Problem leži u grafickoj, napajanju ili...?

poruka: 16
|
čitano: 5.088
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem lezi, u grafickoj k. ili napajanju ili ...

Bok

Eto, gnjavim se nekoliko dana, oko ovog problemcica, pa posto imam samo jedan PC doma, nikako da odgonetnem koje je prirode problema...

Sistem je u opisu, dosao mi je novi Monitor Benq G2420 HDB, kao i nova graficka Ati HD5870.

Kad sam vec ubacio novu graficku komponentu, i upalio, ne svijetle one cetiri diodice koje se nalaze tik do 2x6 pinskih utora za struju koje se nalaze na grafickoj karti, ali zato ventilator vrti. Pricinilo mi se nekako i brze vrti ventilator od procesora, kao da je stao u jednom stadiju boota, gdje dobiva vise struje, ne znam..

Pomislih da moje napajanje nije dovoljno, to me cudi, jer nije malo i pazio sam prije 3 godine ( puh prode vrijeme ) da mi ubuduce

moze raditi ako sistem spojim na Crossfire.

Nisam i nemam zivaca oko eksperimentiranja o crossfire, pa ni ne znam da li radi..

Vracam se staroj grafickoj kartici Ati hD 4870 i to normalno radi s tim da su mi samo tri diodice upalile, sad ne znam je li to ispravno ili... znam na pocetku kad su bili novi da su sva cetiri bila upaljene, kad se starta PC.

Sad , pitanje je, na sto da obratim pozornost, sto bi moglo biti problem ..?

Driveri su novi. redovito platisa HEP. vlaznost zraka kao i svakom drugom korisniku PC, itd....

Imajuci u vidu da je ljeto i godisnji odmor, ne ocekujem brze odgovore, a svejedno mozda koji klinac ko ja i prozivljava ljeto doma uz pc i tete na wallpaperu sarmira i impresionira..salu na stranu

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kakvo je to cvjetić napajanje? Apsolutno nedostatno za HD5870 ako mene pitaš.

Cemetary gates
Moj PC  
6 1 hvala 2
15 godina
neaktivan

prvi put cujem za to cvjetic napajanje...

kupi novo seasonic, xfx itd.

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 12:30 (rebelsy).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem lezi, u grafickoj k. ili napajanju ili
thedream kaže...

rebelsy kaže...

Tužno je što ne znate za SuperFlowera...

SuperFlower

Ovisi o kojem se modelu radi, ali generalno to su veoma solidna napajanja.

Autore, navedi točan model napajanja. Najvjerojatnije je dovoljno snažno, ali svejedno navedi model.

Da bi se priznala tuđa vrijednost, treba imati vlastitu.
15 godina
neaktivan

uopce nije tuzno, zasto bi morao znati sve?
nisam ga vidio nigdje kod nas u trgovinama, nikad nisam vidio preporuku od nekoga za bas to napajanje...

i sta bi ja sad trebao? 

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

NZXT poceo brandirati SuperFlower napajanja, i po recenzijama se cine jako dobra, barem sto se tice novijih modela.

Svakao navedi tocan model svog SuperFlowera. Pa cemo krenuti od tuda...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

nisam ga vidio nigdje kod nas u trgovinama, nikad nisam vidio preporuku od nekoga za bas to napajanje...

i sta bi ja sad trebao?

Ima mnogo različitih modela te serija SuperFlower-ovih napajanja, na američkim te azijskim forumima to su jedna od popularnijih napajanja.

Samo kažem da mu najvjerojantije ni nije potrebno novo napajanje, ukoliko je ovo ispravno. Neka kaže točan model pa ću moći preciznije reći.

14 godina
neaktivan
thedream kaže...

Kakvo je to cvjetić napajanje? Apsolutno nedostatno za HD5870 ako mene pitaš.

+1

"Cvjetić", LOL.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
14 godina
neaktivan

Evo, pogledajte recimo ovaj model: http://hardwareoverclock.com/Super_Flower_Golden_King_Platinum_550W.htm.

Drži on dvije HD5870, i to naOC-ane do bola + naOC-anu i7-icu na 5+GHz, vrlo je vjerojatno da bi povukao i tri HD5870 na stocku bez većih problema...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

i sta bi ja sad trebao? 

Čuo sam za njega, (prečesto) smeće u rangu Raptoxxa IMHO, čisti marketing. Jači modeli su ionako rijetki u Europi kao i otprilike tsunamiji na Jadranu.

Ja bi krenuo od napajanja u svakom slučaju, ako ne daje sliku a vrte se ventovi, i izostane kontrola LED-ica po grafi, nešto sa strujom štekenzi.

Cezar se malo prenemaže samoučenjem iz Googlea, nije mu za zamjeriti, sve pet.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

Evo, pogledajte recimo ovaj model: http://hardwareoverclock.com/Super_Flower_Golden_King_Platinum_550W.htm.

Drži on dvije HD5870, i to naOC-ane do bola + naOC-anu i7-icu na 5+GHz, vrlo je vjerojatno da bi povukao i tri HD5870 na stocku bez većih problema...

Baš taj ima. Ima i ovaj 550W jbg, stariji model non-80+, prije mi taj priliči njegovom ako je 3g staro napajanje. Ako je meni LC600H Office držao GTX470 ne znam zašto i taj njegov ne bi držao HD5870 ali opet, nikad ne znaš 100% jel tako.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 13:01 (thedream).
14 godina
neaktivan
thedream kaže...

Čuo sam za njega, (prečesto) smeće u rangu Raptoxxa IMHO, čisti marketing. Jači modeli su ionako rijetki u Europi kao i otprilike tsunamiji na Jadranu.

Ja bi krenuo od napajanja u svakom slučaju, ako ne daje sliku a vrte se ventovi, i izostane kontrola LED-ica po grafi, nešto sa strujom štekenzi.

Cezar se malo prenemaže samoučenjem iz Googlea, nije mu za zamjeriti, sve pet.

Nikakvo samoučenje iz Googlea {#}, otkad ja znam za SuperFlower... Moguće da nije ispravno, rekao sam već. Inače, ukoliko je iole malo bolji model, držao bi on HD5870 bez ikakvih problema.

thedream kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Baš taj ima.

Samo sam naveo primjer. Naravno da nema taj kad je nedavno tek izašao, a i gotovo nemoguće ga je nabaviti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 12:56 (Caesar et Brutus).
17 godina
neaktivan

Bok

Huh. zahvaljujem na vasoj brizi i brzini , i na odazivanju vapaju mojim, naravno,  hehehehe

Moj model je ovaj

http://www.super-flower.de/index.php?id=23

Bolje da dam ovaj link, netko fotkane slike kutije. jer ni ne pise model .. samo na naljepnici napajanja...

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem leži u grafickoj, napajanju ili...?
Jebodiah kaže...

Bok

Huh. zahvaljujem na vasoj brizi i brzini , i na odazivanju vapaju mojim, naravno,  hehehehe

Moj model je ovaj

http://www.super-flower.de/index.php?id=23

Bolje da dam ovaj link, netko fotkane slike kutije. jer ni ne pise model .. samo na naljepnici napajanja...

Drži on HD5870 bez problema, naravno, ukoliko je ispravan.

17 godina
neaktivan

Bok

Pa gledakuci mu specifikaciji, drzao bi..zato i gledam sto je onda....

Graficka da tako radi, mi nije u redu, pa cu morati odnijeti nazad gdje je kupljen i reklamirati. a opet .. mozda je i moje napajanje dosao do kraja svog zivotnog vijeka... Ne bih volio sad trositi novce , a ne vidjeti ko je od njih .... problematican..

Zasad, sa HD4870 radi svoje normalno,....

Jedina mi je solucija napraviti CROSSFIRE. pa vidjeti.. 2x HD4870 trosi ipak vise nego 1x HD5870..pa mi nema drugo nego to vidjeti..

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bok

Evo me, nerado pisem, ali ako je nekome zanimalo , evo.....

Nakons to sam odlucio napraviti Crossfire, uvidio sam da nemam dovoljno prostora u Foxxconn kucistu, pa sam sve komponente premjestio u novo kuciste Zalman GS1000.

Vise prostora ali i neurednije neg u starom, naravno to ce privremeno biti.

Spajanje nisam radio nikada, pa ni kako naci u Ati Control Centru opcije za njih. Pa sam izbacio (uninstall), ocistio i nanovo instalirao, i putem instalacije se pojavljivalo crossfire nesto xx itd. i to je to..

Morao sam staviti kvacicu na Enable Crossfire i to je sve sto sam mogao.

Ako samjos vise mogao, cukmuz nisam, jer ih ne vidim dobro ( istinu nemam volje vise prtljati)

Za test sam izabrao Crysis 2. Nakon nekoliko trenutaka igre izbaci  sistem skroz tj  ugasi se i resetira..

I tako sve pokusaje rezultira gasenjem sistema i ponovnim bootanjem. Pitajuci normalno ili administrativno itd..

Inace u signle Ati HD4870 je igru pokretao bez muke, oko 45 fps, mislim da sam stavio na sve visoko. i nije gasio PC.

Po ovome , mislim da je napajanje krenulo put k kraju, nadam se da nece ostale komponente skuriti  u najgorem slucaju) , A i cudi me da napajanje koje imam 3 god. jos u prodaji i da ima dobru reputaciju potrosaca kao idealan omjer ulozenog i dobivenog i kao tiho napajanje, stome veseli d aznam gledati i izabrati komponente..lOl

Ako sam nesto promasio, slobodno mi savjetujte, volio bi smanjiti mogucnost kupovine nepotrebnog.

Hvala i svako dobro

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice