Pomoć - smrzavanje PC-a

poruka: 16
|
čitano: 3.059
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pomoć - smrzavanje PC-a

Pozdrav svima,

zadnjih nekoliko dana događa mi se da se komp jednostavno smrzne i jedino hard reset pomaže,a nakon toga radi sve ok s time da sam ga danas trebao 3 puta resetirati da bi proradi (stanje se postepeno pogoršava). Najčešće se to dogodi poslije prvog paljenja i nakon 5-10 min. rada.

E sad puno je tu mogućih uzroka:

1. Grafička kartica - probao sam testirati karticu sa fulmark stress testom i sve je dobro prošlo

2. Napajanje - ima Corsair napajanje od 430 w i provjeravao sam struju u BIOS-u i sve vrijednosti su ok

3. Disk - napravio sam nekoliko testova za disk i sve je dobro prošlo

4. Matična - nju nisam provjeravao jer neznam kako{#}

5. RAM - isto tako sam ga testirao sa Prime95 i sve ok.

Isto tako sam sve komponente očistio od prašine, tako da to nije uzrok

Neznam ni sam što bi moglo biti, a ne da mi se plaćati servisere (kriza je{#}), pa ako mi netko može pomoći bio bih zahvalan.

Evo i slike od danas kada se komp smrznuo.

Poz.

AMD Athlon X2 7750+ Gigabyte MA78GM-S2H Gigabyte Ati Radeon 4670 512 mb 4 gb OCZ, Platinum XTC LG Flatron W2241S PSU Fortron 400W

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć - smrzavanje PC-a

Daj popis svih komponenti!

Jesi li možda mijenjao što po BIOS-u, overklokirao cpu ili memoriju, ili možda dodavao kakvu novu komponentu?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pomoć - smrzavanje PC-a

Ništa nisam mijenjao po BIOS-u niti se bavio OC, a komponente su

MBO: ASrock A3M 780g

Proc: Athlon Phenom X2 7750

GPU: Gigabyte Radeon HD 4670

RAM: 4GB Corsair

PSU: Corsair 430 W

Disk: Samsung 500 gb

....

AMD Athlon X2 7750+ Gigabyte MA78GM-S2H Gigabyte Ati Radeon 4670 512 mb 4 gb OCZ, Platinum XTC LG Flatron W2241S PSU Fortron 400W

0 0 hvala 0
12 godina
Pomoć - smrzavanje PC-a

Mozda su ti samo WIN otisli.

Pogledaj da li ima prasine u njemu.

Ako ima ocisti ljepo onaj vent od proca i grafe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pomoć - smrzavanje PC-a

I to sam napravio, sve komponente su čiste. Neznam ako to može biti baš zbog Win. Nekako mi izgleda da je neka komponenta poćela odlazit

0 0 hvala 0
12 godina
Pomoć - smrzavanje PC-a

Ups,nisam skuzio da si napisao da si ocistio sve.

Probaj novije drivere od grafe ili mjenjaj WIN.

Ne vjerujem da nesto od hardwre-a zeza,jer i

ja sam imao isti problem.Sam od sebe mi se zbloka

i dodju mi te crtice na trenutak ili mi se sam restarta

ili ja moram ga restartat.Ocistio sam sve ljepo,znaci skinuo sam grafu

i ventilator sa ploce.Ocistio sam rebra od hladnjaka na procu i vent od

grafe.Napravio nove WIN i sve radi ko sat sada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pomoć - smrzavanje PC-a

Prema svemu čini mi se da bi moglo biti do memorije na grafičkoj kartici,možda da provjeriš - očistiš i kontakte na grafičkoj probaš kako radi...za početak

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pomoć - smrzavanje PC-a

Da 90% sam uvjeren da je ovo do grafike,kao što je jedan kolega predložio probaj instalirati nove drivere (iako sumnjam da će pomoći) ali tako da u potpunosti deinstaliraš stare ili još bolje makni sve drivere i ostavi da win instalira defoult vga driver i probaj raditi dvadesetak min.Ali moja pretpostavka je da je grafička kartica the end...

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pomoć - smrzavanje PC-a

Puno hvala na savjetima.

I meni nekako izgleda da bi mogla bit grafička. Jedino što mi je čudno je da sam probao napravit stres test, vrtio se nekih 10 min i sve je bilo ok. Temperatura na grafičkoj se popela do nekih 78 stupnjeva (možda je to previše).

Probao sam stavit i nove drivere i radilo je par dana i sad opet zeza sve češće.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć - smrzavanje PC-a

Onda probaj posuditi od nekoga memoriju i grafičku idealno i napajanje i testiraj (odnosno dijagnosticiraj)!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pomoć - smrzavanje PC-a

Ja sam imao takav problem..Ides sistemom terminacije.Ugasiš komp i isčupaš krafu pa staviš na integriranu..Ako se opet smrze..Grafa je OK :D Onda ako imas dvije pločice rama..Prvo jednu izvadiš pa testiraš..Ako se opet smrzne izvadi drugu pa opet probaj..I tako idi s komponentama..Posudi od frenda drugi procesor..Tako da skužuš u kojoj je komponenti rijeć ;) Ja mislim da treas mjenjat drivere ;) Takodjer pronadji system restore point pa se vrati malo unazad da vidis kako ce biti stanje :D Toe sve od mene puno sreče 

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Pomoć - smrzavanje PC-a

Ako imas 2x po 2 GB rama,probaj izvaditi jednu plocicu van

i pokreni komp.Mozda je do ram memorije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Pomoć - smrzavanje PC-a
Endymon kaže...

A sta sam ja maloprije rekao?!{#}

Strm
16 godina
neaktivan
Pomoć - smrzavanje PC-a

Mislim da je grafička otišla u vječna lovišta. Posudio sam od frenda novu grafičku i za sada sve ok radi.

Sumnjam da je do drivera jer i nakon instalacije novih drivera su se problemi pojavljivali. Po nekoj logici trebalo je bit problema odmah od početka kad sam instalirao drivere, a tada je sve ok radilo.

Ako sve bude ok narednih 3-4 dana uzet ću novu igrafičku i to je to.

Što se RAm-a tiče testirao sam ga sa PRIME95 par sati i sve je bilo ok, disk isto tako sve ok, a proc isto sumnjam da je jer se ne pregrijava i od početka radi ok.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vex400 kaže...

Mislim da je grafička otišla u vječna lovišta. Posudio sam od frenda novu grafičku i za sada sve ok radi.

Sumnjam da je do drivera jer i nakon instalacije novih drivera su se problemi pojavljivali. Po nekoj logici trebalo je bit problema odmah od početka kad sam instalirao drivere, a tada je sve ok radilo.

Ako sve bude ok narednih 3-4 dana uzet ću novu igrafičku i to je to.

Što se RAm-a tiče testirao sam ga sa PRIME95 par sati i sve je bilo ok, disk isto tako sve ok, a proc isto sumnjam da je jer se ne pregrijava i od početka radi ok.

Kao što sam ti i rekao grafa {#}.sretno.

So say We All
12 godina
Strm kaže...
Endymon kaže...

A sta sam ja maloprije rekao?!{#}

Ok,Krafa man.Nauci se pisati.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice