Dakle ovako - Pred par dana sam uzeo Asus R9 290 4GB (DirectCU2 model) i stavio je u računalo kao glavnu grafičku karticu, a prijašnju GTX 780 sam ostavio u drugom utoru kao pasivnu, tj. samo za CUDA 3d render. Ovo je prvi put da sam probao ubosti ATI i nVidia karticu zajedno u računalo, ali gle vraga sve radi super i bez problema na Win 8.1 :D
Primjetio sam jednu stvar, kad sam koristio GTX 780 na svoja dva monitora, idle temperatura je uvijek bila normalna, znači oko 33-35c. Sad kad koristim R9 290 kao glavnu karticu, kad su spojena dva monitora dižu se core/memory clockovi i idle temperatura stoji oko 47-50c. Kad isključim drugi monitor iz grafičke, idle temperatura padne na 34c. Čim se ponovno spoji drugi monitor, opet idle digne za 15ak stupnjeva.
Driveri su zadnji, sve štima, sve radi super - samo kod dual monitor setupa diže idle temperaturu, što nVidia nikad nije radila.
Ima li tko kakvih iskustava sa sličnim problemom kod ATI kartica?
P.S. Probao sam i izvaditi GTX, ali ostaje isti problem.
EDIT: Evo gledam po netu i po većini foruma kažu da je to tako još od serije 6xxx kod ATI/AMD kartica i da je to normalno -.-... neznam što bi rekao nego da mi je žao da nisam uzeo još jednu GTX 780 umjesto ove, prva ATI/AMD kartica od doba 4xxx i odmah nekakve gluposti. Možda srede taj multi-monitor idle problem u novim driverima... možda.