je sad preneseno u Path Trace i to se itekako vidi jer da je nativni Path Trace  onda ne bi bila izgradjena oko ogranicenja rasterizacije i hackova za hrpu toga.Ali poanta je da danas imamo igru poput CP i da se vrti u full  Ray Traceu tojest Path Traceu i to u solidnom fpsu cak i na rtx3080 sto je realno cudo jer smo do nedavno imali samo Quake 2 RTX koji je igra iz devedesetih te Minecraft i Portal.

Cesto kritiziram pohlepnu Nvidiju ali da nema njih cekali bi nesto ovakvo jos godine i godine.

Pretpostavljam da ce u seriji 5xxx vec rtx 5060 moc vrtijet CP u path trace izvrsno a to je onda to...mainstream,barem na PCu,konzole ce morat cekat 2027/28...osim ako Sony ne napravi drastican skok u ray trace mogucnostima sa Ps5 Pro.

U svakom slucaju,odusevljen sam kako pc gaming tehnologija napreduje 🥂

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran

Cyberpunk 2.0 + DLSS 3.5 [21 GPUs TESTED!]

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Najveca stavka je da je Ray rekonstrukcija dostupna vec od 2xxx serije grafa.

Mene iznenadjuje kako su mi performanse sad fluidnije,ne bih rekao da imam nesto puno veci fps nego prije nego je sad dojam fluidniji.

Nema nikakvog microstuttera.....hvaljen bio Boze za ovo.....i kad se igra ovako vrti i ovako izgleda to me podsjeti zasto sam proveo tolike godine primarno na kompu+konzole a ne obrnuto za gaming.

Sad mi je zao sto CD projekt napusta svoj engine u korist U5 engina koji je dosao uz microsutter sudeci po Fortniteu,MK1 i ostalim U5 igrama koje su do sad testirali.

Citao sam da iz Nvidije ocekuju da ce se negdje u doba DLSS 10 kompletno predat u ruke njihovog AIa izrada i optimizacija igara,naravno uz kreativni nadzor ljudi.To bi trebalo enormno ubrzat izradu ogromnih,kompleksnih virtualnih svijetova,do tada ce i VR masovno zazivjet i bit izuzetne kvalitete tako da ce svaka pomoc bit potrebna za realizaciju tih ogromnih virtualnih svijetova.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Vozikao se jučer pola sata po gradu i okolici, 2.0 verzija radi jako dobro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
forumaš kaže...

Ali ima tu jos dosta ne riješenih bugova u samoj igri

Cyberpunk 2077 Release vs Patch 2.0 | Physics and Details Comparison

3 godine
Jacked kaže...
forumaš kaže...

Ali ima tu jos dosta ne riješenih bugova u samoj igri

Cyberpunk 2077 Release vs Patch 2.0 | Physics and Details Comparison

Majke ti, njima treba još koja godina da izdaju igru, kakav ekstreman fejl je taj cd projekt red.

Od savršenstva s vičerom do grozote cyberpunka u nekoliko godina, sramota.

Ta igra može poslužiti kao tehnološki demo za benčmark i ništa više, moja odluka da je ne igram dok se ne dotjera u stanje igrivosti još uvijek je drži na čekanju, barem prema onome što vidim na youtubovima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2023 11:42 (notloB).
2 godine
protjeran

Kavih ima zlatni su, recimo neki izbace igru na 50% pa ostalo puštaju u ruke javnosti i modera da dovršavaju

Starfield HD Reworked Project 1.0 Out Now, Massively Improves Lots of Textures

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
forumaš kaže...

Nego, jesi li koristio Radeon super resolution u igrama?

AMD Ryzen 7900X; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
16 godina

Ne, AMD ima toliko  mogućnosti i opcija da nisam sve još stigao probati, trebat će mi godine da isprobam sve što nam je AMD ponudio kroz svoje postavke.

Za sada koristim samo puno FPS-a i glatko igranje te jako uživam u Radeon hardveru.

16 godina

Nego da se vratimo na temu, ray tracing, super je, platiš 2000 eura i imaš Sony PS4 uber konzolaški FPS, 30 fpsa master race ili pali upscaling i lažne frejmove

Moj PC  
3 3 hvala 0
2 godine
protjeran

Phantom Liberty PC Performance: 15 GPUs, 3 CPUs, over 100 tests!!! Tons of Settings and Resolutions

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2023 13:17 (Jacked).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
forumaš kaže...

Nego da se vratimo na temu, ray tracing, super je, platiš 2000 eura i imaš Sony PS4 uber konzolaški FPS, 30 fpsa master race ili pali upscaling i lažne frejmove

Pa do jučer si pisao kako je 3060 ti odlična grafa za nove igre i dan danas, kako DLSS izgleda bolje od native rezolucije, te nas uvjeravao kako se sa malo love jako lijepo igraš, a kada si prešao na AMD odjednom ništa od Nvidie ne valja, pa ti si show od lika 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2023 14:02 (lobotomac90).
16 godina
forumaš kaže...

Upali se sve šta ti hardware pruža i onda je lijepo igrivo. Amd pokušava obečava več god dana ali nisu dorasli zadatku.Meni ili tebi nisu bitni lažni frejmovi ali Amd-u jesu jer to obečavaju god. dana. Nevidija ih ima u 50 igri amd nula zero ništa. Amd kao i nevidija će pružiti podršku svim svojim najnovijim fičerima samo najzadnjoj seriji. Malo govno ili veliko, govno je.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
16 godina
lobotomac90 kaže...
forumaš kaže...

Pa do jučer si pisao kako je 3060 ti odlična grafa za nove igre i dan danas, kako DLSS izgleda bolje od native rezolucije, te nas uvjeravao kako se sa malo love jako lijepo igraš, a kada si prešao na AMD odjednom ništa od Nvidie ne valja, pa ti si show od lika 

RTX 3060 Ti je odlična grafa i paljnje DLSS-a je odlično jer to je grafa od 3900 kn (osim što je došlo do količine vrama problema) Ovo je grafa od 14000 kn i čovjek bi očekivao da za te novce vrti igre na max u 4K na barem 60 fpsa bez bilo kakvih pomagala.

Ali ovo je toliko debilan marketing od starne nvidije da su to tragedije :D

16 godina
dery kaže...
forumaš kaže...

Upali se sve šta ti hardware pruža i onda je lijepo igrivo. Amd pokušava obečava več god dana ali nisu dorasli zadatku.Meni ili tebi nisu bitni lažni frejmovi ali Amd-u jesu jer to obečavaju god. dana. Nevidija ih ima u 50 igri amd nula zero ništa. Amd kao i nevidija će pružiti podršku svim svojim najnovijim fičerima samo najzadnjoj seriji. Malo govno ili veliko, govno je.

To što je AMD nesposobna kompanija ne umanjuje činjenicu da na grafi od 14000 kn imaš 35 FPS 4K max nativno. Govno su jedni i drugi, i biraš manje govno ovisno o vlastitim kriterijima. 

Što je kome manje govno zna svatko sam za sebe.

4 godine
suspendiran
forumaš kaže...
lobotomac90 kaže...
forumaš kaže...

RTX 3060 Ti je odlična grafa i paljnje DLSS-a je odlično jer to je grafa od 3900 kn (osim što je došlo do količine vrama problema) Ovo je grafa od 14000 kn i čovjek bi očekivao da za te novce vrti igre na max u 4K na barem 60 fpsa bez bilo kakvih pomagala.

Dobro sad ga pretjerujes, pa Cp na 4k i svim pomagalima na 3060ti ide 9fpsa Uvijek je bilo igara koje jednostavno neidu nigdje s mjesta kaj god da im daš, mozda da uvrstimo i 8k pa ce biti još gore

16 godina
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...
lobotomac90 kaže...
forumaš kaže...

Dobro sad ga pretjerujes, pa Cp na 4k i svim pomagalima na 3060ti ide 9fpsa Uvijek je bilo igara koje jednostavno neidu nigdje s mjesta kaj god da im daš, mozda da uvrstimo i 8k pa ce biti još gore

Bilo je igara, ali nije bilo grafi od 14 000 kn. Pa jebate do nedavno si za te novce kupio polovni auto. Za tu lovu da nemere nativno u nvidija sponzotitanoj igri i glavnoj marketinškoj perjanici....pa jel može gore od toga?

17 godina
forumaš kaže...
lobotomac90 kaže...
forumaš kaže...

Odavno smo već ustanovili da trenutno prava 4k grafička ne postoji na tržištu koja može voziti apsolutno sve na max uz pristojan fps.

Bez DLSS-a, FSR-a i ostalih upscaling tehologija 4k gaminga nema do daljnjeg i mir.

Što se tiče Cyberpunka meni igra sada dosta lijepo radi na rtx 4070 sa uključenim pathtracingom.

1440p reza sve na max uz path tracing i DLSS 3,5 u prosjeku vrti 80-fpsa (DLSS quality), dok na 4k performance bude između 50 i 60 fpsa.

Ako pričamo o običnom "zastarjelom" raytracingu računaj 15-20 fpsa gore, bez RT-a se fino može igrati na 120 fpsa, tako da je Cyber definitivno popeglan od prije 2-3 godine otkada je igra izašla, druga stvar je što je toliko prošlo i što još uvijek nema grafe koja ga može voziti u native bez problema 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2023 14:33 (lobotomac90).
2 godine
protjeran
forumaš kaže...

Bilo je igara, ali nije bilo grafi od 14 000 kn. Pa jebate do nedavno si za te novce kupio polovni auto. Za tu lovu da nemere nativno u nvidija sponzotitanoj igri i glavnoj marketinškoj perjanici....pa jel može gore od toga?

Ma nemoj, a na razno razne Titane u ono vrijeme si zaboravio koji su kostali po tadasnjoj vrijednosti novca pun kufer od danasnje 4090, pa i 3090 također nije bila daleko cijenom, a TITAN V je koštao jos 2019. 3000$.

Cinjenica i realnost je da je raster pao u drugi plan a nove tehnologije ga mijenjaju i daju jos bolju sliku i performanse na debelo manje potrebnih jezgara.

CP 2077 je next gen, prikaz efekata koji tek trebaju zaživjeti i doci hardver koji ce to voziti na svakoj grafi kako treba, kao sta je bila i situacija sa prvim Crysisom, pa sa Crysis 3, Witcher 3 koji i ja tadasnje dvije gtx 980 u SLI na prvim prezentacijama je jedva drzao 60fps dok nije kroz godinu dana dosao Pascal.

Slabo ste informirani.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice