Da se zvanično i prijavim! Danas sam za 225 eura kupio praktično novu Asus Matrix 280X Platinum (koja je još 14 mjeseci pod garancijom).
super kartusa, takoder sam je probao! moze koja slika za ostale? jer nisu bas česte...
Da se zvanično i prijavim! Danas sam za 225 eura kupio praktično novu Asus Matrix 280X Platinum (koja je još 14 mjeseci pod garancijom).
super kartusa, takoder sam je probao! moze koja slika za ostale? jer nisu bas česte...
Stigla danas i moja. U zatvorenom kučištu su mi temperature 32 idle, 57 nakon igranja novog Aliena na ultra i 68 nakon gaženja s 3Dmarkom. Mislim da je i više nego dobro za ovaj razred. Jedino mi u nekim igrama CPU dosta štopa (Crysis 3 recimo) pa mi je ingame GPU usage 50-94%, ali jako nestabilan; uglavnom oko 75%. No i to će se riješiti za cca tjedan dana kada mi stiže FX8320 i neki bolji cooler.
So far so good, samo da tako i ostane.
Stigla danas i moja. U zatvorenom kučištu su mi temperature 32 idle, 57 nakon igranja novog Aliena na ultra i 68 nakon gaženja s 3Dmarkom. Mislim da je i više nego dobro za ovaj razred. Jedino mi u nekim igrama CPU dosta štopa (Crysis 3 recimo) pa mi je ingame GPU usage 50-94%, ali jako nestabilan; uglavnom oko 75%. No i to će se riješiti za cca tjedan dana kada mi stiže FX8320 i neki bolji cooler.
So far so good, samo da tako i ostane.
pa na koliko ghz drzis tog PII? cisto sumnjam da bu ti fx ista znacajno pomogao u c3 posto je mizerno jaci na istom taktu!
Na 3.1 (stock je 2.8). Neda mi se FSB silovati. Fx8320 mislim da bude puno bolji na 4.2 (tu mislim stati).
Na 3.1 (stock je 2.8). Neda mi se FSB silovati. Fx8320 mislim da bude puno bolji na 4.2 (tu mislim stati).
to je po meni bacen novac...ali najozbiljnije!
Misliš?
Na AM3+ bolji proc ionako neide. A ovaj je usko grlo u većini novijih igri (u novom Wolfensteinu koji koristi CPU zahtjevni engine se doslovno guši). PII X6 nije loš, al staro je to da bi još dugo mogao biti miran. Već sam uzeo FX i ne mogu poništiti, tako da neka bude da ne moram kasnije to dirati.
Odlucio sam da uzmem polovnu r9 280x,koja je bolja od navedeni graficki :
Sapphire r9 280x Vapor
Gigabyte windfroce r9 280x OC
Sada 280x vapor je rudarila skoro 2 meseca,posle nije koristena,dali se isplati uzimati ovakvu graficku iako ima garancije vise od 2 godine ?
Sta vi mislite ?
Sada 280x vapor je rudarila skoro 2 meseca,posle nije koristena,dali se isplati uzimati ovakvu graficku iako ima garancije vise od 2 godine ?
Sapphire daje 2 godine garancije na novu karticu, znači više od 2 godine garancije ne može imati da ga je...
Sapphire daje 2 godine garancije na novu karticu, znači više od 2 godine garancije ne može imati da ga je...
Mislio sam reci skoro 2 godine,dali je bezbedno uzimati ako je rudarila mesec i po ? Ako testira sa furmark 10-15 minuta i ako bude sve uredu dali da uzimam ?
Da ja uzimam, uzeo bih Gigu bez razmišljanja.
Mozes reci zasto ? Po perfomansima su slicni ali vapor ima dosta bolje hladjenje.
Mozes reci zasto ? Po perfomansima su slicni ali vapor ima dosta bolje hladjenje.
vapor-x nije bolje hladenje od wf3 coolera niti je ikada bilo(ni priblizno), dakle najbolji izbor ti je gigabajtov model bez ikakvih predrasuda...!lp
na cem si ti stari moj...daj citaj malo s razumijevanjem i isto tako odgovaraj textom
i odgovaras sam sebi na nesto sto nema veze s tvojim pitanjem? cemu uopce pitanje
omg
u ovom slučaju vapor je bolje, tiša je
imao sam gigu, sada imam vapor... vapor mi se još pogotovo svidja više od gige što vrti samo srednji vent do 60C, preko 60C pali sva tri...
Prednost gige u ovom slučaju jedino je duža garancija, ništa više...
Edit: pričam o vaporx trix verziji :)
pa bog vas jedno je Vapor-X a drugo Vapor Tri-x
...jesam ja lud ili neznam citati ili vi
obe su VAPOR-X
on nije nigdje točno naveo o kojoj vapor-x se radi :D
ne moraš se odma ljutiti... giga je i dalje sranje od 280x pa i vapor obična i vapor trix i xfx i asus i toxic...sve su bolje od gige... osim dualx, za nju jedino mogu reci da je gora
Znaci dali vredi dati 20 eura vise za vapor tri x umesto windforce 280x ??
Garancije su oko 2 godine,vapor tri x koristena za mining 1 mesec,a windforce za igre 1 godinu dana.
Ja sam uzeo Gigabyte i stavio cooler koji uvijek koristim jer mrzim zvuk ventilatora....
Sada ventilatori vrte max. 800. r/m i ne ide više od 64
stupnja ni nakon 3-4.sata igranja Bf4, doduš pri mid/high postavkama...
Pozz svima!
Da se upišem u klub sa XFX 280x Black Edition i da naravno pitam za problem. Ne bi ja bio ja da nemam neko sranje :(.
Grafa je stara 3 dana i ima problema u 2D-u. Kad sam u browseru npr. dešava se flickering nekakav, onak na tren se slika !"#$#"$&% i onda sve ok, pa nakon nekog vremena opet. Nije tak strašno al me bas jebe. U 3D radi normalno, nema problema.
Mišljenja? Jel prob u driverima ili u katici? Mozda bios na karici?
Hvala unaprijed!
Konfa pod moj pc
Pokušaj prvo obrisat komplet drivere sa driver sweeper programom i instalirati najnovije. Ako i dalje bude poteškoća onda ako imaš volje reinstal windowsa i ako i dalje bude isto onda na servis i gotovo.
Tako cu i napraviti. Stavit cu odmah nove win i drivere pa da vidim. Citam po forumima da dosta ljudi ima taj problem i nije samo XFX u pitanju. Neki su rijesili problem sa novim vbiosom... ne znam, vidjet cemo, javim kad rijesim stvar
Prije svega testiraj je u drugom računalu. Ako se pojavi isti problem, vrati je.
Imam R9 280X Vapor X ali TriX verzija ona novija sa 3 fana, ugl. base clock joj je 1000mhz, i nemogu nista ocat dok ne stisnem onu UEFI tipku za drugi bios, na kojem je tvornicki boost na 1100mhz i mogu OCat, sad sam bio stavio na default (resetirao oc sto sam sinoc podesavao) i radilo je na 1100mhz sat i nest, upaljen mi bio MSI Afterburner, i pise cijelo vrijeme da radi na 1100mhz, igram bf4 flood zone sve ok, i tocno u 17:00h se spusti na base clock 1000mhz, i stoji na tom bez obzira kolko zahtjevnih scena bilo i slicno, vise se uopce ne penje na 1,1ghz sto je normalno za taj boost. Nije se ni pregrijavala ni nista, usred runde iz niceg se downclockala na 1000mhz. Jel netko zna u cemu je rijec sa tim boostom ?
EDIT: Kad u device manageru disableam i enableam drivere opet se popne na 1100mhz. Baš nekuzim na staroj r9 270 je boost normalno radio
Više manje ista stvar, TriX je skuplja jer ima 3 fana i malo je hladnija, i mislim da ima vislji clock na trix je base clock 1ghz a boost 1.1ghz, a na obicnom Vapor X je 950 i boost na 1070, al vise manje isti đavo, i trix je izasla 1.3.2014. a obicna negdje 10mj 2013.