Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

poruka: 1.692
|
čitano: 704.310
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Zaboravio sam javiti:

Prošli tjedan skuhao sam nVidiu 8600m gs (od laptopa) i još uvijek radi. {#}

EDIT: Na nekim igrama sad imam više sličica u sekundi nego prije...

BOG I HRVATI
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.12.2010 23:58 (ivan123).

1 0 hvala 0
16 godina
moderator

ispekao danas frendovu en6200tc koja nije davala sliku uopće i radi ko nova :D

bit će starom za uredski komp :D

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jučer na poslu popravio 8500GT s fenom. Grijao 2x po 5 min s fenom na 350°C s oko 5 cm razmaka po gpu i memorijama.

P.S. grafička je prije toga bila potpuno mrtva.

[url=http://sc2sig.com/profile/eu/216192/1/Seka%25C4%258D/][img]http://sc2sig.com/s/eu/216192-1.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.12.2010 13:47 (del4nec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

To nas trebaju učit na prvoj pomoći. Kako pomoći unesrećenoj grafičkoj kartici koja nije pri svijesti, ali nema mrtvačke pjege ROFL

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Moj PC  
26 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

Ja sam popravio tako hd3870 nevjerovatno nisam mogao vjerovati očima da se pali monitor nakon 9min na 200stupnjeva..otvorio sam peć na 5 min dok je kartica bila unutra i smrdilo je i to jako ..reko od ovoga nema nista i ostavio sam je jos 4 minute do kraja ..izvadio,ohladio sastavio i stavio u komp. ali ona radi............proradila mi je i tako 4650 1gb....smješmo ali istinito. pozdraV

Fan
15 godina
neaktivan
Danas sam ujutro napravio ovu metodu i proradila mi je graficka koja je izbacivala linije po ekranu (arterfakte)

9 i pol minuta sam je pekao s prijateljem i izvadili ju, stavili da se ohladi ubacili u kompjuter i radi ko podmazana, sad jos moram samo termalne paste nanjet otkud sam skinuo i ko bog sve

Preporucujem vam svima koji imate takve iste probleme da uradite ovaj slucaj. Skidam kapu autoru ove teme...

Danas do sutra vam budem stavio slike da pokazem....

Hvala

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam sa pećnicom napravio to jest nisam ja nego pećnica Hd 3870 i hd4650 nesto nevjerovatno ali istinito

Fan
16 godina

Zanima me tko je sve ispekao grafičku karticu, a da mu još uvijek radi.

25 Ispekao sam je i još radi
4 Radila je, ali više ne radi
3 Ispečena, ali nije proradila
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

prije cca mjesec dana:

Gigabyte 2600pro pasivni hladnjak uspješno ispečena , radi od tada svakodnevno po cjeli dan

Asus 7900GS 256 mb verzija, ispečena, radila 3 dana, spremljena u ladicu

Sapphire 4850 toxic, jednom pečena 11 minuta, bez rezultata ( sumnjam na memoriju ) ali ču je ispeći ponovo malo agresivinje, to je minimalno šta mogu učiniti

znači score za 1 sat zezanja sa sve 3 grafulje : 2 od 3 !

meni sasvim dovoljno da me uvjeri u jednostavnost i učinkovitost ove extremne metode

ionako se nema šta izgubiti osim malo vremena i pola kune kolko će progutati pećnica {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

imam 6 hardova koje moram ispeć =D

viva la rakija.....
15 godina
protjeran
munjovoz kaže...

imam 6 hardova koje moram ispeć =D

Samo elektroniku, ne ostatak, jer metal je pogodan prevelikoj ekspanziji, ubit ćeš ploče/glave.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan

haha, ovo mi je jedna od zanimljivijih tema koje sam čitao, i sad samo čekam kad će mi neka grafa riknuti da se malo igram kuhara :D

*-*
15 godina
Franjo15 kaže...

haha, ovo mi je jedna od zanimljivijih tema koje sam čitao, i sad samo čekam kad će mi neka grafa riknuti da se malo igram kuhara :D

Ne mora biti grafa, iako se nekako o njima najviše priča. Ja sam popravio na taj način hrpe matičnih, grafulja, elektronika od diskova, , daljinskih upravljača, tiskanih ploča od nekoliko igračaka  itd...uglavnom sva što mi od olektronike dođe pod ruku a da je neispravno ja odmah sa tim u pećnicu {#}

I rezultati su i više nego odlični.

17 godina
neaktivan

Jesu? Kako dugo?

Ova tema je jedan od razloga zašto sam odustao od kupovine rabljenih graf. kartica {#}.

Sve sami fizičari koji su se uhvatili roštiljanja svega i svačega.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 8:50 (stef).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ZYXY kaže...

ljudi PRESTANITE to raditi !

da se malo bar uputite u temu vidjeli bi koliko stete radite i koliko dugo ce trajati taj vas "popravak"

pa ajd da vam malo objasnim nacin popravka i tehnike.

ono sto svi pogresno radite je sama tehnika zagrijavanja koja ni priblizno ne smije biti 200 celzijusa odjednom nego ima faze

ukratko :

1-85- 140sec

1-140- 45sec

1-170- 55sec

1-200- 25sec

1-225- 35sec

ocigledno je da sa pecnicom bez temperaturnog kontrolera to ne mozete napraviti kako spada.

zasto je tome tako ?

samo predgrijavanje je faza gdje se moraju zadovoljiti neki tehnicki uvjeti da komponente i lem naprave savrsene spojeve.

primjer objasnjenja iste u grafu je :

http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://www.solder.net/images/dev_profile2.gif&imgrefurl=http://www.solder.net/technical/technique.asp&h=288&w=400&sz=41&tbnid=5YRail4tdjyWHM:&tbnh=89&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dreflow%2Bprofile&zoom=1&q=reflow+profile&hl=hr&usg=__-rbBlm_Pzb3X4FVGhYKuxobmKbQ=&sa=X&ei=Xjb-TM_3C9Hp4gb2sOjNCA&ved=0CCkQ9QEwBA 

tako to itreba izgledati.

Popravak se radi sa vrucim zrakom i sablonama za cipove te "rucnim" reflowom.

http://www.zeph.com/bgarework_stations_systems_qfn_smd_hot_air_repair.htm

Bolja i sofisticiranija metoda je sa IC dark infrared lemilicom jer se profili mogu isprogramirati

http://glf-tool.en.alibaba.com/product/270449916-200634449/IR3000_BGA_DARK_IR_rework_station.html

NEMOJTE , ponavljam NEMOJTE prodavati takve kartice jer u najboljem slucaju mogu raditi koji tjedan, a da ne velim koju stetu ste napravili na eventualno popravljivoj kartici.

Kad mi dodje kartica iz pecnice u ruke(koja je riknula opet) onda joj u vecini slucajeva nema spasa.

Manite se loseg posla jer u najboljem slucaju ste dobili karticu koja ce raditi koji dan/tjedan , a skuriti mozete sve zivo.

pozz,

p.s. bolje ubacite nekog pajceka i koristite pecnicu za to za kaj je i namjenjena

Konačno i neko normalan {#}

15 godina
neaktivan
pa ja sam ispeko je i evo radi vec 3-4 dana perfektno....

Vidit cemo do kad ce trajat, ali cuj graficku na kojoj vise kosta popravak nego ona sama trenutno isplatljivije ju je ispec pa nek radi koliko toliko nego nikako da neradi...

Ja preporcujem pecenje jer meni je uspjelo i zadovoljan sam :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo to nemojte prodavat više nikome. Vidim da na PCE ima slučajeva među lošim trgovcima koji su dilali s očigledno roštiljanim Nvidijama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
stef kaže...

Jesu? Kako dugo?

Ova tema je jedan od razloga zašto sam odustao od kupovine rabljenih graf. kartica {#}.

Sve sami fizičari koji su se uhvatili roštiljanja svega i svačega.

Već sam prije pisao o tome, imam jako veliki postotak pečenih koji rade već jako dugo vremena, mjesecima a neki primjerci i godinama i nikakvih problema nema. Govorim i o MB i grafama. Diskove sam nedavno počeo peć jer prije nisam jednostavno imao prilike...

15 godina
neaktivan
stef kaže...

Samo to nemojte prodavat više nikome. Vidim da na PCE ima slučajeva među lošim trgovcima koji su dilali s očigledno roštiljanim Nvidijama.

Pa sta mi nije bolje da uvalim nekom ispecenu graficku i dobijem 100-200kn i kazem mu da sve valja, nego da je imam kod sebe u ladici i nicemu nesluzi?

Ti ako imas para onda ti svejedno meni nije...

16 godina
neaktivan

Ma pustite priče, što ne valja, što treba ovakva onakva oprema, ako to može spasiti zašto ne probati,

meni je riknuo usb od 8gb, pa sad planiram da njega izroštiljam, kad ga ubodem u usb utor daje samo jedan kratki blink iz diode i ne radi više, samo taj znak života imam od njega.

Pa sad jel bi se isplatilo malo igrati s time :D

Buuuurn

*-*
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 12:18 (Franjo15).
15 godina
Boom kaže...
stef kaže...

Pa sta mi nije bolje da uvalim nekom ispecenu graficku i dobijem 100-200kn i kazem mu da sve valja, nego da je imam kod sebe u ladici i nicemu nesluzi?

@Boom

Ja to ne bi nikad mogao prodati, to je prevara, a ti si jedan od onih kojima je to izgleda normalno lol

Nikad nisam kužio te mentalne sklopove ahhh

BE HAPPY xD : )
15 godina
neaktivan
Joe Cooker kaže...
Boom kaže...
stef kaže...

@Boom

Ja to ne bi nikad mogao prodati, to je prevara, a ti si jedan od onih kojima je to izgleda normalno lol

Pa čekaj ako grafička radi kada si ju ispeko sta je tu problem?!! Ona radi a to sto ce se "pokvarit" poslije ako se "pokvari" mene nije briga...

Eo sad ti cisti primjer samo je stvar o vecoj svoti para

Imas auto nevalja mu motor, otisla lamela ili ti sta ja znam drugo.... I ti sad neces prodat taj auto a mozes ga prodat za 2000€(nek je neki bolji auto), ti ga nemozes prodat i nek stoji kod tebe?? Naravno da nebi to uradio vec bi ga tusno prvom kome bi mogo. 

Eto ti primjera...

15 godina
Boom kaže...
Joe Cooker kaže...
Boom kaže...
stef kaže...

@Boom

Pa čekaj ako grafička radi kada si ju ispeko sta je tu problem?!! Ona radi a to sto ce se "pokvarit" poslije ako se "pokvari" mene nije briga...

Eo sad ti cisti primjer samo je stvar o vecoj svoti para

Imas auto nevalja mu motor, otisla lamela ili ti sta ja znam drugo.... I ti sad neces prodat taj auto a mozes ga prodat za 2000€(nek je neki bolji auto), ti ga nemozes prodat i nek stoji kod tebe?? Naravno da nebi to uradio vec bi ga tusno prvom kome bi mogo. 

Eto ti primjera...

Kako točno misliš za 2000eura, pa onda objašnjenje nek je neki bolji auto...??

15 godina
protjeran

Ako ćemo tako, evo vam svima primjer iz života koji svakodnevno živite:

- Asus, Palit i VTX3D koje uvozi MSAN (i još pokoji brand) se od MSAN-a dobivaju kao RMA kartice

poslije reklamacije...

Dakle kupio si u MSAN-u (ili nekom od njihovih partnera) ASUS 6970HD, i crkne ti u tjedan dana.

Vjerovatno ćeš dobiti novu jer popravljanih još nema.

ALI, ako imaš recimo 250GTS staru godinu dana, nećeš dobiti novu 250GTS, ili 450GTS 1GB kao u eSys-u,

nego ćeš dobiti nešto RMA sa popravka (sa jamstvom fkorz).

Primjer, moj kolega je imao 250GTS 1GB od Palita (htio je tu neku nabrijanu bla bla),

te mu je crkla memorija nakon 8 mjeseci.

Poslao karticu i nakon cca 40ak dana došla "nova" RMA popravljena kartica,

Palit 260GTX -> http://www.palit.biz/main/vgapro.php?id=1175

Mislim OK, dobio je bolju karticu, ali popravljenu...

RMA nije loša stvar, ali eto..

Radije da je dobio 450GTS...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan

Evo ja sam svoju grafu 9800GTX prije 2-3 miseca popravio na ovu metodu ali mi je jucer opet "pukla", dakle vertikalne crte po ekranu , prilikom bootanja itd ...

Sad me zanima dali ja opet mogu pokusat sa ovim ? ima li opasnosti od "pecenja" vec "pecene" graficke?

sup
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imbra12 kaže...

evo prekjucer sam popravio 9800gtx isto imala artefakte u biosu i kad se loada windows i onda blue screen...rastavio ju i stavio u pečnicu i poslije izvadio i sklopio ju i sve radi normalno...

hvala adminu teme!!:)

evo da velim da frendu radi grafička perfektno poslije pečenja več 3 i pol mjeseci(toćnije 105 dana)..a na kompu je dnevno oko 6-10 sati..

tako da HVALA ADMINU TEME!! :)

17 godina

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-8800gtx-768mb-448bit-artefakti-oglas-2157886

8800GTX za 250kn, ispečete i vjerovatno nebi bilo artefakata. Predlažem da se cjenkate za 200 ili 150kn.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hexx kaže...

Evo ja sam svoju grafu 9800GTX prije 2-3 miseca popravio na ovu metodu ali mi je jucer opet "pukla", dakle vertikalne crte po ekranu , prilikom bootanja itd ...

Sad me zanima dali ja opet mogu pokusat sa ovim ? ima li opasnosti od "pecenja" vec "pecene" graficke?

Nema, samo rokaj :D Mi smo jednu 8800 pekli bar jednom tjedno i dan danas radi xD

[url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1567767][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/1567767.png[/img][/url]
16 godina
neaktivan

meni je nakon grmljavine riknula stara 7900gs, na jedan izlaz sistem se ne bi dizao, a na drugi bi se vindoze digle, ali bez slike.(crni zaslon, zvukovi su tu).

stoji mi u ladici, pa me sve ovo zanima... doduse, slozio sam novu konfu pa me jedino strah da sad nesto drugo ne sfurim, pokusajem ozivljavanja stare grafe.

inace kad bi proradila slozio bi jos jednu konfu za net, jer mi je ostala mb, proc, ps, memorija.... nemam kuciste  ni hard, koji je takodjer umro... RIP.

17 godina

ja sam ispekao xfx 8600GT u 9mj. Znaci prije 4mj. Radi ko da je nova, tjra sve igre, bila je clockana, vrtio se furmark na njoj, radila na +90c. Evo dan danas zuji u torrent masini i ne buni se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice