Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

poruka: 1.692
|
čitano: 703.763
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ljudi imam problem! Ne mogu nikako skinuti hladnjak sa svoje gtx460. odšarafio sam sve šarafe,ali je pasta zaljepljena za cpu i neda se odljepit.
šta da radim? može neko dat savjet? 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

probaj samo zagrijati fenom, mislim da bi se tako dalo odlijepiti

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Popravio sam svoju Gigabyte GTX 460 ovom metodom!!! Nemogu vjerovat! Pree sretan sam :D

6 0 hvala 0
13 godina
Re: Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice
nicky.sl kaže...

Peci ako ništa ne pomaže i javi rezultat

rezultat {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.5.2014 17:20 (chaselol).
14 godina
neaktivan

Danas popravljena Sapphire 6790 koja je bacala artefakte ovom metodom

skinuo sve hladnjake i termalnu pastu
10 minuta 30 sekundi pecenja
200° (barem je toliko pisalo na pecnici)
20-30 minuta na sobnoj temperaturi naon toga

Puno hvala Bladepu -u i svima ostalima.

mislim da bi bilo odlicno imati listu uspjesnih i manje uspjesnih iskustava iz ove teme u prvom postu

bez brige, ispod graficke je staklo bez brige, ispod graficke je staklo
mljac mljac
ponestalo mi Arfa... ponestalo mi Arfa...
Potpis
Moj PC  
12 0 hvala 2
15 godina

Gorenje Velenje spasilo još jedno grafičko stvorenje {#}{#}.

Gainward GTX460 GS bacala artefakte i  BSOD-ove , pečena po uputstvu iz prvog posta  9 minuta na cca 200 stepeni i zasad radi OK.

Priznajem da sam bio skeptik ali sad {#}.

Moj PC  
7 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
stipee98 kaže...

Moglo bi, ali kao i uvijek, uzmi u obzir upitnost trajnosti ove metode.

17 godina
neaktivan

Sapphire HD5770 1G "otišla u vječna lovišta" prije tjedan dana. Bacala artefakte, BSOD i na kraju samo prestala davat sliku. Sreća pa ju nisam bacio već. Rastavio, očistio pastu, zagrijao pečnicu i reko ajmo pa kud puklo da puklo. Ohladila se, stavio pastu, sastavio, ubacio u komp i gle čuda; daje sliku i radi. Sad malo promatrat temperature i odvrtit koji bench da budem ziher da je sve ok. Kod mene što se pečenja tiče trenutno score 4/5 (nisam uspio spasit samo 9800gtx)

...prži se srce moje... ...prži se srce moje...
Die Slawen haben uns besiegt. Sie haben unser Land, unsere Nation, unsere Ideologie zerschlagen... Das bedeutet sie sind eine arische Rasse und sie werden diese Welt in die Knie zwingen...
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 19:22 (dark_wizz).
Moj PC  
11 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

Stavio sam svoju GTX 570-icu u pečnicu i čudom je proradila. Prije kojih dva tjedna upalio sam PC i nema slike. Bila je u servisu, ali kažu da nema pomoči. Danas pročitao ovu temu, probao i proradila.

Sutra idem do Linksa po pastu da opet zakeljim gore cooler, bacit ću par stress testova da vidim dal je sve u redu i ide dalje u pogon.{#}

Na slici sam već montirao cooler, ali bila je pečena bez njega Na slici sam već montirao cooler, ali bila je pečena bez njega
PSN - Axtross
Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina

jel pozeljno da bude upaljen ventilator u pecnici kako bi temperatura bila ravnomjernija ili da ga iskljucim da bude kao klasicna stara pecnica?

-BiH-slackspace

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ja nisam koristio ventilator
Potpis
14 godina

Planiram ovih dana staviti svoju grafu u pecnicu... Ima tko sta za dodati osim ovog u 1. postu?

12 godina
<p>Začini po vlastitom izboru.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>Sala mala nemojte se ljutit</p>
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Moja je danas  zavrsila u pecnici.

Pekla se 9 minuta na 200 stepeni sa ukljucenim ventilatorom.

Nakon 6 minuta pecenja se poceo cuti onaj ugodni zvuk cvrcanja tako da sam pomislio da nema sanse da proradi...

Ipak sacekao sam dok je stoperica odbrojila tacno 9 minuta i izvadio iz pecnice.

ostavio na balkon da se ohladi. Bila je ohladjena vec nakon 10 minuta.

Sve sklopio i sastavio i novu pastu stavio.

Ukljucio i radi.

Odigrao oko pola sata world of tanks i za sada se ne pali crvena dioda koja pokazuje da VRM nije u redu i racunar ne blokira...

tako da mislim da mogu slobodno reci da je operacija uspjela.

Btw kartica je Ati Radeon 4870   Sapphire proizvodjac..

-BiH-slackspace

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ali sve ima svoje granice. ja svoju pekao 4-5 puta ali vise nista od nje. baca crnu sliku i vent radi na maksimumu. tak da inace pecenje sluzi samo za popravak nabrzaka za uvalit nekom il dok ne skupis lovu za drugu hehd
ivan.buti@gmail.com
15 godina

Ja sam frendovu 7600GS pekao 3-4 puta. Od prvog pečenja je radila još neke 3 godine...

HTC 8X :)
14 godina
kl1203 kaže...
ali sve ima svoje granice. ja svoju pekao 4-5 puta ali vise nista od nje. baca crnu sliku i vent radi na maksimumu. tak da inace pecenje sluzi samo za popravak nabrzaka za uvalit nekom il dok ne skupis lovu za drugu hehd

iskreno se nadam da će ti svake sljedeći komad hardwarea biti takav, razmišljanje ti je ono do jaja.........

OT pekao sam jednu 8800Gt, nestali su artefakti ali je i dalje bacala bsod

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 8:54 (Checola).
17 godina

moja je nakon prvog pecenja radila 3-4 dana, prije paljenja d601 diode..a onda nakon drugog pecenja  je radila oko 3 sata i onda se opet  upalila d601 dioda...

doduse kad ugasim racunar i opet upalim djeluje da je sve ok ali nakon igranja recimo world of tanks, nakon sat vremena opet se upali ta dioda i srusi se driver..

Valjda je jednostavno odsluzila svoje.

-BiH-slackspace

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Znaći, ja mislim peći grafu u pećnici (ATI Radeon 1 GB), ali me zanima, maknem sve, hladnjak, termalnu pastu i sve, a sto sa plasticnim dijelovima (oko dvi konektora, konektori za napajanje (6 pin i 8 pin). 

Unaprijed hvala na odgovoru!

leich nezz
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
leich kaže...

Znaći, ja mislim peći grafu u pećnici (ATI Radeon 1 GB), ali me zanima, maknem sve, hladnjak, termalnu pastu i sve, a sto sa plasticnim dijelovima (oko dvi konektora, konektori za napajanje (6 pin i 8 pin). 

Unaprijed hvala na odgovoru!

Sve si nam rekao. {#}

Ali nije ni bitno. Meni su konektori izdržali pečenje bez ikakvih deformacija.

HTC 8X :)
13 godina
neaktivan

jos samo jedno pitanje, jel moze to nastetiti pecnici?

leich nezz
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
leich kaže...

{#}

NE!

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
15 godina
neaktivan
leich kaže...

Može jedino da se usmrdi

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
13 godina
neaktivan

Danas prvi put probao i radi, prije toga lijevi dvi konektor nije radi sada radi. Jedino neke ikone tipa smeća imaju malo lošiju teksturu (moguce da i nije do grafičke)

0 0 hvala 0
14 godina

Pošto se zagubio moj video među svim stranicama evo opet video kako se peče GPU.

Sony Z1 kontakt:evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Luka Ivanković kaže...

Danas popravljena Sapphire 6790 koja je bacala artefakte ovom metodom

skinuo sve hladnjake i termalnu pastu
10 minuta 30 sekundi pecenja
200° (barem je toliko pisalo na pecnici)
20-30 minuta na sobnoj temperaturi naon toga

Puno hvala Bladepu -u i svima ostalima.

mislim da bi bilo odlicno imati listu uspjesnih i manje uspjesnih iskustava iz ove teme u prvom postu

prije par dana je ta ista graficka opet utihnula...

danas sam ju opet ispeko i radi
vjerojatno ce i opet otic

danas mi se dogodilo da nisam dobro primio posudu u kojoj se pekla pa mi je zajedno sa posudom ispala na pod (opeko sam se{#}) onako vruca, ali svejedno radi 

Potpis
17 godina
neaktivan

Evo popravio sam score na 5/6. Jučer pekao XFX 8800GT 256MB. Prvo je krepao jedan DVI a nakon par dana samo prestala davat sliku. Inače služi u maminom kompu već 5 godina i najgori posao joj je vjerojatno bio YouTube i pregledavanje obiteljskih fotografija kad dođe rodbina.

Jednostavna procedura skidanja 4 vijka, iskopčavanja 2 pinskog venta i skidanja paste i pečenje na 200C 9 minuta. Hladila se nekih sat i po. Stavio novu pastu (Antec Formula 6), sastavio i ubacio u komp. Daje sliku na oba DVI i i idle temperatura je pala za nekih 10 stupnjeva (sa 54 na 45). Nisam je nešto intenzivno mrcvario (osim brzinski CoD 4, WoW i pol sata Crysis-a - nemam ni jednu drugu igru pri ruci) ali ne baca artefakte, ne pregrijava se (max temp u load-u je bila 70 što je debelo ispod maksimuma od 90).

Nek izdrži još mjesec-dva pa će i ona lagano u zasluženu mirovinu a naslijedit će ju R7 240 iz HTPC-a :)

Die Slawen haben uns besiegt. Sie haben unser Land, unsere Nation, unsere Ideologie zerschlagen... Das bedeutet sie sind eine arische Rasse und sie werden diese Welt in die Knie zwingen...
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

Nakon čitanja priličnog broja postova na ovu temu, odlučio sam se i ja na pečenje. Imao sam četiri identične kartice ASUS EN8800 GTS 640MB, koje su već bile pripremljene za bacanje. Sve četiri su se pokvarile unazad nekoliko dana. Dvije su bile skroz mrtve, a druge dvije su radile ali sa crtama i kojekakvim drugim čudesima. Prema uputama s ovog foruma, a i sa nekih stranih, skinuo sam hladnjake, očistio sve od prašine i stare termalne paste, stavio foliju na pleh i ubacio u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva točno 9 minuta, odnosno par sekundi duže koliko mi je trebalo da ugasim štopericu i izvadim kartice. Stavio sam dvije kartice odjednom. Nakon što su se ohladile, stavio sam termalnu pastu i vratio hladnjak. Sve četiri za sada savršeno rade. Koliko će dugo raditi, još ću vidjeti, ali i ovo je uspjeh. Kod testiranja se temperatura penjala malo iznad 70 stupnjeva. Kod druge dvije se pri tome osjetio nekakav miris, ali mislim da je to od termalne paste. Na druge dvije sam stavio drugu pastu.

Hvala svima koji su podijelili svoja iskustva.

9 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
darker kaže...

...Kod testiranja se temperatura penjala malo iznad 70 stupnjeva...

To je normalna load temperatura za GTS 640MB, imao sam ja dva komada. Inače idle bude od 50-60 ovisno o hladnjaku a load 70-80. Ista stvar je i sa serijom 9xxx.

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice