Problemi s ATI HD 5870
- poruka: 32
- |
- čitano: 4.719
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Update drivere za graficku i directX 11 skini zadnji sa neta ako ga vec nisi instalirao.
Ocisti kuciste,vjerovarno je otisla termalna pasta na CPU i GPU-u,pa je treba promjeniti!
To mi nije rijesilo problem . Paste ne minjam jer mislin da nece imat pomoci a gubin garanciju. saljem na popravak
Dal je to samo u Skyrimu.? Probaj smanjit AA i AF ! Dal si instalirao kakve drivere za grafu , pa da ti se mozda zbog toga događa to ?
Ljudi moze pomoc i pogled na slike ! Ne znam da li saljen grafu na popravak jer precudno se ponasa,kao da ne pokazuje pola grafickih detalja na njoj ,grije se jako . Sta da radim ,se dade to kako popravit ili ce mi dati zamjenu?? Koliko se ceka otprilike u ADMu??? Sad moje 5870 vise nema ,ako bude zamjena ,sto cu dobiti??? Jel mi moze tko pomoci s informacijama?? Hvala unaprid!
Cuj ako imas referntnu grafu a pretopstavljam da imas onda se nemas sta cudit posto su one poznate po vecoj radnoj temperaturi,a sad prvo sto napravi ako si stavio nove drivere pokreni neku drugu igru i vidi ako imas isti problem ako da ocito se grafa pregrijava i nebi bilo lose da prije pokrenatnja bilo koje igre postavis brzinu ventilatora grafe na 100% cisto da vidis ima li kakavog efekta ako imalo smanjis temp grafe ako i to ne pomogne salji na garu da ti ociste i zamjene termalnu jer po ovome se cini da se grafa pregrijava tojest memorija te onda dolazi do takvih problema
Ljudi moze pomoc i pogled na slike ! Ne znam da li saljen grafu na popravak jer precudno se ponasa,kao da ne pokazuje pola grafickih detalja na njoj ,grije se jako . Sta da radim ,se dade to kako popravit ili ce mi dati zamjenu?? Koliko se ceka otprilike u ADMu??? Sad moje 5870 vise nema ,ako bude zamjena ,sto cu dobiti??? Jel mi moze tko pomoci s informacijama?? Hvala unaprid!
Čekaš par dana najvjerojatnije.
Trebali bi ti ponuditi HD6950 1GB ili HD7850 2 GB jer su stock to stock tu negdje, a za HD7850 bi možda malo trebao nadoplatiti.
Sumnjam da ce mu ponudit HD6950 ili HD7850 ! Mislim da bi prije mogao dobit HD6870 ! Al ajde , bas me zanima koju ce dobit u zamjenu !
HD6870 je nešto slabija, HD5870 je u rangu HD6950 1G / GTX560 TI, zeru slabija od HD7850, ali starija arhitektura.
Znam , al dobro , bumo vidli kaj bu dobil !
Pa necu pristati na slabiju ,rade nes jace uz nadoplatu ako moze... Jos da mi ne zeli dati sta mi pripada ,pa vrisnut cu na zivce...:( Ste vi mommvi pogledali one slike gori?? Tako mi izgledaju sve igre ,minjo sam drajvere i dalje tako... A temperaturi slika ne ovisi jer ona i ledena pokazuje iste probleme .Tko se susreja ikad s ovim , da li mi se ovo kvalificira kao kvar???
Ja sam imao takvih problema sa HD4870X2, stariji driveri su pomogli.
Da provao sam sve moguce drajvere.poanta sto je ovo pocelo doslovce preko noci ,do tad s tim drajverima normalno radilo ,a sad nece niti s jednima ,od starih do novih
Si mozda kaj čačkal po postavkama u CCC-u ?
daj si pogledaj kroz gpu-z na koliko su ti temp od regulatora napona za karticu,
meni se slicno desavalo pa sa morao zamjenit termalne padove
Cackao nisan po CCC ,poanta je da je radilo normalno na jednim drajverima i odjednom pocelo probleme radit.. Isti su problemi cim upalim a niska je temp i kad se popne na 80setak . AA i AF ocigledno ne rade ,pokusavo sam s svim drajverima..Di se u GPU z pogleda temp za regulatore??? samo mi gpu temp pise.
Ako ne želiš prčkat po kartici, ja ti preporučam da ju odeš reklamirati, to će ti bit najjednostavniji i najbezbolniji postupak.
Nisam siguran jel spomenuto, no nakon što uninstalliraš drivere uvijek još pobriši ostatak s Driver Sweeperom, rebootaj pa onda instaliraj nove drivere. Često su mi se stvarali problemi s driverima na staroj HD4850 ako nisam to radio, pa ti preporučam da to još probaš prije no što odneseš karticu.
I taj CCC je apsolutna katastrofa, uvijek je bio. Često ga nisam ni instalirao, no dugo nemam ATI karticu pa nisam siguran može li se to još napraviti. Potreban je samo ako imaš 2 grafe.
Sretno.
Po 100 put obavljena deinstalacija ,DS koristen po naputcima i dalje problemi s AA i AF u svim isprobanim igrama , izgleda da je neki problem s tim procesima na grafickoj. .Se to kako popravlja ili??? Zna tko? Posto saljem postom cili komp ,kosta me pa me zanima da li ce mi ovaj ludak vratit kao popravija sam .Mene zanima da li su tu popravci moguci*?
P.S. Hvala svima na pomoci dosad!
Eeee tako je meni bilo sa ENGTX580DCII samo sam je ja vratio i bilo je jos gore nego tebi ja nisam mogao da razaznajem likove na malo vecoj udaljenosti.
Uzasna slika, kao dupli pixeli plus blur nista nista nije pomagalo.
Sta se desilo samo si odjednom primetio posle normalnog koriscenja...???
Predlazem ti da resis to ako imas garanciju. Tako hoce da bude nekada kada DX nije dobro instaliran ali ne znam sta uzrokuje takvo ponasanje grafike.
Ovo me je zainteresovalo jel sam imao taj problem i nista ga nije resavalo.
Kako ti je u drugim igrama daj sliku neku drugu neke drugacije igre.
Ako ti budu nudili drugu grafiku jel imas ti jezik da govoris ili se plasis da ti jadnom ne uvale nesto. Jel imas fiskalni racun???
Ako oni mogu da ti nude sta hoce ti imas pravo da kazes da iz odredjenog razloga to nikada ne bi kupio i da ti vrate iznos sa fiskalnog racuna.
Ja recimo imam 5870 sa 6 prikljucaka za monitore i meni nikako ne moze da ponudi nesto sto necu da se desi NEDAJ BOZE NESTO TAKO DALEKO BILO KAKO VOLIM OVU GRAFIKU NE BI SE NI TRUDIO DA ISPRAVIM KADA BI TO VIDEO jel niko to nije resio od ljudi na koje sam naisao na slicno nesto. Samo ja moju ne bi dao ni za 6970 a po racunu bi mogao da dobije GTX580 i da mi vrate 50e sada samo me bas briga za njihove gluposti volim svoju kartu.
Uh ja sam smrt za te prodavnice sto izbegavaju da ispune dogovor za nesto sto ne radi kako bi trebalo samo ja mogu ja porodicne veze imam i u tuzilastvu i svuda a ovako sta citam narod je ugasio sta im se desava, upale se same stvari oni nece da ispune garanciju. Ja mislim da kada bi se meni to desilo da bi neki serviser zakopao gazdu radnje da bi molio boga da je otisao za Ameriku da donese licno Classified model.
Imas pravo ako ti ponude da odbijes razne primerke poznate po pregrevanju i ostalome i da trazis kartu u iznosu koji si platio ili kes. Ostalo ako se pogodite kako on moze da ti nudi tako ti mozes da nadjes razlog da ti to ne zavrsava posao, da ti treba CUDA, da ti trebaju 6 p[rikljucaka za moinitor, da ti treeba ovo ili ono. Na to sve razmisljati jos prilikom kupovine ako se nedaj boze desi nesto.
Zasto ja insistiram na top segmentu a ne uzimam srednji visi. Jel onaj obuhvata svasta posle. Za ovo nema ili dobijas istu kao tvoju ili naslednicu njenu i gotovo. Pa mozes ti da kupis GTX580 Classified i da joj je sada realna cena 350e i da dodjes da doneses na opravku i onaj kaze vasa karta ne radi vise iako ona radi i da ti za nju da GTX570 a ovu uzme za sebe. To ne moze tako.
Neman racun nikakav...Da odjednom je pocelo pred par dana ,do sad nikakvi problemi ... Mislim iman jos instaliran crysis 2, isti problemi ..Ma sve je pocelo pred 2 dana , module od RAM memorije ne mogu dotaknut koliko su vruci... Nisan jak na jeziku dok oni budu fer prema meni ,ako on meni predlozi neku promjenu paste a vidim da nije do toga ili za zamjenu neko smece od grafe pa naravno da cu POLUDIT i cilu familiju mu da ne kazem sta. Al otom potom ,ovaj kvar mi nije jasan nikako .Ma nema sta biti s DX kad san normalno igra pred 3 dana na istin drajverima ,dx ........ Graficka je tad kostala 2500 kn ,na akciji ( sto se po zakonu ne gleda nego regularna cijena ) sam ju platija 1700,1800 tak nesto... Sad mi nije jasno da li mi oni daju zamjenu u tom cjenovnom rangu ili nesto sto je po definiciji jako kao moja jer vjerojatno ove moje vise nemaju ??
Daj slike odmah mada mislim da to nema resenja isto to mi je pojelo dusu. Taj problem, tripovao sam se da je nekako pokvarilo sliku pa se kasnije prenelo i da HD5870 kada sam instalirao i da je tek iscezavalo postepeno. Majke mi. Nemoj samo Crysis 1 i Warhead oni mogu tako da izgledaju bez dodataka nekada. Ako imas igre tipa Dead Space 2, .. sta ja znam tako neke, ne mogu sada da se setim.
Daju ti kako te provale. Po definiciji ako imas garanciju a moras da cuvas racun imas pravo da trtazis 100% isti primerak znaci da ti veliki kuler smeta, da ima manje memorije, da ima vece ili manje klokove, i ako ti ne odgovara nesto moraju da ti isplate ja mislim samo koliko si platio. Nisam siguran ali mislim da se akcija vazi kao prava cena. Pa nema nagadjanja ona je tada i tada kostala toliko.
Koliko si dao toliko dobijas.
Meni realno moze da ponudi samo 6970 kao naslednicu. Ali ja mogu da odbijem recimo jer je on luda grejalica i cena mu je bila 100e ispoid moje koliko sam platio.
Znaci ne da ne moze da mi da 6950 koja je u rangu nego ne bi uzeo recimo ni 6970. Razmislio bi o referentnom GTX580 da ga prodam odmah. Medjutim znajuci njih i mene to bi zavrsilo na sudu posto nasi bi krenuli da uvaljuju a ja da se sprdam na njihovu ponudu da trazim GTX580 Classified i moju doplatu od 50e ili pare sa fiskalnog i to bi zavrsilo tako sto bi plakali sto je nisu doneli ili vratili pare.
NEDAJ BOZE DALEKO BILO necu vise da se akam sem sa EVGA. Nek se zavrsava garancija i da se oprastam polako od tih brandova sto pre.
Ono sto je najgore niko ne zna sta to uzrokuje takav prikaz slike a neki i ne primecuju nista cudno.
Ja sam cak u jednom trenutku bio ubedjen da je to gora slika na NVIDIA kartama da su one takve ali sam pomislio nemoguce je to.
I trazio od lika koji ima normalnu da mi pokaze sliku i tada shvatio da je moja karta neispravna i da je slika na NVIDIA kao na AMD.
Sada kada sam video podsetio si me toga. Vidis kao da su pixeli uvecani. Kao da nije rendering odradjen do kraja, tako nesto...
Druze moja grafika radi na 80C i 115C na naponskoj. Mirna je do 94-95C na grafickoj i do 125C na memoriji. Tada pocinje 5870 da brljavi, najcesce restartuje komp i fan poludi da je ohladi i to nekada treba 2-3 min da se smiri ona. Da se to ne bi sedavalo ja sprecim da predje 78C i 110C na naponskoj. Naponskoj ne mogu nista, ventilator mi malo drci ali ne idem 6 meseci da mi to porave necu da je diraju uopste jel super radi i racunam da ce izdrzati do kraja garancije. Nema to veze sa temp moja je radila na 70C GTX580 pa je takva bila od prvog dana cak ni slova u igrama nisu cista bila. Bedak cist covece...
Slusaj moj savet ako dobijes drugu kartu, sve novi sistem ceo, secure erase HDD,
prebaci podatke i prvo kada instaliraj drivere za plocu i kartu i posle odmah imas onaj mali dxwebupdate i pusti neka ti on odradi update DX i posle sa svakom igricom instaliraj koji stigne sa njom.
Ne razumem kako ne mozes da namestis 3D opcije???
Da ne veruje covek. Ovde treba neko ko poznaje grafiku i komp do u znaci ... Od nastanka.
Izgleda da je poludela grafika skroz da vise ne prikazuje nista lepo.
Vidis na slici da su zatamljene 3d opcije. Ne mogu se sitit jer to tako bilo prije u ovoj igri ili je to zbog mojih problema .Mislim da san poludija ,nisan siguran u nista vise .. Jer vama izgledaju ove slike OK ,ja vise ne znam sta bi mislija:(
Da da vidim. Znaci da ne znas sta je uopste a ni ja ne bi znao majke mi sem da bi sacuvao podatke unistio HDD na secure erase i probao sistem nov dx11 webupdate.
Driver sa diska koji si dobio i tako probao. Ja tada Crysis nisam probao na svojoj ali znam da nije reagovala na povecanje AA ni AF uopste. Mislim reagovala je ona nekako ali je slika bila kao da su igrice iz 2005 god.
Znaci izvadio je produvao ocistio komp, stavio fan na 60% kada bi probao to.
Najgore je sto ce verovatno davati normalne rezultate u 3D Mark aplikacijama.
Tako je bar moja radila.
Znaci ljudi koje sam znao da najvise poznaju komp. Koji su u tome po 20 god nisu znali do cega je problem sem da graficka los prikaz daje tekstura.
I nisam znao do sada da to moze da se pokvari odjednom da slika bude normalna pre toga. Mislio sam tako kupis i to je to neispravno se desi i cao.
A povest cu je kroz heaven i jos neke i usporedit rezultate . i sta na kraju tebi nisu tili priznat garanciju ili??
Ma meni su vratili pare, tada sam zavrsio sa ASUSom jel je to bila druga neispravna ali ja kazem ti imam veze kod javnih tuzioca, ne bi radnja radila 6 meseci ako ne bi nasli racun za 1 ventilator inspekcija kada bi usla plus da meni nisu hteli da vrate. 12 dana sam pokusavao da namestim. 10dan sam svao gde sam kupio da kazem da zelim da je vratim jel je rok 14 dana i da znaju i bili u korektni. Sta je razlog prikazuje lose teksturu, sve reultate je davala normalne, sve skorove tacno kako treba.
Kazem ti kada sam vratio 5870 imao sam utisak da je deo lose slike ostao i da je nestajao kroz polako menjanje sistema na svakih 6 meseci, koriscenjem normalnim i menjanjem igara i drivera.
Eto taj utisak imam posto ne bi se iznenadio da sada stavis drugu i da isto to vidis. Nek kazu da sam lud ali je tako.
Imas graficke koje recimo izostavljaju teksturu pa se ona kasnije pojavljuje znaci ljudi mesecima mozgaju sta je ne mogu da nadju kvar i kunem se na NVIDIA forumu jedini brand gde se nije pojavio je problem je EVGA, ostali svi brandovi i sve karte imaju tu teksturu tako sto se pojavi da ne veruje covek, snimi video covek sa ASUSom ide prema kamenu on se pojavljuje snima covek sa EVGA i njemu stoji kamen. Nesto se ispravi modovanjem igrica, ja licno mislim da i EVGA moze da se zadesi samo slucajno nisu nasli ali ljudi su izludeli do toga da neki prelaze na konzole. Objasnjenje je da su igrice krive ali polemika traje i dan danas. Taj problem sa teksturama i zasto na nekim kartama igre izgledaju kao iz 2003 god. Nisam znao da to moze da nastane kazem ti svi se javljali cim kupe da im se to desi. Nije da ja zbog toga volim EVGA niti verujem da samo oni nemaju problem ali je tako ispalo slucajno. Ima gomila MSI, ASUS koji radi normalno ali neki primerci jednostavno ne a zapad je takav da ljudi vrate po 5 karti ali ne znaju vise sta da rade, kao da se prenosi na druge delove kompa to.
Ma posaljem da mi pogledaju cili komp ,ako me budu tili zalevatit vidit cemo dalje kako cu postupat. aj fala na odgovorima ,meni je najveci bed bio sto san mislio da san umislija losiju grafiku ... boze bedova:(/
Veruj mi znas sta se desilo ja sam rekao likovima da koji imaju taj problem sa teksturama da slucajno ne nose kod drugog u komp da probaju kartu.
Svi su se smejali i lik to uradi i pokvari sliku tako da onaj kada je vratio svoju kartu u komp koji je radio dok nije usla ova sa problem ostane mu to samo to je problem suvise uvecano texture pop up i draw distance. Svuda postoji ali na nekim kartama je toliko uvecano da recimo u Total var covek ne vidi neprijateljaa sa kojim se bori dok ne dodje pred njega. Resenja nema sem da molis boga da se ne desi. Svi su bili zgrozeni sta se desava, Ja kazem lepo sam vam rekao ne menjajte, posle sam vratio moju 5870. Ne moju kartu da ne menjaju nego na forumu sam savetovao druge da ne probaju tako.
Nesto izgleda kod pravljenja zeznu i mozga klokovi, driveri sta znam kao da daju HW drugacije instrukcije za ponasanje.Ne znam ne razumem se toliko u HW polemika se vodi sto jedna grupa i dalje ne veruje da problem postoji a druga je ocajna totalno.
Evo iskreno ti kazem da si mi brat rodjeni sada da si ovde ne bi smeo da ti dam moju u tvoj komp i probam tvoju.
Ne samo ti nego stotine ljudi misle prvo da su umislili. Ostace ti sada non stop taj trip pa ces videti problem i posle kada ga ne bude.
Videces sada ces obracati paznju na svaku sitnicu. Nikad gore sto ti se to desilo. Bolje da je riknula cela ja ti kazem.
Jedina novina koju vidim je da Crysis 2 nema opcije gde se ti detalji namestaju. Do sada kod svakoga je sve bilo normalno.
To samo ukazuje jos vise na poremec rad HW.
Kada sam video temu ja reko ajde da vidim 5870 kao moja sigurno neki artefakti ocigledno riknjavanje zamenice se, kada sam video zmarci su me prosli.
U jednom trenutku kada sam vratio 5870 sam samo rekao sada koristim grafiku pa sta bilo da bilo ne mislim vise na to. I posle je sve kao dolazilo sebi.
Meni je bilo jos gore kazem ti kao kada imas slab net pa udjes da gledas slike pa se one ne prikazu jos cisto.
Jel znas da su ljudi zahtevali od NVIDIA da momentalno se skupe svi i da krenu da traze sta je problem, dok nisu poceli da se pojavljuju ljudi i sa AMD kartama, tj bilo ih je vec. I od tada stoji na tome da su igrice krive a nema objasnjenja za neke stvari ali ja znam, poremecaj u chipu neki i frekvencijama i ko zna cime. Samo nema se objasnjenje kako problem ostane.
Ja i dan danas mislim da treba da se vidi sta je jel to je najgori problem ta slika i uvecano texture pop up, graficka koja ne radi kako treba ali na nacin na koji samo ko bas zna moze da primeti, naizgled OK. Ja i sada u Crysisu tvom ne primecujem nista skoro.