temperatura moje msi r7 260x u normalnom radu kad ne igram igre je 57 stepeni to je bas mnogo do dva dana su mi temperature bile do 35 stepeni.Kad igram igre sve je normalno tmperatura dostigne do 62 stepena i ne ide dalje.
R7 260x club
- poruka: 222
- |
- čitano: 56.094
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Da nisi pokupio kakav "programcic" koji ti radi u pozadini? :)

restartujem racunar i opet isto polako temperatura se penje do 57 i dalje ne ide to mi jucer se nije desavalo wind 8.1 ne sjecam se da sam sta instaliro, da mozda grafa polako crkaje
Pokušaj ponovno instalirati sustav... Imam XFXovu R7 260x i temperatura mi je 34°C a u sobi imam poće koja je udaljena 2 metra od kopma(kučište je skroz otvoreno) i nikad mi nije u praznom hodu bila toliko vruća... Soba ima nekih 40ak m^2
radio sam sitem prije par dana,ali eto ovo mi se pojavilo jutros inace temperatura mi bude oko 38 stepeni a sad bude 57 stepeni
Koliko ti je stara grafa?
prije 20 dana je kupio nova je, jos sam primjetio da mi je fifa 15 pocela malo trzati mislio sam da je neki virus pa sam reinstaliro sistem ali medjutim opet je trzalo.I eto jutros mi se to desilo sa temperaturom pokuso sam nove drajvere instalirati ali opet isti slucaj
Ja bi na tvome mjestu odmah otišao s garancijom u trgovinu gdje si je kupio
i ja mislim da je do graficke nista tako cu i uradit
Danas mi je moja r7 260x počeka proizvoditi zvuk sličan onome kada hard disk radi (grebanje) čim lagano pritisnem prstom sredinu ventilatora zvuk nestaje... Gigabyte verzija. pogledo sam malo bolje ventilator i skužio da je više nagnut u jednu stranu i tu dolazi do tog grebuckanja... Sad pošto nisam ništa na njoj radio samo je malo očistio od prašine dali če oni meni to uzet pod garanciju jel stvarno neznam dali taj gigabyte radi tako loše ventove...
Danas mi je moja r7 260x počeka proizvoditi zvuk sličan onome kada hard disk radi (grebanje) čim lagano pritisnem prstom sredinu ventilatora zvuk nestaje... Gigabyte verzija.
nosi je u servis, ti ventovi/serija imaju taj problem!lp
Da par puta mi se prije nije znao vent upaliti nakon sleep moda jel je vent zapeo. Sad kolka je šansa da meni links kaže da sam ju jednostavno ja na neki način oštetio... Kako grafa ima onaj neki sistem kada se ne koristi da se ugasi.. e taj sistem meni ne funkcionira jel se više nemože pokrenut upravo zbog tog problema... Sutra nosim u links pa valjda če imati razumjevanja da to spada pod tvorničku grešku....
Pozdrav planiram da kupim Asus Radeon R7260X-OC-2GD5.
Procesor je fx 6300
Ram ddr3 1333mhz 4gb
napajanje je Zalman zm500lx
A monitor je samsung s24d59ol
Pa kako bi to sve skupa bilo :)

Pozdrav! Imam konfu staru par mjeseci :
CPU Intel pentium G3258
MBO Asrock h81 HDS
PSU Corsair cx 430w
RAM 2*4gb Crucial
GPU msi R7 260X
.....
Kad udjem u HW monitor pokazuje mi brzinu memorije 0mhz.. a u cpuid stalno pokazuje 300mhz,dali je nesto sa grafom da je saljem na reklamaciju,ili je tako u redu?...
jutros sam instalirao win10 insider technical preview i do sad se jebem sa rezolucijom, ne znam je li do drivera ili čega ali ne uspijevam riješiti.
Imam spojen full hd monitor i full hd TV, na TVu sam uspio rješit da je sve ok, ali sa monitorom se patim...
Stavljeno je na extend display, u windows postavkama mi uopće ne nudi 1920x1080 već je najveća rezolucija 1600x900. U catalyst centru imam mogućnost za full hd na monitoru ali kada ga postavim slika se raspadne i cijelo vrijeme titra...
Ima netko ideje što raditi?
edit: isti problem sam našao na ovom topicu, sve isto samo nema rješenja
http://www.tenforums.com/drivers-hardware/4993-resolution-not-fitting-screen-others.html
Pozdrav!
Uskoro kupujem komp i ne znam koju grafu uzet..
-r7 260x
-r9 270 ili 270x
Monitor je 20" (1600x900) ništaekstra..
Koju god budem uzimao uzet ću od Gigabyte-a. Zanima me kakve postavke imate u igrama sa 260x u npr. GTA IV, V, BF4 i koliko FPS-a izvučete?
EDIT: Na savjet kolege sa foruma na njuškalu sam našao r9 280, pod garancijom, nekorištena tako da sam sada u r9 280 klubu
Pozdrav!
Molim vas ako moze odgovor,,zasto mi je grafa MSI r7 260x zapela na 300mhz??
Molim vas ako moze odgovor,,zasto mi je grafa MSI r7 260x zapela na 300mhz??
Nije ona "zapela" na 300mhz nego u windowsu kad nije pod opterecenjem grafa bude na nizoj frekvenciji.

Upravo kao što je kolega rekao.. Skini HW Monitor pa baci oko pod "cloks" dok ne radiš ništa (idle) i onda pokreni neku igru i vidjet ćeš da se frekvencija podigla ;)
prije neka 3 mjeseca uzeo sam asus r7 260x 2GB GDDR5 OC
sadasnja konfiguracija mi je: intel core 2 quad q9400 2,66Ghz, 4 GB ram ddr2, PSU Cooler master 500w, a maticna ECS P43T. U zadnja dva mjeseca imam problema PC mi random freez-a ,nekad dok sam na youtube nekad dok sam u igri a nekad kad je idle. Pokusavao sam mnoga rjesenja ali bezuspjesno, testirao RAM, HDD, nije bilo gresaka. Jel moguce da mi ova maticna ne podrzava ovu graficku, jer napojna i graficka su stari tek 3 mjeseca
prije neka 3 mjeseca uzeo sam asus r7 260x 2GB GDDR5 OC
sadasnja konfiguracija mi je: intel core 2 quad q9400 2,66Ghz, 4 GB ram ddr2, PSU Cooler master 500w, a maticna ECS P43T. U zadnja dva mjeseca imam problema PC mi random freez-a ,nekad dok sam na youtube nekad dok sam u igri a nekad kad je idle. Pokusavao sam mnoga rjesenja ali bezuspjesno, testirao RAM, HDD, nije bilo gresaka. Jel moguce da mi ova maticna ne podrzava ovu graficku, jer napojna i graficka su stari tek 3 mjeseca
Neki su se ljudi zalili da im asusov oc model (pretposavljam da je tvoj model sa klokovima 1188, 1750) nije stabilan, pa su trebali downclokat.
Neka ti netko iskusniji jos pomogne, premda sumjam da je to ovo.
Desava se iz vise razloga ali tebi mrzne i u igrama sto je opet ....
Moze biti bilo sta, pocevsi od neispravnog sata kabla, maticna da crkava ili da ti mozda graficka nije "nalegla" u slot kako treba.
Rastavi pa sastavi sve, skeniraj masinu mozda si nakupio neke gamadi, malwarebytes itd
Ako ne pomogne testiraj grafu kod frenda mada sumnjam. Za downclock cemo lako, prvo ovo uradi.

cao drugari.. ovako, zanima me temperatura..moja je u zdanje vrijeme 85-90..probao sam sve , evo cak ju trenutno sobni ventilator hladi makno sam oklop sa kucista
vent mi radi samo pri jacem opterecenju npr pokretanje igre,zavrti ga i stane ..nije klokirana
kakvih problema mogu imat pri tim temp uopce?
hvala unaprijed
cao drugari.. ovako, zanima me temperatura..moja je u zdanje vrijeme 85-90..probao sam sve , evo cak ju trenutno sobni ventilator hladi makno sam oklop sa kucista
vent mi radi samo pri jacem opterecenju npr pokretanje igre,zavrti ga i stane ..nije klokirana
hvala unaprijed
to su velike temperature za igranje igara ili bilo čega,probaj u catalystu uključit da ti se cijelo vrijeme vrti ventilator,stavi ga na 50% i vidi jel se sta desilo drugacije
Pozdrav!
Uskoro kupujem komp i ne znam koju grafu uzet..
-r7 260x
-r9 270 ili 270x
Monitor je 20" (1600x900) ništaekstra..
Koju god budem uzimao uzet ću od Gigabyte-a. Zanima me kakve postavke imate u igrama sa 260x u npr. GTA IV, V, BF4 i koliko FPS-a izvučete?
EDIT: Na savjet kolege sa foruma na njuškalu sam našao r9 280, pod garancijom, nekorištena tako da sam sada u r9 280 klubu
Pozdrav!
R9 270x
hvala unaprijed
nosi na servis, odapeli ventilatori!lp
hvala unaprijed
to su velike temperature za igranje igara ili bilo čega,probaj u catalystu uključit da ti se cijelo vrijeme vrti ventilator,stavi ga na 50% i vidi jel se sta desilo drugacije
ma vent crko ipak, i normalno ne mogu nac garanciju.. e sad zanima me da li je tesko sam zamijenit vent ako uopce nadem ikakav zamjenski ili da to ipak u servisu naprave
izgubio sam garanciju normalno.. oko godinu dana je star komp.. mislio sma sam zamijenit, gdje bi mogao kupit zamjenski vent..osim na njuskalu
mislis izgubio si racun? pa neke trgovine/servisi uvazavaju reklamaciju prek serijskog broja na kartici...racun se zapravo lako isprinta!